Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در مناطقی که از اقتصاد کشاورزی برخورداند، فرصت‌های شغلی و سرمایه‌گذاری مناسبی را به ویژه در مناطق روستایی فراهم می‌کند و ضمن جلوگیری از بیکاری‌های فصلی در اشتغال موثر است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ کشاورزی محور استقلال و توسعه هر کشوری محسوب می‌شود و وجود صنایع تبدیلی و تکمیلی یکی از بهترین روش‌های اشتغالزایی و افزایش درآمدهای کشاورزی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این صنایع از قابلیت ایفای نقش تعیین کننده در تنظیم بازار محصولات کشاورزی نیز برخوردار است.

این صنایع در فرآیند توسعه کشور نیز نقش کلیدی داشته و توجه بیشتر به آن، تسریع در رشد و توسعه کشاورزی و اقتصادی کشور را به همراه دارد.

موضوع صنایع تبدیلی و تکمیلی علیرغم اهمیت آن، در کشور مقوله نسبتاً جدیدی بوده که هنوز آن گونه که شایسته بخش کشاورزی و اقتصاد ملی است، مورد حمایت و هدایت قرار نگرفته است.

هر ساله محصولات کشاورزی زیادی از جمله خرما، گندم، جو، گوجه فرنگی، سیب‌زمینی، پیاز، فلفل و… در بسیاری از شهرستان‌های کشور تولید می‌شود که متاسفانه بخش عمده این تولیدات به صورت خام صادر می‌شود.

اگر صنایع تبدیلی مرتبط در بخش کشاورزی در کشور ایجاد شود بی‌شک در تنظیم بازار، اشتغالزایی، تولید موادغذایی با کیفیت و مرغوب و سود بیشتر برای کشاورز بسیار اثرگذار خواهد بود.

بدون تردید ایجاد صنایع تبدیلی یکی از سودمندترین ارتباطات بین دو بخش صنعت و کشاورزی است. ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در مناطقی که از اقتصاد کشاورزی برخورداند، فرصت‌های شغلی و سرمایه‌گذاری مناسبی را به ویژه در مناطق روستایی فراهم می‌کند و ضمن جلوگیری از بیکاری‌های فصلی در اشتغال موثر است.

تقویت و راه‌اندازی صنایع تبدیلی یکی از بهترین روش‌های توسعه اشتغال ، افزایش درآمدها در مناطق شهری و روستایی و راهی موثر برای تحقق اقتصاد مقاومتی است و از سوی دیگر ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی مؤثرترین راهکار برای کاهش حجم ضایعات کشاورزی به شمار می‌رود.

طالب‌بیگی هزاوه‌ای یکی از جوانان تحصیلکرده استان مرکزی در مقطع کارشناسی ارشد تربیت بدنی است که با دریافت تسهیلات اقتصاد مقاومتی از بسیج سازندگی تلاش کرده تا میان رشته تحصیلی خود با پیشه ابا و اجدادی‌اش ارتباطی سودمند برقرار کند.

این جوان هزاوه‌ای با ایجاد کارگاه تولید باسلوق و شیره انگور توانسته است در رونق عرصه اقتصادی کشور به سهم خود شریک باشد.

وی که تحصیلاتش را با گرایش فیزیولوژی ورزشی در مقطع کارشناسی ارشد به پایان رسانده است، انگیزه خود را از فعالیت در عرصه تولید، تهیه مکمل‌های غذایی از شیره انگور عنوان کرد و گفت: بعد از اینکه اولین جرقه برای تهیه مکمل‌های ورزشی از شیره انگور در ذهنم زده شد، تلاش خود را برای دریافت مجوز کارگاه تولید مکمل‌های غذایی مورد تائید سازمان بهداشت کردم.

طالب‌بیگی با اشاره به اینکه از سال ۹۲ به دنبال تحقق آرزوی خود برای دریافت مجوز تلاش کرده است، گفت: سال ۹۴ بالاخره موفق به دریافت مجوز فعالیت کارگاه تولید مکمل‌های غذایی از جهادکشاورزی و پروانه بهداشتی شدم.

