Web Analytics Made Easy - Statcounter

با حفر 6 حلقه چاه عمیق کشاورزی، 400 هکتار از شالیزارهای تحت استرس خشکسالی در شهرستان میاندورود نجات یافت؛ اما این در حالی‌است که به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، 14 هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان تحت استرس شدید آبی قرار دارند. به گزارش بلاغ، شاید بتوان سال زراعی جاری را یکی از سخت‌ترین سال‌های یک دهه اخیر برای کشاورزان مازندرانی دانست؛ کشاورزانی که از کاهش نزولات آسمانی و بی‌تدبیری‌های مسؤولان ناامید نشدند و با بحران خشکسالی مواجه شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شهرستان میاندورود 7 هزار و 644 هکتار اراضی شالیزاری دارد که بیش از 5 هزار هکتار به زیر کشت ارقام پر محصول و 2 هزار و 564 هکتار به ارقام محلی اختصاص دارد، اما با این وجود هر ساله با مشکل کم‌آبی و خشکسالی مواجه است و طی سال‌جاری نیز این بحران، تا به‌حدی رسید که کشاورزان این منطقه، قادر به کشت بسیاری از این اراضی نشدند.

براساس این گزارش، در 12 اسفند سال گذشته بود که انتشار نامه شرکت آب منطقه‌ای مازندران به سازمان جهاد کشاورزی استان مبنی بر معضل کم‌آبی و تأمین نکردن آب اراضی کشاورزی پایین‌دست شهر سورک یعنی زمین‌های شالیزاری بخش گهرباران، شوک جدی به کشاورزان این منطقه وارد کرد.

با توجه به جدی شدن خشکسالی و فراگیر شدن آن در استان و به‌ویژه بیش از 7 هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان میاندورود، بسیاری از این اراضی که سالیان متمادی کشت شالی در آن صورت ‌می‌گرفت نفس‌های آخر خود را می‌زنند و کشاورزانی که حسرت خوشه‌های طلایی برنج را در سر می‌پرورانند.

البته با وجود این اوضاع بحرانی، برخی از شالیکاران مازندرانی امسال با وجود هشدارهای دیرهنگام و از سر مسؤولیت واکن متولیان بخش کشاورزی مبنی بر خشکسالی و وجود استرس آبی دست از کشت برنج نکشیدند و با این معضل مبارزه کردند و چشم به آینده دوختند تا روزنه امیدی برای به بار نشستن خوشه‌های طلایی برنج ایجاد شود.

یکی از مناطقی که امسال با بحران خشکسالی دست و پنجه نرم می‌کند، اراضی کشاورزی شهرستان میاندورود و بخش گهرباران است که کشاورزان در برابر طرح ممنوعیت کشت شالی تسلیم نشدند و اقدام به نشاء برنج کردند اما در ادامه این خشکسالی بود که حریف شالیکاران شمالی شد.

اما این پایان کار نبود و اقدام حمایتی جهاد کشاورزی میاندرود، روزنه امید را در دل تعداد قابل توجهی از این کشاورزان روشن کرد و حفر 6 چاه در این منطقه، بخشی از اراضی زیر کشت این منطقه را از بحران خشکسالی نجات داد.

نجات 400 هکتار از شالیزارهای میاندورود با حفر چاه‌های عمیق

سیدشبر موسوی در این‌باره در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: 400 هکتار از شالیزارهای تحت استرس خشکسالی شهرستان میاندورود با حفر 6 حلقه چاه نجات یافت.

وی افزود: تاکنون، 4 حلقه چاه عمیق کشاورزی در سورک و 2 حلقه چاه در بادله این شهرستان برای جلوگیری از خشکسالی 400 هکتار از زمین‌های شالیزاری در این مناطق حفر شده است.

مدیر جهاد کشاورزی میاندورود خاطرنشان کرد: عمق چاه‌های حفر شده، بین 60 تا 70 متر با روش حفاری ضربه‌ای بوده که پاسخگوی آبیاری تکمیلی 400 هکتار از زمین‌های شالیزاری روستاهای بادله و سورک است.

موسوی در پایان گفت: به‌منظور ترویج و استفاده بهینه از آب‌های روان، سطحی و چاه‌های منطقه، امسال تاکنون، ده‌ها دوره کلاس آموزشی برای بهره‌برداران بخش کشاورزی در این شهرستان برگزار شده تا از خشکسالی بیشتر مناطق بحرانی با توجه به کاهش بارندگی و حجم آب سد شهید رجایی پیشگیری به‌عمل آید.

هر چند این اقدام شایسته تقدیر است اما باید اذعان کنیم به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی مازندران، 14هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان تحت استرس شدید آبی قرار دارند.

بر اساس این گزارش، طی سال‌های اخیر معضل کم‌آبی به یکی از مهم‌ترین تهدیدهای استان مازندران تبدیل شده و هرساله زنگ خطر این بحران بیشتر از قبل به گوش مردم و مسئولان می‌رسد و ماحصل این بحران، تنها از بین رفتن میزان قابل توجه اراضی کشاورزی و خسارت سنگین اقتصادی به کشاورزان استان است.

در پایان یادمان نرود که بیل و چکمه گوشه حیاط برای کشاورز مازندرانی کلی معنا و مفهوم دارد؛ او با نگاه به آن‌ها زمستان را به بهار رساند تا دوباره هر بامداد و شامگاه، خود را به دشت برساند؛ دشت برایش فقط جنبه درآمدزایی ندارد، او با صدای قورباغه‌های شالیزار و شرشر آب، کل کل کردن سر مرز با همسایه هم‌مرز زمینش، خو گرفته است، لباس کار همیشه گِلی و رنگ رو رفته، بیل و کلاه آفتابی نیم‌دار برایش مفهوم امید را می‌دهد؛ هر چند تدبیر نداشته مدیران این بخش، استرس را به آنها هدیه داده است...

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۷۷۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیران استان بوشهر برای رفع مشکلات کشاورزان پای کار باشند

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی مهر انگیز ظهر شنبه در نشست شورای حفظ حقوق بیت المال گفت: اجرای رفع تداخلات طبق پیگیری‌های صورت گرفته رشد بسیار خوبی از سال ۱۴۰۱ تاکنون داشته است.

وی گفت: طبق تعهد هر شهرستان هفته‌ای دو پلاک باید به دبیرخانه کمیسیون ارسال کند تا این کار بسیار مهم اتمام و در راستای صدور سایر اراضی کشاورزی اقدام شود.

رئیس کل دادگستری استان بوشهر افزود: با وجود کمبودهای زیاد از جمله در حوزه تجهیزات به ویژه سخت افزاری همه مدیران پای کار هستند و کار برای مردم است مردمی که انقلابی‌تر و جهادی تر هستند.

وی در خصوص صدور اسناد کشاورزی بیان کرد: تاکنون ۷۶ درصد اسناد کشاورزی دارای سند شدند.

کد خبر 6089937

دیگر خبرها

  • ۳۶۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ایلام آفت‌زدایی شد
  • مدیران استان بوشهر برای رفع مشکلات کشاورزان پای کار باشند
  • سند تک برگ اراضی به کشاورزان بوشهر تحویل داده شد
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • پیشگیری از تغییر کاربری ۵۹ هکتار اراضی کشاورزی ساوجبلاغ
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • یکپارچه سازی اراضی لرستان ضروری است
  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • ۵۰۰ هکتار از اراضی پلدختر به کشت باقلا اختصاص پیدا کرد
  • ۴۰ درصد روستاهای بابل از نعمت گاز برخوردارند