Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-04@20:05:28 GMT

ورود پساب‌های صنعتی به تالاب کویری میقان+تصاویر

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۶۴۱۰۲

ورود پساب‌های صنعتی به تالاب کویری میقان+تصاویر

چند روزی است که پساب‌ های تولیدی صنایع مستقر در شهرک صنعتی «ایبک‌آباد» شهرستان اراک پس از گذر از جاده داودآباد به طبیعت منطقه و تالاب کویری میقان ورود پیدا می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از اراک امروز؛ در سایه غفلت مسئولان استانی خصوصاً مسئولان محیط زیست استان مرکزی چند روزی است که پساب‌ های تولیدی صنایع مستقر در شهرک صنعتی «ایبک‌آباد» شهرستان اراک پس از گذر از جاده داودآباد به طبیعت منطقه و تالاب کویری میقان ورود پیدا می‌کند و بوی نامطبوع آن از چندین کیلومتر دورتر مشام را می‌آزارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورود این پساب ها در دراز مدت علاوه بر آلودگی منابع آب زیرزمینی، تهدید جدی برای سلامت گونه های گیاهی و جانوری این منطقه است.

از آنجایی که بر اساس تکالیف قانون برنامه پنجم توسعه هر اقدام تولیدی و صنعتی باید با مجوز، نظارت و پیوست مطالعات زیست محیطی فعالیت کند و طبق ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی نیز هر واحد تولیدی که اثرگذاری منفی در کیفیت منابع زیستی داشته باشد بایستی تعطیل شود، امیدواریم مسئولان شهرستانی اقدامات اساسی را درخصوص این مشکل زیست محیطی انجام دهند. 

تالاب میقان اراک یکی از مرتفع ترین نقاط شوره زار ایران است، این تالاب کویری با جلوه های بکر طبیعی و گردشگری سرمایه ارزشمند زیست محیطی است که به دلیل دخالت های نابه جای انسانی در معرض تهدید قرار گرفته است.

 استقرار فرودگاه اراک و کارخانه املاح معدنی ایران در حاشیه تالاب بدون ارزیابی زیست محیطی، تغییر کاربری اراضی و چرای بیش از حد دام در منطقه، شکار غیر مجاز پرندگان و زنده گیری پرندگان توسط حاشیه نشینان از جمله مشکلاتی است که سیر تغییرات مخرب در این تالاب را تسریع کرده است. 

ورود پساب های صنعتی، فاضلاب شهری، و برداشت غیر اصولی صنعتی در منطقه تهدیدهای تالاب محسوب می شود که بارها از سوی تشکیل های زیست محیطی استان گوشزد شده است و حفظ کویر و تالاب حذف این مسائل را ضروری می کند.

بارها و بارها دوستداران محیط در این خصوص تذکر داده اند اما تاکنون اقدام جدی برای جلوگیری از ورود فاضلاب به تالاب میقان صورت نگرفته است.

شهرک صنعتی ایبک‌آباد اراک در مجموع ۵۳۱ هکتار وسعت دارد که ۲۰۰هکتار آن در قالب ۲۳۲ قرارداد صنعتی عملیاتی شده است.

۱۴۳ واحد در شهرک ایبک‌آباد اراک مستقر هستند که ۳۹ درصد آن ها در زمینه فلزی، ۱۸ درصد در زمینه شیمیایی، ۱۵ درصد غذایی و بقیه در سایر حوزه های تولیدی فعالیت دارند و زمینه اشتغال برای یک هزار و ۸۶۰ نفر در این شهرک فراهم شده است.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۶۴۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، مسعود ایرانی اظهار کرد: در این راستا نسبت به برگزاری ۳۶ نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و ۱۸۵ نشست تخصصی کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید در سال گذشته اقدام گردید و واحد‌هایی احیا شده با سرمایه‌گذاری افزون بر ۲ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال برای ۱۶۱ نفر فرصت اشتغال دوباره ایجاد کردند.
وی افزود: همچنین با اقدام‌های صورت گرفته در سال گذشته ۳۱۱ فقره مجوز تاسیس با سرمایه‌گذاری حدود ۱۷۴ هزار و ۳۰۶ میلیارد ریال صادر شد که دارای ظرفیت اشتغال‌زایی برای ۶ هزار و ۴۳۸ نفر در استان اردبیل بود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل با اشاره به تولید ۱۲۰ میلیون دلار کالا‌های جایگزین واردات، گفت: برای کمک به رونق تولید نیز بیش از ۱۶ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات نیز از محل تبصره ۱۸ و منابع داخلی بانک‌های عامل تسهیلات پرداخت شد.
ایرانی با اشاره به ارایه ۴۳۰ مورد مشاوره سرمایه‌گذاری در سال گذشته اضافه کرد: همچنین در راستای رونق تولید ۷۰ فقره معرفی‌نامه پرداخت تسهیلات برای طرح‌های در حال احداث در استان اردبیل ارایه گردید.
در حال حاضر در مجموع افزون بر یک هزار و ۱۲۴ واحد صنعتی، بیش از ۲۰۰ واحد معدنی و نزدیک به ۶۰ هزار واحد صنفی تولیدی، توزیعی و خدماتی دارای پروانه بهره‌برداری در اردبیل فعال هستند.

دیگر خبرها

  • احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد
  • تعیین تکلیف پساب یزد
  • بهره برداری از ۱۰۰ واحد صنعتی و تولیدی در گلستان تا پایان سال
  • احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • عدم وجود سایت مدیریت پسماند ویژه در شهرک‌های صنعتی
  • بهره برداری از یکصد واحد صنعتی و تولیدی در گلستان تا پایان سال
  • احداث شهرک‌های مسکونی کارگری در مجاورت مجتمع‌های صنعتی را دنبال می‌کنیم