Web Analytics Made Easy - Statcounter

فیروزه ساجدی متخصص بیماری‌های کودکان در گفت‌وگو با حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: اختلالات کودکان از مشکلات مهم و کلیدی بهداشتی است و به علت ارتباط قوی ناتوانی‌های مزمن و هزینه‌های گزاف، مراقبت‌های بهداشتی در این زمینه در کشورهای توسعه یافته موردتوجه قرار می‌گیرد، به همین دلیل با توجه به هزینه‌های سلامت نباید به راحتی از این موضوع عبور کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تاخیر و اختلال  تکاملی اصطلاحی برای کودکان با نقص رشد در خصوصیات تکاملی وابسته به  سنشان مطرح می شود که همین نقص  بعد از عفونت ها و تروما،  شایعترین مشکل در طب کودکان است.

عضو هئیت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تصریح کرد: در دنیای امروز دیدگاه‌های سلامت چشم انداز وسیعتری پیدا کرده و  به عوامل تعیین کننده غیر طبی و غیر زیست شناختی سلامت هم توجه ویژه‌ای  داشته است.

وی گفت: برقراری عدالت در سلامت، نیازمند اقداماتی ورای تمرکز صرف بر روی علل ومنشا بیولوژیک بیماری‌ها دارد و باید به علل گوناگون آن‌ها یعنی عوامل اجتماعی هم توجه ویژه‌ای شود و از آنجایی که سلامتی کودک از سلامتی مادر تاثیر می‌پذیرد و با توجه به اهمیت و شیوع اختلالات تکاملی و تنوع یافته‌های علمی مربوط به عوامل موثر بر آن و کمبود اطلاعات دقیق در زمینه عوامل خطر ساز  پژوهش با هدف طراحی و آزمون مدل ارتباطی تعیین کننده‌های اجتماعی سلامت مادر بر تکامل شیرخواران اجرا شد.

وی کودکان را یکی از مهمترین پایه‌های دستیابی به توسعه جوامع دانست و افزود: در این راستا پرداختن به مقوله رشد و تکامل کودکان و به ویژه مسأله تکامل آن‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است، زیرا تکامل سالم و طبیعی در دوران ابتدای زندگی، افراد را قادر به هدایت یک زندگی بالنده درحیطه‌های مختلف می کند.

نقش کلیدی سیستم مراقبت‌های سلامتی در سال‌های اولیه زندگی

ساجدی گفت: در بسیاری از موارد نمی‌توان یک عامل کاملا مشخص را به عنوان علت اصلی ناتوانی‌های تکاملی ذکر کرد و سیستم مراقبت‌های سلامتی در سال‌های اولیه زندگی دارای نقش کلیدی است، زیرا مادران و کودکان نیاز به مراقبت مداوم در دوران قبل از حاملگی، طی حاملگی وهنگام تولد کودک تا روز‌ها و سال‌های اولیه زندگی دارند و آگاهی جامعه از نقش مراقبت‌های سلامتی سهم بسزایی در آمار ناتوانی‌های تکاملی و سایر بیماری‌ها محسوب می‌شود.

عضو هئیت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: مداخله زود برای شناسایی نوزادان و کودکان درمعرض خطر، بسیاری از عواقبی که به دنبال تاخیر در تکامل و ناتوانایی‌های این کودکان پیش می‌آید جلوگیری می‌کند، لذا شناسایی زنان و کودکان درمعرض خطر و شروع مداخلات قبل از وقوع یا پیشرفت مشکل، بهترین و معقولانه‌ترین راه حل به نظر می‌رسد و در سلامت کودکان باید توسط متولیان سلامت جدی گرفته شود.

ساجدی پیگیری ماهیانه تکاملی-عصبی نوزادان و شیرخواران پرخطربه دلیل لزوم تشخیص به موقع و مداخلات به هنگام در آنان را یکی از عمده‌ترین وظایف مراقبان سلامت کودکان دانست.

هزینه بالای ایجاد مدارس تخصصی در  بیماران نقص تکاملی

عضو هئیت علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تصریح کرد: تاخیر و اختلال تکاملی کودکان، هزینه‌های گزاف جهت اقدامات تشخیصی، درمانی و مراقبتی را به نظام سلامت تحمیل می‌کند و چالشی بزرگ از لحاظ صرف زمان، انرژی، بودجه و تجهیزات برای خانواده‌ها و کارکنان بهداشتی است و نیاز‌های ویژه این کودکان در بخش آموزش و تحمیل هزینه‌های مربوط به مدارس تخصصی برای این کودکان، یکی دیگر از مشکلات مربوط به سیستم‌های بهداشتی وآموزشی محسوب می شود.

ساجدی افزود: شرایط نامطلوب مادر از قبیل سوء تغذیه، استعمال سیگار، استفاده نادرست از داروها، تحرک ناکافی و عدم مراقبت‌های قبل از زایمان همگی می‌توانند منجر به رشد نا مطلوب جنین شوند و این رشد نا مطلوب جنین خطری برای سلامت آتی فرد محسوب می شود.

وی شرایط غیرمناسب وغیرطبیعی برای نوزاد، وضعیت ازدواج مادر، استفاده از توتون، الکل در دوران بارداری وپس ازآن، عوارض زمان بارداری،  زمان زایمان وبعداز زایمان، زایمان زودرس و وزن کم زمان تولد به ویژه کمتر از ۱۵۰۰ گرم را از دیگر عوامل خطربسیار مهم شناخته شده دانست.

