Web Analytics Made Easy - Statcounter

صراط: برنامه "ماه عسل" در برنامه هشتم خرداد خود، فردی به نام "یاسمن اشکی" را به برنامه دعوت کرد که مدعی ابتلا به بیماری ناشناخته با علائمی مشابه ایدز بود!

به گزارش ایسنا اشکی در این برنامه مدعی شده بود در ۱۷ سالگی به بیماری "ژنتیکی" مبتلا شده که علائمش شبیه ایدز بوده و از ۱۴۰ بیمار مشابه در یک کلینیک آمریکایی، تنها او زنده مانده (؟) و به دلیل تشابه بیماری‌اش با ایدز، "نذر" کرده تا زنده است «مردم ایران» را از خطرات «ایدز» و بیماری‌های مقاربتی آگاه کند!

وی در این برنامه مدعی در پیش بودن سونامی سرطان دهانه رحم شده و از مردم خواستار تزریق واکسن HPV شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای بررسی بیشتر صحت و سقم ادعای این خانم درباره سونامی سرطان دهانه رحم و لزوم تزریق واکسن HPV، با دکتر سهیلا آسوده؛ فوق تخصص ژنتیک و عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان گفتگو کردیم که در ادامه متن این گفتگو تقدیم مخاطبان ارجمند تسنیم شده است:

اخیراً خانمی به نام "یاسمن اشکی" با حضور در برنامه ماه عسل مدعی شدند به بیماری ناشناخته‌ای مبتلا است و در نهایت از مردم خواست برای تزریق واکسن HPV اقدام و عجله کنند؛ چنین درخواستی از سوی یک فرد غیرمتخصص چه مبنای علمی دارد؟

این خانم مدعی شد که به بیماری ژنتیکی مشابه ایدز مبتلاست که در جهان ناشناخته است! همچنین مدعی شد که در بیمارستان "استنفورد" بستری و تحت درمان پزشکان بودند و پزشکان به دلیل عدم شناسایی بیماری وی، یک تیم تحقیقاتی برای وی و ۱۴۴ نفر دیگر تشکیل دادند که بیماری خانم اشکی را بررسی کنند که در نهایت ۱۴۴ نفر فوت کردند و فقط خانم اشکی زنده ماند و به طریقی معجزه برای وی رخ داد!

برای بنده که دارای دکتری ژنتیک هستم و طی ۱۰ سال اخیر در حال مطالعات گسترده در حوزه ژنتیک بوده‌ام، جای سؤال دارد که اسم این بیماری چیست که این فرد در برنامه زنده تلویزیون حتی نامی از آن نمی‌برد و چرا تا به امروز ما در منابع مختلف علمی دنیا به چنین موردی برنخورده‌ایم!

یعنی اصلاً چنین بیماری که خانم اشکی مدعی ابتلا به آن است، در جهان وجود ندارد؟

چنین بیماری وجود خارجی ندارد و ادعای این خانم از اساس کذب است؛ برای من سؤال بود که بدانم خانم اشکی به چه بیماری مبتلا است؛ به همین دلیل اسناد بیمارستان استنفورد امریکا و مرکز تحقیقاتی این بیمارستان را از طریق سایت آن‌ها بررسی کردم و تمامی مقالات ۱۵ سال اخیر را جست‌وجو کردم تا متوجه شوم که تاکنون تحقیقی مبنی بر ادعای خانم اشکی وجود داشته یا خیر.

پس از جست‌وجو در بخش ژنتیک و در بخش سرطان متوجه شدم، هیچ تحقیقی در استنفورد بر روی بیماری مورد ادعای خانم اشکی وجود خارجی ندارد.

معمولاً هر بیماری که گزارش و تحقیق روی آن انجام می‌شود، در سایت دانشگاه و حتی به‌صورت مقاله‌ای علمی منتشر می‌شود که به طور مثال بر روی ۱۴۵ نفر تحقیق شده، اما نتوانسته‌اند نوع بیماری را کشف کنند و ۱۴۴ نفر از این افراد فوت کرده‌اند؛ هیچ مقاله‌ای و گزارشی در دنیا وجود ندارد که عنوان کند ۱۴۵ نفر به چنین بیماری مبتلا بوده‌اند که ۱۴۴ نفر از آن‌ها فوت کرده‌اند؛ اصلاً چنین تحقیقی وجود ندارد و اساس این ادعای اشکی، کذب است.

درباره ادعای خانم اشکی مبنی بر در پیش بودن سونامی سرطان دهانه رحم چه توضحی دارید؟

درباره ادعای خانم اشکی مبنی بر در پیش بودن سونامی سرطان دهانه رحم در ایران، این سؤال مطرح می‌شود که خانم اشکی به‌عنوانن یک فرد غیر‌متخصص و بی‌سواد در این حوزه بر اساس چه مدارک و مستنداتی مدعی در پیش بودن چنین سرطانی در ایران شده است؟!

مطلب دیگر اینکه HPV یک "پاپیلو ویروس" است که ممکن است برخی خانم‌ها را درگیر کند، اما خانم اشکی گفت که همه باید از واکسن HPV استفاده کنند!

با توجه به اظهارات خانم اشکی در اعلام هماهنگی با وزیر بهداشت و انسیتو پاستور، جای این سؤال وجود دارد که انسیتو پاستور و وزارت بهداشت با کدام مجوز و توجیه منطقی، یک فرد غیرعلمی و غیرپزشک را به یک برنامه زنده پرمخاطب فرستاده‌اند تا چنین فردی، خبر از در پیش بودن سونامی سرطان دهد و از مردم درخواست کمک نقدی برای ساخت واکسن HPV کند!

اگر قصدِ تولید واکسن دارند، یک فرد علمی و متخصص با مجوز در برنامه تلویزیونی باید به‌صورت رسمی آن را اعلام کند مضاف بر اینکه هیچ مستندی مبنی بر در پیش بودن سونامی سرطان دهانه رحم وجود ندارد؛ درست است که سرطان در ایران زیاد شده، اما کشور ما نسبت به آمار جهانی حتی جزو ۲۰ کشور نخست دنیا در فراوانی سرطان هم نیست.

واکسن وارداتی HPV اکنون در کشور وجود دارد و سال گذشته با قیمت حدود ۲۶۰ تا ۲۹۰ هزار تومان فروخته می‌شد.

این خانم در برنامه ماه عسل و با علم به این موضوع که این برنامه مخاطبان بسیار گسترده‌ای را دارد، از مردم خواستار تزریق واکسن HPV می‌شود؛ آیا در دنیا واکسن HPV به عنوان یک واکسن ضروری و موثر شناخته می‌شود یا تزریق و استفاده از آن به دلیل عوارض مختلف از سوی بسیاری از کشور‌ها ممنوع شده است؟

در آمریکا، انگلیس و اسرائیل و برخی کشور‌های اروپایی استفاده از واکسن HPV به دلیل عوارض متعدد آن، ممنوع شده است و تزریق آن فقط در موارد خیلی خاص صورت می‌گیرد؛ متاسفانه پس از این برنامه و به‌دلیل اطلاعات دروغی که توسط این خانم در برنامه زنده به مردم داده شد، فروش این واکسن وارداتی چندین برابر شده است.

دوستانم در آزمایشگاه‌های تخصصی به بنده اطلاع دادند که قبلا اگر به طور مثال در یک هفته، هفت نفر اقدام به تزریق این واکسن وارداتی می‌کردند، اکنون به قدری مردم ترسیده‌اند که در یک روز بین هفت تا ۱۰ نفر به آزمایشگاه مراجعه کرده و تقاضای تزریق این واکسن پرعارضه را کرده‌اند! حالا طوری شده که حتی اقوام و بستگان نیز هر روز با من تماس می‌گیرند و برای تزریق این نوع واسکن مشاوره می‌گیرند.

 آیا شما به عنوان متخصص ژنتیک، تزریق واکسن HPV را توصیه می‌کنید؟

خیر! اصلاً کسی نباید بدون دلیل چنین واکسنی را تزریق کند.

تزریق این واکسن چه عوارضی دارد؟

این واکسن، سیستم ایمنی بدن انسان را مختل می‌کند و با خود تب و لرز به همراه دارد و بسته به هر فرد، عوارض متفاوتی را نشان می‌دهد.

باید این موضوع را درنظر داشته باشیم که در حال حاضر کشور‌های غربی و آمریکایی در زمینه "پزشکی شخصی" پیشرفت کرده‌اند؛ به طور مثال اگر در فصل زمستان دو نفر از اعضای یک خانواده دچار سرماخوردگی شوند و به پزشک مراجعه کنند، پزشک به هیچ عنوان برای هر دو فرد، یک داردو تجویز نمی‌کند و تجویز‌ها متفاوت است، چون می‌گویند سیستم ایمنی بدن این دو نفر با اینکه هر دو از اعضای یک خانواده هستند، متفاوت است و باید به هر شخص، داروی متفاوتی داد و به این موضوع، پزشکی شخصی می‌گویند؛ به همین دلیل در حال حاضر بسیاری از دارو‌ها و واکسن‌ها مانند HPV در بسیاری از کشور‌های پیشرفته دنیا ممنوع شده است.

معمولاً سرطان دهانه رحم، خانم‌هایی با رنج سنی ۴۰ تا ۴۵ سال به بالا را درگیر می‌کند و واکسن HPV در برخی موارد خاص برای دختران بین ۹ تا ۱۳ سال تجویز می‌شود نه اینکه به طور مثال این واکسن را برای خانمی با سن ۲۵ تا ۳۰ سال تجویز کنند چرا که اساسا در این سنین، واکسن کارایی ندارد.

پس در حالت طبیعی، نیازی به تزریق واکسن HPV نیست؟

خیر؛ تزریق این واکسن به‌هیچ عنوان برای افرادی که زندگی معمولی خود را دارند و مشکلی ندارند، توصیه نمی‌شود، چون بدن به طور مثال طی ۲۰ یا ۲۵ سال با یک سیستم ایمنی خودش زندگی کرده، تقسیم سلولی انجام می‌دهد، سیستم ایمنی در برابر هر عفونت، سرماخوردگی، مواد خارجی و ... واکنش نشان می‌دهد، آن وقت اگر مواد غریبه بدون هیچ علت وارد بدن شود، بدن واکنش لازم را نشان می‌دهد.

جمع‌بندی شما از حضور چنین افرادی در برنامه‌های زنده تلویزیونی و طرح مطالب کذب چیست؟

نکته حائز اهمیت این است که چرا برای حضور چنین افردای در رسانه ملی، فیلتر‌های سخت گیرانه اعمال نمی‌شود و تحقیق لازم صورت نمی‌گیرد؛ تنها مطلبی که باعث شد من درباره ادعا‌های خانم اشکی تحقیق کنم این بود که مردم ایران، مردم بسیار دلسوز و مهربانی هستند و حس نوع‌دوستی قویی دارند و دوست دارند سریعاً کاری انجام دهند به همین دلیل در ساعت اولیه برنامه ماه عسل پس از مطالب کذب این خانم، ۶۰۰ میلیون تومان پول جمع‌آوری شد! مردم نباید هر ادعایی را از هر فردی باور کنند.

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: ماه عسل ماه رمضان یاسمن اشکی احسان علیخانی زگیل تناسلی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۶۳۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد

به گزارش خبرگزاری مهر، بنا بر اعلام وزارت حج و عمره عربستان، زائر بیت الله الحرام باید واکسن مننژیت را دریافت کرده باشد، به طوری که مدت زمان دریافت آن از ۱۰ روز کمتر و از ۵ سال بیشتر نباشد.

همچنین، مقامات بهداشتی کشوری که زائر بیت الله الحرام به سرزمین وحی اعزام می‌کنند، باید از دریافت واکسن به موقع وی اطمینان حاصل کنند و نام واکسن مصرفی و تاریخ دریافت آن را در گواهی واکسیناسیون بنویسند.

زائر باید واکسنی متشکل از حداقل یک دوز واکسن فلج اطفال خوراکی دو ظرفیتی یا واکسن فلج اطفال غیرفعال دریافت کند.

در همین راستا، وزارت بهداشت عربستان توصیه کرد کشورهایی که زائران آنها عازم به سرزمین وحی هستند، توجه داشته باشند که وی از بیماری‌هایی که با حداقل سلامت جسمانی منافات دارد و زائر نمی‌تواند با آنها مناسک انجام دهد، عاری باشد.

وزارت بهداشت عربستان به مواردی مانند نارسایی پیشرفته کلیه که نیاز به همودیالیز یا دیالیز صفاقی دارد، نارسایی قلبی پیشرفته که علائم آن در حالت استراحت یا با حداقل فشار فیزیکی ظاهر می‌شود، بیماری‌های مزمن ریوی که نیاز به استفاده متناوب یا مداوم از اکسیژن دارند، سیروز پیشرفته کبدی همراه با علائم نارسایی کبد مانند: آسیت، خونریزی واریس، یا تشنج یا از دست دادن هوشیاری و بیماری‌های عصبی شدید که شناخت را مختل می‌کنند یا با ناتوانی‌های حرکتی شدید همراه هستند و پیری همراه با زوال عقل اشاره کرده است.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت عربستان؛ زائران مبتلا به بیماری‌های مزمن، علاوه بر مقدار کافی از داروهایی که مصرف می‌کنند، مدارک مربوط به وضعیت سلامتی خود را به همراه داشته باشند و در وسایل همراه خود قرار دهند، علاوه بر این که در برابر بیماری‌های مورد هدف واکسیناسیون‌های اولیه مانند دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، فلج اطفال، سرخک و آبله ایمن شوند.

کد خبر 6095221

دیگر خبرها

  • دستورالعمل‌ بهداشتی حج ۱۴۰۳ اعلام شد
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت
  • اعتراف جدید سازندگان آسترازنکا/ باید نگران واکسن کرونا بود؟
  • واکسن کرونای آسترازنکا چقدر تهدیدتان می‌کند؟ | اشتباهاتی که مردم را به تزریق این واکسن ترغیب کرد
  • واکسن سرخک و سرخجه بدون درد از راه رسید
  • پیشگیری از دومیلیون مرگ کودکان با استفاده واکسن‌های موجود
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان