Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@19:42:42 GMT

عربستان و امارات برای اردن تله گذاشتند

تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۶۸۵۱۰

'عربی ۲۱ ' امروز شنبه درباره بحران اقتصادی و اعتراضات گسترده مردم اردن افزود: این کشور در هفته‌های گذشته شاهد تظاهرات گسترده‌ای است که از زمان شروع بهار عربی در سال ۲۰۱۱ بی سابقه است. اعتراض‌ها در اردن به دنبال انجام اصلاحات در قانون مالیات بالا گرفت و هانی ملقی نخست وزیر استعفا کرد و نخست وزیر جدید لایحه جنجالی اصلاح مالیاتی را پس گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش مالیات یکی از خواسته‌های صندوق بین المللی پول از اردن برای کاستن از بدهی عمومی است.
از زمان افزایش مالیات بر فروش و درآمد در سال جاری و لغو یارانه نان که یکی از کالا‌های غذایی اساسی فقرا به شمار می‌رود، خشم مردمی در اردن نسبت به سیاست‌های دولت، تشدید شده است.

این پایگاه خبری به نقل از تحلیگران افزود: وضعیت بحرانی اقتصاد اردن عوامل خارجی دارد از جمله: توقف حمایت‌های مالی همپیمانان امان در کشور‌های حاشیه خلیج (فارس)، موضع گیری این کشور در خصوص پرونده قدس و معامله قرن، قیمومیت اردن بر اماکن و مقدسات اسلامی در فلسطین اشغالی و رقابت حاکمان سعودی برای رهبری جهان عرب.

طبق این گزارش کمک‌های مالی سالانه به اردن نقش مهمی در جبران هزینه‌ها و کسری بودجه داشته و توقف این کمک‌ها در پایان سال ۲۰۱۷ باعث وخامت وضعیت اقتصادی این کشور شده است.
تحلیلگران این پرسش را مطرح می‌کنند که توقف کمک‌های اقتصادی به اردن از سوی کشور‌های حاشیه خلیج فارس به دلیل کاهش قیمت نفت و کسری بودجه خود این کشور‌ها بوده یا اختلافات سیاسی و با حل شدن این اختلاف‌ها کمک‌ها از سر گرفته خواهد شد؟

«جواد حمد» مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه در پاسخ این پرسش گفت که انتظار می‌رود عربستان و امارات همانند قطر و کویت سرمایه گذاری‌ها و کمک‌های مالی را به اردن از سرگیرند.

وی افزود: شروط عربستان و امارات برای از سرگیری کمک‌ها به امان به مساله قدس، معامله قرن و قیمومیت خاندان هاشمی بر اماکن مقدس فلسطین و موضع گیری اردن درباره مساله فلسطین مربوط است.
حمد بر این باور است که اردن شروط عربستان و امارات را نخواهد پذیرفت و این کشور‌ها نیز بر فشار‌های خود به امان ادامه خواهند داد.

این تحلیلگر مسایل خاورمیانه همچنین افزود: اردن یک کشور منزوی در منطقه نخواهد بود و از گزینه‌های جایگزین مثل رفتن به سوی کشور‌های کویت، قطر و محور ترکیه و ایران در صورت افزایش فشار‌ها استفاده خواهد کرد.
حمد افزود: امان سعی خواهد کرد تا از این طریق ابوظبی و ریاض را مجبور به درک وضعیت بحرانی اقتصاد این کشور کند تا کمک‌های مالی خود را به این کشور بدون هیچ پیش شرطی از سرگیرند.

وی افزود: اردن گزینه‌های دیگری نیز می‌تواند در پیش گیرد. این کشور برنامه‌های اصلاحات اقتصادی هماهنگ با صندوق جهانی پول را دارد که ۷۰ درصد آن محقق شده است. همچنین این کشور می‌تواند از کمک‌های مالی جامعه بین المللی استفاده کند و نیز مرز‌های خود را با سوریه بازگشایی و روابط تجاری میان سوریه و لبنان و نیز با ترکیه و عراق از سرگرفته شود.

«فهد الخیطان» تحلیلگر اردنی مسایل سیاسی نیز گفت که بحران‌های منطقه‌ای به خصوص در سوریه و عراق و نیز توقف کمک‌های مالی کشور‌های حاشیه خلیج فارس به این کشور تاثیر زیادی در وضعیت اقتصادی اردن داشته است.
وی افزود: نشانه‌ها و تحلیل‌هایی وجود دارد که نشان می‌دهد میان موضع گیری کشور‌های حاشیه خلیج (فارس) و اختلاف‌های میان این کشور‌ها درباره معامله قرن ارتباط وجود دارد.

«سعد الفقیه» تحلیلگر سیاسی عربستانی نیز معتقد است که کمک‌های مالی به اردن از سر گرفته نخواهد شد مگر زمانی که این کشور معامله قرن را بپذیرد تا عربستان و امارات که اجبار کردن امان به پذیرش معامله قرن را بسیار مهم می‌دانند، مانع بروز انقلاب در این کشور شوند.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: عربستان فلسطین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۶۸۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید

امارات متحده عربی به‌زودی مناقصه‌ای را برای ساخت نیروگاه هسته‌ای جدید راه‌اندازی خواهد کرد که تعداد رآکتورهای هسته‌ای در این کشور کوچک خلیج‌فارس را ۲ برابر خواهد کرد.   به گزارش ایسنا، امارات متحده عربی، شریک امنیتی ایالات متحده، اولین کشور عربی بود که نیروگاه هسته‌ای را با افتتاح نیروگاه «براکه» ساخت کره جنوبی در ابوظبی در سال ۲۰۲۱ آغاز کرد.   به نقل از رویترز، منابع آگاه که نامشان فاش نشده است، عنوان کردند امارات متحده عربی قصد دارد امسال مناقصه‌ای را برای ساخت چهار رآکتور جدید در ماه‌های آینده راه‌اندازی کند.   این منابع گفتند امارات می‌خواهد مناقصه برگزار کند و ساخت‌وساز را در اوایل امسال آغاز کند تا نیروگاه جدید تا سال ۲۰۳۲ برای رفع نیازهای انرژی پیش‌بینی‌شده به بهره‌برداری برسد.   مناقصه برای همه پیشنهاددهندگان بالقوه از جمله شرکت‌های آمریکایی، چینی و روسی آزاد خواهد بود.   سازمان فدرال نظارت هسته‌ای این کشور در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌ریزی برای ایجاد دومین نیروگاه هسته‌ای گفت که آماده است در صورت تصمیم دولت برای ساخت نیروگاه‌های جدید، مجوزها و مقررات لازم را بررسی و صادر کند.   امارات متحده عربی که در سال ۲۰۰۹ توافقنامه همکاری در زمینه انرژی هسته‌ای را با آمریکا امضا کرد، می‌گوید برنامه هسته‌ای این کشور صلح‌آمیز است و هدف آن تنها تولید انرژی برای کاهش وابستگی به نفت است.   امارات یکی از کشورهایی بود که در اجلاس آب و هوای COP ۲۸ که در اواخر سال گذشته در دبی برگزار شد، توافق نامه‌ای را امضا کرد تا تولید انرژی هسته‌ای جهان را طی چهار دهه آینده سه برابر کند.   در دیگر نقاط خاورمیانه، مصر درحال‌توسعه اولین نیروگاه هسته‌ای خود است که توسط روسیه ساخته شده است. عربستان سعودی قصد دارد برنامه هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد، اما تاکنون از امضای توافقنامه همکاری با ایالات متحده که مانع از غنی‌سازی اورانیوم این کشور خلیج‌فارس می‌شود، خودداری کرده است.   ساخت چهارمین راکتور نیروگاه براکه از نوع APR-۱۴۰۰ با طراحی کره‌ای در ژوئیه ۲۰۱۵، سه سال پس از شروع کار بر روی اولین راکتور براکه آغاز شد. سه راکتور اول اکنون به طور کامل تحت نظارت FANR فعال هستند.   نیروگاه هسته‌ای براکه که توسط کره جنوبی ساخته شده و در ابوظبی در ساحل به سمت عربستان سعودی و قطر قرار دارد، انتظار می‌رود یک چهارم برق مورد نیاز این کشور را تامین کند. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انفعال رژیم اردن در برابر جبهه مقاومت
  • راهپیمایی ضدصهیونیستی اردنی‌ها در پایتخت این کشور+فیلم
  • قصد امارات برای ساخت نیروگاه هسته ای جدید
  • واکنش کاربران ایرانی به خیانت اردن
  • واکنش به استعفای سیاوش: او استقلالی است
  • نوری: داور دو پنالتی ملوان را ندید
  • آیا اعراب در مقابل ایران، هوای اسرائیل را دارند؟
  • واکنش شاعرانه محمد مهدی عبداللهی به شعر رهبر انقلاب
  • آرامکوی عربستان حامی مالی فیفا شد
  • گواردیولا: منچسترسیتی و آرسنال از وضعیت لیورپول در امان نیستند