Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز سرهنگ ایوب گرامی گفت: استفاده از پلیس‌های محله و پلیس‌های افتخاری در سطح شهر تهران با جدیت دنبال می‌شود از سوی دیگر با توجه به صحبت‌های فرمانده انتظامی تهران بزرگ در کلان‌شهر تهران با کمبود کلانتری روبرو هستیم؛ اگر خیرین امنیت آستین‌ها را بالا بزنند و نسبت به ساخت کلانتری در مناطق تهران اقدام کنند نیروی انسانی برای تجهیز این کلانتری‌ها وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرهنگ ایوب گرامی، معاون نیروی انسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ درباره نحوه به‌کارگیری پلیس‌های افتخاری و سازوکار‌های امنیتی در تهران بزرگ پاسخ داد.

در صحبت‌هایتان اشاره کردید که کمبود کلانتری دارید، اما کمبود نیروی انسانی نداریم چرا با وجود عدم کمبود نیروی انسانی باز هم در تهران شاهد استخدام نیرو در هر سال هستیم؟


به کلانتری احتیاج داریم، ولی باز هم اعلام می‌کنم کمبود نیروی انسانی آنطور که باعث ایجاد خلا امنیتی بشود، در تهران قطعا وجود ندارد. اگر خیرین امنیت‌ساز پایه کار باشند و کلنگ احداث کلانتری‌ها را به زمین بزنند برای تأمین تجهیزات و نیروی انسانی این کلانتری‌ها با کمبود نیروی انسانی روبرو نیستیم، اما همان‌طور که خودتان هم مستحضر هستید تهران وسعت جغرافیایی زیادی دارد و در عرض چند سال گذشته به یک کلان‌شهر تبدیل شده از سوی دیگر شهرک‌های اقماری در اطراف تهران نیز با کمبود فضای امنیتی و کلانتری روبرو هستند و جرایم هر لحظه در حال بروز رسانی است.


ما در نیروی انسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ همه تلاشمان را به کار گرفته‌ایم که اولا خلا نیروی انسانی را در کلانتری‌ها و پاسگاه‌های تهران جبران کنیم و در مرحله دوم از نیرو‌هایی استفاده کنیم که زبدگی لازم را داشته باشند. همان طور که در اخبار حوادث شاهد هستیم مجرمان هر روز یک ترفند تازه از آستینشان بیرون می‌آورند، برخورد با این مجرمان کارکشته پلیس بروز و زبده می‌خواهد. پلیس‌های تهران در رسته‌ها و رده‌های تخصصی از جمله پلیس‌های بسیار زبده در سطح ناجا هستند.


با این اوصاف کمبود نیروی انسانی را تایید می‌کنید؟


کمبود نه به آن شکلی که نتوانیم از پس ماموریت‌هایی که به ما محول می‌شود، بربیاییم. بالاخره کمبود‌هایی وجود دارد. تهران یک کلان شهر است یک استاندارد‌های خاص برای تعداد کلانتری‌ها به ازای وسعت جغرافیایی وجود دارد؛ اگر بخواهیم همه استاندارد‌های لازم را رعایت کنیم، قطعا با کمبود‌هایی روبرو هستیم. برای همین است که ناجا همواره درصدد جذب نیرو‌های کارامد از میان جوانان متعهد و انقلابی است. امنیت برای ما مقوله مهمی است و برای افزایش میزان امنیت در سطح جامعه تلاش می‌کنیم. اگر امنیت وجود نداشته باشد قطعا اقتصاد، دانش و زندگی سالم در جامعه را تحت‌الشعاع خود قرار می‌دهد. دیدن پلیس امنیت آفرین است و وجود پلیس از افزایش جرایم جلوگیری می‌کند.


چرا پلیس برای رفع خلا‌های امنیتی موجود از پتانسیل‌های اجتماعی که تایید شده هستند، استفاده نمی‌کند؟ پلیس محله و نگهبان محله قبلا امتحان خودشان را پس داده‌اند؛ وضعیت استفاده از این نیرو‌های اجتماعی در سطح تهران چگونه است؟


به مورد خوبی اشاره کردید امنیت یک بحث همگانی است که همه افراد یک جامعه در حصول آن شریک هستند. نگهبان محله، پلیس افتخاری و پلیس محله هم در تهران با جدیت در ماموریت‌ها دخالت دارند. بسیاری از مجتمع‌های تجاری و اداری و اقامتی و محله‌هایی که فاصله دورتری از کلانتری دارند با به‌کارگیری این نیرو‌ها امنیت را فراهم کرده‌اند. در بحث پلیس افتخاری باید اعلام کنم که پلیس‌های افتخاری در بسیاری از موارد دوشادوش نیرو‌های رسمی پلیس حضور داشتند و چون از محبوبیت و مقبولیت اجتماعی بهره‌مند هستند، علاوه بر کمک به دستگیری مجرمان از وقوع جرایم در محله‌ها هم جلوگیری کرده‌اند.


در کشورهای پیشرفته مثل سوئد، افراد بازنشسته موارد امنیتی را بدون چشمداشت به پلیس گزارش می‌دهند خب همین اتفاق با وجود پلیس‌های افتخاری در تهران هم انجام می‌شود با این فرق که در کشورهای توسعه یافته افراد مسن به پلیس کمک می‌کنند، اما در تهران در قالب پلیس افتخاری بودن سازوکاری فراهم شده است که هر فرد متعهد و معتقدی می‌تواند در هر لباس و جایگاه اجتماعی به پلیس کمک کند.

خانم‌ها هم می‌توانند به ‌عنوان پلیس افتخاری با ماموران پلیس همکاری داشته باشند؟


بله قطعاً . خانم‌ها می‌توانند کمک‌ حال پلیس باشند، اتفاقا خانم‌ها بخاطر نوع نگاه دقیق و ریزبینانه به مسائل و نکات ویژه‌ای توجه می‌کنند که شاید از منظر نگاه ما دور مانده باشد.


برای پلیس افتخاری بودن نیازمند سازوکار خاصی باید بود؟


متعهد و سالم و همچنین خوش نام بودن از اولویت‌های این پلیس است. در بخش دیگر هم آموزش‌هایی به افراد داده می‌شود که می‌توانند در گرو این آموزش‌ها در ماموریت‌ها همراه همکارانمان باشند. علاقمندان هم برای عضویت در پلیس افتخاری می‌توانند به کلانتری‌های سراسر تهران مراجعه کنند و بعد از پرکردن فرم‌های مربوطه از آنها برای شرکت در جلسات دعوت به عمل می‌آید.

در کدام رسته پلیس تمایل استخدام و جذب نیرو بیشتر است؟


پلیس آگاهی ما و پلیس راهور بیشترین آمار علاقمندی را در بین مستخدمین دارد. پلیس آگاهی که خیلی تخصصی است و واقعا یک نیروی همه فن حریف می‌طلبد. افرادی که وارد این رسته تخصصی می‌شوند افراد بسیار باهوش و کنجکاو هستند و برای ورود به پلیس آگاهی همیشه متقاضی داریم. در کنار آن پلیس راهور هم بیشترین سطح اختیارات را در بین پلیس‌های تخصصی دارد. جدا از این پلیس راهور یک پلیس بسیار مردمی و اجتماعی محسوب می‌شود رنگ لباس پلیسان راهور هم بسیار آرامش‌بخش است؛ از این رو برای خدمت در رده ماموران پلیس راهور متقاضی زیاد داریم.

میزان

700

معاون نیروی انسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ سرهنگ ایوب گرامی پلیس افتخاری به‌کار گیری پلیس افتخاری کمبود کلانتری کمبود نیروی انسانی پلیس

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: پلیس افتخاری کمبود کلانتری کمبود نیروی انسانی پلیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۰۴۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«سمیع» تعیین تکلیف شود/ کمبود نیروی پلیس راهور و راننده اتوبوس مشکل مشترک کلان‌شهرها

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل و ترافیک مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران گفت: بعضی درگاه‌ها از جمله سامانه «سمیع» برای وصول مطالبات مدیریت شهری در اختیار پلیس راهور است تا در کنار تعویض پلاک قرار گیرد و مطالبات دولتی شهرداری‌ها وصول شود، اما استفاده از این سامانه هنوز تعیین تکلیف نشده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، پوریا محمدیان‌یزدی امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در نشست معاونان حمل‌ونقل شهرداری و پلیس راهور کلان‌شهرها اظهار کرد: یکی از موضوعاتی که همکاری شهرهای بالای یک میلیون نفر را در سال های اخیر بهبود بخشید، ماده ۱۰۸ برنامه ششم توسعه کشور بود که پیرو آن چارچوبی برای تعاملات شهرداری با پلیس راهور در نظر گرفته شد.

