Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-04-30@14:27:02 GMT

آغوشی به وسعت یک شهر برای کودکان کارتن‌خواب

تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۲۷۸۶۸

آغوشی به وسعت یک شهر برای کودکان کارتن‌خواب

به گزارش جهان نيوز، شهر دور از یک وضعیت بحرانی نیست و قدم به قدم به بروز یک بحران اجتماعی نزدیک می شود. اینها را یک عضو شورای شهر تهران می گوید که به گردهمایی سالیانه جمعیت طلوع بی نشانها برای حمایت از آسیب دیدگان اجتماعی از کارتن خوابی و اعتیاد آمده است.

گردهمایی با سرود و نمایش گروه دختران رها یافته از آسیب که امروز تحت پوشش جمعیت طلوع بی نشانها هستند، آغاز می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سحر، دنیا، فاطمه، ملیکا، آتنا، زینب و باران دختران آسیب دیده ای که امروز زیر یک سقف در سرای مهر زندگی می کنند و ۲ هفته ای هست روی این اجرا کار کرده اند. ایده کار متعلق به سحر است. دختری ۱۳-۱۴ ساله که می گوید: از وقتی مطلع شدیم قرار است گردهمایی سالیانه در ماه رمضان اجرا شود، فکر کردیم شاید بتوانیم با اجرای این نمایش و آهنگ، نظرات مردم را به موضوع کودکان کار جلب کنیم. سحر از حدود ۱.۵ سال پیش در سرای مهر محلاتی زندگی می کند و امروز خوشحال است که امنیت دارد، درسش را می خواند و حرفه آموزی را هم آغاز کرده است.
حامد علیزاد فعال عرصه هنری. که مسئولیت تمرین با بچه های گروه را هم بر عهده داشته است می گوید: بچه ها خودشان طرح آماده ای داشتند. ما کمی روی آن کار کردیم و چیدمان کردیم. به مدت ۱۰ روز کار کردیم با آنها و امروز دیدیم که همه حاضران لذت بردند.

دنیا  کار گروهی را خیلی دوست دارد و می گوید: اگر هماهنگی انجام شود، دوست داریم در جاهای دیگر هم اجرا کنیم و به صورت یک گروه حرفه ای کار کنیم و حتی درآمدزایی داشته باشیم.
طراحی لباسها توسط خود بچه ها و خیاطهای سرای مهر انجام شده است. فاطمه در این مورد می گوید: پارچه ها را آوردند ما برش زدیم با زیگزال دوزی به همراه خانمهای سرای مهر آنها را طرحهای زیبایی رنگی دادیم. دخترها خودشان خیاطی بلدند و در یک تولیدی کار میکنند. همین دخترها تا یکسال پیش هر کدام در گوشه ای از این شهر بی سر و ته در گیر آسیبهایی چون اعتیاد و ... بودند.

ملیکا کمی از دختران دیگر بزرگتر است اما درس خواندن را چند سالی هست رها کرده است. حالا می گوید: از وقتی وارد مجموعه شدم و دیدم دوستان سر کلاس می روند و درس هم می خوانند کاملا دگرگون شدم و من هم وارد کارگاه شدم و سعی میکنم از کارهای خوب آنها الگو بگیرم.

زینب ۱۱ ساله کوچکترین عضو گروه سرود است و می خواهد خیاطی را ادامه دهد. او معتقد است: انرژی مثبت زیادی در موسسه هست که برای همه ما عامل پیشرفت است.آتنا حدود یکسال است با طلوع آشنا شده است. او می گوید: قبل از ورود به مجموعه فکر میکردم اینجا فقط مخصوص معتادان است. هنگام ورود کمی مصرف داشتم اما پدرم مرا به مجموعه معرفی کرد. فکر نمیکردم بتوانم کار کنم و ادامه تحصیل بدهم اما امروز خودم را شناختم. با اجرای این سرود و نمایش می خواستیم برنامه ای اجرا کنیم و بگوییم این ماییم که قبلا معتاد بودیم و امروز پاک شدیم.

باران هم دیگر عضو گروه سرود و نمایش است که در کارگاه خیاطی سرای هر هم کار می کند. او هم مثل دیگر دختران پیش از ورود به مجموعه درگیر آسیبهای اجتماعی شده بود اما امروز به آینده خود امیدوار است و می داند که می شود با دست خیر همشریانش روزهای بهتری را بریا خود تصور کند.
گردهمایی سالانه جمعیت شلوع بی نشانها پر است از شهروندان عاشقی که خود را مسئول آینده کودکان و افراد آسیب دیده از کارتن خوابی و اعتیاد می دانند. از مسئولان سازمان بهزیستی گرفته تا شورای شهر تهران شهر، از خیران شناخته شده تا افرادی که در گمنامی دستی در خیر دارند.

محمدجواد حق شناس عضو شورای شهر تهران که در این مراسم حاضر شده است می گوید: شهر ما دور از یک وضعیت بحرانی نیست. در آستانه یک بحران بزرگ اجتماعی هستیم و خبرهای نگران کننده ای ذهن شهروندان را با خود درگیر می کند. ماهانه ۱۰۰ کودک بدون هویت در تهران متولد می شوند. در مدارس ما اتفاقاتی رخ می دهد که یک مورد آن را اخیرا مشاهده کردیم که دانش آموزان توسط ناظم مدرسه مورد اذیت آزار واقع شدند. حدود ۲۰ هزار نفر در شهر تهران سرپناه ندارند.

وی می افزاید: به طور قطع غیر از نهادهایی که مسئولیت ساماندهی وضعیت اجتماعی را برعهده دارند، باید بتوانیم فرصت و فضایی را آماده کنیم تا سازمانهای مردم نهاد داوطلبانه با گرایش‌های متفاوت وارد کار شوند. زیرا دستگاه‌های دولتی به تنهایی قادر به اصلاح امور نیستند.

حق شناس در مورد علت حضور خود در این مراسم در شب بارانی پایتخت می گوید: در این مراسم حاضر شدم تا این اطمینان را به سازمان‌های مردم نهاد بدهم که شهر ما نیاز دارد به چنین یاورانی. یکی از وظایف اصلی شورای شهر تهران مباحث اجتماعی است. کمیته اجتماعی و کمیته مشارکتها ذیل کمیسیون فرهننگی و ستاد سمنها تلاش می کنند تا بتوانی برای سازمانهای مردم نهاد فرصت و فضای بهتری فراهم کند.

مسئولان جمعیت طلوع بی نشانها می گویند چند ساختمان از دوره قبل شهرداری در اختیار این موسسه قرار گرفته است اما حالا در دوره جدید مدیریت شهری هر روز درخواست تخلیه ساختمانها را شهرداری اعلام می کند. این ساختمانها حالا مامن و پناهگاه دختران و پسران و زنان و مردانی است که روزگاری آواره خیابانهای شهر بودند و حالا سرپناهی یافته اند. حق شناس عضو شورای شهر تهران در این مورد می گوید: اگر شهرداری چنین تصمیم گرفته باشد به طور قطع آن را منتفی بدانید. وی به کودکان آسیب دیده اطمینان می دهد و می افزاید: نه تنها چنین اقدامی رخ نخواهد داد بلکه حمایت از نهادهایی چون طلوع بی نشانها وظیفه ماست.

شهرام گیل آبادی مدیر سابق روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری تهران دیگر شرکت کننده در این مراسم است که حالا زیر باران بهاری تهران روی سن رفته است تا در حراج محصولات و کالاهای افراد نجات یافته از اعتیاد و کارتن خوابی کمک کند. بلکه درآمد حاصله بتواند زنان و مردان بیشتری را از چرخه آسیب و فقر و خیابان نجات دهد.

گیل آبادی در مورد حضور خود می گوید: طلوع بی نشانها خانه بچه هاست و خانه ما هم هست. در حوزه آسیب‌های اجتماعی طلوع بی نشانها اقدامات خوبی انجام داده است و این اقدامات اثر خود را در شهر تهران گذاشته است. اینکه ما می‌بینیم کودکانی که درگیر آسیب‌های اجتماعی شده بودند، به زندگی برگشته اند و در کنار درس و تحصیل در حال کارآموزی هم هستند در درجه اول لطف خدا و در درجه دوم تلاشهای مجموعه طلوع است.

مجتبی عباسی مسئول خیریه «سپاس لحظه حال» و از یاوران جمیعت طلوع بی نشانها هم با تاکید بر اینکه همه شهروندان برای حمایت از کودکان کار و اسیب دیده از خیابان مسئولیت دارند، می گوید: باید ذهنیت جامعه را نسبت به کودکان کار و خیابان عوض کنیم. امروز بخش زیادی از شهروندان تحت تاثیر تبلیغات نادرست تصور میکنند که کودکان سر چهارراهها همگی متعلق به بنادهای هلافکار هستند اما این درست نیست. براساس مطالعات تجربی که انجام دادیم حدود ۹۰ درصد این کودکان عضو هیچ باندی نیستند و صرفا در اثر فقر مالی و فرهنگی و نداری و مشکلات خانوادگی و اقتصادی به این کار رو آورده اند.

از هر نهادی که به هر نحوی قدمی در رفع مشکلات کودکان کار بردارند باید تشکر کرد. ۱۱ دستگاه در خصوص کودکان کار مسئولیت دارند اما بیشتر این سازمانها ورود موثری در این فعالیتها نداشته اند. نهادهای دولتی در امر کودکان کار دچار تنبلی هستند. ما نباید منتظر کسی باشیم؛ مردم ایران باید خودشان مستقیم اقدام کنند برای کاهش آلام این کودکان. وقتی کودک کار اسم یک مسئول مثل پلیس، شهرداری و بهزیستی را می شود باید احساس امنیت کند نه  اینکه بترسد. امروز شرایط به گونه ای است که اسم این سازمانها دافعه دارد و کودکان سر چهارراه از دست آنها فرار می کنند. هیچ آمار دقیقی وجود ندارد نسبت بیشتری ازاین بچه ها یا پدر و مادرشان ایرانی است و یا از یک طرف پدر یا مادر ایرانی هستند. تعداد کمی وجود دارند که افغان مهاجر هستند هرچند برای ما هیچ تفاوتی ندارد و بچه مادامی که در مرزهای کشور ماست مسئولیت او با ماست.
منبع: مهر

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۲۷۸۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اجرای برنامه درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در تمام بیمارستان‌های تابعه ابن دانشگاه گفت: درمان رایگان کودکان یک سرمایه گذاری بسیار مفید روی سلامتی آن‌ها در بزرگسالی است. - اخبار اجتماعی -

 دکتر حسین قناعتی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم از آغاز اجرای طرح درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد و اظهار کرد: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران به طور کامل در حال اجراست.

وی افزود: تا هفته‌های گذشته برخی از بیمارستان‌ها در استنباط و اجرای آیین‌نامه این برنامه دچار مشکلات کوچکی بودند و در مواردی، پس از ابلاغ این آیین‌نامه، نسبت به اخذ مبالغی بر اساس قوانین قبلی از خانواده‌های کودکان زیر هفت سال اقدام کرده بودند که در همه این موارد، بازرسان معاونت درمان تذکر دادند و مشکلات اجرایی این آیین‌نامه مرتفع شد بنابراین الان هیچ بیمارستانی نیست که از کودکان زیر 7 سال بابت درمان و بستری مبلغی دریافت کند. 

قناعتی گفت: براساس این برنامه، سازمان‌های بیمه‌گر پایه مکلفند صددرصد تعرفه دولتی برای خدمات سرپایی و سرپایی فوریت‌های پزشکی شامل معاینه، آزمایشگاه، تصویربرداری و توان‌بخشی و همچنین خدمات بستری و بستری فوریت‌های پزشکی و جراحی‌ها را پرداخت کنند. 

وی درباره اثرات مثبت اجرای این برنامه گفت: ‌سلامت کودکان زیر هفت سال برای جامعه بسیار مهم است؛ مطالعات نشان داده هر یک دلار هزینه‌کرد برای سلامتی کودکان، معادل هفت دلار هزینه‌ای است که برای سلامتی بزرگسالان خرج می‌شود بنابراین این اقدام سرمایه‌گذاری بسیار پرفایده است.

ماجرای آغاز درمان رایگان کودکان زیر 7 سال از امروز

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: از سوی دیگر سلامتی در دوران کودکی متضمن سلامتی در دوران بزرگسالی نیز هست. به عبارت دیگر کودکی که سلامت باشد و از نظر بیماری‌ها شناسایی و درمان شود یک عمر در سلامت زندگی خواهد کرد و بنابراین هزینه‌های نظام سلامت نیز از این طریق کاهش پیدا خواهد کرد. 

قناعتی خاطرنشان کرد: همچنین اگر اصول سلامتی کودک رعایت شود کودک بهره هوشی بالاتر خواهد داشت و در عملکرد شغلی‌اش نیز موفق‌تر خواهد بود که این موضوع به رشد اقتصادی کشور نیز کمک می‌کند. افرادی که کودکی خود را به سلامت طی کرده‌اند در تحصیلات خود نیز موفق‌تر خواهند بود و به بالندگی کشور در حوزه‌های علمی، سیاسی و فرهنگی نیز کمک می‌کنند. از طرفی میزان آسیب‌های اجتماعی نیز در افرادی که کودکی خود را به سلامتی طی می‌کنند کمتر است و بنابراین جوامع را نیز با مشکلات کمتری مواجه می‌کنند. 

وی با بیان اینکه مطالعات نشان داده بروز برخی از انواع بیماری‌ها در کودکی باعث اختلال در رشد کامل مغزی کودکان خواهد شد، بیان کرد: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال که باهدف ارتقای سلامتی کودکان در حال اجراست با افزایش کمک به رشد مغزی کودکان، باعث کاهش احتمال بزهکاری و کاهش شکل‌گیری شخصیت‌های ضداجتماعی می‌شود. 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به این که سلامت روانی و معنوی کودکان نیز بخشی از ابعاد سلامتی آنها را تشکیل می‌دهد، تأکید کرد: خانواده‌ها باید توجه داشته باشند که از بدو تولد تا هفت سالگی، شخصیت اصلی کودک شکل می‌گیرد؛ تربیت خانواده‌ها باید مبتنی بر فرهنگ ایرانی و اسلامی و فرهنگ همنوع‌دوستی، شجاعت، ایثارگری و ... باشد اما متأسفانه الان شاهد این هستیم که والدین به راحتی گوشی تلفن همراه خود را در دسترس خردسالان قرار می‌دهند که این موضوع روی رشد فرهنگی کودک اثرگذار خواهد بود. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اجرای درمان رایگان کودکان در بیمارستان‌های علوم پزشکی تهران
  • برچیده شدن بزرگترین مرکز تجمع معتادان در منطقه ۷ تهران
  • پاکسازی فضا‌های بی دفاع شهری در منطقه ۱۹ تهران
  • مشاوران رئیس فدراسیون والیبال معرفی شدند
  • آخرین آمار جمع آوری متکدیان و معتادان در تهران
  • بازی برای کودکان خیلی مهم است اما جایگاه ادبیات هم حفظ شود
  • موافق اجرای نمایش در سالن‌های خصوصی نیستم/ اقتصاد تئاتر رضایت‌بخش نیست
  • امروز با سعدی: ای یار جفا کرده پیوند بریده
  • کودکان سینمای ایران که امروز بازیگران معروفی هستند (فیلم)
  • اجرای طرح «هر کلاس یک قفسه کتاب» در خوزستان