Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه مقاومت "تنا": هفته گذشته ائتلاف عربستان و امارات با پشتیانی سنگین نظامی سعی داشتند از حومه حدیده به سمت این بندر حرکت کنند، این اقدام که مقدمه‌ای برای تصرف بندر حدیده بود با مقاومت انصارالله روبرو شد و انصارالله توانست با حمله متقابل اغلب مناطق تصرف شده را باز پس گرفته، نیروهای متجاوز را به عقب براند، اکنون انصارالله مجددا ابتکار عمل را در منطقه عمومی حدیده بدست گرفت و صریحا امارات را تهدید کرد که اگر باز هم برای تصرف حدیده تلاشی داشته باشد، ابوظبی را در معرض موشک‌های انصارالله قرار خواهد داد، تهدیدی که به نظر می‌رسد اماراتی‌ها باید آن را جدی تصور کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
در شرایط موجود باوجود اینکه طرف اماراتی و سعودی تلاش دارد عملیات دیگری را انجام دهند اما بعد از شکست در منطقه عمومی حدیده فعلا دست از ادامه عملیات برداشته و در هفته گذشته نیروهای متجاوز حملات خود را به سمت استان تعز متمرکز کرده‌اند.
در عملیات متجاوزین به سمت بندر حدیده طارق صالح پسر برادر علی عبدالله صالح مجموعه نیروهای باقیمانده از گارد ریاست جمهوری زمان علی عبدالله صالح را جمع‌آوری کرده و با حمایت اماراتی‌ها لشکری را در منطقه حدیده شکل داد تا بوسیله آن بتواند این بندر را از تصرف انصارالله خارج کند، لشکرکشی که البته موفقیتی در آن بدست نیاورد؛ هرچند مشخصا اماراتی‌ها حقوق و امکانات لجستیکی و نظامی این افراد را تامین کردند اما علی‌رغم ابزارهای سنگین و نیمه سنگینی نظامی به کار گرفته شده نتوانستند خود را در زمین حدیده تثبیت کنند، دلیل این امر هم این است که عمدتا نیروهای عمل کننده مزدورانی هستند که برای پول می‌جنگند و به همین دلیل شجاعت لازم برای حفظ مناطق اشغال شده را از خود نشان نمی‌دهند.
از سوی دیگر اما در صحنه سیاسی مارتین گریفیتس نماینده سازمان ملل در امور یمن سفری ۵ روزه به یمن داشت و با مقامات انصارالله از جمله حسین المشاط رئیس شورای سیاسی انصارالله و نخست وزیر یمن دیداری کرد، گریفیتس در این سفر طرح‌هایی را ارائه داد که اساس آن تعهد انصارالله برای دست برداشتن از موشک پراکنی به سمت عربستان و امارات بود تا در مقابل محاصره فرودگاه صنعا لغو شود، پیشنهادی که انصارالله زیربار آن نرفت؛ شرایط انصارالله فراتر از این مسائل است و آنها تاکید دارند یک آتش‌بس کامل از سوی ائتلاف عربستان پیش درآمد هرگونه گفتگو است و قرار نیست گفتگوهای سیاسی با وجود بمباران سنگین انصارالله ادامه داشته باشد؛ هرچند طرح پیشنهادی سازمان ملل به نظر طرح قابل قبولی برای انصارالله نیست اما این به معنای قطع مذاکرات هم نیست و مذاکرات همچنان ادامه دارد؛ نکته حائز اهمیت در اینجا این است که عربستان و امارات زمانی حاضر هستند تن به صلح و آتش‌بس در یمن بدهند که خود را پیروز جنگ بدانند و اکنون با وجود اینکه اعلام نمی‌کنند ولی بعد از سه سال عدم موفقیت در یمن خود را در شرایط شکست محسوب می‌کنند؛ در شرایطی که انصارالله نه تنها در موضع ضعف نیست بلکه در موضع قوت قرار گرفته آنها به این امید هستند که انصارالله در موضع ضعف قرار بگیرد تا در این شرایط بتوانند از آنها امتیاز بگیرند آرزویی که البته برای عربستان و امارات قابل تحقق نیست.
عربستان و امارات به دنبال این بودند که با تصرف حدیده انصارالله را مجبور کنند پای میز مذاکره بنشیند و در همین شرایط بود که نماینده سازمان ملل را به صنعا فرستادند؛ آنها فکر می‌کردند انصارالله در موضع ضعف است و حاضر است به خواسته‌های آنها تن دهد اما همزمان با ورود گریفیتس به صنعا، انصارالله مناطق تصرف شده را پس گرفت و آنها متوجه شدند که نمی‌توانند اهداف خود را دنبال کنند؛ عملیات حدیده پیش درآمدی برای کسب امتیازات لازم توسط نماینده سازمان ملل در صنعا بود که تحقق پیدا نکرد.
در میان جنگ یمن اکنون امارات تبدیل به رقیبی برای عربستان شده است؛ اماراتی‌ها بدنبال نفوذ در جنوب یمن با هدف تجزیه این منطقه و همچنین سلطه برمناطق نفتی، گازی و بندری این کشور هستند و مقدمات این کار را هم آرام آرام فراهم می‌کنند؛ مساله‌ای که برسرراه امارات در این ماجراجویی وجود دارد این است که یمن جنوبی یک دست و همپیمان امارات نیست و در برخی از گروه‌های سیاسی تضادهای زیادی وجود دارد و در صورتی که اماراتی‌ها برجنوب مسلط بشوند درگیری سیاسی بین این گروه‌ها بیشتر خواهد شد.
عربستان و امارات منتظر هستند تا بعد از پیروزی در جنگ برسر میز مذاکره بنشیند، موضوعی که احتمال آن بسیار کم است و افق نظامی روشنی برای آنها وجود ندارد، در این شرایط یا باید وضعیت میدانی تغییر جدی پیدا کند و یا فشارهای بین‌المللی علیه عربستان تشدید شود که امکان آن هم خیلی ضعیف است چون آمریکایی‌ها و انگلیسی‌ها علاقمند به ادامه این بحران هستند، آنها تامین کننده تسلیحات عربستان و امارات هستند و جنگ یمن، بازاری برای فروش تسلیحات آنهاست و به همین دلیل نمی‌خواهند این بحران تمام شود؛ در این شرایط به نظر می‌رسد بحران یمن حالا حالاها ادامه خواهد داشت و در افق کوتاه مدت یا میان مدت، فضایی برای حل مسالمت‌آمیز آن دیده نمی‌شود.

* رضا میرابیان سفیر سابق ایران در کویت

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۶۵۹۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و روسیه ائتلاف دفاعی تشکیل می دهند؟

همشهری آنلاین – گروه سیاسی: سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه، روز جمعه در دیدار با همتای ایرانی خود در حاشیه نشستی در قرقیزستان در حالی بر آمادگی مسکو برای گسترش همکاری‌های نظامی با ایران تاکید کرد که طی روزهای اخیر علی‌اکبر احمدیان، دبیر شورای‌عالی امنیت ملی ایران نیز در سن‌پترزبورگ در دیدار با همتای روس خود، یک تفاهم‌نامه امنیتی مشترک امضا کرده بودند.

در چنین شرایطی وزرای دفاع ایران و روسیه روز جمعه در حاشیه نشست وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای در شهر آستانه، پایتخت قرقیزستان، طی دیداری بر آمادگی دوطرف به‌منظور گسترش روزافزون مناسبات فی‌مابین در حوزه دفاعی – نظامی تاکید کردند؛ رویکردی که طی ماه‌های گذشته فضاسازی‌های گسترده‌ای را ازسوی دولت‌های غربی به‌همراه داشته‌است.

با این وجود اما، شویگو، وزیر دفاع روسیه در دیدار با امیر محمدرضا آشتیانی، همتای ایرانی خود، تاکید کرد که مسکو آمادگی خود را برای پیشرفت و گسترش بیشتر همکاری سودمند دوجانبه نظامی و همکاری نظامی- فنی اعلام می‌کند.

رایزنی‌های مهم ایران و روسیه

یک کارشناس مسائل روسیه در گفت‌وگو با همشهری آنلاین با اشاره به رایزنی‌های دفاعی – امنیتی اخیر میان ایران و روسیه گفت: طی دو سه روز اخیر شاهد برگزاری دو نشست مهم دفاعی – امنیتی با حضور مقام‌های ارشد ایرانی و روس بودیم که با رایزنی‌ها و گفت‌وگوهای دوجانبه مهمی نیز همراه شد.

روح‌الله مدبر افزود: حضور علی‌اکبر احمدیان، دبیر شورای‌عالی امنیت‌ملی ایران در اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ از یک‌سو و رایزنی‌های امیر آشتیانی، وزیر دفاع ایران با مقام ارشد روس در حاشیه نشست وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای ازسوی دیگر، نشان‌دهنده برداشتن گام‌های مهم و تازه تهران و مسکو در مسیر تقویت همکاری‌های دفاعی – نظامی فی‌مابین است.

وی با تاکید بر تاثیر عملیات «وعده صادق» بر مناسبات تهران و مسکو عنوان کرد: پس از انجام این عملیات موفق ازسوی ایران، که براساس ماده ۵۱ منشور ملل‌متحد حق مشروع ایران به‌حساب می‌آمد، شاهد بودیم که روسیه جزو کشورهایی بود که از استفاده ایران از حق دفاع مشروع خود، حمایت کرد.

حرکت در مسیر تشکیل ائتلاف دفاعی

این کارشناس مسائل روسیه درباره چشم‌انداز همکاری‌های دفاعی تهران و مسکو اظهارکرد: آنچه از تحولات جاری برمی‌آید، گویای این نکته است که دوطرف درحال گام برداشتن به‌ سمت ایجاد «ائتلاف دفاعی مشترک» هستند؛ ائتلافی که برای ایران و روسیه از اهمیت راهبردی ویژه‌ای برخوردار خواهد بود.

مدبر با اشاره به نشانه‌های حرکت دوطرف دراین مسیر ادامه داد: سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه روز جمعه در دیدار با همتای ایرانی خود به دو موضوع مهم اشاره کرد. نکته اول این بود که او تاکید کرد مسکو آماده تقویت همکاری‌های نظامی – فنی است. نکته دوم و مهم‌تر نیز این بود که شویگو از آمادگی روسیه به‌منظور گسترش همکاری‌های دوجانبه نظامی با ایران خبرداد.

وی تصریح کرد: معتقدم موضوعات مطرح شده در جریان رایزنی وزرای دفاع دو کشور را باید در چارچوب تاکیدهای اخیر ولادیمیر پوتین در پیامش به نشست امنیتی سن‌پترزبورگ بررسی کرد. رئیس‌جمهور روسیه در پیام ویدیویی خود به دوازدهمین اجلاس امنیتی سن‌پترزبورگ، آمادگی روسیه را برای «همکاری نزدیک با همه شرکای ذی‌نفع در تامین امنیت جهانی و منطقه‌ای» اعلام کرد؛ راهبردی که در راستای شکل‌گیری نظم جهانی چندقطبی جدید مدنظر قرار گرفته است.

ویژگی‌های ائتلاف دفاعی

این کارشناس مسائل روسیه با اشاره به موضع‌گیری‌های اخیر مقام‌های عالی‌رتبه روس درباره توسعه همکاری‌ها با تهران تاکید کرد: معتقدم با توجه به شرایط موجود، اکنون فرصت مناسبی برای حرکت از «همکاری‌های دفاعی – نظامی معمولی» به سوی «ائتلاف دفاعی مشترک» مهیا شده‌است.

مدبر با اشاره ویژگی‌های «ائتلاف دفاعی مشترک» عنوان کرد: ائتلاف دفاعی میان تهران و مسکو در واقع یک همکاری دفاعی – نظامی ارتقا یافته است تا دو طرف در صورت رسیدن به تهدیدهای مشترک، از یکدیگر دفاع کنند.

وی با اشاره به تجربه‌های گذشته تهران و مسکو در همکاری‌های دفاعی ادامه داد: همکاری‌های ایران و روسیه در سوریه طی سال‌های اخیر، یک تجربه در چارچوب «ائتلاف دفاعی» که با دستاوردهای قابل‌توجهی در عرصه مبارزه موثر با تروریسم همراه بود.

مدبر با اشاره به فضاسازی‌های غربی در زمینه همکاری‌های دفاعی تهران و مسکو افزود: غرب در موضوع تبادلات تسلیحاتی میان ایران و روسیه تبلیغات گسترده‌ای انجام می‌دهند. این موضوع نشان‌دهنده نگرانی‌های فزاینده آنها در قبال مناسبات دفاعی – نظامی ایران و روسیه است.

چرا غربی‌ها نگران شده‌اند؟

این کارشناس مسائل روسیه با بیان اینکه غربی‌ها نگرانند مبادا همکاری‌های دفاعی – نظامی ایران و روسیه به «ائتلاف دفاعی» برسد، تصریح کرد: تحقق این موضوع برای آنها تهدید مهمی به حساب می‌آید و آن را برای خود «خطرناک» ارزیابی می‌کنند.

مدبر با اشاره به حمایت روسیه از حق دفاع مشروع ایران در برابر رژیم صهیونیستی، ادامه داد: غربی‌ها نگران این موضوع هستند که این دست همکاری‌های تهران و مسکو به تعامل در طراحی مدل امنیتی خلیج‌فارس برسد؛ موضوعی که درباره آبراهه‌های بین‌المللی نیز صدق می‌کند.

وی بیان کرد: «تبادل تسلیحات» یکی از موضوع‌هایی است که نگرانی طرف‌های غربی و به دنبال آن، خبرسازی‌ها و فضاسازی‌های گسترده به قصد تخریب همکاری‌های دفاعی را به همراه داشته‌است. این درحالی است که همکاری‌های تهران – مسکو در عرصه‌های دفاعی – نظامی به‌طور دقیق و براساس نقشه راه مشخص شده، درحال انجام است؛ راهبردی که براساس منافع ملی دو کشور تعیین شده‌است.

خط رسانه‌ای غربگرایان

این کارشناس مسائل روسیه اظهارکرد: برخی جریان‌های غربگرا از یک‌سو معتقدند «ایران و روسیه نباید تبادل تسلیحات داشته باشند» و ازسوی دیگر درباره سرنوشت جنگنده‌های سوخویی که روس‌ها باید به ایران بدهند، ابراز نگرانی می‌کنند. اینها در حالی است که معتقدم این یک بازی غربی است.

مدبر با تاکید بر اینکه مراجع مربوط درصورت صلاحدید درباره تبادل تسلیحات میان دوطرف اطلاع‌رسانی‌های لازم را انجام خواهند داد، ادامه داد: برخی آگاهانه یا ناآگانه به‌دنبال این هستند این‌گونه القا کنند که روس‌ها قرار نیست به تعهدهای خود دراین زمینه عمل کنند. این در شرایطی است که همکاری‌های دفاعی - نظامی میان ایران و روسیه براساس منافع‌ملی دوطرف در مسیر ترسیم شده خود قرار دارد و ستادکل نیروهای تنها مرجع اطلاع‌رسانی دراین زمینه به‌شمار می‌رود.

وی با تاکید بر اینکه آنچه غربی‌ها را دراین حوزه نگران می‌کند، اطلاعات نداشتن آنها از همکاری‌های دفاعی – نظامی ایران روسیه است، اضافه‌کرد: طرف غربی تلاش می‌کند با طرح برخی ادعاها، از این موضوع برای تحت‌تاثیر قرار دادن مناسبات تهران – مسکو استفاده کند.

کد خبر 847301 برچسب‌ها تسلیحات نظامی خبر ویژه ایران و روسیه حمله ایران به اسرائیل دفاع - جنگنده

دیگر خبرها

  • اتاق فکر دشمنان چگونه در برابر جمهوری اسلامی شکست خورد؟
  • ایران و روسیه ائتلاف دفاعی تشکیل می دهند؟
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • دولت صنعا از سرگیری مذاکرات با عربستان را تکذیب کرد
  • کاخ سفید : ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می شود
  • آمریکا: ارسال سلاح به ایران و کره شمالی از سوی روسیه منجر به بی ثباتی منطقه می‌شود
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال می شوند
  • ملک سلمان را به بیمارستان بردند
  • پادشاه سعودی به بیمارستان منتقل شد
  • ۹۰ هزار شهروند ایرانی عازم حج امسال خواهند شد