Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صداوسیما, تعداد معدودی پروانه شکار چهارپا,در راستای کمک به حفظ و پویایی جمعیت برخی گونه‌ها, در آن دسته از زیستگاههای کشور که نیاز به اصلاح ترکیب جنسی و جمعیتی, متناسب با تحمل محیط زیست آن منطقه, متاثر از تبعات خشکسالی و ضعف پوشش گیاهی دارند, صادر شده است .

علی تیموری گفت: با اِعمال پنج سال ممنوعیت شکار چهارپا (در فاصله سال های ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶)، اکنون با توجه به استمرار خشکسالی و کاهش ظرفیت بُرد زیستگاههای طبیعی و نیز با عنایت به آنالیز نتایج سرشماری‌های حیات وحش تعداد محدودی پروانه شکار, صادر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی با اشاره به اینکه سازمان حفاظت محیط زیست هرگز تنوع زیستی و حیات وحش کشور را فدای مصالح زودگذر نکرده و نخواهد کرد،افزود: منابع مالی حاصل از شکار گونه‌ها, در زیستگاه‌ها و مناطقی که شکار در آن‌ها انجام می‌گیرد، هزینه شود.

تیموری گفت: تعداد معدودی پروانه شکار چهارپا در پنج استان کرمان، یزد، خراسان جنوبی، خراسان رضوی و البرز صادر شده است که بعنوان مثال برای منطقه حفاظت شده حیدری نیشابور که با افزایش چشمگیر رشد جمعیت قوچ اوریال در 4 سال گذشته مواجه بوده و در حال حاضر بیش از 2 هزار قوچ اوریال داردفقط 7 پروانه شکار صادر شده است.

وی درباره اظهارات برخی مدیران شرکت های گردشگری مبنی بر دریافت 70 میلیون تومان بابت هزینه صدور هر یک عدد مجوز شکار برای گردشگران خارجی گفت: هزینه صدور پروانه برای شکار هر یک رأس قوچ اوریال, برای شکارچیان داخلی حدود 1 میلیون تومان و برای اتباع خارجی چندین برابر این مبلغ است.

علی تیموری با یادآوری این موضوع که سازمان حفاظت محیط زیست کشور, فقط برای شکار گونه‌های نر جانوری پروانه صادر می‌کند، خاطرنشان کرد: شکار در این شرایط هیچ استرسی برای ماده‌های زایمان کرده و بره‌های آنها ایجاد نمی‌کند و بهترین زمان شروع شکار از نظرکاهش استرس برای جمعیت زایا، نورَس و جوان گله‌ها، بازه زمانی اول خرداد به بعد است.

 این در حالیست که نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اعطای مجوز شکار به دو آمریکایی گفت:

اعطای مجوز شکار به دو آمریکایی قابل قبول نیست و حتما در مجلس از رئیس جمهور طرح سئوال ‌خواهم کرد.

حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر افزود: صندوق ملی محیط زیست که طبق قانون تاسیس وظایف مشخصی مثل حفاظت و مقابله با بحران‌های محیط زیستی و مراقبت از منابع است این مجوزها را به صورت متمرکز اعطا می‌کند و از استان‌ها مجوزهایی از تهران برای شکار کردن اخذ می‌شود.

وی گفت: این رفتار قجری با منابع ملی برای دستیابی به پول قابل دفاع نیست و این مسئله را پیگیری می‌کنیم و باید جلوی این اتفاق گرفته شود و کسانی که مسبب این مسئله هستند باید با آنها برخورد شود تا جلوی تخریب منابع محیط زیستی گرفته شود.

پژمانفر افزود: اینکه دو آمریکایی 10 هزار دلار پول داده‌اند قوچ شکار کنند قابل قبول نیست.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: خشکسالی شکار گیاهی پروانه امریکایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۲۷۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود

علی حسینی عضو شورای ملی زعفران در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، به موضوع قیمت زعفران در بازار، وضعیت صادرات و تولید زعفران و علل قاچاق پرداخت.

وضعیت قیمت زعفران در بازار چگونه است؟

حسینی: هم اکنون زعفران در دست کشاورزان و صادرکنندگان نیست و تنها عوامل بازارگردان با احتکار زعفران در انبارها اقدام به گران فروشی می کنند.

صادرکنندگان و تولیدکنندگان نقشی در بازار زعفران ندارند و از آنجاکه هیچ نهاد نظارتی در بازار نیست، سودجویان و عوامل واسطه زعفران های مانده در انبارها را با قیمت های نجومی دد بازار عرضه می کنند که اختلاف معناداری با قیمت خرید محصول از کشاورزان دارد. آمارها حاکی از آن است که کشاورزان حداقل هرکیلو زعفران را با نرخ ۳۰ میلیون و حداکثر ۴۳ میلیون تومان فروختند.

با توجه به آنکه گردانندگان بازار دلالان هستند که با خرید و نگهداری زعفران در انبارها بدنبال سودهای نجومی هستند، از این رو نمی توان پیش بینی راجع به بازار داشت.

تقاضا از سوی تجار خارجی برای خرید طلای سرخ ایرانی چگونه است؟

حسینی: با توجه به نوسان قیمت زعفران در بازار، قاچاقچیان در کنار دلالان اقدام به سودجویی می کنند به طوریکه زعفران تاریخ گذشته و مانده در انبارها را به آن سوی مرزها قاچاق می کنند که این امر اعتبار بزرگترین تولیدکننده زعفران را دچار خدشه می کند.

صادرکنندگان با ریسک بالا اقدام به صادرات می کنند چراکه بازگشت ارز به سامانه نیما با مشکلاتی روبروست که همین امر بر رونق قاچاق دامن زده است.

بنابر آمار سالانه افغانستان ۶۷ تن زعفران صادر می کند، درحالیکه تولید زعفران این کشور کمتر از ۲۰ تن است که این امر بدان معناست که بخشی از زعفران های قاچاق شده به این کشور به اسم زعفران افغانستان صادر می شود. براین اساس مشکلات قاچاق زعفران باید عارضه یابی و رفع شود.

سالانه چه میزان زعفران کشور به بازارهای هدف قاچاق می شود؟

حسینی: آمارها حاکی از آن است که سالانه ۱۰ تن زعفران به آن سوی مرزها قاچاق می شود و از آنجا که حداکثر تاریخ انقضا زعفران ۳ سال از زمان برداشت است، قاچاقچیان زعفران های تاریخ گذشته مانده در انبارها را به آن سوی مرزها قاچاق می کنند که این امر آسیب جدس به آینده زعفران می زند چراکه با از دست دادن بازارها زیان قابل جبران نیست.

اکثر زعفران های قاچاق، زعفران هایی هستند که تاریخ مصرف آنها گذشته است که در شرایط کنونی با ورود دلالان به بازار خطر هشدار تشدید قاچاق زعفران را می دهیم.

پتانسیل تولید چه میزان زعفران در کشور وجود دارد؟

حسینی: بنابر آمارهای اعلامی سطح زیرکشت زعفران در استان های خراسان بیش از ۱۲۰ هزارهکتار است که براین اساس پتانسیل تولید بیش از هزارتن محصول در کشور وجود دارد، درحالیکه تولیدفعلی زعفران در کشور ما یک چهارم تا یک پنجم این میزان است که براین اساس منابع و انرژی کشور برای تولید کمتر از ۳۰۰ تن زعفران صرف می شود.

آمارها حاکی از آن است که سالانه ۲۰ تا ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف و مابقی صادر می شود. در شرایط کنونی که کمتر از ۳۰۰ تن زعفران تولید می شود، این احتمال وجود دارد که ۱۰ تا ۱۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف شود.

بنابر آمار طلای سرخ ایران به ۶۰ تا ۶۸ کشور دنیا صادر می شود، اما اگر مشکلات عارضه یابی شود، می توان سهم بیشتری داشت. به عنوان مثال سالانه ۶۰ تن زعفران به امارات صادر می کنیم، درحالیکه حداکثرمصرف ۵ تن است و ۵۵ تن دیگر را مجدد به اسم خود صادر می کنند. درحالیکه ما باید آن کشورها را شناسایی کنیم و مستقیما خود صادرات داشته باشیم، اما متاسفانه سالهاست غفلت کرده ایم.

اگر استراتژی دقیقی برای تولید و صادرات زعفران را در نظر بگیریم به مرور هم می توان از خام فروشی جلوگیری کرد.

عملکرد تولید زعفران در هکتار چقدر است؟

حسینی: بنابر آمار تا دهه ۶۰ در هرمتر مربع ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلی گرم یعنی بیش از نیم گرم و معادل ۶ تا ۷ کیلو در هکتار تولید داشتیم، درحالیکه تولید فعلی کمتر از ۲ کیلو در هکتار است که علت این امر باید بررسی و رفع شود چراکه آیندگان از ما طلب می کنند.

با توجه به آنکه قدمت تولید زعفران در کشور ما به ۳ هزار سال پیش بازمی گردد،آیا کافی نیست که در این خصوص تمهیداتی داشته باشیم چرا که فرصت های زیادی را از دست دادیم و برای کشوری که بیش از ۹۰ درصد تولید زعفران دنیا را در اختیار دارد، این موضوع زیبنده نیست.

با توجه به افزایش قیمت زعفران و ورود دلالان در سطح بازار و تشدید قاچاق به آن سوی مرزها بعید است که میزان صادرات به ۲۸۶ تن سال گذشته برسد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • سه هزار و ۳۵۴ پروانه راه‌اندازی گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان صادر شد
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • افزایش ۳۰ درصدی خرید تضمینی برگ سبز چای در سال جاری
  • دستور رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی به دادستانها و فرمانده نیروی انتظامی
  • پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف۸۰ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده