Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی تیموری مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با صدور مجوز شکار برای دو آمریکایی اظهار کرد: باید این را پذیرفت که سازمان حفاظت از محیط زیست متولی صدور پروانه شکار است و برای صدور پروانه هر شکاری باید کار کارشناسی انجام دهد و تاکنون هیچ کارشناسی به طور مطلق، شکار را ممنوع اعلام نکرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ممکن است صدور پروانه شکار در برخی از مناطق کشور به دلیل شرایط زیست محیطی، خشکسالی و یا فقدان پوشش گیاهی محدود باشد.

تیموری با بیان اینکه میزان نزول جمعیت حیات وحش در کشورهای دنیا همانند ایران است، گفت: اگر جمعیت حیات وحش در یک منطقه‌ای به رشد قابل توجهی برسد و تعداد گونه‌های حیات وحش مناطق سن بالای 9 سال داشته و نر باشند، مجوز شکار برای این مناطق صادر می‌شود.

وی ادامه داد: سازمان محیط زیست قبل از سال 92 مجوز شکار را برای شکارچیان خارجی و داخلی صادر می کرد، اما از سال 92 به بعد این مجوزها تنها برای قرق های اختصاصی صادر شد که در همین راستا طی سال گذشته حدود 95 مجوز شکار چهارپا برای قرق‌های اختصاصی صادر شد.

مدیر کل صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: بر اساس گزارش‌های استان‌ها مقرر شد که حدود 100 راس مجوز شکار برای شکارچیان داخلی و همچنین شکارچیان خارجی که متقاضی دریافت مجوز شکار هستند، صادر شود.

وی افزود: سازمان محیط زیست مجوز 100 راس را می‌توانست به صورت آزاد و به نرخ دولتی یعنی 900 هزار تومان که نرخ را شورای عالی محیط زیست مشخص کرده است، صادر کند که سازمان این کار را نکرد و در 5 استان کشور (خراسان شمالی، جنوبی و خراسان رضوی، یزد،کرمان و قسمتی از استان البرز) مجوز شکار کل و قوچ صادر شد که این مجوزها به نام صندوق ملی محیط زیست پروانه انتفاعی صادر می‌شود و قرار شد که سهم دولت را صندوق محیط زیست پرداخت کند و مازاد پول دریافتی از شکارچیان هزینه منطقه شود.

وی با بیان اینکه مجوز شکار در خرداد و تیرماه که فصل زاد و ولد حیات وحش به پایان می‌رسد و گونه‌های نر از ماده جدا می‌شوند، صادر می‌شود، افزود: در سال های گذشته نیز مجوز شکار تنها در این دو ماه از سال صادر می‌شد.

مدیر کل صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: از 15 بهمن تا اوایل خرداد ماه هیچ مجوزی برای شکار صادر نمی‌شود و صدورمجوزها از شهریور تا بهمن ماه ممنوع است.

وی ادامه داد: بر اساس انعقاد تفاهم نامه بین سازمان محیط زیست و صندوق ملی محیط زیست، باید 20 درصد از مبلغ صدور مجوزها را جوامع محلی و 80 درصد را شکارچیان داخلی و خارجی پرداخت کنند.

تیموری در خصوص پرداخت 10 هزار دلار برای صدور مجوز شکار بیان کرد: این مبلغ از نظر سازمان محیط زیست ناچیز است و در برخی از مناطق مبلغ 15 هزار دلار نیز پرداخت شده است، مانند منطقه خراسان شمالی که شکارچیان حدود 15 هزار دلار برای صدور مجوز پرداخت کرده‌اند و همین مبالغ با نظارت سازمان محیط زیست هزینه منطقه می‌شود.

وی افزود: سازمان محیط زیست در سال 92 برای بیش از 500 راس مجوز صادر کرد و از آن سال به بعد تعداد کمتری مجوز و تنها برای قرق‌های اختصاصی صادر شد.

مدیر کل صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست گفت: صدور مجوز تنها برای دو گونه کل و قوچ بوده است.

تیموری با اشاره به اینکه باید همراه هر شکارچی یک محیط بان حضور داشته باشد، گفت: شکارچیانی که به صورت قانونی مجوز شکار دریافت کرده اند، به صورت قانونی نیز شکار می‌کنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۷۳۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی از کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان در خراسان رضوی خبرداد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم در مشهد، مهدی اله‌پور، اظهار داشت: محیط‌بانان شهرستان فریمان، در حین گشت و پایش منطقه تحت مدیریت سازمان، لاشه یک قلاده پلنگ را در ارتفاعات منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان کشف کردند.

وی افزود: علت مرگ پلنگ هنوز مشخص نیست و در بررسی‌های اولیه، نشانه‌ای از تیراندازی روی لاشه پلنگ دیده نشده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، تصریح کرد: جهت کالبد شکافی، لاشه به اداره حفاظت محیط زیست خراسان رضوی منتقل شده و پس از نمونه‌برداری با همکاری دامپزشکی علت مرگ مشخص و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

به گزارش تسنیم، منطقه شکار ممنوع کلیلاق به وسعت 41 هزار و 73 هکتار در حوزه سه شهرستان فریمان، زاوه و تربت جام قرار دارد.

انتهای پیام/282/

دیگر خبرها

  • دستگیری متخلفان شکار غیر مجاز در منطقه حفاظت شده هلن
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ اسفراین صادر شد
  • لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان کشف شد
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در یک منطقه شکار ممنوع/ عکس
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزییات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان