Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@23:29:08 GMT

فرهنگ افطاری ساده باید ترویج شود

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۶۴۸۳۲

فرهنگ افطاری ساده باید ترویج شود

یک کارشناس خانواده با بیان این‌که در جامعه برخی از افراد هر چه که مُد می‌شود را دنبال می‌کنند، عنوان کرد: عده‌ای افطاری‌های مجلل، مفصل و پرزرق‌وبرق برپا می‌کنند و بعد با خود می‌گویند که اگر کم بگذاریم میهمان ناراحت می‌شود و این را برای خود استدلال می‌دانند.

زهرا مشاط در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب جای خالی افطاری‌های ساده را در جامعه دیدند و پیشنهاد دادند که در جامعه به آن پرداخته و ترویج شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در دین اسلام به افطاری دادن در ماه رمضان بسیار سفارش شده است بر اساس روایات حتی با جرعه‌ای آب و خرما هم می‌توان افطاری داد و از ثواب آن بهره برد.

وی با تأکید بر این‌که باید در عرصه فرهنگ‌سازی وارد میدان شویم، مطرح کرد: کم‌کاری ما ناشی از عدم انگیزه و یا جرئت است و باید برخلاف جریان فرهنگ غلط جامعه شنا کرده و برای رضای خداوند سنت‌شکنی کنیم.

مشاط با بیان این‌که برخی از افراد در خانواده‌های خود برخلاف اقوام سفره‌های ساده برپا می‌کنند، تصریح کرد: هر کس یک‌قدم برای ساده کردن سفره‌های مهمانی و افطاری بردارد مطمئناً کمک بزرگی به فرهنگ جامعه کرده است.

وی خاطرنشان کرد: با برپایی سفره‌های افطار در مجامع عمومی می‌توان گامی برای ترویج فرهنگ افطاری ساده برداشت و نشان داد که می‌شود ثواب برد و برای ترویج فرهنگ غلط با جامعه همسو نبود.

این کارشناس ابراز کرد: برپایی سفره‌های کوچک در مساجد می‌تواند تلنگری برای افراد جامعه باشد که بخشی از آن‌ها از این فرهنگ تأثیر می‌پذیرند.

وی ادامه داد: هر خانواده‌ای که بخواهد در سال یک‌بار میهمانی دهد به‌قدری درگیر تجملات می‌شود که روزها برای یک مهمانی برنامه‌ریزی کرده و می‌پندارد که کار بزرگی را انجام داده است.

این کارشناس خانواده اظهار کرد: بسیاری از خانواده‌ها اکنون به این نتیجه رسیده‌اند که ترویج برپایی سفره‌های رنگین اثر مثبتی نداشته و منجر به کاهش رفت‌وآمدهای خانوادگی شده است.

وی گفت: برخی از خانواده‌ها عنوان می‌کنند که دیگر خانواده‌ها نیز سفره‌های ساده برپا کنند تا انگیزه برای ترویج این فرهنگ در جامعه تزریق شود.

مشاط یادآور شد: در دهه 60 رفت‌وآمدها راحت بود و سفره‌های ساده برپا می‌شد ولی در حال حاضر به دلیل برپایی سفره‌های پرزرق‌وبرق و صرف ساعت‌ها وقت برای آماده سازی آن، افراد سالی یک‌بار در کنار هم هستند و برای بازگشت به فرهنگ اصیل و اسلامی خود باید افراد تأثیرگذار در جامعه گام بردارند.

وی عنوان کرد: فرد مسلمان انگیزه الهی همچون، ثواب بسیار مهمانی دادن، اطعام و صله‌رحم دارد و ما این انگیزه‌ها را فراموش کرده و فرهنگ تجمل‌گرایی و عافیت‌طلبی را وارد زندگی خود کرده‌ایم.

این کارشناس خانواده با اشاره به این‌که هر کس به‌نوبه خود باید گامی برداشته و معروف را در جامعه ترویج دهد، تصریح کرد: در روایات داریم که وقتی از میهمانی بازگشتید تعریف نکنید که چه خورده‌اید و چگونه پذیرایی صورت گرفته است، این امر یک منکر است که معمولاً افراد بعد از برگشت از میهمانی انجام می‌دهند.

مشاط گفت: تلویزیون به‌عنوان رسانه ملی باید فرهنگ برپایی افطاری ساده را ترویج دهد و یک فیلم‌ساز هنرمند هر دو جنبه سفره ساده و تجملاتی را کنار هم بگنجاند و تجملات، عافیت‌طلبی، سادگی و صمیمیت را به تصویر بکشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام افطاری ساده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۶۴۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جشنواره ایران دانا برای ترویج فرهنگ مالکیت فکری و اقتصاد دانش‌بنیان

اولین جشنواره ایران دانا با هدف ترویج فرهنگ مالکیت فکری و اقتصاد دانش‌بنیان با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و وزارت دادگستری برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، چهل و دومین نشست شورای سیاست‌گذاری ملی مالکیت فکری به ریاست امین حسین رحیمی وزیر دادگستری و با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو شورای ملی سیاست‌گذاری مالکیت فکری برگزار و جزئیات فرآیند برگزاری اولین جشنواره اقتصاد دانش‌بنیان و نوآور «ایران دانا» که با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری و وزارت دادگستری برگزار می‌شود مورد بررسی قرار گرفت.

امین حسین رحیمی وزیر دادگستری در این نشست ضمن تشکر از اعضای شورای سیاست‌گذاری ملی مالکیت فکری در خصوص حمایت از این جشنواره و نقش‌آفرینی مؤثر در آن، اظهار داشت: علاوه بر حفظ شفافیت و دقت در فرایند داوری و انتخاب برگزیدگان، محتوا و اثرگذاری و خروجی جشنواره ملی ایران دانا نیز باید در مرکز توجه قرار گیرد.

آزمندیان مدیرکل حمایت از مالکیت صنعتی وزارت دادگستری نیز در این نشست و در سخنانی اظهار داشت: مخاطبان جشنواره ملی ایران دانا به دو دسته شرکت‌های دانش‌بنیان شامل ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در مقیاس‌های مختلف و اجزای زیست‌بوم فناوری و نوآوری شامل پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد، شتاب‌دهنده‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر و... تقسیم می‌شوند.

وی با تأکید بر حفاظت از اسرار تجاری شرکت‌ها و اطلاعات خصوصی آنها در طول فرایند برگزاری این جشنواره، افزود: یکی از مهم‌ترین اهداف برگزاری جشنواره فراهم آمدن فرصتی برای تمام بازیگران فعال در حوزه علم، فناوری و نوآوری در کشور برای ارایه دستاوردهای خود از تجاری‌سازی و بهره‌مندی از مالکیت فکری است.

ملکی‌فرمعاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی نیز با اشاره به اینکه بعد از تصویب قانون دانش‌بنیان حرکت جدیدی در دولت شکل گرفته و امروز حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در کشور فعال هستند، گفت: دولت در تلاش است سهم اقتصاد دانش‌بنیان از اقتصاد کل کشور به ۷ درصد برسد، بر این اساس استفاده از همه ظرفیت‌ها برای ترویج گفتمان اقتصاد دانش‌بنیان ضروری است.

موسوی، دبیر اجرایی جشنواره نیز در این نشست با بیان اینکه این جشنواره در دو بخش شرکتی و اجزای اکوسیستم اجرا خواهد شد، افزود: در این جشنواره شرکت‌ها از منظر سازوکار نوآوری، مالکیت فکری، صادرات و اثرگذاری اجتماعی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

جشنواره ایران دانا در نیمه اول تیر ۱۴۰۳ برگزار می‌شود و علاقه‌مندان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام به سامانه اینترنتی جشنواره مراجعه کنند.

هدف از برگزاری این جشنواره که با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو شورای سیاست‌گذاری ملی مالکیت فکری برگزار خواهد شد، ارتقای فرهنگ مالکیت فکری در زیست‌بوم نوآوری کشور با تمرکز بر شرکت‌های دانش‌بنیان است.

در این جشنواره که با فراخوان از ده‌هزار شرکت دانش‌بنیان و سایر بازیگران اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور برگزار می‌شود، دو جایزه نوآوری و مالکیت فکری برای بررسی و نشر داستان‌ها و الگوهای موفق شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی از تجاری‌سازی دارایی‌های فکری و بهره‌مندی از امتیازات مالکیت فکری در عرصه ملی و بین‌المللی به برگزیدگان اهدا خواهد شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • امضای تفاهم‌نامه همکاری کمیته امداد و حوزه علمیه خواهران قزوین
  • رسانه‌ها بر ترویج حدیث اهل بیت(ع) سرمایه‌گذاری بیشتری کنند
  • برگزاری جشنواره ایران دانا برای ترویج فرهنگ مالکیت فکری و اقتصاد دانش‌بنیان
  • ترویج سیره عملی امام رضا (ع) با برنامه های دهه کرامت
  • قرایی مقدم، جامعه شناس: فرهنگ و ارزش‌های فرهنگی به طور غیرمستقیم ترویج پیدا می‌کند/ نمی‌توانید فرهنگ را با زور و از بالا به پایین تحمیل کنید
  • فعالیت‌های کانون پرورش فکری همدان، در راستای ترویج فرهنگ حجاب
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • تعامل دستگاه‌ها لازمه تبیین و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر است
  • ۶۰ عنوان برنامه دهه کرامت در اردبیل برگزار می‌شود
  • خانه معلم، مدرسه کودکان کار