Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان درجدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند  از هر سه زن یک نفر دچار چاقی و اشتهای غیر قابل کنترل در دوران بارداری می‌شود که این عارضه سبب افزایش بیش اندازه وزن آنها و ناتوانی در رسیدن به تناسب اندام پس از بارداری خواهد شد.


کارشناسان همچنین دریافتند میزان اضافه وزن  در کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری دچار چاقی بیش اندازه شده اند بیش از سایر کودکان است، این کودکان در سنین نوجوانی اضافه وزنی بسیار زیادی پیدا می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مطالعه بر روی بیش از ۱۱ هزار مادر باردار نشان داده است که بیش از ۳۶ درصد  آنها دچار ناتوانی در کنترل مصرف مواد غذایی در این دوران می شوند.

این پژوهش به وسیله دانشمندان موسسه (UCL Great Ormond Street Institute of Child Health) انجام شده و درمجله تغذیه بالینی (the American Journal of Clinical Nutrition) به چاپ رسیده است.


محققان هشدار می‌دهند ضرب المثل قدیمی خوردن غذا برای 2 نفر در دوران بارداری پیامد‌های جدی برای سلامت مادر و نوزادان به همراه دارد.


چاقی و اضافه وزن غیرمجاز در دوران بارداری می‌تواند سبب افرایش فشار، چربی وقند خون، احتمال بروز خطر سقط جنین، ناتوانی در زایمان طبیعی، مشکلات گوارشی و تنفسی در بارداری  و پس از زایمان زمینه ساز چاقی دائم مادر و افسردگی پس از زایمان در او می شود.

بسیاری از مادران پس از چاقی بیش از اندازه در بارداری فرزند اول خود به دلیل برهم خوردن تناسب اندام و ناتوانی در تثبیت وزن خود دیگر تمایلی به بارداری دوباره  ندارند.


کارشناسان دریافتند چاقی بیش از اندازه در مادران باردار نتیجه خوردن تنقلاتی چون شکلات و کیک و به طور کلی خوراکی‌های شیرین است و این مادران  کمتر به خوردن مواد غذایی سالم، چون میوه و سبزیجات، مواد پروتئینی و لبنی کم چرب، حبوبات، غلات و نان تمایل دارند.


این دسته از مادران دارای میزان کمی از ویتامین‌های C، Aو B۶ در خون خود هستند که موادی ضروری برای رشد  جنین و جلوگیری از بروز بیماری های مادر زادی به شمار می رود.


متخصصان توصیه می‌کنند مادران باردار از همان اولین ماه‌های بارداری تحت نظارت پزشک و ماما، رژیم غذایی مناسبی داشته باشند و هرهفته وزن خود را اندازه گیری و ثبت کنند.

مصرف بیش از اندازه شیرینی وشکلات‌ در این دوران خطرناک است و  با تحریک بدن سبب ترشح هورمون کورتیزول (هورمون استرس) و بالا رفتن خطر سقط جنین می شود.


در کنار مصرف مواد غذایی سالم و با نسبت به اندازه، انجام ورزش و تقویت عضله‌های بدن نیز می‌تواند خطر سقط جنین راکاهش دهد و به زایمان طبیعی مادر کمک کند.

پس از زایمان در کنار مصرف مواد غذایی سالم برای غنی شدن تغذیه نوزاد با شیرمادر، انجام ورزش و داشتن رژیم غذایی مناسب برای بازگشت به وزن استاندارد می‌تواند از ابتلای مادر به انواع بیماری‌های مزمن در آینده جلوگیری کند و توان باروری او را برای فرزند آوری در آینده افزایش دهد.

منبع:Dailymail

انتهای پیام/

مشکلی شایع در دوران بارداری؛ با اشتهای غیر قابل کنترل چه کنیم؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: چاقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۱۵۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی اولین مرکز ترس از زایمان کشور در کرمانشاه

ابراهیم شکیبا معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه به ترس از بارداری و زایمان توکوفوبیا (Toko phobia) می‌گویند، گفت : زنانی که به این فوبیا مبتلا هستند، ممکن است علیرغم علاقه‌ای که به بچه‌دار شدن دارند، از باردار شدن امتناع کنند و یا در صورت وقوع بارداری سزارین را به زایمان طبیعی ترجیح دهند.

وی اظهار کرد: برای کاهش ترس از زایمان این دسته از زنان، به زودی مرکز ترس از زایمان در بخشی از ساختمان کلینیک تخصصی مادر و کودک منزه راه اندازی می‌شود. 

شکیبا افزود: در این مرکز مادرانی پذیرش می‌شوند که بدون علت پزشکی خواهان زایمان به روش سزارین بوده و یا دارای ترس از زایمان (متوسط به بالا) هستند و از مراکز خدمات جامع سلامت شهری و روستایی ارجاع شده اند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • آیا تهوع و استفراغ شدید در دوران بارداری مضر است؟
  • هفت هزار مادر روستایی آذربایجان‌غربی به صورت رایگان بیمه شدند
  • کدام مواد غذایی در زیبایی جنین تاثیر دارد؟ (فیلم)
  • کدام مواد غذایی در زیبایی جنین تاثیر دارد؟
  • ۷ هزار مادر روستایی آذربایجان‌غربی به صورت رایگان بیمه شدند
  • مرگ مادران باردار چابهار در حال تکرار است/ دلیل آن چیست؟
  • راه اندازی اولین مرکز ترس از زایمان کشور در کرمانشاه
  • پیش ثبت نام ۹۰۰ مادر دارای سه فرزند خراسان شمالی در صندوق اجتماعی کشاورزان
  • آلودگی هوای خانگی در دوران بارداری بر سلامت جنین تأثیر دارد؟
  • اولین مرکز ترس از زایمان کشور در کرمانشاه