Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوادث رکنا: چهار صیاد روز پنجشنبه در عملیات پیچیده سربازان گمنام امام زمان(عج) آزاد و به کشور بازگردانده شدند.

به گزارش گروه حوادث Accidents رکنا، صیادان بلوچ فروردین 94 با دو لنج از بندر کنارک به دریا زدند تا دست پر برگردند. زمان بازگشت صیادان فرا رسید اما هیچ خبری از 21 صیاد بلوچ نبود. چند ماه بعد چهار نفر از آنها بازگشتند اما بدون صید و لنج.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابراهیم، پیربخش، نورمحمد و ندیم حامل خبر بدی بودند.
صیادان از سوی دزدان دریایی به گروگان hostage گرفته شده بودند. این چهار صیاد یک شب توانسته بودند از غفلت نگهبان استفاده کنند و خود را به شهر برسانند.
چند ماه بعد گلاب هم از مخفیگاه جنگلی دزدان دریایی گریخت و به کشور بازگشت. خانواده‌ها نگران وضعیت صیادان بودند که خبر رسید هشت نفر از آنها در همان ماه‌های اول بر اثر شکنجه Torture و گرسنگی جان خود را از دست داده‌اند. هشت نفر باقیمانده هم به دو گروه چهار نفره تقسیم شدند.
خبری از آنها نبود تا این‌که دزدان دریایی فیلمی از چهار صیاد منتشر کردند که برای آزادی Freedom خودشان درخواست پول داشتند.
دزدان دریایی 400 هزار دلار برای رهایی صیادان درخواست کرده بودند، پولی که فراهم کردن آن برای خانواده گروگان‌ها کاری محال بود.
آنها پولی روی هم گذاشتند و برای دزدان فرستادند تا از مرگ آنها جلوگیری کنند. یک بار هم پولی از طرف صاحب لنج برای دزدان فرستاده شد که واسطه پول را به مقصد نرساند.
سرنوشت صیادان در هاله‌ای از ابهام بود تا این‌که زمستان سال گذشته رئیس‌جمهور در سفر به چابهار با خانواده گروگان‌ها دیدار کرد.
بعد از این دیدار هم با دستور حسن روحانی، وزارت اطلاعات عملیات برای آزادی صیادان را با جدیت بیشتر ادامه داد.
در این عملیات پیچیده اطلاعاتی، چهار صیاد آزاد شدند و به کشور بازگشتند اما از سرنوشت چهار صیاد دیگر خبری نیست البته پیش از این اعلام شده بود آنها بر اثر شکنجه جان باخته‌اند.

عملیات پیچیده اطلاعاتی
چهار صیاد آزاد شده پنجشنبه با استقبال وزیر اطلاعات به کشور بازگشتند. سیدمحمود علوی پس از مراسم استقبال از صیادان ایرانی آزاد شده از بند دزدان دریایی سومالی، در یک نشست خبری با حضور این افراد اظهار کرد: صیادان در بند از سال94 در اسارت گروگانگیران بودند که با دستور رئیس‌جمهور و در سفر به بندر چابهار و درخواست خانواده‌های آنان از دکتر روحانی، این موضوع در دستور کار وزارت اطلاعات قرار گرفت.
وی ادامه داد: با توجه به این‌که صیادان در اختیار حکومت و یا مجموعه رسمی قرار نداشتند به همین خاطر وزارت اطلاعات در یک عملیات پیچیده اطلاعاتی وارد عمل شده و این افراد توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) از دست گروگانگیران آزاد شدند.
علوی خاطرنشان کرد: ارتباط گرفتن با این دزدان دریایی کار ساده‌ای نبود و وزارت اطلاعات با هر روش و ابزاری که در اختیار داشت تلاش کرد تا مقدمات آزاد این عزیزان را فراهم کند.
وزیر اطلاعات خطاب به صیادان آزاد شده، گفت: امیدواریم بار دیگر با دلخوشی مشغول کار صیادی شوید و چشم خانواده‌ها به دیدن شما روشن شود و با آرامش در کنار آنها زندگی کنید.

فقط شکنجه بود و گرسنگی
هنوز آثار شکنجه دزدان دریایی روی دستانش هست. «آدم» می‌گوید هر وقت به آثار سوختگی و بریدگی روی دستانش نگاه می‌کند، یاد شکنجه‌های دزدان دریایی می‌افتد. او و سه صیاد دیگر فکر نمی‌کردند دیگر آزاد شوند و آزادی خود را مانند معجزه می‌دانند. آدم بلوچی، از بقیه بهتر فارسی صحبت می‌کند و موقع تشریح شکنجه دزدان،آستین لباسش را بالا می‌زند تا محل زخم‌ها را نشان دهد. در این مدت از طریق واتساپ و فقط برای درخواست پول اجازه داشتند با خانواده‌های خود صحبت کنند.

