Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-05@02:19:58 GMT

قرار نیست پروژه سبزه میدان فضای سبز شود

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۲۲۴۷۵

قرار نیست پروژه سبزه میدان فضای سبز شود

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر زنجان با اشاره به مصوبه اجرای پروژه سبزه میدان در قالب طرح تفصیلی گفت: قرار نیست سبزه میدان فضای سبز شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حمید‌رضا حمیدی در گفت و گو با خبرنگار موج رسا; درباره علت موافقتش با مصوبه اجرای پروژه سبزه میدان در قالب طرح تفصیلی اظهار کرد: « قرار نیست سبزه میدان بصورت فضای سبز و پارک اجرا شود زیرا فضای سبزی که در طرح تفصیلی مشخص می‌کنند به منزله ایجاد پارک و فضای سبز نیست و میدان شهری نیز در این بین مطرح است و نباید این دو واژه را با یکدیگر اشتباه بگیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این‌که ساختار سبزه میدان در طرح تفصیلی به صورت پارک و فضای سبز نیست بلکه به عنوان میدان شهری طراحی شده، افزود‌: در مصوبه‌ای که برای سبزه میدان مورد تصویب قرار گرفت قرار بر ایجاد میدان شهری شد.

وی با بیان این‌که باید بین پارک و میدان شهری تمایز قائل شویم، ابراز کرد: برای ایجاد پارک نیازی به بدنه نداریم ولی در میدان شهری وجود بدنه مهم است. از سوی دیگر در پارک آنچه بیشتر مشاهده می‌شود درخت و فضای سبز است ولی در میدان شهری آنچه می‌بینید یک فضای آماده برای گذران اوقات فراغت و انجام فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و غیره است.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر زنجان در پاسخ به سوالی در زمینه احداث بناها و پارکنیگ برای سبزه میدان تصریح کرد: در این طرح نه قرار است پارکینگی احداث شود نه پاساژ تجاری چرا که براساس اصول شهرسازی و اقتصاد شهری هرگونه احداث بنا در قالب تجاری و ... با توجه به قرارگیری آن در مجاورت بازار آسیب‌ به اقتصاد شهر وارد می‌کند از سوی دیگر احداث پارکینگ نیز با روح پیاده محوری که باید در بافت مرکزی حاکم باشد کاملاً مغایر است.

حمیدی تاکید کرد‌: ما در سبزه میدان به دنبال ایجاد فضاهای تفریحی و فرهنگی و فضای باز شهری هستیم که در طراحی اولیه‌ای که در طرح تفصیلی عنوان شده نیز همین هدف را دنبال می‌کند.

وی با تأکید بر این‌که فعلاً جزئیات این طرح مشخص نیست و به زودی طراحی آن آغاز می‌شود، بیان کرد: در مورد طرح سبزه میدان برای نخستین بار یک همگرایی و هم دلی بین مدیریت شهری و استانی ایجاد شده است و همه به دنبال ایجاد یک طرح باشکوه و فاخر در سبزه میدان هستند به طوری که از اجرای صد در صد آن نیز اطمینان حاصل شود.

وی ادامه داد: بهترین طرح اگر مدل اجرایی با ضریب اطمینان بالا نداشته باشد به نتیجه نخواهد رسید و نتیجه همان خواهد شد که در سنوات گذشته برای سبزه میدان اتفاق افتاده است.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر زنجان با اشاره به این‌که این فضای شهری با الگوگیری از میادین موفق شهری در جهان، قرار است به نیاز فضایی تعاملات اجتماعی، مراسمات دینی و آیینی پاسخ دهد و به همگرایی اجتماعی شهروندان و ایجاد فضای فرهنگی و نشاط اجتماعی کمک کند، ابراز کرد: فضای سبزه میدان در اتصال با پیاده‌راه خیابان امام می‌تواند شرایط بافت مرکزی شهر را به طور چشم‌گیری تغییر دهد.

وی با بیان این‌که به اعتقاد من پروژه‌های عمرانی این‌ چنینی فقط پروژه عمرانی محسوب نمی‌شوند بلکه زیرساخت و زیربنای توسعه فرهنگی و اجتماعی است، یادآور شد: می‌توان این اقدامات را در رده فعالیت‌های فرهنگی نیز گنجاند. شهر ما از کمبود شدید زیربناها و فضاهای فرهنگی رنج می‌برد و اجرای این پروژ‌های شهری می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد.

حمیدی با بیان اینکه وقتی میادین موفق شهرهای بزرگ جهان را مشاهده می‌کنیم کمترین بارگذاری در کف میدان‌ها صورت گرفته و بیشتر با فضای باز شهری هویتمند و در عین حال مدرن مواجه می‌شویم در این میادین به خوبی اهمیت بدنه در شکل‌گیری میدان قابل تشخیص است و به نوعی می‌توان گفت اهمیت بدنه بیشتر از کف میدان در شکل‌دهی فضا موثر است، ابراز کرد: در الگوی جدید سبزه میدان برنامه مدیریت شهری بر تعریف ضوابط دقیق و قابل اجرا برای بدنه بوده طوری که این ضوابط دقیق در عین حال منعطف نیز باید باشد تا بتوان سلیقه مالک را بدون لطمه وارد شدن بر ساختمان های بدنه اعمال کرد. بخشی از مالکیت بدنه طرح در اختیار شهرداری است که می‌توان به عنوان الگو آن را اجرا کرد تا مالکان ترغیب به تبعیت از طرح شوند.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۲۲۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آنچه در جلسه شورای عالی باغ مشاهیر اصفهان گذشت

روز گذشته شهردار اصفهان به همراه جمعی از مدیران شهری، ضمن بازدید از پروژه باغ مشاهیر و اطلاع از آخرین جزئیات آن، یازدهمین جلسه شورای عالی این پروژه را برگزار کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، علی قاسم‌زاده پنجشنبه _سیزدهم اردیبهشت_ در حاشیه بازدید از پروژه باغ مشاهیر اظهار کرد: کار کردن در اصفهان کاری ساده نیست چرا که این روند باید با هویت شهر منطبق باشد.

وی افزود: حدود ۲ سال مطالعات پروژه باغ مشاهیر طول کشید و در نهایت با ریزبینی به خروجی قابل قبولی رسیدیم.

پس از آن رسول میرباقری عضو شورای اسلامی شهر اصفهان اظهار کرد: خدا را شاکریم که این پروژه به‌عنوان یکی از پروژه‌های مهم این دوره مدیریت شهری آغاز شد و امید است شاهد یکی‌از اماکن تفریحی شهر باشیم.

وی ادامه داد: این پروژه با همت سازمان عمران شهرداری منطقه ۵ با قوت آغاز شده و امید است با قوت پروژه را پیش ببرد.

حسین کارگر مدیر منطقه ۵ شهرداری نیز عنوان کرد: مساحت این زمین ۲۲ هکتار است که با همت اعضای شورا و شهردار پیش رفت و عملیات آغاز شد و قرار است ابر پروژه شهری برای مردم رقم بخورد

وی اظهار کرد: امید است در مدت زمانی کوتاه پروژه را به ثمر برسانیم.

در بخشی دیگر رضا امینی مدیر اجرایی پروژه اظهار کرد: از ۱۶ فروردین این پروژه آغاز شد و در حال حاضر بستر کاملاً آماده است و در یک ماه آینده قسمتی از پروژه آسفالت می‌شود.

در ادامه نیز احسان بدخشیان مشاور پروژه باغ مشاهیر عنوان کرد: زمانی که موقعیت اصلی پروژه مدنظر قرار داشت، دنبال موقعیتی بودیم که ابنیه گل نرگس دید را نگیرد و از سمتی بلوک‌های مسکونی دید کوه را نگیرد.

وی افزود: در این مجموعه معرفی مشاهیر را داریم که چرا که باید نسبت به دوره خود معرفی شوند و نقشه‌های کل مجموعه قبل نوروز ارائه شد و روز گذشته نقشه‌های نهایی را ارسال کردیم.

در بخشی دیگر نیز حجت‌الاسلام سید احمد سجادی عضو تیم محتوایی پروژه اظهار کرد: هیچ شهری به اندازه اصفهان مشاهیر ندارد و بر همین اساس باید ارتباط نسل امروز با شخصیت‌های قدیمی بیشتر شود و در این راستا باید بدانند چه کسانی عرصه‌های مختلف در اصفهان را پدید آوردند.

پس از آن نیز اصغر منتظرالقائم از دیگر اعضای تیم محتوایی پروژه اظهار کرد: اصفهان از پیش از اسلام مرکز تمدنی بوده، پس از اسلام نیز آثار فراوانی دارد اما بلوغ تاریخ و تمدن در دوره صفویه بوده، بر این اساس زبان این تمدن نیز فارسی بوده و باید به این نکته توجه داشت‌.

وی افزود: اگر بتوانیم‌میراثمان را با فکر جدید به جهانیان عرصه کنیم، نشان‌دهنده بلوغ اصفهانی‌ها خواهد بود.

پس از آن نیز زمانی عضو دیگر تیم محتوایی پروژه عنوان کرد: شخصیت‌های فراوانی داریم که اصفهانی‌ها توجه کمی به آن‌ها دارند که یکی از این شخصیت‌ها ابن‌سینا است.

کد خبر 750251

دیگر خبرها

  • بهره‌گیری از بازی‌های ویدئویی در برنامه‌ریزی شهری
  • بهره‌گیری از گیمیفیکیشن در برنامه‌ریزی شهری
  • اولویت اصلی شهرداری رفسنجان تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام است/ ۲۰ پروژه شهری در مراحل پایانی
  • توسعه فضای سبز در بافت فرسوده شهر قم
  • فعالیت در حوزه مهدویت به بدنه دانشگاه سرایت کند
  • آنچه در جلسه شورای عالی باغ مشاهیر اصفهان گذشت
  • رشد اقتصادی شهرها در گرو پتانسیل کارآفرینی
  • جزئیات پروژه چهارباغ/ فاز نخست تیرماه افتتاح می‌شود
  • انعقاد قرارداد برای حفر ۱۹ حلقه چاه در میدان نفتی چنگوله
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش