Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@16:20:02 GMT

غول ها می جنگند؟

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۵۶۱۵۲

غول ها می جنگند؟

این ‌روزها همه نگاه‌ها دوباره به سمت دونالد ترامپ برگشته است. بعد از زیرپاگذاشتن برجام و دور زدن توافق آب و هوایی پاریس، این‌بار رئیس جمهوری آمریکا بازی جدیدش را با اروپایی‌ها آغاز کرده است تا شاید دوباره اقتصاد دنیا را به هم بریزد.

قصه جنگ اقتصادی میان کشورهای ثروتمند دنیا در رسانه‌های خارجی و داخلی به گوش می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حکایتی‌که این‌بار از احتمال وقوع جنگ میان ترامپ و 6 قدرت برتر دنیا خبر می‌دهد تا بازتاب آن این‌روزها در رسانه‌ها غوغا به پا کرده باشد؛ آلمان، فرانسه، انگلستان، کانادا، ژاپن و ایتالیا همان 6 کشوری هستند که حالا در کنار ایالات متحده آمریکا، در میان عام و خاص به نام کشورهای جی هفت معروف هستند و گفته می‌شود 50 درصد از قدرت دنیا را در دست دارند.

نزدیک به 9 روزی می‌شود که خبرها از سایه سنگین تحریم‌های آمریکا علیه 6 کشور اروپایی می‌کنند و بنظر می‌رسد اقتصاد دنیا دچار تشنج شده است.

از روز جمعه، دهم خرداد ماه همین امسال، وقتی یلبر راس، وزیر بازرگانی ایالات متحده آمریکا از افزایش تعرفه واردات فولاد و آلومینویم به کشورهای اروپایی خبر داد، بازتاب این موضوع در رسانه‌های خارجی، داخلی و حتی شبکه‌های اجتماعی قابل توجه بود. بطوریکه 6 کشور اروپایی که از آن‌ها در کنار آمریکا با عنوان کشورهای جی 7 یاد می‌شود، در توییتر و برخی از رسانه‌ها از جمله رویترز واکنش نشان دادند و موضع خود را در قبال این تصمیم امریکا به اشتراک گذاشتند.

حالا نزدیک به 9 روز از بازتاب این خبر در رسانه‌ها می‌گذرد و اروپایی‌ها همچنان نگران جنگ تجاری هستند. مرور اخبار منتشر شده در رسانه‌های خارجی نشان می‌دهد که یکی از علت‌های اصلی این نگرانی‌ها به دلیل سوء سابقه ترامپ در نقض توافقات بین‌المللی است که نشان می‌دهد این کشور همیشه تنها در راستای منافع آمریکا گام برداشته است. حداقل این موضوع با کنار کشیدن آمریکا از توافق آب و هوایی پاریس و بعد از آن با نقض برجام به این کشورها به خوبی ثابت شده است.

این تصمیم برای ایران نیز نگران کننده بود و سوالی که به ذهن می‌رسید این بود که آیا تصمیم اخیر رئیس جمهور آمریکا مبنی بر در نظر گرفتن تعرفه سنگین برای واردات فولاد از کشورهای اروپایی، کانادا و مکزیک بر بازار فولاد ایران تاثیر می‌گذارد یا خیر؟

رسول خلیفه‌سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، دیروز به تجارت نیوز گفت: « بازارهای فولاد، بازارهای محلی هستند. بازارهای عمده دنیا مثل اروپا، مکزیک و کانادا نمی‌توانند بر بازار ما تاثیرگذار باشند.» او افزود: «در این بخش اروپایی‌ها کالایی برای صادرات به ما ندارند و ما هم مبادله‌ای با اروپا نداریم که بخواهیم نگران این نکته باشیم که با اقدام امریکا بازارهایی که دچار افزایش تعرفه شده‌اند به سمت بازار ما تغییر جهت بدهند.»

**مرور مواضع اروپا در قبال آمریکا در رسانه‌های خارجی
هر چه هست، دیروز پرخبرترین روز برای این اتفاق بود. در روزی که سران هفت اقتصاد برتر دنیا در کنار هم جمع شده بودند تا برای متوقف کردن جاه طلبی ترامپ، بدنبال راه‌کار باشند، مقامات بسیاری از این کشورها با رسانه‌های خارجی به گفت‌وگو نشستند و از اهداف مهم خود برای شرکت در این اجلاس با خبرنگاران سخن گفتند.

اگرچه تا لحظه تنظیم این گزارش خبر موثقی درباره نتیجه این نشست در رسانه‌ها منتشر نشده بود، اما اخبار نشان می‌داد که سران کشورهای اروپایی مواضع نرمتری در قبال تندروی‌های آمریکا داشتند و مایل بودند تا برای بدست آوردن امتیازات خود با اتحاد و یکپارچکی با ترامپ به گفت‌وگو بنشینند.

به گزارش روز گذشته رویترز، پیتر آلتامر، وزیر اقتصاد آلمان، پیش از آغاز این نشست از همه کشورهای اتحادیه اروپا خواست تا با حفظ یکپارچگی در برابر آمریکا ایستادگی کرده و برای مقابله با افزایش تنش‌های تجاری در کنار همدیگر باشند. آنطورکه رویترز به نقل از وزیر این کشور گزارش کرده است: «ما در وضعیت مهمی قرار گرفته‌‎ایم؛ وضعیتی جدی که مربوط به شب گذشته یا صبح امروز نیست، بلکه مربوط به هفته‌های گذشته یعنی از زمان اعلام این تحریم‌ها است.»

مرور این گزارش نشان می‌دهد که وزیر اقتصاد آلمان بارها از اروپایی‌ها خواسته تا برای بهره‌گیری از سود اقتصادی در تجارت، حتما باید اتحاد خود را حفظ کنند. این یکپارچگی از آنجایی ضروری بنظر می‌رسد که آمریکا تحریم‌هایی را بر علیه کشورهای جی 7 مثل کانادا و ژاپن اعمال کرده است.

در این گزارش نگرانی اروپایی‌ها و کارشناسان از اعمال تحریم‌های سنگین‌تر آمریکا علیه اروپایی‌ها به خوبی مشهود است. پیش‌بینی رویترز در این‌باره نشان می‌‎دهد که احتمالا آمریکا با وضع تعرفه‌های سنگین برای واردات فولاد و آلومینیوم قانع نخواهد شد و شاید در این‌باره اقدامات خطرناک دیگری انجام دهد؛ مثلا این‌بار با اعمال تعرفه‌هایی بر واردات خودرو از این کشورها، شرکت‌های خودروساز را دچار تنش کند. البته تنها سران کشورهای اروپایی نبودند که درباره تعرفه‌ها و تحریم‌های آمریکا واکنش نشان دادند. این بازتاب‌ها از زبان فعالان اقتصادی این کشورها نیز قابل توجه بود که همه این نگرانی‌ها را درباره احتمال آسیب به اقتصاد این کشورها را به خوبی نشان می‌داد.

به گزارش رویترز، جو کایزر، مدیر ارشد اجرایی آلمان که در حال حاضر به عنوان مدیر عامل شرکت زیمنس فعالیت می‌کند گفت: «تشدید هرگز پاسخ مناسبی در مراودات تجارتی نیست و باید در این زمینه حتما به توافق برسیم.»

آنطور که رویترز به نقل از مسئولان فدراسیون صنایع آلمان می‌نویسد، این اقدامات می‌تواند در صادارت بزرگترین اقتصاد دنیا، یعنی کشور آلمان تاثیر منفی داشته باشد و رشد اقتصادی این کشور را تا 0.25 درصد کاهش دهد.

هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان دیروز با اشاره به نقض برجام و توافق آبو و هوایی توسط ترامپ، به رویترز گفته بود: «رئیس جمهوری آمریکا بدون توجه به عواقب منفی این تصمیمات بر منافع اورپا، تنها به فکر منافع خودش است.»

بر اساس این گزارش وزیر خارجه آلمان از اتحادیه اروپا خواست تا با کشورهای آسیایی، آفریقایی و آمریکای لاتین هم پیمان شوند.

رویترز که با عناوین مختلفی موضوع تعرفه‌های سنگین آمریکا علیه اروپا را تحلیل کرده است، در جای دیگری می‌نویسد، اگرچه ترامپ برای حفاظت از صنعت خود این تعرفه‌ها را علیه اروپا وضع کرده است، اما کانادا و اتحادیه اروپا به شدت این موضوع را محکوم کرده‌اند تا بگویند که این تحریم‌ها کاملا غیرقانونی هستند و این کشورها آماده اقدامات تلافی‌گرایانه خود هستند.

**کارگران آمریکایی ضرر می‌کنند
دیروز رئیس جمهوری فرانسه نیز در پاسخ به این اقدام ترامپ واکنش نشان داد تا بگوید در صورت ایجاد جنگ تجاری، اول کارگران آمریکایی هستند که ضرر خواهند کرد. آنطور که فارس به نقل از اسپوتینگ نوشته است، ‌تصمیم آمریکا برای جنگ تجاری با اروپا، کانادا و مکزیک با اعمال تعرفه گمرگی واردات فولاد و آلومینیوم اول به ضرر خود کارگران آمریکایی تمام خواهد شد.

بر اساس این گزارش امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه گفت: «هیات فرانسوی و کانادایی در اجلاس گروه G7 تلاش خواهند کرد تا رئیس‌جمهور آمریکا را متقاعد کنند که در زمینه اعمال تعرفه گمرگی فولاد و آلومینیوم مواضع نرم‌تری را در پیش گیرند».

مکرون گفت: «من به همراه نخست‌وزیر کانادا و دیگر اعضای حاضر تلاش می‌کنم که وی را متقاعد کنم در اجلاس G7 تلاش خواهیم کرد تا ترامپ را متقاعد کنیم که در موضوع تجارت مسیر مقبول‌تری را در پیش گیرد.ما خواهان جنگ تجاری بین دوستان نیستیم.»

او تاکید کرد: «البته دیگر اعضای گروه 7 نباید از رسیدن به توافق در غیاب آمریکا ترس داشته باشند چرا که شاید ترامپ از منزوی شدن ترسی نداشته باشد اما ما به عنوان گروه 6 کشور قدرت واقعی داریم.»

مکرون افزود: «اگر آمریکا تصمیم بگیرد که از نقش جهانی خود عقب‌نشینی کند این برای وجهه و اقتصاد آمریکا بد خواهد بود و ترامپ نیز نسبت به این مسئله آگاه است.»

رئیس‌جمهور فرانسه ادامه داد: «اقدامات تجاری اخیر از سوی کاخ سفید سازنده نبوده و برای اقتصاد آمریکا مخرب بوده است.» وی تاکید کرد: «جنگ تجاری آمریکا با دیگر کشورها نخست به ضرر خود کارگران آمریکایی تمام خواهد شد.»

مرور تحلیل‌های کارشناسان در رسانه‌های خارجی نشان می‌دهد که کشورهای اروپایی در کنار ترس از ضررهای اقتصادی ناشی از تحریم‌های سنگین آمریکا، نگران از دست رفتن اتحاد هفت قدرت ثروتمندی هستند که حالا نزدیک به 43 سال از عمرشان را در گروه جی هفت سپری کرده‌اند؛ قدرت‌هایی که با در اختیار داشتن 50 درصد از ثروت دنیا، شاید در آینده‌ای نه چندان دور از میزان ضررهای مالی و کاهش رشد اقتصادی خود به رسانه‌ها خبر دهند و در صنایعی مانند خودرو، آلومینیوم، فولاد و شاید بسیاری از صنایع دیگر دچار خسارت‌های قابل‌توجه شوند.

منبع: روزنامه همدلی؛ 1397.3.19
**گروه اطلاع رسانی**9370**9131

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد همدلي تحريم هاي آمريكا اروپا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۵۶۱۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است

یک روزنامه وابسته به طیف اصلاح‌طلبان می‌گوید: باید برای آمدن ترامپ آماده شویم، این روزنامه در عین حال تلویحا اذعان کرده که منطق مقاومت جواب داده و ایران سه بر صفر از آمریکا جلو است.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: روزنامه هم‌میهن نوشت: «اگرچه هنوز با قاطعیت نمی‌توان گفت بازگشت ترامپ قطعی است اما باید برای بازگشت او سناریوهایی تدارک دید و باور به اینکه همه‌شان مثل هم هستند در دوران بلوغ جمهوری اسلامی پذیرفتنی نیست. مهم‌ترین خطر بازگشت ترامپ برای ایران، برخلاف تصور این نیست که امکان احیای برجام را منتفی می‌سازد، چون همین حالا هم بخت احیای برجام بالا نیست. اگر ترامپ بازگردد،

دو خطر اصلی متوجه ایران خواهد بود و جا دارد به این دو بیندیشند: نخست اینکه به احتمال زیاد، تکلیف اوکراین را یک‌سره می‌کند و بعید است بگذارد جنگ اوکراین بیش از این ادامه یابد. در این حالت، ایران نمی‌تواند مانند حالا نفت صادر کند. اگر صادرات نفت خام ایران از ۲۰۰ هزار بشکه در اواخر دولت روحانی به یک میلیون بشکه در روز رسیده (و آمار رشد اقتصادی‌ای که دولت به آن می‌بالد نیز ناشی از همین است) به خاطر این نیست که جو بایدن چشم خود را به روی فروش نفت به چین بسته، بلکه ناشی از جنگ اوکراین است که نمی‌توانند همزمان خریداران و مشتریان را از چند نقطه در تنگنا بگذارند. پس مهم‌ترین آسیب ایران می‌تواند کاهش فروش نفت باشد. نکته دوم اینکه ایران از سه تحول بازگشت طالبان در افغانستان، جنگ اوکراین و غزه سود برده و در اصطلاح فوتبالی سه بر صفر جلو است و ترامپ اگر بخواهد سر به سر ایران بگذارد، این برتری سه بر صفر را باید از بین ببرد. اول: ناامن کردن مرزهای شرقی و تضعیف بازار هرات. دوم: تغییر وضعیت غزه به‌گونه‌ای که ایران از آن سود نبرد و سوم: همان که در بالا اشاره شد؛ اوکراین».

هم‌میهن می‌افزاید: به یاد آوریم که در سال ۱۳۵۹ و در همان مجلس اول دو نماینده با دو دیدگاه کاملاً مخالف در غالب امور داخلی، در مورد مشترکی هشدار دادند و آن هم این که بعد از مرگ شاه ادامه گروگان‌گیری آمریکایی‌های شاغل در سفارت سالبه به انتفاء موضوع است و موجب روی کار آمدن رقیب جیمی کارتر خواهد شد. در حال حاضر ایران نمی‌تواند برای ماندن بایدن کار خاصی انجام دهد؛ مگر آنکه نقش ویژه‌ای در غزه یا اوکراین ایفا کند. اما باید برای فردای احتمالی سناریو داشت؛ فردایی که ترامپ درصدد جبران آن برتری در سه حوزه برخواهد آمد. از تحول افغانستان نفع امنیتی و اقتصادی (بازار هرات و اضافه شدن به بازار سلیمانیه)، از تحول اوکراین نفع سیاسی و اطمینان از وتوی قطعنامه‌ها در شورای امنیت سازمان ملل و از غزه نفع سیاسی چراکه اکنون به جای پیمان ابراهیم و نزدیک شدن اسرائیل به مرزهای ایران دانشگاه‌های آمریکا و حتی کانادا شاهد اعتراضات سراسری است و تکاپوی تشبیه حماس به داعش به شکست انجامیده و موج حمایت از فلسطینی‌ها همه جا برخاسته است. مهم‌ترین مراقبت وزارت خارجه باید حفظ همین سه موقعیت باشد تا ترامپ آنها را منتفی نکند و به هدر ندهد. در اصطلاح فوتبالی مراقب سه گل خودمان باشیم! در غزه البته با فاجعه انسانی روبه‌روییم و در اوکراین در اندازه‌ای کمتر.».

درباره این تحلیل گفتنی است:

۱) آمریکا در حوزه اقتصادی بیشترین سود را به خاطر تحریم روسیه و فروش گران‌قیمت نفت و گاز خود به اروپا می‌برد، به نحوی که برخی دولتمردان فرانسه و آلمان بارها از قیمت پنج برابر شده گاز آمریکا گلایه کرده‌اند.

۲) یکسره کردن کار جنگ اوکراین، دست اروپا و آمریکا نیست، آن هم در وضعیتی که روسیه در موضع قدرت قرار دارد.

۳) افزایش فروش نفت ایران، ربطی به جنگ اوکراین ندارد؛ بلکه نتیجه مایوس شدن از دغلبازی‌های برجامی غرب و اهتمام به دور زدن تحریم هست بایدن هم نتوانست دخالتی در معاملات نفتی ایران و چین بکند، نه این که به ادعای هم‌میهن، چشمانش را ببندد!

۴) آمریکا فارغ از آمد و شد رؤسای جمهور در کاخ سفید، در افغانستان متحمل شکست سنگینی شد و به ناچار، این کشور اشغال شده را تخلیه کرد. پس از آن هم تلاش زیادی برای ناامن‌سازی مرز افغانستان با ایران، درگیری دوطرف و ایجاد بی‌ثباتی صورت گرفت که ناکام ماند. به عبارت دیگر، دوران بایدن، اوج تلاش‌های مشترک آمریکا و انگلیس و اسرائیل برای بی‌ثبات‌سازی مرزهای شرقی ایران بود و ناکام ماند.

۵) در موضوع جنگ غزه نیز، پای آمریکا در هر صورت گیر است؛ چه به حمایت از اسرائیل ادامه دهد و چه شکست بزرگ را پس از هفت ماه حمایت همه‌جانبه نظامی و اقتصادی بپذیرد. آمریکا نخواهد توانست چیزی جز خسارت‌های سنگین، از سرانجام جنگ غره درو کند.

۶) اذعان هم‌میهن به این که ایران دست کم سه بر صفر در تحولات منطقه از آمریکا جلو افتاده، در حالی است که محافل غربگرا تا همین چند سال قبل می‌گفتند آمریکا کدخدای دنیاست و ظرف پنج دقیقه می‌تواند تمام توان نظامی ما را نابود کند و بنابراین به ادعای نشریه صدا (که سردبیرش با هم‌میهن مشترک است) باید مانند برّه و برده و از موضع تحقیرشدگی، با ترامپ یا بایدن مذاکره کرد!

دیگر خبرها

  • استقرار هزاران نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • استقرار ده ها هزار نیروی نظامی روسیه در اطراف شهر راهبردی اوکراین/ تنش شدید میان مسکو و کشورهای اروپایی با آغاز رزمایش اتمی روسیه
  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • ترامپ بهترین دوست اسرائیل!
  • مکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • ماکرون: روسیه نباید در اوکراین پیروز شود
  • ماکرون: گفت‌وگو با روسیه باید ادامه پیدا کند
  • آماده شدن ناتو برای جنگ با روسیه/ افشای طرح بزرگ ترامپ برای پایان جنگ اوکراین