Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@12:18:46 GMT

ریختن زباله، ریشه در مشکلات شخصیتی دارد

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۰۳۷۳۱

ریختن زباله، ریشه در مشکلات شخصیتی دارد

دکتر ساناز بوستانی چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: گاهی اوقات خودشیفتگی زیادی که در برخی افراد زباله انداز وجود دارد مانع آن می شود که حقی برای دیگران به عنوان استفاده کننده های محیط های طبیعی و شهری قائل شوند و این از عوامل مهم است.
وی ادامه داد: گاهی ریختن زباله می تواند نشانه بروز خشم فرد به دیگران باشد و گاهی اوقات حاصل بی تفاوتی ها و احساس جدایی فرد از جامعه است، بدین صورت که فرد خود را جزئی از جامعه نمی داند، زندگی شخصی خود را از زندگی گروهی جدا و پاکیزگی را محدود به محیط خصوصی خود می داند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این روانپزشک معتقد است: برخی افراد آشغال ریز دارای شخصیت ضداجتماعی هستند و این گونه رفتارها می تواند جزئی از ویژگی های فردی وی باشد.
بوستانی با اشاره به نبود نظم درونی و ذهنی فرد زباله انداز ادامه داد: نظم بیرونی نمادی از نظم درونی است و فردی با آشفتگی و بی نظمی های ذهنی ممکن است خواسته یا ناخواسته این احساس را به صورت رفتار زباله ریختن به محیط پیرامون خود منتقل کند.
وی درباره تفاوت در پاک نگهداشتن محیط زیست در بین جوامع بیان کرد:گاهی نریختن زباله جزئی از فرهنگ مردم یک منطقه است، برای مثال مردم مناطق اسکاندیناوی همگی خود را مکلف به پاکیزه نگهداشتن محیط خود می دانند و جامعه و محیط خود را همانند زندگی خصوصی خود می پندارند و همانطور که به پاکیزه نگاهداشتن محیط شخصی خود پایبندند در حفظ پاکیزگی محیط زیست نیز مقیدند.
بوستانی ادامه داد:گاهی وجود قوانین سخت و جرایم سنگین همانند امارات متحده عربی مانعی از زباله ریزی مردم شده است.
این روانپزشک گفت: گاهی اوقات هیچ علتی برای زباله ریزی یافت نمی شود بجز تنبلی و اهمال کاری افراد.
وی درباره راه حل معضل نریختن زباله افزود: با توجه به دلایل گفته شده در خصوص زباله ریزی در طبیعت و محیط های اجتماعی، راه کارهای موجود در برابر مشکل پیش رو واضح است و با انجام اقداماتی چون آموزش های بیشتر و موثرتر، برانگیختن حس طبیعت دوستی و جامعه دوستی در افراد، در مواردی نظارت و کنترل های شدید تر و سختگیرانه تر می تواند نقش بسزایی در زیباتر کردن و حفظ پاکیزگی کشورمان ایفا کند.
سازمان ملل متحد ، پنجم ژوئن برابر با پانزده خرداد را روز جهانی محیط زیست با شعار غلبه بر آلودگی پلاستیکی نامگذاری کرده است که یکی از اهداف آن حذف آلودگی های پلاستیکی از محیط زیست است که در آن فراخوانی برای اقدام همه‌ انسان ها در مبارزه با یکی از بزرگ ترین چالش‌های زیست محیطی عصر حاضر است.
متخصص روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت :تمیزی و پاکیزگی دو واژه با معنی تقریبا مشابه هستند که در بسیاری اوقات به جای یکدیگر استفاده می شوند و هر دو به مفهوم نبود آلاینده هاست که این آلاینده ها طیف گسترده ای از ترکیباتی مانند :گرد و غبار، بوهای آزار دهنده، آشغال ساخت بشر، پسماند های شهری و غیره را شامل می شود.
9772 / 1876
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امارات متحده عربی خشم زباله گرد و غبار محیط زیست تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۰۳۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است

مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران گفت: زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است و قطعا تمام اکوسیستم‌ ها در حوزه محیط زیست مدیون داشتن زمینی پاک و خاکی پویا و حاصلخیز است.

به گزارش ایسنا و بنابر اعلام روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، حلیا سادات حسینی در چهارمین روز از هفته زمین پاک و در مراسم پیاده روی خانوادگی و پاکسازی، در تفرجگاه نرجس خاتون در منطقه ۱۵ در جمع فعالین محیط زیست به اهمیت  و مشارکت مردم در قبال کاهش پلاستیک و نجات زمین و حفظ آن برای نسلهای آینده اشاره کرد.

حسینی به معضلات محیط زیستی که منجر به عدم داشتن زمینی پاک می‌شود اشاره کرد و افزود: عواملی مانند توسعه شهرها، افزایش جمعیت، توسعه نامتقارن وعدم رعایت عدالت محوری در توسعه شهرها، منجر به بروز معضلات متفاوت و گریبان گیر زمین می‌شود.

وی در ادامه گفت: آمارها حاکی از آن است که وقتی فرسایش خاک را داریم معضلات بسیار زیاد را با از دست دادن اکوسیستم خاک به دست می‌آوریم. لذا می‌بایست حفاظت از خاک را به معنای واقعی جدی بگیریم و به مواردی چون نقاط انفصال فاضلاب‌ها، استفاده از گیاهان بومی، مصرف آبهای زیرزمینی، کاشت گیاهان همسو و هم جهت با شرایط اقلیمی توجه ویژه‌ای داشته باشیم تا بتوانیم خاک حاصلخیز و پویا را حفظ کنیم.

مدیر کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در ادامه صحبتهای خود به پاکسازی طبیعت اشاره کرد و گفت: در هفته زمین پاک و با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، قصد داریم با انجام کارهای نمادین این هفته را مهم جلوه بدهیم  و حساسیت را در بدنه شهروندان ایجاد کنیم تا نسبت به محیط زیست پیرامون خود و حفظ زمین پاک، دغدغه‌مند شوند.

وی در پایان صحبتهایش به موضوع فرهنگ سازی و توانمندسازی شهروندان اشاره کرد و گفت: آمارها نشان می‌دهد که شش درصد از آلایندگی کره زمین مربوط به استفاده از صنایع شیمیایی و پلیمری است که منجر به تولید پلاستیک می‌شود. امیدواریم در آینده با فرهنگ سازی و دغدغه‌مند کردن شهروندان نسبت به کاهش مصرف پلاستیک و حفظ محیط زیست، شاهد هیچ نوع آلایندگی که حیات خاک را به خطر می‌اندازد، نباشیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ضرورت اجرای تفکیک زباله در کردستان
  •  عدم اجرایی شدن کامل طرح تفکیک زباله از مبداء چالشی بزرگ است
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • مدیریت پسماندها خیلی از مشکلات محیط زیست را برطرف می‌کند
  • دومین پویش مردمی پاکسازی جنگل های هیرکانی در گرگان برگزار شد
  • زمین پاک یکی از ارکان مهم محیط زیست است