وی افزود: تجربه از دهه ۸۰ در شهرداری تهران اتفاق افتاده بود و سال ۹۶ با قانون برنامه ششم این تعامل به شهرهای بالای یک میلیون جمعیت تسری پیدا کرد، اما در این حوزه اولین سوال مطرح این است که با توجه به اتمام برنامه ششم و اینکه توسعه ماده ۱۰۸ در قانون برنامه هفتم وجود ندارد، آیا این تعامل ادامه خواهد داشت و استراتژی پلیس راهور فراجا به چه سمت و سویی می‌رود؟

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل و ترافیک مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران با اشاره به اعمال قانون در حوزه طرح‌های ترافیکی گفت: هر طرح ترافیکی که در مجموعه مدیریت شهری پیاده می‌شود، ضمانت اجرای آن در اختیار پلیس راهور است که با اعمال قانون انجام می‌شود.

محمدیان‌یزدی ادامه داد: بعضی درگاه‌ها از جمله سامانه «سمیع» برای وصول مطالبات مدیریت شهری در اختیار پلیس راهور است تا در کنار تعویض پلاک قرار گیرد و مطالبات دولتی شهرداری ها وصول شود، اما استفاده از این سامانه همچنان در حال رایزنی است و تعیین تکلیف نشده است.

وی تاکید کرد: عوارض خودرو، پارک حاشیه‌ای و عوارض طرح ترافیک روی پلاک خودروها منفی شده و با تعویض پلاک به نفر جدید منتقل می‌شود، در حالی که این عوارض می‌تواند در مراکز تعویض پلاک، ستاد ترخیص خوردوهای توقیفی و پلیس + ۱۰ دریافت و برای تقویت زیرساخت های ترافیکی هزینه شود.

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل و ترافیک مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران با اشاره به کمبود نیروی پلیس راهور در کلان‌شهرها گفت: در تهران حداقل ۴ هزار نیروی پلیس راهور و فعالیت دارند، اما در سایر کلان‌شهرها تعداد این نیروها کم است؛ به‌عنوان مثال در شهر مشهد با ۳.۵ میلیون نفر فقط ۲۰۰ عامل پلیس راهور وجود دارد، کمبود نیرو مشکل‌ساز شده است و باید جبران شود.

محمدیان‌یزدی با بیان اینکه بانک اطلاعاتی تصادفات می‌تواند در رفع مشکلات حوزه تصادفات و نقاط حادثه‌خیز کمک کند، بنابراین آخرین وضعیت اطلاعات این بانک باید مشخص شود، ادامه داد: پلیس نامحسوس نیز از قدیم مطرح بوده است تا بتوانیم از قانون رسیدگی به تخلفات استفاده کنیم.

وی گفت: اطلاعاتی که پزشکی قانونی در تصادفات ارائه می‌دهد با تاخیر همراه است که انتظار می‌رود آمار میدانی و عملیاتی توسط پلیس راهور در حوزه شهری و برون شهری ارائه شودتا کنار داده پزشکی قانونی، دیتای عملیاتی داشته باشیم؛ این اقدام به رصد اتفاقات کمک می‌کند.

رئیس کمیسیون حمل‌ونقل و ترافیک مجمع شهرداران کلان‌شهرهای ایران با اشاره به مشکل کمبود راننده اتوبوس‌های درون شهری شهرها اظهار کرد: با توجه به جذابیتی که حوزه بار برون شهری دارد، تعداد رانندگان پایه یک اتوبوسرانی کم شده است و تعداد زیادی از اتوبوس‌ها به دلیل نبود راننده متوقف شده است که این مشکل باید در اسرع زمان با اصلاح آیین نامه رانندگی رفع شود.

کد خبر 749611

دیگر خبرها

  • بازدید دادستان کل کشور از اقدامات فرماندهی انتظامی هرمزگان
  • قدردانی دادستان کل کشور از اقدامات فرماندهی انتظامی هرمزگان
  • توقیف اتوبوس حامل ۱۱ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در ریگان
  • کشف جسد زن ۳۶ ساله در باغ
  • کشف جسد زن ۳۶ ساله در باغ و دستگیری قاتل
  • پاتک پلیس فیروزکوه به سوداگران مرگ 
  • اورژانس قزوین ‌۱۲۰ نیرو کم دارد
  • «سمیع» تعیین تکلیف شود/ کمبود نیروی پلیس راهور و راننده اتوبوس مشکل مشترک کلان‌شهرها
  • چالش کمبود معلم و نیرو در مازندران رفع شده است
  • پلیس برای روز جهانی کارگر پیام داد