Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@09:37:16 GMT

توقف مسمومیت های ناشی ازقارچ های سمی

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۳۸۶۷۴

توقف مسمومیت های ناشی ازقارچ های سمی

غلامرضا تقوی، مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ وزارت جهاد کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه بیش از یک هفته است که گزارشی از مسمومیت با قارچ های سمی نداشته ایم، اظهارداشت: حادثه ای که در این زمینه رخ داد باعث کاهش مصرف قارچ های پرورشی شد و خوشبختانه چند روزی است که بازار مقداری رونق گرفته که در نتیجه اطلاع رسانی های انجام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: روزانه حدود  ۵۰۰ تن در بازار تهران که بازار مرکزی است، تبادل صورت می گرفته که با شرایط پیش آمده حجم این تبادلات به یک سوم کاهش یافته بود اما هم اکنون در حال رونق یافتن است.
تقوی افزود: البته همه دلیل این کاهش تبادلات را نمی توان به حادثه مسمومیت ناشی از قارچ های سمی نسبت داد اما دلیل عمده همین مساله بوده است.
وی گفت:همچنین در ماه مبارک رمضان و دوران امتحانات دانش آموزان مصرف قارچ کاهش می یابد. چون خانوار کمتر به رستوران ها مراجعه می کنند و مصرف فست فودها نیز افت می کند.
تقوی تصریح کرد: یکی از کارهایی که باید انجام شود اطلاع رسانی به مردم است که آنان مطالبه کنند قارچی که عرضه می شود در هر اندازه ای که است با نام و نشان، لیبل و تاریخ تولید و انقضا باشد.
وی افزود: با توجه به شرایطی که پیش آمده انجمن تولیدکنندگان قارچ نیز پیشنهاد نصب هولوگرام بر روی بسته های تولیدی را مطرح کرده و تمام کسانی که عضو انجمن هستند با این هولوگرام خود را معرفی می کنند قرار است درباره ساز و کار آن مذاکره و بحث کنیم.
تقوی ادامه داد: اقدام دیگری که انجام می گیرد آن است که در قالب کارگروهی متشکل از وزارت بهداشت، سازمان جنگلها، سازمان محیط زیست، وزارت جهاد و دستگاه های استانی و شهرستانی؛ عرصه هایی را که محل رویش قارچ های سمی است، شناسایی می شوند و در فواصل خاص با نصب علایم و بنر به مردم اطلاع رسانی های لازم انجام خواهد شد.
این مقام مسئول اضافه کرد: معمولا در پاییز و در ماههای اسفند، فروردین و اردیبهشت ماه تعداد مراجعات به این عرصه ها زیاد می شود
تقوی درباره اینکه این قارچ ها چگونه وارد غذای مردم شده بود، آیا خود آنان اقدام به برداشت این قارچ ها کرده بودند یا کسی این قارچ ها در حجم عمده برداشت کرده و به مردم فروخته بوده است؟، گفت: هر دو مورد اتفاق افتاده است؛ بخشی از قارچ ها را مردم جوامع روستایی که در مجاورت رویشگاه این قارچ ها هستند، برداشت می کنند بدون اینکه اطلاعات لازم داشته باشند و سپس آنها را به مردم عرضه می کنند و یا اینکه افرادی گردشگر یا کوهنورد و ... بودند وارد این عرصه ها شدند و چون تشخیص قارچ های سمی و غیرسمی جز در محیط آزمایشگاه ممکن نیست، قادر به این کار نبودند از قارچ های سمی استفاده کرده و مسموم شده اند.
وی افزود: با توجه به اینکه بیش از ۱۵۰ هزارتن تولید قارچ کشور  و مصرف سرانه حدود یک کیلوگرم است، برای مصرف داخل به حد کافی قارچ خوراکی وجود دارد و قیمت آن نیز مناسب است بنابراین نیازی نیست مردم نیازشان را از عرصه های طبیعی تامین کنند؛ تاکید ما این است با توجه به اتفاقاتی که رخ داده به صورت خودجوش باید در حفظ ذخاید ژنتیکی کوشا باشیم و از عرصه های طبیعی برداشت نکنیم.
تقوی گفت: ورود به عرصه های طبیعی و برداشت محصولات، چه طبیعی و چه غیرطبیعی اثرات مخربی را بر روی ذخایر ژنتیکی کشور خواهد داشت.
وی ادامه داد: این اتفاقی که رخ داده شاید گویای این است که طبیعت می خواهد به ما بگوید چارچوب ها و ضوابط را رعایت کنید و به نوعی انتقام گیری طبیعت از انسان باشد.

تقوی با اشاره به برداشت بی رویه پیاز لاله واژگون و سوسن چلچلراغ از عرصه های طبیعی توسط مردم گفت: باید فرهنگ سازی و اطلاع رسانی صحیح شود تا مردم آگاه شوند اینگونه اقدامات چه زیانی به ذخایر کشور وارد می کند.

کد خبر 4315115 زهرا مهدوی

منبع: مهر

کلیدواژه: قارچ مسمومیت وزارت جهاد کشاورزی بانک مرکزی ایران قیمت نفت گمرک صادرات نفت وزارت راه و شهرسازی اوپک وزارت جهاد کشاورزی تولید نفت تحریم اقتصادی ایران بورس روسیه تعرفه واردات گمرک وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی بازار سهام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۳۸۶۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف این نوع قارچ‌ها باعث از کار افتادن کبد می شود

 

به گزارش تابناک، چندی پیش سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ۵۳ نفر در سه استان کشور بر اثر مصرف قارچ های وحشی خبر داد و اعلام کرد که امسال نسبت به سال های پیش، میزان مسومیت ها سه برابر افزایش یافته است. درهمین راستا نیز معاون اورژانس کشور هشدارهایی را به مردم ارائه کرده است.

دکتر حسن نوری ساری درباره قارچ های وحشی گفت: هر ساله در ایام بهار، در استان‌هایی که بارش در آن مناطق زیاد است و خاک خوبی دارند؛ قارچ های مختلفی به صورت خودرو رشد می‌کنند. این قارچ ها در جنگل‌ها ،دامنه کوه‌ها، دشت ها و حتی باغچه ها نیز قابل مشاهده است و در این ایام تعداد آنها بسیار زیاد است. در واقع در تمام استان‌ها این قارچ ها یافت می‌شوند و تنها در مناطق کویری قارچ وحشی رشد نمی‌کند.

فقط قارچ‌های کارخانه‌ای را مصرف کنید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: قارچ هایی که این چنین به صورت خودرو در طبیعت رشد می‌کنند؛ به «قارچ‌های وحشی» معروف‌اند و غیرقابل خوردن هستند و تنها قارچ‌هایی که در کارخانه‌ها تولید می‌شوند قابلیت مصرف برای انسان ها را دارند.

نوری با اشاره به علت غیرقابل خوردن این قارچ ها گفت: این قارچ ها را هیچ انسان و حتی حیوانی نمی‌تواند مصرف کند، چرا که اکثر این قارچ‌ها سمی هستند. برخی از این قارچ ها تنها عوارضی مانند اسهال و تهوع دارند و بعضی از آنها به شدت سمی هستند و باعث کشته شدن فرد مصرف کننده می‌شوند.

وی به طبیعت گردان و گردشگران توصیه کرد که به هیچ وجه هیچ قارچی را که در طبیعت مشاهده کرده‌اند؛ نخورند و حتی به آنها دست نزنند زیرا اکثر این قارچ ها قابل تشخیص نیستند.

قارچ‌های سمی با چشم قابل تشخیص نیستند

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: متاسفانه قارچ‌های سمی با چشم و بدون انجام آزمایش از قارچ‌های غیرسمی قابل تشخیص نیستند. یعنی هیچ مشخصه ظاهری مانند اندازه، رنگ، شکل کلاهک و ... وجود ندارد که بر اساس آن بتوان این دو نوع گروه قارچ را از هم شناسایی کرد بنابراین نباید به هیچ وجه این قارچ‌ها را مصرف کرد.

در صورت مسمومیت با قارچ چه کنیم؟

نوری در پاسخ به این پرسش که اگر فردی اشتباهی این قارچ‌ها را خورد بهترین کار چیست؛ به ایسنا گفت:بهترین روش این است که فرد را به استفراغ کردن مجبور کنیم تا قارچ از بدن وی کاملا خارج شود سپس مراجعه به مراکز درمانی بسیار مهم است.

عوارض قارچ‌های موسکاریا چیست؟

وی با اشاره به انواع قارچ‌ها افزود: برخی قارچ‌ها مانند «قارچ های موسکاریا» ممکن است در بدن فرد آبریزش ایجاد کنند. به این صورت که فرد بسیار عرق می‌کند. بزاق دهان زیاد می‌شود. آبریزش از چشم و بینی نیز اتفاق می‌افتد. همچنین ادرار نیز بسیار زیاد می‌شود که با دارو قابل درمان است.

مراقب توهم قارچ‌های جادویی باشید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: نوع دیگری از قارچ ها به نام «قارچ‌های جادویی»، توهم زا هستند. به صورتی که ممکن است به جای مواد مخدر نیز مصرف شوند.

نوری با بیان اینکه این نوع از قارچ مسخ شخصیت می‌آورد؛ گفت: متاسفانه آسیب این قارچ به حدی است که در شخصیت فرد تغییراتی ایجاد می‌کند. به صورتی‌که ممکن است یک استاد دانشگاه بسیار آرام و متین، در صورت مصرف این قارچ‌ها، در عرض چند ساعت به قدری در شخصیتش تغییر ایجاد شود که فرزند خود را به قتل برساند و تا پایان عمر پشیمانی به وجود آورد.

قارچ‌های آمانیتا و خطر مرگ با از کار افتادن کبد

این متخصص طب اورژانس افزود: قارچ دیگری به نام «قارچ های آمانیتا» وجود دارد که باعث اسهال و استفراغ در فرد مصرف کننده می‌شود. اگر این عوارض بعد دو ساعت خود را نشان دهند با یک سرم تراپی درمان انجام می‌شود.

وی با اشاره به «قارچ های آمانیتا» افزود: اما اگر این عوارض بیشتر از شش ساعت بعد مصرف خود را نشان دهند، معمولا تا دو روز ادامه خواهند داشت و به یکباره تمام می شوند اما باعث از کار افتادن ناگهانی کبد و در نتیجه مرگ خواهند شد.

اگر با قارچ مسموم شدید با اورژانس تماس بگیرید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور ادامه داد: اگر علائم این مسومیت‌ها بسیار شدید بود؛ باید با اورژانس تماس گرفت تا همکاران ما بلافاصله برای درمان اقدام کنند.در غیر این صورت باید سریعا به مرکز درمانی مراجعه کرد.

نوری خطاب به افراد محلی و طبیعت‌گردان گفت: برخی قارچ های سمی توسط مراکز مربوطه شناسایی شده‌اند اما چون همه قارچ‌ها هنوز شناسایی نشده‌اند به مردم هشدار می دهم که تصور نکنند قارچ‌ها را می‌شناسند؛ زیرا اکثر قارچ های وحشی سمی بوده و نمی توان آنها را از ظاهر تشخیص داد.

وی در پایان از مردم خواست که به هیچ وجه قارچ‌های وحشی را که در طبیعت یافت می‌شوند مصرف نکنند. همچنین در صورت مصرف سریعا آن را استفراغ کرده و بیمارستان مراجعه کنند.

منبع: ایسنا
 
 

دیگر خبرها

  • مصرف این نوع قارچ‌ها باعث از کار افتادن کبد می شود
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • مردم از تردد و توقف در حریم رودخانه‌ها خودداری کنند
  • دعوت سپاه از مردم برای نقش‌آفرینی در کنگره شهدای استان مرکزی
  • مردم چشم انتظار عملیات وعده صادق در عرصه اقتصاد هستند
  • شوراها عرصه ظهور حضور مردم در حکمرانی هستند
  • حمایت و همبستگی مردم پرتغال از غزه+ فیلم