Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، طی چند سال گذشته شهرداری تهران در اقدامی بی سر و صدا بخش زیادی از درختان چنار خیابان ولیعصر(عج) را قطع کرد و در برخی اماکن نهال های جوان را جایگزین آن‌ها کرد.

قطع چنارهای کهنسال خیابان ولیعصر(عج) که زیبایی و جلوه ای دل انگیز به این خیابان داده بود، شهروندان را با سوالاتی بی پاسخ از علت این اقدام مواجه کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرانجام در اسفند ماه سال 96، علیمحمد مختاری رئیس سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تهران با برگزاری نشست خبری اعلام کرد که علت قطع چنارهای خیابان ولیعصر(عج) شیوع بیماری سرطان رنگی در بین آن‌هاست و با قطع درختان بیمار، چنارهای سالم جایگزین آن‌ها می‌شوند تا حس و حال خیابان ولیعصر(عج) و خاطرات آن حفظ شود.

مختاری در این نشست علت ابتلای چنارهای خیابان ولیعصر(عج) به سرطان رنگی را آبیاری بیش از اندازه، سر ریز فاضلاب و پسماند محلی به جوی‌های خیابان و به ویژه آلوده سازی آب جوی‌های خیابان ولیعصر(عج) با ریختن زباله‌های واحدهای تجاری حاشیه خیابان به جوی‌های آن اعلام کرد.

به همین منظور عملیات پروژه ساماندهی و احیای درختان خیابان ولیعصر(عج) از 11 اسفند سال 1396 در محدوده مناطق 3 ، 6 و 11 آغاز شد و تا 9 فروردین 1397 ، حدود 740 اصله درخت چنار سالم با سن تقریبی 8 تا 12 سال در این محدوده کاشته شد.

این اقدام ضروری و اجتناب ناپذیر تجربه ای تلخ بود که ارزش تجربه شدن را نداشت، زیرا مدیریت شهری می توانست از سال‌ها پیش با جلوگیری از ورود آب‌های آلوده به پای این درختان مانع بیماری آن‌ها شود.

حال که این تجربه تلخ با همه ضرر و زیانهایش به کاشت مجدد درختانی سالم ختم شده تا خیابان ولیعصر(عج) زیبایی خود را به دست آورد، برخی از مراکز تجاری واقع در محدوده مناطق 6 و 11 با ریختن آب‌های آلوده حاصل از شستشو پای درختان تازه کاشت، مجدداً سلامت این درختان را در معرض تهدید قرار می‌دهند.

دیر رسیدن بهتر از هرگز نرسیدن است

اگر شهرداری تهران پیش از کاشت عجولانه درختان، فکری به حال محل رهاسازی آب‌های حاصل از شستشوی واحدهای تجاری می‌کرد، اکنون شاهد تهدید زودهنگام درختانی که چند ماه بیشتر از زمان کاشت آن‌ها نگذشته، نبودیم.

علیمحمد مختاری رئیس سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با تاکید بر اینکه سازمان بوستان ها و فضای سبز شهر تهران به منظور حفظ سلامت درختانی که به تازگی کاشته شده‌اند، در این محدوده پایش مستمر دارد، اظهار کرد: طی ابلاغ نامه‌هایی به شهرداری‌های مناطق مربوطه، اکیداً خواستار ایجاد تعامل با مالکان و ترغیب آن‌ها به حفظ سلامت این سرمایه‌های ارزشمند شده و ناظرین فضای سبز سازمان نیز موظف شده‌اند موضوع را تا رفع مشکل و حصول نتیجه مطلوب پیگیری کنند تا با همکاری و همیاری یکدیگر شاهد بازگشت سرزندگی و شادابی به این خیابان تاریخی باشیم.

مختاری تصریح کرد: به منظور پیشگیری از ورود آب‌های جاری به نهر پای درختان که با دوده و آزبست حاصل از تردد خودروها آلوده می‌شوند، علاوه بر مسدود کردن راه‌های ورود آب از خیابان به نهر، برنامه ریزی های لازم برای جمع آوری و خارج کردن این آب‌ها از محیط در دست اقدام است.

وی با بیان اینکه این سازمان طرحی را در دست مطالعه دارد که با اجرای آن از طریق تعامل با ذینفعان محلی و ساکنان منطقه نسبت به تصفیه فاضلاب اماکن حاشیه خیابان، قبل از ورود به جوی آب و آبیاری درختان با پساب تصفیه شده اقدام خواهد شد، تاکید کرد: این طرح فعلاً در دست مطالعه بوده و اجرای آن مستلزم همکاری شهروندان است.

گزارش از علی کاظمی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: شهرداری تهران محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۳۷۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ یکی از مشکلات فعلی معلولان، مناسب سازی مسیر تردد آنها و بهره گیری از وسایل حمل و نقل عمومی است و این درحالی است که در اجرای هر پروژه‌ای، شهرداری باید مناسب سازی شهری برای معلولان را مدنظر قرار دهد، زیرا حق قانونی و شهروندی آن‌ها است.

این موضوع نه تنها قشر معلول جسمی، حرکتی که ۱۰ درصد از جمعیت هر کشوری را در بر می‌گیرد بلکه حتی برای افراد عادی نیز امری مهم است، اما متاسفانه رعایت این موضوع در برخی پروژه‌های شهری دیده نمی‌شود.

به همین علت است که یکی از گلایه‌های همیشگی معلولان موضوع مناسب سازی شهری است، زیرا زیست و رفت و آمد در شهر را برای آن‌ها با مشکل مواجه می‌کند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور آذرماه سال گذشته از شهرداری تهران خواست به موضوع مناسب‌سازی ساختمان‌ها برای معلولان ورود کند و گفته بود در دنیا پارک‌هایی برای معلولان ایجاد شده، اما متأسفانه در تهران شاهد احداث چنین پارک‌هایی نیستیم و تقاضا داریم این ظرفیت در پایتخت ایجاد شود.

سوده نجفی عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران هم در خصوص مناسب سازی تهران برای معلولان گفته بود با توجه به وجود حدود ۹۰۰ هزار تن معلول در شهر تهران باید ۱۲ هزار کیلومتر پیاده رو مناسب سازی شود، اما بر اساس گزارشی که از ستاد مناسب سازی فضا‌های شهری دریافت کرده ام، تنها ۲/۳ درصد از معابر شهر تهران یعنی ۲۲۸ کیلومتر معبر اصلی و فرعی برای معلولین مناسب سازی شده است.

اهمیت این موضوع و پیام های متعدد معلولان عزیز باعث شد این موضوع را از مدیر کل سلامت شهرداری تهران پیگیری کنیم.

حمید صاحب مدیر کل سلامت شهرداری تهران در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: از جمله خدماتی که شهرداری ارائه می‌کند مناسب سازی معابر شهر برای معلولان است، اما مناسب سازی را نباید به مسائل کالبدی محدود کنیم و خدمات فرهنگی، اجتماعی هم موظف هستیم برای معلولان عزیز مناسب سازی کنیم.

وی اظهار کرد: در حال انجام مناسب سازی خدمات فرهنگی و اجتماعی برای معلولان هستیم و برای مناسب سازی معابر هم برنامه منظم دارد که در معاونت شهرسازی شهرداری تهران پیگیری می‌شود و همه مناطق شهرداری بر اساس برنامه مشخص شده مناسب سازی معابر را انجام دهند.

صاحب با بیان اینکه تا مناسب سازی کامل شهر برای معلولان فاصله داریم گفت: ابتدای راه مناسب سازی هستیم و با همت مدیریت شهری در آینده شاهد اتفاقات خوب در این حوزه خواهیم بود.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • تیغ جراحی بر طرح ترافیک تهران/ پلیس و شهرداری به توافق می‌رسند؟
  • آرزو‌های شیرین برای محله‌ای در دروازه تاریخ /دروازه ری در انتظار لباس نو
  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولیعصر
  • آتش‌سوزی در ساختمان اقامتی در خیابان ولی‌عصر(عج)
  • توضیحات شهرداری منطقه ۷ تهران درباره قطع درختان کنار باغ موزه قصر
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | دیه قطع درختان شهر کجا هزینه شد؟
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد | توسعه فضای سبز با عوارض قطع درختان
  • ۵ اتفاقی که شهرداری تهران پای درختان ایستاد
  • فاصله زیاد تهران تا مناسب سازی شهر برای معلولان
  • علت قطع درختان منطقه ۷ تهران توسط مأموران شهرداری چیست؟ + ویدئو