Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان فرمان هسته‌ای رهبر انقلاب را، کمک به دیپلمات‌های ایرانی دانست و گفت: دیپلمات‌های ما، تا قبل از این فرمان، دستشان خالی بود؛ چرا که پیشرفت‌های متعدد هسته‌ای در مذاکرات منجر به برجام، هزینه شد.

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، فواد ایزدی کارشناس مسائل بین‌الملل و عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان در گفت‌وگویی به وجود اختلاف در کشورهای اروپایی در ارتباط با ایران اشاره کرد و اظهار داشت: همه کشورهای اروپایی یکدست نیستند؛برخی کشورها مثل ایتالیا، اسپانیا و اتریش، به طور سنتی روابط نسبتاً مناسبی با ما دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی دیگر از کشورهای تازه ملحق شده به اتحادیه اروپا؛ مثل لهستان، نفوذ آمریکا در آن‌ها زیاد است، به همین دلیل در هفته‌های گذشته سخنان نامربوطی از سوی مقامات آن‌ها در ارتباط با ایران گفته شد.

* اختلاف کشورهای اروپایی به نفع ایران است

وی خاطرنشان کرد: برخی از کشورهای اروپایی مثل انگلیس نیز به صورت سنتی، خباثت خود را نشان داده‌اند و فعالیت‌های ضدّ ایرانی داشته اند.

ایزدی، اختلاف بین کشورهای اروپایی را به نفع ایران دانست و تصریح کرد: اجماع این کشورها معمولاً علیه ایران است.

* نهادهای دولتی اروپایی هم تمایلی به همکاری با ایران ندارند

کارشناس مسائل سیاسی، ادامه برجام با اروپایی‌ها را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: بر فرض اینکه برخی دولت های اروپایی بخواهند با ما کار کنند، معلوم نیست در عمل، خیلی به ما کمک کند؛ چون طرف قرارداد ما معمولاً شرکت‌های خصوصی هستند که ذیل فشار آمریکا حرکت می‌کنند.

ایزدی ادامه داد: برخی از نهادهای بین‌المللی مثل بانک سرمایه‌گذاری اروپا که دولتی هستند، می‌توانند در حوزه‌های بانکی جایگزین بانک‌های خصوصی شوند و در مقابل فشار آمریکا هم مقاومت کنند، امّا در خبرها داشتیم که مقامات این بانک خیلی مایل به همکاری با ایران نیستند. در واقع معلوم نیست که نهادهای دولتی‌‌ اروپا هم چقدر به درد ما بخورد.

* فرانسوی‌ها خوش‌شان نمی‌آید نفوذ ایران در سوریه بیشتر از آن‌ها باشد

عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان به مشکلات اروپایی‌ها با ایران در حوزه های موشکی و منطقه‌ای اشاره و خاطرنشان کرد: مثلاً فرانسوی‌ها که سال‌ها، سوریه در استعمار آن ها بوده، خوش‌شان نمی‌آید که نفوذ ایران در این کشور، بیشتر از آن‌ها است. بنابراین آن‌ها هم دلهره‌هایی نسبت به ایران دارند و اینکه می‌بینید با آمریکا همصدا می‌

شوند، صرفاً به خاطر فشارهای آمریکا نیست؛ یک بخشی از این موضوع هم به علاقه خودشان در هم‌صداشدن با آمریکا برمی‌گردد.

ایزدی با بیان اینکه در وضعیت مناسبی در ارتباط با اروپایی‌ها قرار نداریم، اظهار داشت: چراغ سبزی هم که جمهوری اسلامی برای مذاکره با آن‌ها نشان داده، فرصتی است که داده شده، تا بتوانند برجام را نگه دارند.

* صبر ایران در قبال اروپایی‌ها محدود است

وی به بیانات رهبر انقلاب مبنی بر ازسرگیری فعالیت‌های هسته‌ای در چارچوب برجام اشاره کرد و اظهار داشت: این اظهارات، در راستای فرصتی است که به آن‌ها داده شده است. ضمن اینکه این پیام را به اروپایی‌ها می‌دهد که قرار نیست ایران به طور نامحدود صبر کند و منتظر تضمین‌های آن‌ها باشد.

ایزدی افزود: نمی‌شود هم تحریم‌ها پابرجا باشند، هم محدودیت هسته‌ای ادامه داشته باشد؛ درواقع هم چوب را بخوریم هم پیاز را.

* دولت باید از ماه‌ها قبل، فعالیت‌های هسته‌ای را از سر می‌گرفت

کارشناس مسائل بین‌المللی با اشاره به فرمان هسته‌ای رهبر انقلاب تصریح کرد: دولت باید این اقدامات را از ماه‌ها پیش شروع می‌کرد و این پیام را به طرف مقابل می‌داد که همزمان، امکان محدودیت هسته‌ای و تحریم برای ایران وجود ندارد.

ایزدی با بیان اینکه متأسفانه دولت، خلاف این کار را انجام داد، خاطرنشان کرد: آقای روحانی اعلام کرد اگر آمریکا از برجام خارج شود ما برجام را با اروپایی‌ها ادمه می‌دهیم. این در حالی است که همه کارشناسان در کشور می‌دانستند و می‌دانند که اروپا خیلی نمی‌تواند در حوزه‌های تحریمی، به ما کمک کند.

آقای روحانی اعلام کرد اگر آمریکا از برجام خارج شود ما برجام را با اروپایی‌ها ادمه می‌دهیم. این در حالی است که همه کارشناسان در کشور می‌دانستند و می‌دانند که اروپا خیلی نمی‌تواند در حوزه‌های تحریمی، به ما کمک کند.

* اشتباه راهبردی روحانی

وی تصریح کرد: این پیام آقای روحانی، منجر به خروج ترامپ از برجام شد. اینکه به طرف مقابل اطمینان داده شود که ما در برجام می‌مانیم، یکی از اشتباهات راهبردی روحانی بود که نتیجه آن هم خروج آمریکا از برجام بود. دولت باید اشتباهات راهبردی از این قبیل- که در اظهارات مقامات دولت هم وجود دارد- را جبران کند.

ایزدی خاطرنشان کرد: اروپایی‌ها در نهایت به دنبال توافقی بهتر با ایران هستند؛ یعنی برجام باشد و در حوزه‌های موشکی و منطقه‌ای هم امتیاز بگیرند.

* دیپلمات‌ها با دست پر به مذاکرات می‌روند

عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان، فرمان هسته‌ای رهبر انقلاب را، کمک به دیپلمات‌های ایرانی دانست و تصریح کرد: دیپلمات‌های ما، تا قبل از این فرمان، دستشان خالی بود؛ چرا که زمانی دست‌شان پر بود که پیشرفت‌های متعدد هسته‌ای وجود داشت، ولی همه آن‌ها را در مذاکرات هزینه کردند و منجر به برجام شد. در حال حاضر، این ظرفیت‌ها را نداریم.

دیپلمات‌های ما، تا قبل از این فرمان، دستشان خالی بود؛ چرا که زمانی دست‌شان پر بود که پیشرفت‌های متعدد هسته‌ای وجود داشت، ولی همه آن‌ها را در مذاکرات هزینه کردند و منجر به برجام شد. در حال حاضر، این ظرفیت‌ها را نداریم.

ایزدی خاطرنشان کرد: در اراک بتن ریختیم، ده هزار کیلو اورانیوم را از کشور خارج کردیم و دو سوم سانتریفیوژها را از نطنز کندیم. به همین دلیل، دست دیپلمات‌ها در مذاکرات با اروپایی‌ها خالی بود. برای یک کشور، خوب نیست که دیپلمات‌هایش را با دست خالی پای میز مذاکره بفرستد.

* فرمان هسته‌ای رهبری توپ را به زمین اروپایی‌ها انداخت

وی با بیان اینکه فرمان رهبری کمک کرد که دیپلمات‌ها، حرفی برای گفتن داشته باشند، تصریح کرد: این حرف، منطق هم دارد؛ اینکه شما نمی‌توانید هم تحریم‌ها را اعمال کنید هم انتظار محدد بودن برنامه هسته‌ای ایران را داشته باشد. باید یکی از این دو را انتخاب کنید. اکنون توپ در زمین طرف مقابل است و این اروپایی‌ها هستند که باید تصمیم بگیرند.

* تجربه نشان داد ذیل مقاومت پیشرفت می‌کنیم

ایزدی با بیان اینکه ایران نشان داده است که در شرایط سخت هم می‌تواند مقاومت کند، تصریح کرد: واقعیت هم این است که چاره‌ای جز مقاومت وجود ندارد. ما مذاکره و عدم مقاومت را ذیل برجام، تجربه کردیم و نتیجه خوبی نگرفتیم، امّا نشان داده‌ایم که ذیل مقاومت می‌توانیم پیشرفت کنیم.

چاره‌ای جز مقاومت وجود ندارد. ما مذاکره و عدم مقاومت را ذیل برجام، تجربه کردیم و نتیجه خوبی نگرفتیم، امّا نشان داده‌ایم که ذیل مقاومت می‌توانیم پیشرفت کنیم.

وی یکی از نتایج مقاومت را، افزایش اهرم‌های قدرت کشور دانست و افزود: وقتی کشور قدرتمند می‌شود، کشورهای مقابل هم محاسبات خود را عوض می‌کند.

منبع: فارس

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۲۸۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گروسی به ایران می آید؟ | پیام جدید مدیرکل آژانس به تهران | واکنش به تهدید حملات هسته‌ای

به گزارش همشهری آنلاین، "رافائل گروسی" مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگویی مدعی شد که غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران و نبود دسترسی بازرسان بین‌المللی به تاسیسات اتمی آن، به نگرانی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن دامن می‌زند.

با این وجود، گروسی گفت که نسبت به حفظ گفت‌وگوها در این باره متعهد است. خبرگزاری آلمانی دویچه وله گزارش داد که گروسی در گفت‌وگویی با این خبرگزاری مدعی شد ایران "چند هفته، نه چند ماه" با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن یک بمب اتمی فاصله دارد.

او افزود: اما به معنای این نیست که ایران سلاح اتمی دارد یا در این بازه در اختیار خواهد داشت.

مدیرکل آژانس توضیح داد، در حالی که غنی‌سازی اورانیوم در سطح نظامی نگران‌کننده است، نمی‌توان بر اساس این نتیجه گرفت که ایران در حال حاضر یک سلاح اتمی دارد.
گروسی گفت که اهداف ایران در این زمینه مشخص نیست و تنها می‌توان درباره آن گمانه‌زنی کرد.

ابراز نگرانی مدیرکل آژانس در حالی درباره برنامه هسته‌ای ایران مطرح می‌شود که ایران یک سال و نیم پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای(برجام)در سال ۲۰۱۸، متحمل شدن تحریم‌های بازگردانی‌شده واشنگتن و بدعهدی شرکای اروپایی در کاهش تاثیر تحریم‌های آمریکا، اعلام کرد که در پنج گام تعیین‌شده و طبق بند ۳۶ برجام از انجام دادن برخی تعهدات داوطلبانه خود در توافق فاصله می‌گیرد.

محدود کردن امکانات نظارتی آژانس در تاسیسات ایران نیز اقدام متقابل تهران در واکنش به قطعنامه تنبیهی آمریکا و شرکای اروپایی برجام در دو سال گذشته انجام شد. اما مذاکرات میان ایران و آژانس برای حل‌وفصل مسائل پادمانی باقی‌مانده ادامه دارد و ایران تا کنون به تعهدات خود در بیانیه‌های مشترک با آژانس عمل کرده است.

اگرچه، مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورت بازگشت تمامی طرفین توافق به اجرای تعهدات خود، اقدامات انجام‌شده را به حالت اولیه بازمی‌گرداند.

در این میان، مذاکرات میان ایران و طرفین اصلی برجام به منظور احیای این توافق که در مارس ۲۰۲۱ آغاز شد، به بن‌بست رسیده است. ایران طی توافق هسته‌ای متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود کند.
دویچه وله در ادامه نوشت که گروسی مدعی شد، آژانس از سطح دسترسی مورد نیازش در ایران برخوردار نیست که گمانه‌زنی‌ها درباره فعالیت‌های هسته‌ای آن را تشدید می‌کند.


او همچنین به حل‌وفصل نشدن مسئله برخی یافته‌های آژانس، از جمله ذرات اورانیوم در محل‌های پیش‌بینی‌نشده اشاره کرده و گفت که این موضوع به تردیدها درباره شفافیت ایران دامن می‌زند. او گفت: این موضوع محور اصلی گفت‌وگویی بوده است که تلاش کرده‌ام با ایران برقرار کنم.


مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ادامه، با اشاره به افزایش تنش‌ها میان ایران و رژیم صهیونیستی در پی اقدامات متجاوزانه این رژیم و پاسخ قاطعانه ایران، هرگونه ایده حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کرد.
او بیان کرد:حمله به تاسیسات هسته‌ای امری، مطلقا، ممنوع است.

گروسی همچنین درباره تهدید حملات هسته‌ای نیز گفت: به نظرم عادی‌سازی صحبت کردن از تسلیحات اتمی، استفاده از تسلیحات اتمی، کسب تسلیحات اتمی واقعا اسفناک است.

او همچنین گفت که آژانس همواره از گفت‌وگوها میان ایران و آمریکا حمایت می‌کند.


مدیرکل آژانس همچنین درباره مذاکرات میان ایران و آژانس گفت: آنچه واقعا به آن تمایل دارم، مذاکرات میان ما، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و ایران است، چون چیزهای زیادی وجود دارد که باید درباره آن شفاف‌سازی شود و به همین دلیل است که قصد داریم به زودی به ایران سفر کنیم.

او گفت که پیامش به ایران این است که باید بیشتر با آژانس همکاری کند.

کد خبر 846538 منبع: ایسنا برچسب‌ها رافائل گروسی هسته‌ای - آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خبر ویژه

دیگر خبرها

  • گروسی: ایران به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نیست
  • گروسی : ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد نه چند ماه
  • گروسی: ایران باید بیشتر با آژانس همکاری کند/ قصد دارم به زودی به ایران بروم
  • ایران با ساخت بمب اتم "چند هفته، نه چند ماه" فاصله دارد
  • گروسی: ایران چند هفته با در اختیار داشتن اورانیوم غنی‌شده کافی برای ساختن بمب اتم فاصله دارد
  • گروسی به ایران می آید؟ | پیام جدید مدیرکل آژانس به تهران | واکنش به تهدید حملات هسته‌ای
  • پس از تنبیه رژیم صهیونیستی حالا وقت احیای برجام است! / اصلاح‌طلبان برای دور دوم انتخابات چه برنامه‌ای دارند؟
  • مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا در جریان است؟ | پاسخ یک مقام آگاه
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف
  • جزئیات جدید از مذاکرات ایران و آمریکا به روایت ظریف: ترامپ برای مذاکره از من دعوت کرد