چطور گروگان گرفته شدید؟
برای صیادی به دریا رفته بودیم. 500 متری آب‌های سومالی رسیده بودیم که دزدان دریایی آمدند. آنها به دنبال کشتی آمده بودند. قایق‌های تندرو داشتند و در منطقه گشتی زدند اما خبری از کشتی نبود، به همین خاطر به سمت ما آمدند. رگباری تیراندازی می‌کردند و ما را به گروگان گرفتند.

در این مدت کجا بودید؟
در جنگل بودیم.

رفتارشان چطور بود؟
رفتار بدی داشتند. نه آب می‌دادند نه غذا. نگهبان کنار ما سیگار می‌کشید و سیگارش را روی دست ما خاموش می‌کرد. با چاقو ما را زخمی می‌کردند و می‌گفتند به خانواده‌تان بگویید پول بدهند. شکنجه‌های آنها تمامی نداشت.
از ماموران وزارت اطلاعات تشکر می‌کنیم که ما را دوباره به ایران بازگرداندند.

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

مدیر کارخانه گفت عاشقم شده و مرا صیغه کرد / خشکم زد وقتی گفت صیغه ات تمام شد برو!

کلاهبرداری 4000 میلیاردی از یک بانک در تهران

داماد بدجنس نوعروسش را فروخت!

بازیگران سینمای ایران مرد اعدامی را از پای چوبه دار نجات دادند +عکس

فرزاد با نیت شرورانه بارها نوشین 17 ساله را به خانه ای برد

کشف جسد بازیگر مشهور در خانه ویلایی اش + عکس

2 زن مچ مرد بی حیا را در سرویس بهداشتی زنان گرفتند / او با گوشی اش فیلم می گرفت + فیلم

تلاش قاضی یک پرونده اعدام، معلم فیزیک آبادانی را از مرگ نجات داد

قتل عام به خاطر قهر کردن همسر +عکس

نکبت یک مرد دامان زن و فرزندش را آلوده کرد+عکس

راز جسد سوخته پسر 7 ساله در نزدیک فرودگاه آبادان چیست؟

وقتی زن صیغه ایم را روی نیمکت پارک ملت همراه 2 جوان غریبه دیدم، با چاقو به جانش افتادم

سرقت از توریست آلمانی در لاهیجان

منبع: رکنا

کلیدواژه: سلامت ماه رمضان مهم ترین های 24 ساعت حوادث Accidents گروگان hostage شکنجه Torture آزادی Freedom سفر سفر اخبار حوادث دزدان دریایی سومالی عکس ایرانی صیاد حوادث عکس فیلم مرد ازدواج پسر دوست بیمارستان قتل قرارهای عاشقانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۶۱۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس

در روز‌های گذشته دوباره بحث میدان آرش داغ شد. ماجرا از این قرار بود که کویت و عربستان مناقصه توسعه این میدان را برگزار و هدف‌گذاری کرده‌اند روزانه ۸۰۰میلیون فوت مکعب گاز از این میدان برداشت و فرآورش شود.

آن‌طور که در خبرها آمده این قرارداد‌ها تحت هدایت و نظارت شرکتی مشترک به نام «الخلیج» است که عربستان و کویت تاسیس کرده‌اند تا به صورت مشترک و واحد، به برداشت از میدان گازی آرش مشغول شوند. در کنار این موضوع، کنار گذاشتن ایران نیز مطرح شد که پیگیری جام‌جم نشان می‌دهد چنین موضوعی صحت ندارد. درباره ناگفته‌های میدان گازی آرش گزارشی تهیه کرده‌ایم که مشروح آن در ادامه آمده است. 

کویت و عربستان معتقدند ایران در میدان گازی آرش سهمی ندارد و این دو کشور عربی باید نسبت به توسعه آن اقدام کنند. نکته قابل توجه اینجاست که ایران تنها کشوری است که در میدان گازی آرش چاه حفر کرده و آن‌طور که مسئولان وزارت نفت پیشتر اعلام کرده‌اند، آماده نصب دکل حفاری در این میدان گازی هستند.

ایران همچنین اعلام کرده از حق قانونی خود در این زمینه کوتاه نمی‌آید و ثبت شرکت برای برداشت از این میدان، حق خاصی را به کشور‌های دیگر نمی‌دهد. سال گذشته هم وزرای نفت دو کشور کویت و عربستان از اقدامات ایران در میدان گازی آرش اعلام نارضایتی کرده بودند. آنها همچنین گفتند آرش، یا به قول کشور‌های حاشیه خلیج فارس میدان «الدره» ثروت طبیعی عربستان و کویت است و هیچ‌کدام از طرف‌ها تا ترسیم مرز‌های دریایی حق برداشت ندارند. نکته دیگر اینجاست که عربستان و کویت در حال اغراق در میزان ذخایر میدان گازی آرش هستند تا بهره‌برداری از آن را توجیه‌پذیر‌کنند. 

آرش، کشف ایران است 

چندی پیش محمد دهقان، معاون حقوقی رئیس‌جمهور درباره اختلاف ایران و کویت در میدان گازی آرش، اظهار کرد: ما همچنان مثل گذشته حرف‌مان این است که باید این موضوع را با مسالمت حل کنیم. آرش یک میدان گازی و نفتی است که بخشی از آن متعلق به ما است. ما مرز دریایی با کویت نداریم، اما آن میدان را ما کشف کرده و چندین سال پیش در آنجا چاه زده‌ایم ولی به خاطر این‌که بین ما و کویت و همسایگان چالشی ایجاد نشود، تا الان از آن استفاده نکرده‌ایم. وی با بیان این‌که معتقد به برداشت یکپارچه از میدان آرش هستیم تا برداشت صیانتی از آن صورت گیرد، تاکید کرد: تاالان کویت نظرسازنده‌ای نداشته است و با عربستان توافقی کرده‌اند، چون بخشی از این میدان در آب‌های عربستان است ودنبال برداشت مشترک هستند. ما همچنان معتقدیم میدان آرش مشترک بوده و دنبال یکپارچه‌سازی هستیم ولی اگر قرار باشد که کویت از میدان برداشت داشته باشد، ماهم برداشت خودراآغاز می‌کنیم. 

پرونده روی میز وزارت خارجه ایران

وزیر نفت با تاکید بر این‌که ایران درباره میدان گازی آرش تأمین حقوق و منافع خود را پیگیری می‌کند، گفت: چنانچه تمایلی به تفاهم و همکاری وجود نداشته باشد، ایران حقوق، منافع، بهره‌برداری و اکتشاف از منابع یادشده را در برنامه خود قرار می‌دهد و هیچ‌گونه تضییع حقوق خود را برنمی‌تابد. 

جواد اوجی با بیان این‌که ایران همواره از حل و فصل دوستانه مسائل مرزی و دریایی با همسایگان پشتیبانی می‌کند، افزود: میدان گازی آرش در مرز مشترک آبی ایران و کویت واقع شده و این میدان میان سه کشور ایران، کویت و عربستان مشترک است. 

ماجرا از این قرار است که مقامات این دو کشور عربی معتقدند که ایران سهمی ندارد که البته وزارت خارجه ایران نسبت به این موضوع واکنش نشان داده است. 

در همین حال سخنگوی وزارت خارجه گفت: صدور بیانیه‌های تکراری و طرح ادعای یک‌جانبه از منظر حقوقی هیچ حقی برای دولت کویت ایجاد نخواهد کرد و به مقام‌های این کشور توصیه می‌کنیم از تکرار توسل به روش‌های بی‌حاصل سیاسی و رسانه‌ای در ارتباط با موضوع حقوقی و فنی میدان مشترک آرش خودداری کنند. 

ناصر کنعانی در پاسخ به تکرار ادعای یک‌جانبه کویت درباره میدان آرش در بیانیه پایانی سفر امیر کویت به مصر، ضمن مردود دانستن این ادعا، تکرار این ادعا‌های یک‌جانبه و بی‌اساس از سوی طرف کویتی را مایه تأسف دانست. وی ضمن تأکید بر حق جمهوری اسلامی ایران در این میدان مشترک براساس حقوق تاریخی و سوابق مذاکرات فیمابین گفت: همانند قبل، از طرف کویتی برای دستیابی به توافقی پایدار که مبتنی بر همکاری‌های دوستانه و منافع مشترک باشد، دعوت می‌کنیم. کنعانی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران همواره با اعتقاد به اصل حسن نیت، تعاملات منطقه‌ای را رصد می‌کند و از دولت‌های ثالث می‌خواهد در مسیر تحقق عینی اصل حسن نیت و ارتقای روابط و همکاری‌ها گام بردارند. 

تاریخچه حفر چاه توسط ایران

سید مهدی حسینی، معاون اسبق امور بین‌الملل وزارت نفت چندی پیش گفته بود، با توجه به مشخص نشدن خط مرزی در این منطقه و اثبات وجود مخازن هیدروکربوری در آنجا، ایران در سال ۷۸ درخواست خود برای تعیین خط مرزی را به شورای عالی خلیج فارس برد و با توجه به مصوبه این شورا، ایران توانست در سال ۷۹، روی خط مرزی فرضی، حفاری انجام دهد و ثابت کرد که این میدان مشترک است. حسینی تاکید کرد: در آن زمان با آغاز فعالیت‌های ایران و حفر چاه در آن منطقه، حساسیت در کویت ایجاد شد، اما جواب خوبی داد و کویت آماده مذاکره برای تعیین خط مرزی شد. بعد از آن وزارت نفت کویت اعلام کرد که برای تعیین خط مرزی می‌آییم و آمدند.

منبع: جام جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • پیکرهای یافته‌شده در گورهای جمعی غزه آثار شکنجه داشتند
  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • ناگفته‌هایی درباره سهم کشورمان از یک میدان گازی در شمال خلیج‌فارس
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • اخذ چهار گواهینامه استاندارد بین‌المللی ISO توسط واحد علوم و تحقیقات
  • دستگیری صیادان غیر مجاز ماهی در دورود
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • پایش مواد غذایی دریایی با جوهر هوشمند ایرانی