Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، صنعت خشکبار ایران به سبب دارا بودن محصولاتی نظیر پسته،گردو، فندق و بادام جز تولیدکنندگان برتر در بازار های جهانی به شمار می رود به همین خاطر واردات انواع اقلام آجیل و خشکبار به سبب این موضوع ممنوع اعلام شده است.    با اینکه مسئولان وزارت جهاد کشاورزی بارها اعلام کرده اند که واردات انواع میوه و محصولات باغی به جز 4 قلم گرمسیری آناناس،انبه،موز و نارگیل ممنوع است  اما سالهاست شاهد عرضه انواع اقلام آجیل و خشکبار وارداتی هستیم و به تازگی سر و کله میوه های خشک وارداتی با قیمت های گزاف در مغازه ها پیدا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این امر نگرانی هایی برای تولیدکنندگان داخلی  بوجود آورده است چرا که با وجود شرایط اقلیمی و پتانسیل بالای کشور در تولید محصولات باغی،نیازی به واردات نداریم.

با توجه به آنکه میوه های خشک وارداتی در بازار آجیل و خشکبار ایران به وفور پیدا می شود و روز به روز سهمشان در این بازار رو به افزایش است،مشخص نیست که این میوه های خشک وارداتی ممنوع الورود است یا قانونی؟

البته ناگفته نماند که مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی می گوید با توجه به ممنوعیت واردات خشکبار،مطمئنا میوه های خشک وارداتی موجود در بازار از طریق قاچاق وارد شده است و در مقابل رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار می گوید که با توسعه صنایع تبدیلی و کارگاه های میوه خشک می توان از واردات میوه های رنگارنگ وارداتی در بازار آجیل و خشکبار جلوگیری کرد.

آخرین بررسی ها از بازار آجیل و خشکبار حاکی از آن است که میوه های  خشک وارداتی در ویترین برخی مغازه ها در کنار میوه های خشک داخلی با قیمت های گزاف در حال عرضه است  که در برخی موارد قیمت آن به دوبرابر مشابه داخلی می رسد . طبق گفته مسئولان ،میوه های خشک وارداتی چیزی جز اسانس، مواد افزودنی،نشاسته و شکر نیستند.

علیرضا ارزانی ممقانی رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی ،با انتقاد از توزیع میوه های خشک وارداتی در مغازه ها ،اظهار کرد: با توجه به تنوع بالای میوه در کشور،نیازی به واردات میوه های خشک خارجی نیست.

به گفته وی میوه های خشک وارداتی چیزی جز نشاسته،شکر و مواد افزودنی نیست درحالیکه میوه های خشک داخلی طبیعی است.

ارزانی ممقانی یکی از راه های نجات کشور از عرضه میوه های خشک وارداتی را توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی دانست و افزود: با توجه به آنکه روستاها، فاصله زیادی با سردخانه های نگه داری میوه دارند، انتظار می رود که با اخذ تسهیلات مناسب به منظور ایجاد کارگاه های میوه خشک علاوه بر دستیابی به ارزش افزوده بالا از واردات که ضربه مهلکی به تولید داخل وارد می کند، جلوگیری کنیم.

به گفته وی ایران جز معدود کشورهایی بوده که در تمامی اقلام خشکبار از رتبه خوبی در تولید برخوردار است درحالیکه حرفی برای گفتن در بازارهای هدف نداریم.

رئیس اتحادیه آجیل وخشکبار با بیان اینکه حجم میوه های خشک وارداتی بالا نیست، تصریح کرد: با حمایت و فرهنگ سازی از میوه های خشک داخلی،امکان جلوگیری از میوه های وارداتی دارای مواد افزودنی در کشور وجود دارد چرا که خشکبار ایران در دنیا به سبب طعم و مزه منحصر به فردش، بی نظیر است.

نیازی به واردات  خشکبار نداریم

شکراله حاجی وند مدیر کل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی  ،گفت: با توجه به ممنوعیت واردات خشکبار،مطمئنا میوه های خشک از طریق مبادی غیر رسمی و قاچاق وارد کشور می شود.

وی گفت:با توجه به آنکه ایران در تولید محصولات خشکبار در دنیا رتبه دار است؛بنابراین نیازی به واردات نداریم.

حاجی وند با بیان اینکه گردو،فندق، پسته و بادام جز 4 محصول اصلی خشکبار در کشور به شمار می رود، افزود: ایران در تولید این 4 محصول اساسی، رتبه اول تا چهارم جهانی را به خود اختصاص داده است.

مدیرکل دفتر میوه های سردسیری و خشک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه ایران در تولید گردو رتبه سوم جهانی را داراست، بیان کرد: همچنین از نظر تولید فندوق مقام چهارم،به لحاظ تولید پسته رتبه اول و دوم و در زمینه تولید بادام نیز مقام چهارم جهانی را به خود اختصاص داده است.

وی در پایان تصریح کرد: با توجه به وضعیت مناسب تولید خشکبار در ایران، نیازی به واردات نداریم.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی واردات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۰۲۷۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران

به گزارش تابناک، خبرگزاری رویترز نوشت: اورسولا فون در لاین روز دوشنبه پس از دیدار با شی جین‌پینگ رئیس‌جمهوری چین، در گفت‌وگو با خبرنگاران ادعا کرد: «بر این باوریم که چین می‌تواند نقش مهمی در محدود کردن گسترش غیرمسئولانه موشک‌های بالستیک و پهپادهای ایرانی ایفا کند.»

بر اساس این گزارش، رئیس کمیسیون اروپا همچنین خوستار برقراری آتش‌بس در درگیری میان رژیم اسرائیل و حماس شد.

امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه امروز در کاخ الیزه با همتای چینی خود جین‌پینگ و فون در لاین در نشستی سه‌جانبه با محوریت روابط اروپا و چین دیدار و گفت‌وگو کرد.

تارنمای روزنامه گاردین پیشتر با اعلام آغاز این دیدار سه جانبه به نقل از فون درلاین نوشت: اتحادیه اروپا و چین به دنبال روابط حسنه بوده و با توجه به اهمیت جهانی چین، تعامل ما کلید تضمین احترام متقابل، پیشگیری از سوء تفاهم و یافتن راه حل چالش های جهانی است.

خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که رئیس‌جمهوری چین برای نخستین بار در پنج سال اخیر به اروپا سفر کرده و این سفر با افزایش تنش‌های تجاری همزمان شده است.

بروکسل مشغول تحقیق از برخی صنایع چینی از جمله در زمینه صادرات وسائل نقلیه برقی است و پکن نیز اقدام مشابهی را در خصوص واردات مشروبات الکلی از فرانسه در دست دارد.

 منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • درخواست اتحادیه اروپا از چین درباره ایران
  • آیا آجیل ها آفلاتوکسین دارند ؟
  • میوه‌های نوبرانه ارزان می‌شوند؟
  • دبیر جدید اتحادیه تولید و صادرات: مرکز «پوشاک استوک» منطقه شدیم
  • به دنبال انتقال میدان میوه و تره بار و خشکبار قزوین هستیم
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 
  • واردات ۱۳۴ میلیون دلار برنج هندی در ۲ ماه
  • چه کسانی خودروهای وارداتی برقی را خواهند خرید؟
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا / واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا/ واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد