Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-27@13:43:19 GMT

چگونه گوش درد کودکتان رادرمان کنید؟

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۰۲۸۵۰

چگونه گوش درد کودکتان رادرمان کنید؟

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛گوش درد می‌تواند شدید باشد و احساس ناراحتی و بیقراری زیادی برای کودک ایجاد کند. هر کسی ممکن است دچار عفونت گوش شود، اما بچه‌ها خیلی بیشتر از بزرگ‌تر‌ها دچارش می‌شوند. از هر شش کودک، پنج کودک دست کم یک بار طی سه سال اولیه‌ی زندگی خود دچار عفونت گوش می‌شوند.

 گوش درد انگار بخشی از دوران کودکی است و بیشتر بچه‌ها دست کم یک بار این درد را تجربه می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گوش درد می‌تواند شدید باشد و احساس ناراحتی و بیقراری زیادی برای کودک ایجاد کند. هر کسی ممکن است دچار عفونت گوش شود، اما بچه‌ها خیلی بیشتر از بزرگ‌تر‌ها دچارش می‌شوند. از هر شش کودک، پنج کودک دست کم یک بار طی سه سال اولیه‌ی زندگی خود دچار عفونت گوش می‌شوند.

در بسیاری از موارد گوش درد بچه‌ها می‌توانند علامتی از یک عفونت باکتریایی باشد، اما گوش درد می‌تواند به دلیل گرفتگی بینی، تغییر فشار، عفونت سینوسی، جرم گوش و التهاب لوزه‌ها نیز ایجاد شود. علات گوش درد در بچه‌ها کوچک‌تر علاوه بر کشیدن گوش می‌تواند بیقراری، گریه، مشکل در خوابیدن و تب خفیف و ترشح مایعات از گوش باشد. اگر کودک‌تان گوش درد دارد در این مطلب چند راهکار موثر خانگی به شما توصیه می‌کنیم که می‌تواند این درد را تا حدودی تسکین بدهد.

هشدار: اگر کودک علائمی، چون مشکلات تعادلی، شنوایی یا واکنش به صداها، تب و یا تورم داشت ممکن است مشکل جدی‌تری وجود داشته باشد که حتما و فورا باید به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید:چه بیماری هایی با گوش درد خود را نشان می‌دهند؟ 

کمپرس گرم

برای کاهش احساس ناراحتی، هر چه زودتر گوش دردناکش را گرم کنید. این گرما از درد کاسته و حتی جلوی تکثیر میکروارگانیسم‌ها را می‌گیرد.

یک پارچه‌ی تمیز را به آب گرم آغشته کنید، خوب بچلانید و آن را به مدت ۵ دقیقه روی گوش قرار دهید. ۱۰ دقیقه صبر کنید و سپس دوباره همین کار را تکرار کنید. همچنین می‌توانید یک بطری آب گرم یا پَد حرارتی روی گوش دردناک بگذارید. یک راه دیگر هم این است که یک فنجان نمک را در فر یا مایکرویو گرم کنید، نمک را داخل پارچه‌ای بریزید و گره بزنید و آن را ۱۰ دقیقه روی گوش بگذارید. هر چقدر که لازم بود این کار را تکرار کنید. خود ِ. کمپرس گرم هم می‌تواند موجب بیقراری کودک شود.

کمپرس سرد

گوش درد کودک را با کمپرس سرد هم می‌توانید تسکین بدهید. سرما باعث کرخت شدن عصب‌های اطراف گوش شده و در نتیجه از درد کم خواهد شد.

یک تکه پارچه را به آب سرد آغشته کرده و خوب بچلانید، ان را روی گوش قرار دهید و بگذارید ۲۰ دقیقه بماند. همچنین می‌توانید مقداری یخ را در حوله‌ی بپیچید و روی گوش بگذارید. هرگز یخ را مستقیما روی پوست نگذارید.

سیر

سیر یک راهکار موثر خانگی است که گوش درد بچه‌ها را فورا تسکین می‌دهد. خاصیت درد کُش و ضد باکتریایی سیر کمک می‌کند گوش درد عفونی تا حدودی تسکین بیابد.

یک قاشق چایخوری سیر خرد شده را همراه با دو قاشق غذاخوری روغن کنجد حرارت دهید، خنکش کنید و روغنش را جدا کنید. دو یا سه قطره از این روغن سیردار شده را در گوش بریزید. می‌توانید از این قطره‌ی خانگی گوش، ۲ تا ۳ بار در روز استفاده کنید. برای پیشگیری از گوش درد بچه‌ها خیلی خوب است که هر روز یک حبه سیر بخورند.

شیر مادر

شیر مادر دارای آنتی بادی‌های طبیعی است که می‌توانند التیام هر نوع عفونت گوشی را سرعت بدهد. پژوهشی نشان داده میزان عفونت گوش در کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند طی سال اول زندگی بسیار کمتر است. یعنی آشکارا می‌توان نتیجه گرفت که تغذیه با شیر مادر، یکی از بهترین راه‌ها برای پیشگیری از گوش درد کودک است. علاوه بر تغذیه با شیر مادر می‌توانید چند قطره از این شیر را با قطره چکان در گوش دردناک بریزید تا درد تسکین پیدا کند. هر چند ساعت یکبار می‌توانید این کار را تکرار کنید.

روغن زیتون

اگر گوش کودک هیچ ترشحی ندارد و علامتی از پارگی پرده گوش نمی‌بینید، می‌توانید از روغن زیتون برای تخفیف گوش درد استفاده کنید. این روغن مانند روان کننده عمل کرده و کمک می‌کند عفونت برطرف شود.

کمی روغن زیتون را ولرم کنید و با قطره چکان، ۳ تا ۵ قطره از آن را در گوش بچکانید. یک پنبه توپی در گوش بگذارید تا روغن بیرون نریزید. این کار را می‌توانید یک تا دو بار در روز انجام دهید.

درمان کایروپراکتیک

درمان کایروپراکتیک نیز راهکار موثر دیگری برای برطرف کردن گوش درد ناشی از عفونت در کودکان و نوزادان است. عصب‌های بالای گردن بر سلامت و عملکرد بافت‌های داخلی گوش و اطراف آن اثر می‌گذارند. گاهی ناهمترازی ستون فقرات می‌تواند در کنترل و تنظیم نورولوژیکی اختلال ایجاد کرده و فرد را مستعد ابتلا به عفونت کند.

کایروپراکتور‌ها می‌توانند با استفاده از فشار بسیار اندک، نواحی از ستون فقرات را که همترازی دارد اصلاح کرده و جا بینندازند و در نتیجه عملکرد سیستم عصبی نرمال‌تر شود.

وضعیت خواب

وضعیت خوابیدن کودک هم می‌تواند علت گوش درد او باشد. صاف دراز کشیدن می‌تواند احساس فشار و درد در گوش دچار عفونت را تشدید کند. برای همین توصیه می‌کنیم وضعیت خوابیدن او را تغییر دهید.

برای بچه‌های بزرگ‌تر می‌توانید یک بالش اضافی زیر سرشان قرار بدهید و آن‌ها را تشویق کنید که به سمت گوشی که درد نمی‌کند بخوابند. خوابیدن روی گوش دردناک باعث می‌شود گوش درد ناشی از عفونت بدتر شود. برای بچه‌های کوچک‌تر نیز می‌توانید در زیر تشک، یکی دو بالش بگذارید تا سرشان بالاتر قرار بگیرد.

دستگاه رطوبت ساز

اگر گوش درد کودک ناشی از سرماخوردگی یا عفونت دستگاه تنفسی فوقانی است، استفاده از دستگاه بخور یا رطوبت ساز در اتاقی که کودک می‌خوابد، کمک زیادی خواهد کرد. تنفس در هوای مرطوب کمک می‌کند از التهاب راه‌های هوایی دستگاه فوقانی تنفس کاسته شده و از فشار وارد بر پرده‌ی گوش کاسته شود و در نتیجه گوش درد تسکین پیدا کند.

می‌توانید دستگاه رطوبت ساز تهیه کنید یا یک کاسه آب در اتاق بگذارید تا رطوبت هوا بیشتر شود. از هر کدام که استفاده می‌کنید حتما آن را جای مطمئنی قرار دهید و ضمنا آن را تمیز نگه دارید تا کپک نزند.

بخار گرم

یکی از بهترین راهکار‌های خانگی برای تسکین گوش درد ناشی از احتقان یا عفونت سینوسی در بچه‌ها، استنشاق بخار گرم است.

بخار کمک می‌کند گرفتگی بینی کمتر شده و با عفونت سینوسی نیز مبارزه می‌کند که می‌تواند تنفس را تا حدودی آسان‌تر کند. گرمای رطوبت، ترشحات را نیز رقیق‌تر کرده و دفع آن را راحت‌تر می‌کند. برای بچه‌های کوچک‌تر، دوش آب گرم را باز کنید و در را ببندید تا بخار فرار نکند.

کودک را در حمام پُر از بخار نگه دارید و بگذارید دست کم ۳۰ دقیقه این هوا را تنفس کند. برای بچه‌های بزرگ‌تر نیز می‌تونید یک کاسه‌ی بزرگ آب جوش تهیه کرده و از کودک بخواهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بخار را تنفس کند. این کار را روزی یک تا دوبار انجام دهید.

مکیدن یا جویدن

یکی از دلایل عمده‌ی گوش درد بچه‌ها، تغییر فشار هواست که می‌تواند هنگام سفر با هواپیما یا رفتن به ارتفاعات روی بدهد.

در چنین مواردی، عمل ِ. مکیدن یا جویدن می‌تواند کمک زیادی به کاهش فشار در شیپور استاش گوش کند و گوش درد را تسکین بدهد. بچه‌هایی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند نیز با مکیدن مکرر سینه‌ی مادر احساس بهتری خواهند داشت. بچه‌های بزرگ‌تر می‌توانند آبنبات سفت بمکند. کودکان بالای ۴ سال هم می‌توانند آدامس بجوند تا گوش‌شان باز شود.

چند نکته:

می‌توانید برای تسکین گوش درد به کودک‌تان مسکن‌هایی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن بدهید.

از آنتی بیوتیک بیش از حد استفاده نکنید، زیرا معمولا موجب مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک خواهد شد.

بعد از حمام کردن کودک، از باد گرم سشوار از راه دور برای خشک کردن گوش استفاده کنید تا آب در گوش کودک نماند.

اگر با شیشه به کودک شیر می‌دهید، سر او را بالا نگه دارید تا شیر وارد شیپور استاش گوش نشود.

منبع:برترین‌ها

انتهای پیام/

 گوش درد بچه‌ها را با درمان خانگی مداوا کنید

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۰۲۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی

دکتر جواد شاهین‌فر با اشاره به تحت پوشش قرار گرفتن ۱۰ هزار و ۹۷۰ نوزاد متولد شده در برنامه غربالگری شنوایی دانشگاه در سال گذشته، اظهار کرد: با توجه آمارهای جهانی کم شنوایی و پیش بینی افزایش این آمار در کودکان، برنامه های بهداشتی پیشگیری، شامل غربالگری برای تشخیص زودهنگام در این گروه سنی در دانشگاه انجام می‌شود. وی با بیان اینکه بر اساس مطالعات انجام شده ۵.۲ درصد از کودکان در بدو ورود به مدرسه و ۱۱ تا ۱۵ درصد از کودکان محصل، نشانه هایی از آسیب شنوایی را دارند، اعلام کرد: برای شناسایی این کودکان، برنامه غربالگری شنوایی جزو برنامه نظام مراقبت بیماری های غیرواگیردار گنجانده شده است؛. در حال حاضر برنامه غربالگری شنوایی نوزادان در هنگام ترخیص از بیمارستان‌های استان توسط شنوایی شناسان و غربالگران آموزش دیده با همکاری سازمان بهزیستی انجام می شود. وی تصریح کرد: طبق آمارها در سال گذشته بیش از ۱۰ هزار نوزاد متولد شده تحت پوشش برنامه غربالگری شنوایی قرار گرفته و ۱۶۳ نوزاد به مرحله مداخله و از این تعداد ۳۵ نوزاد برای درمان از سمعک و ۱۴۲ نوزاد نیز با روش های جراحی و طبی تحت پوشش قرار گرفته اند. دکتر شاهین‌فر، افزایش جمعیت سالمندی، افزایش عوامل خطر مانند ابتلا به عفونت های گوش و دیگر عفونت‌ها از جمله بیماری هایی مانند سرخک و سرخجه، استفاده بی رویه و نابجا از داروهای آسیب رسان به شنوایی، قرار گرفتن افراد در معرض اصوات بلند درمحیط های شغلی و نظامی، استفاده بی رویه از تلفن های همراه و دستگاه های صوتی شخصی را از دلایل اصلی افزایش آمار کم شنوایی عنوان کرد. وی یکی از مهم ترین اقدامات برای محافظت از قدرت شنوایی را انجام مراقبت ‌های شنوایی عنوان کرد و گفت: بدین منظور لازم است واکسیناسیون کودکان علیه بیماری‌های عفونی به موقع انجام شود. همچنین در صورت ابتلا به بیماری و عفونت‌های گوش از خود درمانی خودداری کنند و با مراجعه به پزشک، عفونت به طور کامل درمان شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی تاکید کرد: ممانعت از ورود اجسام نوک تیز، استفاده از وسایل محافظت شنوایی در صورت مواجهه شغلی با صداهای بلند و محدود کردن استفاده بی رویه تلفن همراه و وسایلی نظیر هدفون و هدست از جمله مواردی است که برای مراقبت ‌از شنوایی توصیه می شود. وی همچنین توصیه کرد چنانچه فردی در مواجهه با عوامل آسیب‌رسان به گوش و شنوایی قرار دارد باید جهت بررسی وضعیت شنوایی به کارشناسان شنوایی سنجی و یا متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند. وی با اشاره به ضرورت انجام آزمایشات غربالگری شنوایی در نوزادان به عنوان یکی از وظایف والدین برای مراقبت از شنوایی نوزاد، بیان کرد: از هر هزار تولد زنده، یک تا سه نوزاد با آسیب شنوایی متولد می شوند./ خراسان شمالی _خبرنگار جام جم _اسدالله ابراهیمی

دیگر خبرها

  • با عفونت دستگاه ادراری بیشتر آشنا شوید
  • دلیل لرز و بدن درد بدون تب چیست؟
  • آنچه باید درباره سندرم ناخن زرد بدانید
  • آنچه باید سندرم ناخن زرد بدانید
  • سندرم ناخن زرد چیست؟
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • چه کسانی باید جراحی برداشتن لوزه را انجام دهند؟
  • دلیل اصلی و علت لق شدن دندان ها در بزرگسالی + درمان آن
  • با «کودک استرسی» چگونه برخورد کنیم؟
  • غربالگری شنوایی ۱۱هزار نوزاد در خراسان شمالی