Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-19@23:33:46 GMT

پهلوان زاده: جامعه با فواید مطالعه نا آشناست

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۳۵۵۹۴

پهلوان زاده: جامعه با فواید مطالعه نا آشناست

لیلا پهلوان زاده، نویسنده کتاب «میراث معماری صنعتی معاصر ایران»، در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایسکانیوز، درباره انگیزه تالیف این کتاب گفت: نگارش این کتاب و جمع‌آوریِ اطلاعاتِ آن حدودِ 10 سال پیش، با نوشتن مقاله‌ای با عنوان «معماری صنعتی استان اصفهان» برای مجلۀ «دانش نما» آغاز شد.

وی افزود: تحقیقاتِ پراکنده‌ای دربارۀ کارخانه‌های استانِ اصفهان منتشر شده اما تحقیقِ منسجم و مدونی که همۀ کارخانه‌های این استان را دربر بگیرد، تاکنون انجام نشده است در این رابطه موضوعِ پژوهش را به کلِ حوزۀ استان اصفهانِ و شهر یزد که در دوران پهلوی جزو یک استان قلمداد می شد، گسترش دادم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پهلوان زاده با تاکید بر اینکه حجم مشکلات در این پروژه باورکردنی نبود، اظهار کرد: با هیچ معرفی ‌نامه‌ای ورود به کارخانه‌های موردنظر امکان‌پذیر نبود و در ادارۀ صنایع و معادنِ استان حتی یک خط اطلاعات دربارۀ نخستین کارخانه‌های اصفهان وجود نداشت و اکثر منابعِ مرتبط فقط در کتابخانه‌ای خاص با شرایطی ویژه امکان پذیر بود.

نویسنده کتاب «میراث معماری صنعتی معاصر ایران» اضافه کرد: تقریبا هر ارگانی که به نحوی با آثار تاریخی و میراث فرهنگی مرتبط بود، برای بازدید و مستندنگاری، با کارخانه‌ها و مالکانِ حقیقی و حقوقیِ آن‌ها مکاتبه کرد تا اندکی در کارِ پژوهشِ ما گشایشی حاصل شود. اما برای بناهایی همچون کارخانۀ دخانیات و ریسباف این نیز مثمرِ ثمر نبود و کار به آن‌جا کشید که برای ورود به یک کارخانه، دست‌به دامنِ نهاد ریاست جمهوری شویم.

وی اضافه کرد: این دشواری‌ها و لجاجت‌ها البته عزمِ ما را هم بر ادامه‌ی کار راسخ‌تر کرد و در ادامه همۀ کارخانه‌های استان اصفهان و یزد به‌طورِ کامل مستندنگاری شد و خوشبختانه در سی و دومین جایزۀ کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، به عنوان کتاب برگزیدۀ سال انتخاب شد.

این نویسنده برگزیده کتاب سال اظهار کرد: این کتاب همچنین عناوین کتاب برتر جشنوارۀ فرهیختگان دانشگاه آزاد اسلامی، پژوهش برتر سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در حوزۀ نساجی ، جایزۀ کتاب سال یزد ، جایزۀ کتاب سال دانشجویی و جایزۀ کتاب سال اصفهان و همچنین ناشر برتر کتاب سال دانشجویی را بدست آورد.

وی درباره وضعیت نشر در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: خوشبختانه در دانشگاه آزاد اسلامی وضعیت نشر برای اعضای هیات علمی از جایگاه نسبتا خوبی برخوردار است با این که متاسفانه در این اواخر به دلیل مشکلات مالی این حمایت ها کاهش پیدا کرده است.

پهلوان زاده درباره دلایل مطالعه گریزی در جامعه اظهار کرد: مهم ترین معضل در خصوص میزان اندک مطالعه و کتاب گریزی در جامعه، عدم آشنایی تمامی اقشار جامعه از کوچک تا بزرگسال با فواید مطالعه، نحوۀ صحیح مطالعه، چگونگی بهره گیری از نتایج مطالعات در مدیریت پاره ای از مشکلات روزمره است. شعار «فقط مطالعه کن» نمی تواند جامعه را همانند کشورهای مترقی فرهنگی تبدیل کند.

وی افزود: اگر بتوان با ارائه راهبردهایی مناسب از سنین کودکی، مطالعه را به بخشی مهم و اساسی از زندگی روزمرۀ افراد تبدیل کرد و افراد جامعه را با تمهیدات خاص و متناسب با شرایط هر قشر از جامعه با فواید مطالعه آشنا کرد شاید بتوان اندک اندک تاثیرات مثبتی را در این مقوله مشاهده کرد. البته این نکته نیز لازم به ذکر است که از دیگر معضلات مهم این کتاب گریزی، نبود کتاب مناسب (در اغلب موارد) برای اقشار مختلف جامعه است.

این نویسنده درباره معایب حوزه نشر کشور اضافه کرد: حوزۀ نشر نیز همانند سایر حوزه ها از نابسامانی های برخوردار است که عدم حمایت های لازم از ناشران، نیروی متخصص در زمینه های مختلف نشر از زمان نگارش کتاب تا ویراستاری، صفحه آرایی، چاپ و نظارت بر آن، صحافی و از همه مهمتر سیستم و نظام توزیع کتاب از زمره بزرگ ترین مشکلات این حوزه است. متاسفانه گرچه دانشگاههای مختلفی در رشته های مرتبط با این موضوعات فعالیت می نمایند لیکن اغلب فارغ التحصیلان از توانایی لازم برای کار در این حوزه برخوردار نیستند.

براساس این گزارش، از دیگر آثار دکتر پهلوان زاده می توان به ترجمۀ مجموعۀ سه جلدی مهدکودک و مدارس پیش دبستانی، زمین بازی، شهربازی، ترجمه و تالیف کتاب اصفهان شهر نور، تالیف کتاب میراث اصفهان، قاجار تا پهلوی به روایت تصویر، کتاب حمام های تاریخی اصفهان، دولتخانۀ صفوی اصفهان به روایت تصویر و 10 جلد کتاب دیگر نیز با موضوع میراث صنعتی ایران که در دست انتشار است، اشاره کرد.

502

معماری صنعتی جایزۀ کتاب سال جشنوارۀ فرهیختگان لیلا پهلوان زاده

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: معماری صنعتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۳۵۵۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۷۰۰ هکتاری مزارع کشت گیاهان دارویی در اصفهان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی اصفهان با اشاره به کشت گیاهان داروی در هشت هزار و ۳۵۰ هکتار مزارع استان گفت: توسعه کشت گیاهان دارویی در راستای تغییر و اصلاح الگوی کشت انجام می‌شود.


احمدرضا رییس‌زاده افزود: با توجه به کمبود منابع آبی در این خطه، گیاهان دارویی، صنعت مناسب و جایگزین خوبی برای سایر صنایع کشاورزی به شمار می‌رود.


وی با اشاره به تولید سالانه ۷۰ هزار تن انواع گیاهان دارویی در این استان گفت: اصفهان با تولید سالانه ۱۱ هزار تن گل محمدی در سطح سه هزار و ۶۵۰ هکتار از مزارع، رتبه سوم و با تولید ۱۰ تن زعفران در سطح یک هزار و ۶۰۰ هکتار از مزارع رتبه چهارم کشوری را در اختیار دارد.


به گفته رییس‌زاده حدود ۲ هزار واحد سنتی و حدود ۳۰ واحد صنعتی در بخش فرآوری، بسته‌بندی و صادرات گیاهان دارویی و دارو‌های گیاهی در این خطه فعالیت دارند.

دیگر خبرها

  • حس خوب نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران همچنان جاری است
  • نادری، فوتبالیستی که کتاب می‌خواند (عکس)
  • سند مالکیت تخت جمشید رونمایی شد
  • فریدونکنار؛ میزبان مرحله استانی جام شهید عجمیان
  • افزایش ۷۰۰ هکتاری مزارع کشت گیاهان دارویی در اصفهان
  • با فواید غنی زردچوبه و دانه چیا آشنا شوید
  • بردسکن میزبان سیزدهمین همایش ورزش‌های پهلوان زورخانه‌ای
  • ریواس کجا می‌روید؟ چند است؟ فواید ریواس چیست و چطور باید آن‎را خورد؟
  • نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران فرصت مناسبی برای آشنایی با جامعه ادبی ایران و هند است
  • نمایشگاه کتاب فرصتی برای آشنایی با جامعه ادبی ایران و هند