رئیس مرکز تحقیقات اعصاب اطفال دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی گفت: آسیب‌های روانی اجتماعی مادر در دوران بارداری و پس از آن، پایین بودن سطح اجتماعی-اقتصادی مادر، مسائل فرهنگی، سوء مصرف مواد توسط والدین، سوءرفتارباکودک، استرس روانی والدین به ویژه مادر، رفتار‌های نامطلوب در والدین و سایر فاکتور‌های محیطی  بر روی تکامل جنین و شیرخوارموثر است.

 

وی در پایان گفت: با توجه به اینکه در بروز تاخیر و اختلال تکاملی  تنها یک عامل موثر نیست و تعیین کننده‌های اجتماعی ساختاری و بینابینی سلامت مادر بر تکامل شیرخواراثر دارد، شناسایی فاکتور‌های خطرساز در رفع موانع و کاهش آمار این اختلال سهم بسزایی خواهد داشت و باید متولیان سلامت کودک با نگاه جامع و مشارکت بین بخشی در عرصه سلامت کودکان سیاستگذاری‌های لازم را داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت اخبار علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۰۴۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود پارکینگ یکی از معضلات استان قم است

رئیس پلیس راهور استان قم گفت:یکی از معضلات استان قم کمبود پارکینگ است، و این موضوع علاوه بر شهروندان موجب آزار مسافران و زائران حرم کریمه اهل بیت(ع) شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، سرهنگ غلامرضا صدفی در دیدار آیت الله علیرضا اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه کشور اظهار داشت: پلیس راهور در دو بخش خدماتی و عملیاتی فعالیت دارد.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته 46 درصد افزایش خدمات داشتیم، افزود: به 107 هزار نفر در حوزه صدور گواهینامه خدمات دادیم.

رئیس پلیس راهور استان قم بیان کرد: طبق تحقیقات انجام شده افرادی که گواهینامه ندارند، وسیله نقلیه خود را بیمه نیز نمی‌کنند که در همین راستا طرح صدور آسان گواهینامه را اجرا کردیم که در قالب این طرح سال گذشته توانستیم 11 هزار و 500 راکب موتور سیکلت را گواهینامه دهیم.

وی با بیان اینکه این اتفاق در رشد بیمه نیز اثرگذار بود، عنوان کرد: 250 هزار موتورسیکلت در استان قم وجود دارد که متاسفانه حوادث متعددی را خلق می‌کنند.

صدفی افزود: راکبان موتورسیکلت سال گذشته 42 درصد از تصادفات را به خود اختصاص دادند که این آمار نسبت به سال قبل دو درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به اینکه در عرصه شماره گذاری افزایش خدمات را داشته‌ایم، خاطرنشان کرد: استان قم در عرصه رضایت مندی نیز توانست رتبه دوم کشوری را کسب کند.

رئیس پلیس راهور استان قم با بیان اینکه در سطح شهر قم اقدامات خوبی توسط شهرداری درحال رقم خوردن است، تصریح کرد: ازجمله این اقدامات می‌توان به هوشمند کردن تقاطع‌ها و نصب دوربین‌ها اشاره کرد.

وی با اشاره به اینکه یکی از معضلات استان قم کمبود پارکینگ است، گفت: این موضوع علاوه بر شهروندان موجب آزار مسافران و زائران حرم کریمه اهل بیت(ع) شده است.

سرهنگ صدفی با بیان اینکه در سطح شهر قم پارکینگ‌ها باید به صورت ویژه مدنظر قرار بگیرند، گفت: فضاهای مناسبی در سطح شهر قم وجود دارد که می‌تواند به محلی برای استراحت و پارکینگ زائرین تبدیل شود.

وی با اشاره به اینکه در بحث اعمال قانون هر سال نسبت به سال گذشته، افزایش داریم، بیان کرد: در سال 1402 نسبت به سال 1401 حدود 20 درصد افزایش برخورد با تخلفات را داشته‌ایم.

رئیس پلیس راهور استان قم با بیان اینکه پلیس تلاش خود را برای برخورد با تخلاف انجام می‌دهد، اظهار داشت: در مباحثی مانند استفاده از کلاه ایمنی و عدم استفاده از تلفن همراه نیازمند فرهنگ‌سازی هستیم.

وی با اشاره به اینکه 39 درصد تصادفات در داخل شهر قم عدم توجه به جلو است، عنوان کرد: در عرصه فرهنگ‌سازی اقدامات متعددی را دنبال کردیم که یکی از این اقدامات ارائه آموزش به دانش آموزان در مدارس است.

سرهنگ صدفی افزود: در این بخش نیز در سال گذشته توانستیم حدود 12 هزار دانش آموز را آموزش دهیم که به عنوان همیار پلیس فعالیت داشته باشند.

وی با بیان اینکه همچنین آموزش‌هایی در فضای مجازی انجام دادیم، عنوان کرد: افرادی که به صورت مکرر تخلف تجاوز از سرعت غیر مجاز داشته باشند از طریق شماره پلاک شناسایی شده و حتما باید در دوره آموزشی ویژه شرکت کنند.

رئیس پلیس راهور استان قم گفت: درخواست داریم که تمام وظیفه فرهنگ سازی بر عهده پلیس نباشد و سایر مجموعه‌ها نیز نسبت به این موضوع حساسیت داشته باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • این کشور رکورددار سوء مصرف الکل در کودکان و نوجوانان شد
  • جویدن ناخن با کدام اختلالات سلامت روان ارتباط دارد؟
  • آغاز طرح غربالگری بینایی‌سنجی کودکان ۳ تا ۶ سال در کرمانشاه
  • باید و نباید‌های تعامل با کودکان چاق
  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • نظریهٔ تکامل سوء تفاهمی بیش نیست
  • لزوم پیوند کودکان با طبیعت از بدو تولد
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • پاندمی تأثیر ناچیزی بر رشد کودکان داشت
  • کمبود پارکینگ یکی از معضلات استان قم است