این جوان کارآفرین هزاوه‌ای با تاکید بر اینکه هیچ چیز سد راهش برای فعالیت در عرصه تولید نشده است، گفت: برای موفقیت در کارم تلاش می‌کنم و حتی دغدغه‌های موجود در بازار فروش هم در این مدت نتوانسته‌اند سد راه من شوند.

وی عمده مشکلات در بازار فروش را تولیدات تقلبی دانست و گفت: متاسفانه نبود نظارت کافی سبب شده تا افراد سودجو با تولید محصول نامرغوب و عرضه آن به بازار فروش قیمت‌ها را بشکند اما این مشکل خود برایم انگیزه‌ای شد تا به دنبال فروش تولیدات خود در بازارهای خارج از استان باشم.

طالب‌بیگی ادامه داد: خوشبختانه با تلاش و پشتکار خود موفق شدم تا عمده تولیدات خود را در استان‌های مجاور از جمله اصفهان و تهران به فروش برسانم.

این جوان کارآفرین هزاوه‌ای با اشاره به اینکه تاکنون ۷۵۰ میلیون ریال تسهیلات اقتصاد مقاومتی برای توسعه و رونق بخشیدن به کارگاه تولیدی‌اش از بسیج سازندگی دریافت کرده است، از مسئولان خواست تا حمایت لازم را از بخش تولید داشته باشند و گفت: متاسفانه برنامه جدی درحوزه حمایت از تولید وجود ندارد. با حمایت از تولید بسیاری از مشکلات موجود بر سر راه تولیدکنندگان رفع خواهد شد.

طالب‌بیگی خاطرنشان کرد: اگر مسئولان ظرفیت‌ و توانمندی جوانان استان را باور داشته باشند در کمتر از دو سال شهرستان اراک به مرکزی برای تولید شیره انگور و مکمل‌های غذایی تبدیل خواهد شد که در این عرصه دست کم برای ۱۰۰ نفر فرصت شغلی فراهم می‌شود.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۲۱۱۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم

مدیرکل اداره صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به تأکید مردم بر افزایش سرعت بهره برداری از لیتیوم همدان گفت: لیتیوم همدان را خام‌فروشی نمی‌کنیم.

احمد شانیان در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در همدان اظهار کرد: سال‌های اخیر با کشف بزرگ‌ترین معدن لیتیوم در همدان، ایران توانسته است رتبه هفتم کشور از لحاظ ذخایر این عنصر غنی در جهان را به دست آورد.

وی افزود: وقتی اسفندماه ماه سال ۱۴۰۱ کشف معدن لیتیوم در همدان به میزان چندین میلیون تن کانسنگ معدنی با مساحتی حدود ۱۱ کیلومترمربع در دشت قهاوند در ۵۰ کیلومتری شرق مرکز استان همدان به یک خبر مهم در جهان تبدیل شد.

بهره‌برداری از لیتیوم در همدان سرعت یابد

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان ادامه داد: مردم همدان تأکید دارند کار بهره‌برداری از لیتیوم در همدان سرعت یابد و مسیر پیشرفت‌های لازم سریع طی شود.

شانیان اضافه کرد: استخراج از معدن لیتیوم همدان در بخش خصوصی از سال ۹۹ آغاز و در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ منجر به کشف لیتیوم شده بود و نیز این کشف باعث شد جمهوری اسلامی ایران در بین کشورهای دارنده ذخایر لیتیوم قرار گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر کشورهایی مانند شیلی، استرالیا و چین دارای بزرگترین ذخایر لیتیوم در جهان هستند و این ماده معدنی غنی در جهان رشد قیمت قابل توجهی را در سال‌های اخیر داشته است که احتمال داده می‌شود تا سال ۲۰۳۰ بازار لیتیوم به ۱۹۲ میلیارد دلار برسد.

شانیان تصریح کرد: آمریکا در حال حاضر ۱۸۰ میلیارد دلار مگاپروژه در زمینه لیتیوم دارد و بزرگترین بازار جهانی را در این حوزه به خود اختصاص داده است.

وی افزود: سال‌های اخیر هم ایران به واسطه دشت قهاوند به جمع کشورهای حائز رتبه در کشف ذخایر غنی لیتیوم پیوست و این امر باعث خوشحالی هم‌میهنان شد اما از طرفی دشمنان کشور از این اتفاق دچار واهمه شدند چرا که خطر جدی را برای خود احساس کردند، به طوری که وقتی ماده معدنی لیتیوم کشف شد و بازتاب‌هایی را به همراه داشت، رسانه اسرائیلی معاریو نیز گزارش داد «کشف معادن بزرگ لیتیوم به تغییر توازن قدرت در منطقه منجر خواهد شد».

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان ادامه داد: این رسانه بر این باور است که ایران با در اختیار داشتن ۱۰ درصد از ذخایر لیتیوم جهان، سود بسیار زیادی کسب می‌کند و به گفته کارشناس اهل رژیم صهیونیستی «این ذخایر می‌تواند اقتصاد ایران را نجات دهد و تحریم‌های غرب علیه آن را بی‌اثر کند».

شانیان اضافه کرد: می‌توان گفت تغییرات منطقه‌ای به نفع رژیم صهیونیستی نبوده و این کشفیات نیز نگرانی‌های آنها را دوچندان می‌کند چرا که قدرت نظامی ایران در حال گسترش است و در اختیار داشتن منابع انرژی، قدرت آن را دوچندان می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: به عبارت دیگر اگر برنامه‌های هسته‌ای و موشکی ایران باعث نگرانی رژیم صهیونیستی و غرب شده است، اعلام خبر کشف میدان چند میلیون تنی لیتیوم که دومین میدان بزرگ لیتیوم جهان به‌شمار می‌رود، باعث خواهد شد ایران در آینده به بازیگر اصلی صنایع رایج و مهم جهان تبدیل شود و این به مذاق آمریکا و صهیونیست‌ها خوش نیامده است.

احمد شانیان تصریح کرد: کشف ماده معدنی لیتیوم جایگاه ایران را در جهان ارتقا خواهد داد و روابط آن را با روسیه و چین و سازمان بریکس تقویت خواهد کرد، بریکس از هم‌اکنون به‌عنوان جایگزینی برای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و ساختار مالی جهانی قدیمی آمریکا و پایان دادن به هژمونی دلار ارزیابی می‌شود.

وی افزود: آنچه موجب افزایش اهمیت راهبردی کشف لیتیوم می‌شود، احیای روابط ایران با کشورهای حاشیه منطقه خلیج‌فارس و برخی دیگر از کشورهای عربی است، از روابط نظامی دریایی ایران در اقیانوس هند گرفته تا برقراری روابط راهبردی با چین و همچنین روابط راهبردی ایران و روسیه که با توجه به رویارویی روسیه و پیمان ناتو، این روابط در سطح بیشتری در حال تقویت است.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان همدان ادامه داد: لیتیوم به واسطه اینکه فلز بسیار سبک با مقاومت گرمایی بالا است، در صنعت فضایی های‌تک، هواپیمایی و کاشی و سرامیک مورد استفاده قرار می‌گیرد، فلز لیتیوم در حوزه آلایندگی نیز بسیار حائز اهمیت است و در مباحث مرتبط با انرژی‌های تجدید پذیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است، همچنین لیتیوم اثرات سو زیست‌محیطی اندکی دارد.

شانیان اضافه کرد: لیتیوم می‌تواند صنعت ایران و استان همدان را به نحو چشمگیری ارتقا دهد و روابط با کشورهای صنعتی نظیر چین را هم در حوزه‌های مختلف بیشتر کند.

کد خبر 748176

دیگر خبرها

  • اعطای نشان درجه یک اقتصاد مقاومتی به مدیرعامل پاکسان
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • رفع موانع در مسیر تحقق شعار سال در دستور کار دادگستری اصفهان
  • گلستان با ۸۸ درصد تحقق الگوی کشت جزو استان‌های پیش ‌رو است
  • برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • وزیر کار: برای تحقق شعار امسال، باید در مسیر جهش تولید قدم برداریم
  • اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به ۱۲ واحد تولیدی برتر
  • لیتیوم را خام‌فروشی نمی‌کنیم/ پای ماندگاری صنایع تبدیلی در همدان می‌مانیم
  • کارگران بازوان توانمند اقتصاد کشور هستند