Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@05:22:56 GMT

این جمعیت بر اساس کمک خیرین لبنانی فعالیت می کند

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۸۱۳۰۹

این جمعیت بر اساس کمک خیرین لبنانی فعالیت می کند

بیروت - ایرنا - «محمد برجاوی» رئیس «جمعیت خیریه اسلامی امداد در لبنان» تاکید کرد که این جمعیت تنها ارتباط ساختاری با «کمیته امداد امام خمینی(ره)» در ایران دارد، ولی از نظر دخل و خرج مستقل است و بر اساس کمک خیرین لبنانی فعالیت می کند .

به گزارش ایرنا، در روزهای اخیر شبهاتی در برخی رسانه ها درباره عملکرد کمیته امداد امام خمینی (ره) مطرح شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی مدعی شدند، پولی را که مردم ایران به صندوق های صدقات می ریزند، در کشورهای دیگر همچون لبنان هزینه می شود. «پرویز فتاح» رئیس کمیته امداد این ادعاها را رد کرد.
برجاوی روز شنبه تاکید کرد که جمعیت اسلامی امدادی لبنان بیش از سه دهه است که در این کشور فعالیت می کند، اما تنها رابطه ساختاری و تشکیلاتی با کمیته امداد امام خمینی (ره) دارد و از نظر درآمد و هزینه کاملا مستقل عمل می کند و کمکی از خارج دریافت نمی کند .

** جمعیت امداد لبنان چگونه تاسیس شد
از زمانی که کمیته امداد امام خمینی(ره) فعالیت های خود را در لبنان شروع کرد، سه دهه می گذرد. سال هایی که جوانان مسلمان لبنانی با الگوگیری از مقاومت ایرانیان در جنگ تحمیلی، جنبش های مقاومت همچون 'حزب الله' را تاسیس کردند و از سوی دیگر بر آن شدند تا فرمان امام (ره) مستضعفین جهان و ولی فقیه خود را در کمک به فقرا و نیازمندان لبنانی نیز اجرا کنند.
برجاوی در گفت و گو با ایرنا در این باره گفت: 32 سال پیش امام خمینی(ره) فرمانی صادر کردند مبنی بر راه اندازی کمیته امداد در لبنان برای کمک به مستضعفین، فقرا و کودکان بی سرپرست کشور ما. بنابراین برادران در ایران به ما کمک کردند و «جمعیت خیریه اسلامی امداد در لبنان» (جمعیه الامداد الخیریه الاسلامیه فی لبنان) در سال 1987 تاسیس شد که نام دیگر آن کمیته امداد امام خمینی (ره) لبنان است.

** رابطه با کمیته امداد در ایران
رئیس جمعیت امداد لبنان، درباره رابطه این جمعیت با کمیته امداد امام خمینی(ره) در ایران گفت: طبیعتا در ابتدای تاسیس، این رابطه یک ارتباط مستقیم در بسیاری از زمینه ها بود، اما امروز ارتباط ما با جمهوری اسلامی، تنها یک رابطه ساختاری و تشکیلاتی است.
وی افزود: جمعیت امداد لبنان از حدود 20 سال پیش، با راه اندازی بخش صدقات، نذورات، و کفالت ایتام مستقل شد.
برجاوی خاطرنشان کرد: کمیته مرکزی امداد امام خمینی(ره) در ایران، اکنون نقش نظارت و اشراف بر کارهای جمعیت خیریه اسلامی امداد را دارد و برای بهبود عملکرد این جمعیت همواره تجریبات و آخرین امکانات خود را با ما به اشتراک می گذارد و البته تجربیات زیادی در ایران نیز وجود دارد که در لبنان قابل اجرا نیست.
رئیس جمعیت امداد لبنان با رد شبهه هایی مبنی بر هزینه شدن کمک های مردم ایران در لبنان یا جای دیگر، با تاکید بر اینکه «ما در پوشش خانواده های لبنانی به خود کفایی نسبی رسیده ایم»، افزود: در فصل هایی مانند ماه مبارک رمضان آنقدر حجم کمک های خیرین لبنانی بالاست که ما در برهه ای نمی توانیم به همه دعوت ها و کمک ها در زمان خود رسیدگی کنیم.

** فعالیت ها
رئیس جمعیت امداد لبنان با اشاره به اینکه «ما با تکیه بر کمک های خیرین لبنانی در داخل و خارج کشور، کار خود را توسعه داده ایم»، اضافه کرد: بیش از 170 هزار صندوق صدقات در سراسر لبنان توزیع شده و در بسیاری از گذرگاه ها، خیابان ها، منازل، مغازه ها، موسسات و اماکن عمومی، صندوق های آبی رنگ امداد وجود دارند.
وی ادامه داد: با کمک های مردمی که در این صندوق ها ریخته می شود، ما تقریبا در کمک به خانواده های تحت پوشش مان به خودکفایی رسیده ایم که علاوه بر اینها نذورات و کفالت کودکان بی سرپرست، دریافت وجوهات شرعی نیز وجود دارد.

** تعداد خانواده های تحت پوشش
برجاوی در ادامه گفت و گو با ایرنا تعداد خانواده های تحت پوشش جمعیت امداد در لبنان را بیش از 10هزار خانواده عنوان کرد که در کنار آن حدود 3 هزار و 850 کودک بی سرپرست نیز تحت خدمات و پوشش این جمعیت قرار دارند.
وی اضافه کرد: جمعیت امداد 6 ناحیه جغرافیایی در لبنان دارد و هر کدام به شعبه ها و مراکزی تقسیم می شوند. علاوه بر اینها برخی موسسات وابسته و زیر نظر جمعیت امداد هم هستند که به ماموریت های خود می پردازند.

** چگونگی جمع آوری و توزیع کمک ها
رئیس جمعیت امداد لبنان در ادامه به تشریح چگونگی عملکرد این جمعیت در جمع آوری کمک های مردمی پرداخت و گفت: ما تیم هایی داریم که مسئولیت توزیع صندوق ها، نصب و صیانت از آن ها را بر عهده دارند. تیم هایی هم هستند که در هر دوره زمانی با مراجعه به این صندوق ها که در منازل، معابر، اماکن عمومی و تجاری وجود دارد، کمک های مردمی در آنها را جمع آوری و شمارش و حواله می کنند. سپس گروه هایی داریم که این کمک ها را به شکل ماهیانه و منظم در میان نیازمندان توزیع می کنند.
وی افزود: فعالیت های ما در لبنان، کمک به فقرا، مستضعفین، و کودکان بی سرپرست است. یکی دیگر از برنامه های ما، اطعام مساکین و نیازمندان در طول ماه مبارک رمضان است.

** همکاری با نهادهای دیگر
برجاوی گفت که جمعیت امداد قراردادهایی با وزارت امور اجتماعی، وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت لبنان دارد که به طور سالانه اجرا می شود و از این راه به پوشش موارد خاص خانواده ها، دانش آموزان و بیماران در حوزه اجرایی این وزارتخانه ها ، اقدام می کند.
در لبنان علاوه بر جمعیت امداد، موسسات خیریه بی شماری وجود دارد که در میان مسیحیان و مسلمانان توزیع شده است.
حضور و ارائه خدمات کمیته امداد امام خمینی(ره) در خارج از کشور مشابه فعالیتها و اقدامات این کمیته در داخل ایران نیست و مهمترین اهدافی که فعالیتهای برون مرزی این کمیته دارد، عبارتند از ارائه الگوهای موفق حمایتی و توانمندسازی به دیگر کشورها برای ساماندهی و رشد نیازمندان این کشورها و استفاده از ظرفیت های سازمان ها و مجامع بین المللی برای داخل کشور.
خاورم**2054**1651

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي كميته امداد لبنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۸۱۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام نظامی لبنانی: حمله احتمالی به رفح جبهه‌های مقاومت را شعله‌ورتر خواهد کرد

مقام نظامی لبنان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار داشت، عملیات رژیم صهیونیستی علیه رفح در صورت وقوع، منجر به کشتارهای بیشتر و بحران انسانی بزرگی خواهد شد که ضمن برانگیختن خشم گسترده جهانی، جبهه‌های مقاومت را شعله‌ورتر خواهد ساخت.

ژنرال «منیر شحاده»، رئیس سابق دادگاه نظامی لبنان و هماهنگ کننده سابق دولت لبنان در سازمان ملل (یونیفیل) در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تصمیم رژیم صهیونیستی برای حمله به رفح و خطرات انسانی آن در صورت نپذیرفتن توافق آتش‌بس مورد تایید حماس که روز دوشنبه توسط اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس اعلام شد، گفت: ماه‌هاست که از بسیاری از مقامات اسرائیلی می‌شنویم که آماده انجام عملیات نظامی در رفح هستند و نخست‌وزیر اسرائیل دستور انجام این عملیات را به ارتش داده است و می‌شنویم که «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی و «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت داخلی این رژیم بر اجرای این عملیات تاکید و نتانیاهو را تهدید می‌کنند که اگر آن را انجام ندهد استعفا می‌کنند. همچنین از زبان بسیاری از مقامات غربی می‌شنویم که از اسرائیل خواسته‌اند این عملیات را انجام ندهد زیرا موجب کشتارهایی خواهد شد و اینکه راههای دیگری نیز وجود دارد یا از  مقامات آمریکایی می‌شنویم که اسرائیل باید قبل از انجام این عملیات رفح را از غیرنظامیان تخلیه کند.

وی گفت: در هر صورت، انجام چنین عملیاتی در منطقه‌ای به وسعت حدود ۵۰ کیلومتر مربع که در آن حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار غیرنظامی در فضای باز ازدحام کرده‌اند، در صورت وقوع به کشتارهای بزرگ منجر خواهد شد.

شحاده اظهار داشت: با وجود این تراکم جمعیت در فضای باز و ارتشی مانند ارتش جنایتکار اسرائیل، اگر این عملیات انجام شود، قطعا کشتارهای بزرگ، بحران انسانی و خشم و نارضایتی شدید جهانی را به دنبال خواهد داشت، اما از سوی دیگر، نتانیاهو به این عملیات نیاز دارد تا بگوید که تمام نوار غزه تحت کنترل دشمن اسرائیلی قرار گرفته و این درست نیست، بدین معنا که ما می‌بینیم که در شمال و مرکز نوار غزه، درگیری‌ها همچنان ادامه دارد و اسرائیلی‌ها همچنان متحمل خسارات جانی و مالی سنگینی می‌شوند.

رئیس سابق دادگاه نظامی لبنان ادامه داد: در هر صورت، اقدام نظامی در رفح منجر به یک قتل عام بزرگ علیه ساکنان غیرنظامی و بی‌دفاع خواهد شد. در مقابل دشمن اسرائیلی نیز متحمل خسارات سنگینی خواهد شد، زیرا مقاومت در آنجا انتظارش را می‌کشد و اگر این عملیات انجام شود، گمان نمی‌کنم که جبهه‌های باقی مانده مانند لبنان، جنوب لبنان و یمن و گردان‌های سرایا الاشتر در بحرین که به تازگی خبر مداخله آن را شنیده‌ایم و همچنین عراق آرام بمانند و همگی آنها برای یاری غزه و به ویژه رفح در چندین جبهه در منطقه شعله‌ور خواهند شد.

وی درباره آثار انسانی این حمله گفت: ما به این سؤال باز می‌گردیم  و آن آثار انسانی چنین عملیاتی است؛ از نظر نظامی، زمانی که بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار غیرنظامی در منطقه‌ای به وسعت ۵۰ کیلومتر مربع در فضای باز ازدحام کرده‌اند، قطعا چنین عملیاتی منجر به کشتار بزرگی می‌شود، به ویژه زمانی که ما یک ارتش جنایتکار و قصاب داشته باشیم که بازدارنده‌ای برای آن نیست، پاسخگو نبوده و بی‌رحم است. ما انتظار خواهیم داشت که قتل عام بزرگی رخ دهد.

سرتیپ منیر شحاده گفت: البته وضعیت انسانی اسفبار خواهد بود و من فکر نمی‌کنم جهان این صحنه‌ها را تحمل کند. ما می‌بینیم که همه دانشگاه‌ها و مردم جهان علیه دشمن صهیونیستی خیزش کردند که خود را به عنوان یک جنایتکار رسوا کرد و دیگر این ارتش یا دولت یا قوم یهودی که در معرض هولوکاست قرار گرفت و نیز این روایتی که از زمان جنگ جهانی دوم درباره آن سخن می‌گویند، وجود نخواهد داشت.

وی ادامه داد: ارتکاب کشتار در غزه آن (رژیم صهیونیستی) را به قصابی مجرم تبدیل کرد که همه جهان علیه این روایت انتفاضه کردند و جهان در برابر کشتارهای صهیونیست‌ها در طول تاریخ بیدار شده است. ما دانشگاه‌ها را در آمریکا می‌بینیم که قیام می‌کنند و خیزش‌ها از دانشگاه‌ها به خیابان‌های آمریکا هم منتقل شده‌اند و همه علیه اسرائیل شده‌اند. یعنی اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم بسیاری از آنها بیش از آنکه برای یاری غزه باشد به خاطر خشم از اسرائیل است و اینکه آنها مالیات پرداخت می‌کنند تا ارتش اسرائیل به سلاح‌های مرگبار و گران‌قیمت برای ارتکاب کشتار مجهز شود. این امر همچنین در مورد خیابان‌های غربی در اروپا، فرانسه، آلمان، اسپانیا، ایتالیا و همه این کشورها صدق می‌کند.

ژنرال لبنانی در پایان ابراز عقیده کرد: اگر رژیم اسرائیل این عملیات را انجام دهد، منجر به کشتارهای بسیار و بحران انسانی بزرگ خواهد شد که بازتاب و خشم و نارضایتی گسترده‌ای را در میان تمام مردم جهان به همراه خواهد داشت و همه جبهه‌هایی که به غزه کمک می‌کنند با سرعت بیشتری شعله‌ور شده، و در نهایت اسرائیل از این کار پشیمان خواهد شد.

کابینه رژیم صهیونیستی روز دوشنبه به اتفاق آرا آغاز حمله به رفح را تصویب کرد. رادیو ارتش اشغالگر گزارش داد که ارتش پیش از حمله زمینی، تخلیه ساکنان مناطق شرقی شهر رفح در جنوب نوار غزه را آغاز کرده است.

این در حالی است که عصر دوشنبه، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تماس تلفنی با شیخ محمد عبدالرحمان، نخست وزیر قطر و عباس کامل، رئیس دستگاه اطلاعات مصر، موافقت خود را با طرح آتش بس در غزه اعلام کرد.

پیش از این هم یک عضو ارشد حماس به الجزیره گفته بود که «به واسطه‌های قطری و مصری اعلام کردیم با طرحشان برای آتش بس در غزه موافق هستیم.»

هزاران فلسطینی در مناطق شرقی رفح از صبح روز دوشنبه پس از تهدید اشغالگران مبنی بر آغاز عملیات نظامی در مناطق مسکونی شروع به رفتن به سمت غرب کرده‌اند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مقام نظامی لبنانی: حمله احتمالی به رفح جبهه‌های مقاومت را شعله‌ورتر خواهد کرد
  • مسئول کمیته نیروهای مسلح ستاد بزرگداشت امام خمینی(س): دشمنان امام را نقدهای غیرمنصفانه می‌کنند/ توصیه ما این است که به مناطق محروم بیشتر توجه شود
  • توزیع ۱۲۷ میلیارد تومان جهیزیه بین مددجویان لرستان
  • شهادت ۲ لبنانی در حملات رژیم صهیونیستی
  • شهادت و زخمی شدن چند لبنانی در جدیدترین حملات رژیم صهیونیستی
  • سرانه ماهانه دریافتی ایتام و فرزندان محسنین به ۲۰ میلیون ریال رسید
  • دریافتی ماهانه ایتام زنجانی به ۲۰ میلیون ریال رسید
  • دریافتی ایتام زنجانی به ۲ میلیون تومان رسید
  • همکاری ۲۰۰ داوطلب هلال‌احمر زنجان در نذر سلامت
  • لبنان پیشگام اولین اعتراضات دانشجویی ضداسرائیلی در جهان عرب