Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - پارس تودي - بحران کشورهاي عربي حاشيه خليج فارس وارد دومين سال خود مي شود در حالي که هيچ نشانه اي از حل قريب الوقوع اين بحران، مشاهده نمي شود.
«سليمان نمر»، در مقاله اي در روزنامه قطري العربي الجديد مي نويسد، سه کشور حوزه خليج فارس که قطر را تحريم کرده اند، همچنان از مذاکره با مسوولان قطري و بررسي شکايات خود، طبق درخواست شيخ «صباح الاحمد»، امير کويت سرباز مي زنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


افراط گرايي امارات و بحرين در مقابل قطر ادامه دارد که اين مساله در توئيت هاي «خالد بن احمد آل خليفه»، وزير امور خارجه بحرين و «انور قرقاش» وزير مشاور در امور خارجه امارات نيز تکرار مي شود.
اين سياست افراط گرايانه از سوي مصر نيز دنبال مي شود و رسانه هاي خبري اين کشور به حملات خود به دوحه ادامه مي دهند؛ با اين حال سکوت رسمي عربستان و سکوت رسانه هاي خبري قطر، قابل ملاحظه است و اين رسانه هاي خبري ديگر همانند چند ماه قبل، به قطر حمله نمي کنند.
به نظر مي رسد که رياض مي کوشد تا از شدت بحران قطر بکاهد و فقط به تحريم اقتصادي و محاصره مرزهاي اين کشور ادامه دهد و اين در شرايطي است که ماه سپتامبر آينده، موعد برگزاري نشست خليج فارس- آمريکاست.
اين نشست قرار بود در ماه مه برگزار شود.
آيا واشنگتن براي برگزاري نشست مشترک و با هدف مصالحه کشورهاي عربي خليج فارس، آنها را تحت فشار قرار خواهد داد يا اين که ادامه اين بحران به سود دولت آمريکا و نهادهاي تصميم گيري در واشنگتن خواهد بود تا اين کشور به باج گيري خود از طرف هاي اين بحران، ادامه دهد؟
با ادامه بحران خليج فارس که در ماه مه 2017 با انتشار اظهاراتي منسوب به شيخ «تميم بن حمد ال ثاني»، امير قطر در خبرگزاري اين کشور، آغاز شد، مردم کشورهاي درگير اين بحران درباره گناه خود در اين اختلافاتِ سياسي و يا شخصي ميان حکام کشورهايشان، سوال مي کنند و اين که چرا آنها بايد بهاي اين بحران را بپردازند در حالي که «خليج فارس يکپارچه و ملت متحد»، شعار آنها بوده است.
شهروندان قطري از سفر به خاک کشور همسايه خود منع شده و تحريم شده اند و شهروندان اماراتي و ديگر کشورهاي درگير اين بحران، مجبور به خارج کردن سرمايه خود از قطر شده اند.
شهروندان بحريني اجازه سفر به خاک قطر را ندارند و مردم عربستان نيز از مشاهده بازي تيم فوتبال مورد علاقه خود در جام جهاني، محرومند زيرا شبکه هاي ورزشي «Be In» قطر، انحصار پخش مستقيم مسابقات جام جهاني را در اختيار دارند و پخش اين شبکه ها در عربستان ممنوع است.
کشورهاي مختلف خليج فارس بارها شاهد اختلافات سياسي و غيرسياسي و منازعات مرزي بوده اند که گاهي اين اختلافات به درگيري هاي مسلحانه انجاميده است.
درگيري نظامي عربستان با قطر در منطقه الخفوس در سال 1992، نمونه اي از اين اختلافات است که به سبب منازعه بر سر منطقه خور العديد، آغاز شد؛ با اين حال شهروندان خليج فارس و منافع آنها، از اين اختلافات و منازعات دور باقي ماندند.
شوراي همکاري خليج فارس، رويايي از دست رفته؟مردم اين کشورها خود را «شهروندان خليج فارس» و به دور از منازعات حکام کشورهايشان قلمداد مي کردند اما اکنون اين اختلافات گريبانگير مردم کشورهاي عربي حوزه خليج فارس و بازار مشترک اين منطقه نيز شده و تضعيف شوراي همکاري خليج فارس را درپي داشته است.
روند حرکت شوراي همکاري خليج فارس متوقف شده و نشست خليج فارس در کويت نيز بدون حضور سران سه کشور تحريم کننده قطر، برگزار شد.
همه اين امور نشان مي دهند که مردم کشورهاي خليج فارس بيشترين آسيب را از بحران منطقه، متحمل شده اند در حالي که حل اين بحران به دست رياض است.
مترجم: محب احمدي

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۶۷۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واحد تولید آمونیاک سبز در بندرعباس احداث می‌شود

مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس گفت: واحد تولید آمونیاک سبز به‌عنوان سوخت دوستدار محیط زیست در بندرعباس احداث می‌شود.

به گزارش شانا، علیرضا جعفرپور با اشاره به حرکت کشورهای پیشرفته برای بهره‌گیری از انرژی‌های پاک در صنایع، توضیح داد: کشورهایی مانند ژاپن و چین تولید موتورهای آمونیاکی در حوزه بازیابی گازهای هیدروژن را به‌منظور استفاده در صنایع کشتی‌سازی و خودروسازی آغاز کرده‌اند.

وی ادامه داد: هیدروژن گران‌قیمت‌ترین فرآورده‌ حوزه نفت و گاز است که متأسفانه به دلیل پیش‌بینی نکردن برای استفاده از این نوع فرآورده در پالایشگاه، هم‌اکنون حجم عظیمی از این ماده ارزشمند از بین می‌رود.

مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس افزود: ازاین‌رو مقدمات احداث واحد تولید آمونیاک به‌عنوان سوختی پاک از هیدروژن در بندرعباس فراهم‌ شده است که در سه سال آینده با بهره‌برداری از این واحد می‌توانیم سالیانه ۵۰۰ هزار تن آمونیاک تولید و همگام با دنیا برای استفاده‌ از انرژی‌های تازه حرکت کنیم.

به گفته جعفرپور، برای تولید سوخت با هیدروژن دو نوع راه وجود دارد که راه نخست ترکیب آن با گازکربنیک و تولید هیدروکربن و بنزین است و راه دوم نیز ترکیب هیدروژن با نیترات موجود در هوا است که سبب تولید آمونیاک خواهد شد.

وی تصریح کرد: همه فرآیند تولید آمونیاک در داخل کشور انجام می‌شود و ساخت این واحد آمونیاک سبز که در دنیا بی‌نظیر خواهد بود نیز از سوی کارشناسان و متخصصان داخلی انجام خواهد شد.

مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس سرمایه‌گذاری این واحد  را حدود ۲۵۰ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: به‌زودی مقدمات اجرایی آن آغاز می شود.

صادرات روزانه ۵۰۰ تن ال‌پی‌جی

جعفرپور در ادامه با بیان اینکه این شرکت با تأمین ۴۰ درصد بنزین موردنیاز کشور، هم‌اکنون جایگاهی راهبردی در توازن انرژی کشور و منطقه دارد، گفت: متخصصان این پالایشگاه توانستند از هدررفت و سوزانده شدن  گاز مایع (ال‌پی‌جی) جلوگیری کنند و اکنون روزانه ۲ هزار تن گاز مایع از این پالایشگاه استحصال و صادر می‌شود و برای کشور ارزآوری دارد.

وی از افزایش ظرفیت  یکصدهزار بشکه از استحصال انواع فرآورده‌های نفتی‌ در یک و نیم سال اخیر به‌عنوان یکی از  کارهای شاخص پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس خبر داد و یادآور شد: حدود یک هزار و ۴۰۰ تن گاز مایع تولید می‌کردیم اما با تغییرات در واحدهای عملیاتی و راه‌اندازی برخی از پکیج‌های فرآیندی توانستیم این تولید را به یک هزار و ۸۰۰ تا ۲۰۰۰ تن برسانیم.

صادرات دریایی نفت سفید

مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس همچنین با اشاره به راه‌اندازی واحد تصفیه هیدروژنی نفت و گاز در ارتقای جایگاه صادرات فرآورده‌های نفتی ایران و کاهش آلودگی‌های ناشی از سوخت وسایل نقلیه در کشور، بیان کرد: واحدهای تصفیه فرآورده‌های نفتی و گازوئیل در این مجموعه به‌منظور جلوگیری از آسیب‌های محیط زیستی پالایشگاه، به بهره‌برداری رسیدند که نفت سفید و گازوئیل یورو ۵ تولید شد.

جعفرپور تصریح کرد: با تبدیل نفت سفید معمولی به نفت سفید یورو ۵ امکان صادرات دریایی نفت سفید برای نخستین بار فراهم شد.

وی از افزایش ۲۰ درصدی تولید بنزین پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در دولت سیزدهم سخن گفت و افزود: روند تولید بنزین در این پالایشگاه پیش از سال ۱۴۰۰ روند کاهشی داشته است اما تولید این پالایشگاه با روی کار آمدن دولت سیزدهم به افزایش ۲۰ درصدی در مدت ۲ سال و به روزانه ۳۹.۵ میلیون لیتر رسید.

مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس اظهار کرد: با توجه به ناترازی فزاینده بنزین در کشور و لزوم واردات برای تأمین این محصول، اگر پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس ساخته نمی‌شد، ایران باید ۲۸ میلیارد دلار برای واردات بنزین هزینه می‌کرد.

پیشرو در امر محیط‌زیست

جعفرپور با بیان اینکه این پالایشگاه پارسال اقدام‌هایی برای محیط‌زیست انجام داده است گفت: پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس یکی از پالایشگاه‌های پیشرو در امر محیط‌زیست است و با استناد به خروجی آزمایشگاه معتمد سازمان محیط‌زیست، این پالایشگاه در زمره‌ صنایع سبز کشور قرار دارد.

وی ادامه داد: این پالایشگاه در برگزاری همایش‌ها و محافظت از زیست‌کره گنو و پاکسازی ساحل و سواحل نیلگون خلیج‌فارس و جزایر پیشرو بوده است.

مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس در این باره به  جمع‌آوری  ۱۳تن زباله و پلاستیک در سطح کوه گنو، کاشت یک‌صد هزار اصله نهال حرا در سواحل خلیج‌فارس از سوی کارکنان این پالایشگاه اشاره کرد.

گفتنی است پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس بزرگ‌ترین پالایشگاه میعانات گازی جهان و بزرگ‌ترین پالایشگاه کشور است و حتی به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده بنزین در دنیا شناخته شده است.

دیگر خبرها

  • واکنش روسیه به اقدام خصمانه کشورهای بالتیک برای قطع روابط
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلج فارس
  • استان بوشهر نماد مقاومت در حوزه خلیج‌ فارس است
  • حوضه خلیج فارس یکی از آلوده‌ترین پهنه‌های آبی در جهان است/ اولویت دیپلماسی زیست‌محیطی خلیج فارس
  • عباس آخوندی: هر طرحی که در منطقه بر مبنای حذف قدرت‌های جهانی ارائه شود، از همان ابتدا با شکست مواجه خواهد شد
  • خطر سیل در کمین نان مردم جنوب کشور
  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • واحد تولید آمونیاک سبز در بندرعباس احداث می‌شود
  • اعراب می‌توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