Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@08:51:41 GMT

از محمدحسین لطیفی تا صاحبدلان

تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۰۵۳۶۴

از محمدحسین لطیفی تا صاحبدلان

بی شک محمدحسین لطیفی یکی از کارگردانان صاحب امضا و کارنامه دار تلویزیون و سینما محسوب می شود. قبل از اینکه او را در مقام یک کارگردان مورد بررسی قرار دهیم و کارنامه کاری اش را در کنار سریال «سر دلبران» به تحلیل بنشینیم ذکر این نکته ضروری است که لطیفی کارگردانی آشنا به تکنیک و مطلع از سلیقه آحاد جامعه اش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در تمام ساخته های او این نکته را می توان دید که شخصیت هایش از دل جامعه آمده‌اند حتی اگر این شخصیت ها از جنس مردم سخن نگویند، اما تفکراتشان، تفکرات روز جامعه است حتی اگر شوخی های لفظی و کلامی آنها به روز نباشد و نتواند از مخاطبش خنده بگیرد، اما فطرت کاراکترها طراحی امروزی دارد و در واقع این نشان از آن دارد که لطیفی نیازمند یک فیلم‌نامه قوی برای کارگردانی است. تجربه کارنامه ای او نشان می دهد که او برای تولید یک سریال قوی و ماندگار نیازمند متریال کامل و لازم است لذا هر اتفاقی که از سریال او بیرون می زند نشان از این دارد که متریال لازم در اختیارش قرار نداشته از فیلم نامه گرفته تا شرایط تولید و بازیگری.

محمدحسین لطیفی که در کارنامه اش ساخت سریال های طنز نیز دیده می شود و جزء کارگردان های چند ژانری سینما و تلویزیون محسوب می شود بدون یک قصه خوب فاصلۀ اثرش از «صاحبدلان» به «سر دلبران» می رسد.

کارگردان سریال «دودکش» که سینما را با روز سوم تجربه کرده است به رغم شناخت از مذاق مخاطبش که این روزها به انواع و اقسام مدیا و مدیوم ها برای خندیدن دسترسی دارد به پیش پا افتاده‌ترین روش های خندیدن در سریالش بسنده کرده است طوری که توقع دارد در موقعیت های بی فراز و نشیب درام اما پر فریاد کاراکترها، تماشاگرش لبخند بزند و این توقع بیش از حد انتظار است چرا که خنداندن و خندیدن در هر دوره فرمولش تغییر می کند ما نمی توانیم با ایجاد روابط مصنوعی، گنده گویی ها و درشت گویی ها، ایجاد موقعیت های مصنوعی، خلق لحظات غیر مرسوم در زندگی واقعی از تماشاگرمان توقع نمره قبولی داشته باشیم آن هم در روزگاری که تماشاگر ما به سختی می خندد و خودش بهترین طناز است در زندگی شخصی خودش.

سریال «سر دلبران» در شهر یزد ساخته می شود بدون اینکه بدانیم چرا تیم تولید راهی شهر زیبای یزد شده اند؟

سریال «سر دلبران» ترکیبی از بازیگران بومی و حرفه ای است بدون اینکه بفهمیم چرا؟

انتخاب بازیگران مشخص نیست که بر چه اساسی اتفاق افتاده است (نادیده نگیریم که لطیفی در این سریال به سراغ تعدادی از بازیگران رفته است که مدت ها فعالیت نمی کنند و به کارگیری شان در این مجموعه تلویزیونی یک اتفاق مبارک و قابل تقدیر است.)

شخصیت سلیم با بازی برزو ارجمند به رغم بازی خوب این بازیگر در برخی لحظات، حرص در بیار و در برخی لحظات خارج از چارچوب کاراکتر است.

قصه ای در سریال وجود ندارد فقط بستری فراهم شده است که شخصیت ها مدام بر سر موضوعی بی ربط و با ربط به جان هم بیفتند.

برای نمایش کاراکترهای چند بعدی به زور به دنبال سیاهی برخی از لحظات در زندگی شخصیت ها می گردیم و با بیل زدن باغچه زندگی هر یک از کاراکترها مدام به دنبال کِرمی هستیم که شاید در آن دوره از زندگی شاید تأثیری به اندازه امروز نداشته است. این در حالی است که هیچ یک از این موارد قصه را پیش نمی برد. اصلا قصه ای وجود ندارد که به فراز و نشیبی بیانجامد.

هر چند قسمت یک بار یک ماجرای بی ربط (به شیوه مرسوم سریال های بلندمدت) که به بهانه کاتالیزور طراحی شده است رخ می دهد که اتفاقا تمرکز مخاطب را از آنچه تا به حال دیده است بر هم می زند. در این شرایط سریال لطیفی به کجا می رود خدا می داند!

محمدحسین لطیفی که سریال «سر دلبران» را به دیگر اتفاقات کارنامه هنری‌اش اضافه می کند خوب می داند که این مجموعه سخت جمع می شود.

تعداد کاراکترهایی که هر کدام قصه ای با خود به همراه آورده اند از پروانه ها و کاووس ها گرفته تا آقای دکتر و دخترش، سلیم و همسرش و ماجرای خانوادگی شان، پهلوان و پسرش مجتبی، بهمن و... که اگر نتوانند به یک ساحل امن برسند در کویر یزد غرق می شوند و بی شک عواید آن برای محمدحسین لطیفی اتفاقی غیرقابل جبران است.

شاید نکته اساسی در سریال لطیفی ایراد داستان گویی و عدم جذابیت شخصیت‌هاست که هیچ کمکی برای حل آن با گذشت این تعداد قسمت نمی شود طوری که ممکن است تا پایان سریال به همین منوال و بدون پیشرفت داستان جلو برود و به خط پایان نزدیک شود.

 

 

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: بازی تلویزیون جامعه سینما و تلویزیون صدا و سیما ماه رمضان یزد هنر سریال بازیگر کارگردان شخصیت دودکش فریبا متخصص برزو ارجمند یادداشت سر دلبران محمد حسین لطیفی مجتبی احمدی صاحبدلان داستان گویی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۰۵۳۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴ اردیبهشت؛ آزمون استخدامی کیفیت‌بخشی به آموزش و پرورش

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، میثم لطیفی، امروز چهارشنبه در حیاط دولت، درباره ممنوعیت دریافت هدیه برای کارکنان دولت، اظهار داشت: بخشنامه‌ای از طرف دفتر سلامت اداری و فرهنگی سازمان اداری و استخدامی کشور به همه دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شده که بر اساس آن، دریافت هرگونه هدیه برای کارکنان دولت، ممنوع است؛ امیدواریم با این کار، سلامت اداری، افزایش و فساد، کاهش پیدا کند.

لطیفی تصریح کرد: ۱۴ اردیبهشت، آزمون استخدامی کیفیت‌بخشی به آموزش و پرورش برگزار می‌شود؛ در این آزمون، پس از ۱۰ سال، ۱۹۱۱۲ تن در رشته مشاوره تحصیلی برای دانش‌آموزان ـ امور تربیتی و سبک زندگی، مربیان سلامت و مربیان تربیت بدنی ـ جذب خواهیم داشت؛ ۱۰ سال بود که این مجوز داده نشده بود.   رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با بیان اینکه حدود ۴۰۰ هزار تن برای این آزمون، ثبت نام کرده‌اند و جهاد دانشگاهی، آن را برگزار می‌کند، گفت: امیدواریم تا نیمه خرداد، نتایج آزمون اعلام شود و اول مهر، این افراد در دستگاه‌های اجرایی مشغول به کار شوند.   لطیفی اظهار داشت: این کار، تدبیر و دستور رهبر معظم انقلاب بود که برای کیفیت‌بخشی، مربیان پرورشی را در آموزش و پروش، جذب کنیم.   رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور، درباره استخدام سرایداران یا نیرو‌های خدماتی در مدارس با عنوان بابای مدرسه، تصریح کرد: در این زمینه قرار بود که تأمین اعتبار از طرف سازمان برنامه و بودجه مشخص شود؛ ما در سقف تأمین اعتبار، کمک می‌کنیم و مدارسی که جمعیت بیشتری دارند و در مناطق محرومند، در اولویت هستند.

دیگر خبرها

  • تمایل به ساخت فیلم در عرصه جوانی جمعیت دارم
  • لطیفی: به ساخت فیلم در عرصه جوانی جمعیت تمایل دارم
  • ۱۴ اردیبهشت؛ آزمون استخدامی کیفیت‌بخشی به آموزش و پرورش
  • توضیحات لطیفی درباره برنامه‌های استخدامی دولت در سال جاری
  • از فصل دوم جایگزین نقش کژال شدم/ پیشنهادات کاری دیگری دارم اما تصمیم نگرفته‌ام
  • محمدحسین لطیفی :تکنیک مهم نیست دل فیلمساز را می‌خریم/روی نقاط اختلاف انگشت نگذاریم
  • محمدحسین لطیفی :تکنیک مهم نیست دل فیلمساز رامی‌خریم/روی نقاط اختلاف انگشت نگذاریم
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟/ معرفی چهره‌های جدید
  • سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد