Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@08:40:13 GMT

فرهنگ را نمی ‌توان به شکل دستوری مدیریت کرد

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۶۸۴۹۸

فرهنگ را نمی ‌توان به شکل دستوری مدیریت کرد

قدس انلاین : مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: فرهنگ را نمی ‌توان به هیچ عنوان به شکل ابلاغی و دستوری در جامعه مدیریت کرد. پرهیز از دُگم ‌اندیشی، افراطی گری و تک ‌ساحتی بودن چراغ راه حرکت ما خواهد بود.

جعفر مروارید روز شنبه در دیدار با کارمندان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی افزود: لازم است تا به همه سلایق جامعه توجه کنیم و در نظر گرفتن تنها سلیقه یک گروه از جامعه و طرد بقیه نگاهها اشتباه بزرگی است که باید از آن دوری جست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تاکید کرد: مخاطب اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فقط گروهی محدود در مشهد نیست بلکه مخاطب واقعی ما همه مردم هستند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: اساس سبک زندگی توجه به ذائقه، سلیقه و خواست مخاطب است لذا مخاطب باید حق انتخاب داشته باشد تا بر اساس ذائقه خویش انتخاب کند که چه ببیند، چه بپوشد و چه بخواند. دیکته کردن یک سلیقه برای همه مردم نتایج معکوس ببار خواهد آورد لذا نیازسنجی و ذائقه‌ شناسی فرهنگی هم از سوی دستگاه مدیریت فرهنگ و هم از سوی هنرمندان و فعالان فرهنگ شایسته خواهد بود.
وی گفت: ارتقا کیفیت زندگی به خصوص در مقوله فرهنگ یک وظیفه برای ما است بنابراین می ‌خواهیم در عمل و بطور واقعی کیفیت زندگی فرهنگی مردم را بهبود ببخشیم و این ارتقا آنگونه که میل مردم و برای خودشان نیز محسوس است با به رسمیت شناختن حق انتخاب مخاطب محقق خواهد شد.
مروارید افزود: هر چند بدیهی است که توجه به سیاستهای کلان نظام و انقلاب به عنوان یک اولویت در پیشانی فعالیتهای همه ما خواهد بود اما توسعه هنر و فرهنگ مبتنی بر ذائقه و میل مردم هیچ تناقضی با سیاستهای کلان نخواهد داشت.
وی ادامه داد: نمی ‌توان انتظار داشت همه اعضای جامعه یک سبک و شیوه ثابت از تئاتر، شعر، کتاب، فیلم و امثال آن را مصرف کنند. مخاطب باید بتواند مبتنی بر سلیقه خویش فیلم و تئاتر و کتاب مورد علاقه ‌اش را در دسترس داشته باشد و از آن بهره ببرد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: مسائل و دغدغه‌ های هنرمندان باید به سرعت مرتفع شود و نظراتشان در عرصه برنامه ‌ریزی مورد توجه قرار گیرد و امور صنفی هنرمندان در عرصه‌ های مختلف کاریشان نیز باید بر عهده خودشان باشد و توسعه انجمنهای ادبی و هنری به شکل انتخابی و نه انتصابی یک ضرورت جدی است.
وی همچنین گفت: تعامل و همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با سایر نهادها به معنای دستورپذیری از آنها نیست بلکه به معنای استفاده از ظرفیتهای مادی و معنوی نهادها برای تحقق سیاستها و اهداف مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۶۸۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس

جابر آفریدون رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایباد گفت: هنرمندان خطه مرزی تایباد در دومین جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس در بندرعباس به روی صحنه رفتند و به اجرای موسیقی مقامی خراسان پرداختند.

وی افزود: این گروه هنری، متشکل از هنرمندان نسل قدیم و جدید موسیقی، با نام «مولانا» و با حضور اساتیدی همچون حسین رحمت الهی و یعقوب تنها و نیز یونس یوسفعلیزاده و عزیز عزیزانی به عنوان نماینده استان خراسان رضوی در این جشنواره فرهنگی حضور داشتند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایباد ادامه داد: چهاردهمین جشنواره فرهنگی و هنری خلیج فارس و دومین جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس از هفتم تا دهم اردیبهشت در تالار شهید آوینی مرکز استان هرمزگان برگزار شد.

آفریدون بیان کرد: از ۳۲ اثر ارسال شده، تعداد ۱۰ اثر برگزیده به بخش پایانی این جشنواره موسیقی راه پیدا کردند و هنرمندانی از استان‌های هرمزگان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گیلان، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان و کرمان به روی صحنه رفتند.

این مقام مسئول تصریح کرد: خطه تایباد به عنوان مهد و خواستگاه موسیقی مقامی خراسان شناخته می‌شود؛ به طوریکه در حال حاضر ۱۵۰ هنرمند دوتارنواز در این شهرستان شناسایی شده اند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایباد خاطرنشان کرد: در راستای انسجام بیشتر فعالیت فرهنگی و هنری، در سال ۱۴۰۱ برای اولین بار باشگاه دوتارنوازان در شهرستان اساس گذاری شد که هدف آن استعدادیابی در حوزه موسیقی، پرورش و آموزش آن و نیز اعزام هنرمندان به رویداد‌های مختلف است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی دورود منصوب شد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تغییر کرد
  • دبیر شورای فرهنگ عمومی تغییر کرد
  • انتخاب عاطفه خادمی به عنوان دبیر جدید شورای فرهنگ عمومی کشور
  • جزئیاتی از طرح‌های مطالعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  • ۱۰نظرسنجی مربوط به پیمایش حجاب انجام شده/احیای مرکز طرح‌های ملی
  • بوشهر در تعداد اجراهای موسیقی از برترین استان‌های کشور است
  • تشکیل قرارگاه شهید آوینی فرصتی برای حمایت از تولیدات هنری است
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • وزارت ارشاد: محمد خزاعی می‌ماند