Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک استاد دانشگاه مطرح کرد: دولت می تواند زمینه سرمایه گذاری و نوسازی در واحدهای تولیدی قبلی را فراهم کند تا از خروج آنها از فرایند تولید جلوگیری شود و نیز می تواند با افزایش هزینه های زیر بنایی مانند ریل، جاده و... روند روبه رشد اشتغال را تقویت کند. آفتاب‌‌نیوز : مهدی تقوی ( اقتصاددان و استاد دانشگاه) عملکرد اقتصادی دولت تدبیر و امید را مثبت ارزیابی کرد و گفت:  با مقایسه عملکرد اقتصادی دولت با شرایط اقتصادی پیش از آن متوجه می شویم که  برطرف کردن مشکلات اقتصادی دولت پیشین یک هنر بزرگی بود که دولت توانست بسیاری از مشکلات اقتصادی  را که به ارث برده بود را برطرف کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: اگر متغیرهایی مانند رشد اقتصادی، تورم و اشتغال را با دوران احمدی‌نژاد مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم که این آمارها نشانه بهبود و رونق اقتصادی است. بالطبع زمانی که رشد اقتصادی از منفی به مثبت تغییر می‌کند اشتغال نیز افزایش می‌یابد.
این استاد دانشگاه افزود: در دولت پیشین سازمان برنامه و بودجه که از پیش از انقلاب برنامه‌های کلان برای اقتصاد تدوین می‌کرد تا دفتر رییس جمهوری تنزل یافته و سیاست‌های اقتصادی اشتباه موجب تزریق تکانه به اقتصاد می‌شد.
تقوی با اشاره به دیپلماسی موفق دولت در برجام گفت: دیپلماسی فعال دولت در راستای برطرف کردن تحریم‌ها موجب شد تا صادرات نفت ایران از یک میلیون بشکه در روز به دو و نیم میلیون بشکه افزایش یابد که البته با اعتراض دیگر کشورهای تولید کننده مبنی بر کاهش قیمت مواجه شد که البته دولت توانست سهم اوپیکی خود را حفظ کند.
وی با اشاره به دغدغه دولت در زمینه اشتغال گفت: دولت می‌تواند زمینه سرمایه گذاری و نوسازی در واحدهای تولیدی قبلی را فراهم کند تا از خروج آنها از فرایند تولید جلوگیری شود.همچنین دولت می تواند با افزایش هزینه‌های زیر بنایی مانند ریل، جاده و... روند روبه رشد اشتغال را تقویت کند.
تقوی درآمدهای نفتی را دلیل اصلی اشتغال بالا در بخش خدمات دانست و افزود: با توجه به اینکه در این بخش کالاهای قابل مبادله صورت می‌گیرد  رشد این بخش در کنار بخش صنعتی می‌تواند در بهبود وضعیت اشتغال و رشد اقتصادی موثر باشد.
وی یادآور شد: دولت می‌تواند با حمایت از بخش کشاورزی در مواردی مانند فراهم کردن مواد مورد نیاز یا  ایجاد تعاونی‌ها بهره‌وری این بخش را ارتقا دهد و اینگونه اشتغال را در مناطق مستعد بالا ببرد. کد خبر: ۵۲۷۶۶۷ تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۳

منبع: آفتاب

کلیدواژه: استاد دانشگاه دولت اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۳۷۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امنیت شغلی در گرو تداوم چرخ تولید کارخانجات است

ایسنا/گیلان مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان، امنیت شغلی را در گرو پایداری اشتغال و تداوم چرخ تولید کارخانجات و واحدهای تولیدی دانست و یادآور شد: اشتغال فارغ التحصیلان برای ارتقای ظرفیت بازار کار در دستور کار دولت سیزدهم است.

سیاوش آقاجانی امروز، ۶ اردیبهشت ماه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان گیلان و امام جمعه رشت به مناسبت هفته کارگر، با بیان اینکه دولت سیزدهم و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای حمایت از کارگران برنامه های ویژه ای دارند، اظهار کرد: نگاه نظام و دولت به موضوع کار و کارگر یک نگاه ارزش مدار است.

وی صیانت از نیروی کار هم در بخش حق و حقوق و هم در بخش ایمنی و سلامتی را جزو اولویت های دولت دانست و افزود: در این راستا از ظرفیت های آموزشی در حوزه مهارتی و ایمنی و نظارت و بازرسی و در صورت لزوم، برخورد با تخلفات استفاده می کنیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان دو وزارتخانه دادگستری و کار را متولی اجرای قانون کار دانست و تصریح کرد: به دنبال احیای جایگاه دولت برای حق و حقوق کارگران هستیم که در این راستا تشکیل شوراهای اسلامی کار و طرح طبقه بندی و اعمال حقوق قانونی و رعایت موارد ایمنی و پیشگیری از حوادث ناشی از کار و... را در دستور کار داریم.

آقاجانی با بیان اینکه در راستای صیانت از حقوق کارگران، با کارفرمایان متخلف برخورد می کنیم، گفت: این برخورد به گونه ای است که به تولید و اشتغال خدشه وارد نشود و عملا تلاش می‌کنیم با مداخله صحیح و بجا از تقابل کارگر و کارفرما جلوگیری کنیم.

وی از کاهش ۱۱ درصدی حوادث ناشی از کار در استان گیلان خبر داد و بیان کرد: ۱۴۸ مورد حادثه کارگاهی در سال ۱۴۰۱ داشتیم که در سال ۱۴۰۲ به ۱۳۱ مورد رسید.؛ این در حالی است که رویکرد اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان پیشگیرانه بوده و برخورد با کارگاه های ناایمن و کارفرمایان متخلف، بدون لطمه زدن به کار و کارگر انجام می شود.

رئیس ستاد بزرگداشت هفته کارگر استان، با اشاره به اهمیت امنیت شغلی برای کارگران، خاطرنشان کرد: اگرچه سود اشتغال مستقیما به جویندگان کار می رسد، اما به کارگر هم کمک می کند، زیرا نشان دهنده فضای مناسب کسب و کار است، یعنی نه کارگر از روی ناچاری در یک کارگاه مشغول می شود و نه کارفرما می تواند بر کارگر موارد غیرقانونی را تحمیل کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گیلان با بیان اینکه نرخ بیکاری در کشور و گیلان به ترتیب حدود دو و سه درصد کاهش یافته است، گفت: نرخ مشارکت اقتصادی گیلان بالاتر از سایر استان هاست. دیگر مولفه های حوزه اشتغال از جمله سامانه رصد و بازدیدهای میدانی و آمارهای رسمی مرکز آمار و... نیز موید بهبود فضای کسب و کار است.

وی با اشاره به بیانات رهبر انقلاب درباره فرهنگ کار و پایداری اشتغال، عنوان کرد: برخی از صنایع در گذشته با حجم بالایی از تقاضای کار مواجه بودند، اما در حال حاضر باید برای حفظ نیروی کار فعلی خودشان نیز امتیازاتی فراتر از قانون بدهند که این فرصت، مرهون بهبود شاخص های فضای کسب و کار بوده و به امنیت شغلی کارگران کمک کرده است.

آقاجانی امنیت شغلی را در گرو پایداری اشتغال و تداوم چرخ تولید کارخانجات و واحدهای تولیدی دانست و یادآور شد: جامعه کارگری عمدتا امنیت شغلی را در قرارداد دائم می دانند، اما مولفه اصلی امنیت شغلی، رشد و ثبات اقتصادی است، ضمن اینکه بهبود فضای کسب و کار از طریق ترویج فرهنگ کار و مهارت آموزی و اصلاح مدرک گرایی میسرتر خواهد بود.

رئیس شورای هماهنگی دستگاه های تابعه وازت کار در گیلان، اشتغال فارغ التحصیلان برای ارتقای ظرفیت بازار کار را در دستور کار دولت سیزدهم دانست و گفت: حمایت های دولت در بخش کارگری و قشر محروم ادامه دارد که از جمله آن می توان به اجرای طرح کالابرگ الکترونیکی بر پایه شبکه ملی اعتبار و سامانه جامع رفاه ایرانیان اشاره کرد. در واقع شاهد هدفمندتر شدن یارانه ها و ارائه خدمات به دهک های خاص هستیم.

وی به استقبال حدود ۹۰ درصدی و ۸۰ درصدی از طرح فجرانه کالابرگ الکترونیکی به ترتیب در کشور و گیلان اشاره کرد و ادامه داد: قرارگاه مسکن کارگری در شورای هماهنگی تعاون تشکیل شده تا بتوانیم جامعه ۱۴ میلیون نفری کارگران را تحت پوشش قرار دهیم.

بزرگداشت هفته کارگر در گیلان با ۳۱ برنامه

سرهنگ عباس اسکندری، رئیس سازمان بسیج کارگری و کارخانجات گیلان نیز، ضمن گرامیداشت هفته کار و کارگر، اظهار کرد: رهبر انقلاب سال ۱۴۰۳ را سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری فرمودند که نشان دهنده نقش مهم جامعه کارگری است.

وی با بیان اینکه سازمان بسیج کارگری و کارخانجات خود را خادم جامعه کارگر و کارفرما می داند، افزود: با تمام ظرفیت برای تحقق شعار سال تلاش می کنیم، زیرا در جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم و قطعا با مشارکت مردم پیروز میدان خواهیم بود.

رئیس سازمان بسیج کارگری گیلان از اجرای بالغ بر ۳۱ عنوان برنامه در هفته کارگر استان خبر داد و متذکر شد: هفته کارگر پنجم لغایت دوازدهم اردیبهشت ماه بوده و فلسفه نامگذاری آن، تقارن با سالروز شهادت شهید برونسی است.

وی برنامه های هفته کارگر را کارخانجات محور دانست و ادامه داد: این برنامه ها با سه رویکرد تبیینی، امیدآفرینی و خدمت رسانی برگزار می شود.

اسکندری، شهید شاخص سال بسیج کارگری را شهید مدافع حرم جاویدالاثر، اسدالله ابراهیمی دانست و یادآور شد: بسیج کارگری همواره در کنار مجموعه کار و تولید بوده و از کارگران پشتیبانی می کند.

وی دیدار ۵۰ نفر از کارگران گیلانی با رهبر انقلاب، غبارروبی و عطرافشانی مزار شهدا، دیدار با خانواده های شهدا، دیدار با ائمه جمعه در سطح شهرستان ها، برپایی میز خدمت تخصصی با محوریت رسیدگی به امورات کارگران و رفع موانع تولید، برگزاری یادواره شهدای کارگر استان، برگزاری همایش تجلیل از کارگران و کارفرمایان نمونه، ویزیت رایگان کارگران در شهرک های صنعتی و کارخانجات و توزیع بسته های کمک مومنانه را از جمله برنامه های این هفته دانست و عنوان کرد: اردوی دانش آموزی راهیان پیشرفت در واحدهای تولیدی برگزار می شود تا دانش آموزان با فرهنگ کار و تولید و حمایت از کالای ایرانی آشنا شوند.

رئیس سازمان بسیج کارگری گیلان همچنین از رزمایش شیفت ایثار با حضور گروه های جهادی و برگزاری مسابقات فرهنگی و ورزشی در سطح کارخانجات و شهرک های صنعتی خبر داد و بیان کرد: برگزاری اردوهای راویان پیشرفت نیز با حضور اصحاب رسانه در واحدهای تولیدی برگزار می شود؛ برپایی نشست های تبیینی و اندیشه ورزی با رویکرد امیدآفرینی و بازخوانی نقش کارگران در آینده تولید و اقتصاد از دیگر برنامه هاست.

وی در پایان از اعطای نشان اقتصاد مقاومتی به کارگران و کارفرمایان برتر خبر داد و خاطرنشان کرد: حضور متولیان کار و تولید استان در واحدهای تولیدی و دیدار و گفت و گو با کارگران و کارفرمایان و سرکشی از کارگران آسیب دیده و متوفی و تکریم خانواده های کارگران و رفع مشکلاتشان نیز در دستور کار قرار دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نرخ تورم در آمریکا همچنان بازهم افزایشی شد
  • حقوق کارگران ۵۷ درصد بیشتر شده است
  • اشتغال ۲۰۰ نفر در کهگیلویه و بویراحمد با بازگشت ۵۰ واحد راکد به چرخه تولید
  • عزم جدی دولت برای ساختن ایلام قوی
  • امنیت شغلی در گرو تداوم چرخ تولید کارخانجات است
  • بهترین راه برای برطرف شدن معضلات اجتماعی استفاده از ظرفیت‌های مردمی است
  • تحقق ثبات اقتصادی با کم شدن هزینه‌های دولت
  • موانع و مشکلات ۳۰۰ واحد تولیدی در سطح همدان برطرف شد
  • تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا مشکلات دارویی برطرف شود
  • فعال کردن ۳۵۰ هزار میلیارد ریال صنایع راکد لرستان نگاه ویژه دولت را می طلبد