Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از مدیکال اکسپرس،معکوس کردن روند اختلال حافظه و اختلال در یادگیری فضایی یکی از اهداف اصلی در زمینه تحقیقات زوال عقل یا دمانس است. با این حال اکنون محققان در حال بررسی نقش خاص مسیرهای سلولی در پیشرفت بیماری زوال عقل هستند.
 
"دومنیکو پراتیکو"(Domenico Praticò) محقق ارشد این مطالعه و "اسکات ریچاردز"(Scott Richards) استاد داروشناسی و میکروبیولوژی دانشگاه تمپل گفتند: ما نشان دادیم که می‌توانیم بعد از ابتلا به بیماری تنها با یک درمان دارویی موش‌های مبتلا به زوال عقل را درمان کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
محققان پس از کشف اینکه مولکول‌های التهابی که به عنوان "لکوترین‌"(leukotrienes) شناخته می‌شوند با بیماری زوال عقل مرتبط هستند بسیار شگفت زده شدند. در آزمایشاتی که محققان بر روی حیوانات انجام دادند ، آنها دریافتند که مولکول‌های لکوترین ‌نقش مهمی در مراحل بعدی این بیماری ایفا می‌کنند.
 
دکتر پراتیکو گفت: در شروع زوال عقل، لکوترین‌ها برای حفاظت از سلول‌های عصبی تلاش می‌کنند، اما در بلند مدت آنها شروع به آسیب رساندن به سلول‌های عصبی می‌کنند. پس از این کشف، ما می‌خواستیم دریابیم که آیا مسدود کردن لکوترین‌ها می‌تواند از آسیب جلوگیری کند و آیا ما می‌توانیم کاری برای درمان اختلال حافظه و اختلالات یادگیری در موش‌ها انجام دهیم یا خیر.
 
محققان آزمایشات خود را بر روی موش‌ها آغاز کردند. سپس به موش‌ها قرص"zileuton"  داده شد.  zileuton  دارویی است که با مسدود کردن آنزیم 5-lipoxygenase  از تشکیل مولکول لکوترین جلوگیری می‌کند.
 
پس از گذشت 16 هفته از درمان، محققان بر روی حیوانات آزمایش "maze" را برای ارزیابی حافظه‌کاری و حافظه فضایی یادگیری آنها انجام دادند. در مقایسه با حیوانات درمان نشده، موش‌هایی که داروی zileuton را دریافت کرده بودند، به طور قابل توجهی در آزمایشات بهتر بودند. عملکرد فوق العاده آنها نشان دهنده درمان اختلال حافظه بود.
 
این مطالعه محققان را شگفت زده کرد به این دلیل که داروی zileuton در حال حاضر توسط اداره غذا و دارو برای درمان آسم تایید شده است. دکتر پاتریکو گفت: لکوترین‌ها در ریه‌ها و مغز هستند، اما اکنون ما می‌دانیم که علاوه بر نقش عملکردی آنها در آسم، آنها در درمان زوال عقل نیز موثر هستند.
 
این مطالعه در مجله " Molecular Neurobiology "منتشر شد.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: زوال عقل داروی آسم ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۶۵۸۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از اثر دانینگ کروگر چه می‌دانیم؟

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، اختلال‌های شناختی به گروهی از اختلالات روانی اطلاق می‌شود که بیش از هر چیز بر توانایی‌های شناختی انسان از جمله درک مطلب، تمرکز روی مسائل، قابلیت یادگیری و حل مسئله اثرگذار هستند. یکی از این اختلالات اثر دانینگ کروگر (Dunning-Kruger Effect) نام دارد که باعث می شود افراد میزان تسلط خود را روی حوزه‌های تخصصی بیش از حد واقعیت ارزیابی ‌کنند. این اختلال‌ شناختی اولین بار در پژوهشی که توسط دیوید دانینگ (David Dunning) و جاستین کروگر (Justin Kruger) سال ۱۹۹۹ در دانشگاه کرنل انجام گرفت مطرح شد.

دانینگ و کروگر در مقاله خود این مشکل به این صورت بیان کردند: «کسانی که اطلاعات‌شان از حد میانگین کمتر بود، همزمان دو داشتند. آنها نه تنها نتیجه‌گیری‌های اشتباه می‌کردند و برطبق آن سؤگیری مکررا مرتکب خطا می‌شدند، بلکه حتی عدم توانایی خود را نیز درک نمی‌کردند!»

تحقیقات نشان می دهد بروز اثر دانینگ کروگر به یک حوزه و یا قشر خاص محدود نمی شود و این پدیده در طیف گسترده‌ای از افراد به وقوع می پیوندد. اثر دانینگ کروگر صرفاً مشکل افراد عادی نیست، بلکه افراد با ضریب هوشی بالا نیز گرفتار این مسئله بوده‌اند. در حقیقت نقطه ضعف افراد با ضریب هوشی بالا در همان حوزه‌هایی است که آنها خود را در آن متخصص می دانند و تعصب خاصی بر آن دارند. این تعصب باعث می شود آنها نتوانند عملکرد و مهارت خود را به‌صورت واقعی ارزیابی کنند؛‌ فرضاً افرادی که مهارت خود را در یک رشته خاص بالای ۸۰ درصد ذکر کرده بودند، با تحقیقات بیشتر مشخص شد اطلاعات‌شان بسیار کمتر از چیزی بود که فکر می کردند.

برخی پژوهشگران معتقدند این اتفاق به این دلیل رخ می‌دهد که افراد چون در هیچ رشته‌ای مهارت و تخصصی ندارند، آنگاه با کسب کمترین میزان دانش ممکن، خیال می‌کنند که بر تمامی جنبه های آن حوزه مسلط شده‌اند. آنها صرفاً زمانی از این خیال باطل خارج می‌شوند که مطالعات خود را در آن حوزه بیشتر کنند.

برای بررسی اینکه من و شما هم تحت تأثیر این اثر هستیم یا نه یک روش ساده وجود دارد. نگاهی به گذشته کنیم و ببینیم آیا پیش آمده که افراد مختلفی به ما نصیحت یکسانی داشته باشند و ما حرف های آنان را نادیده بگیریم؟ اگر جوابتان به این پرسش مثبت است  هیچ بعید نیست که شما نیز تحت تأثیر این اثر قرار گرفته باشید. اثر دانینگ کروگر جنبه دیگری هم دارد و آن اینکه افراد بادانش مهارت‌های خودشان را دست‌کم می گیرند! به عبارت دیگر آنها گمان می کنند هر کسی می تواند به سادگی از پس وظایف آن‌ها برآید.  

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اولین داروی رشد دندان آزمایش می‌شود
  • تلقین، خاطرات را تغییر می‌دهد!/ اثر تصویرسازی ذهنی بر حافظه
  • گوشی Moto G85 5G به زودی عرضه می‌شود
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • از اثر دانینگ کروگر چه می‌دانیم؟
  • از ساخت داروی درمان دیسک کمر تا تلاش موفق کشتی‌گیران فرنگی برای کسب تمام سهمیه‌های المپیک
  • زوال اسرائیل در اندیشه امام و رهبر انقلاب
  • مطالعه یک ماده مغذی، مسیری برای درمان اختلالات مغزی!
  • درمان جدید بیماری آلزایمر
  • هشدار مرسک درباره ادامه اختلالات کشتیرانی در دریای سرخ