Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه اینترنتی رأی الیوم نوشت: ورود نیروهای ترکیه به شمال عراق در عمق سی کیلومتری با هدف متوقف کردن هسته های وابسته به حزب کارگران کردستان (پ ک ک) و نیز کاهش سهم عراق از آب دجله در این شرایط به نفع ترکیه و شخص رجب طیب اردوغان (رئیس‌جمهور ترکیه) نخواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رأی الیوم در سرمقاله خود افزود صحنه دردناکی بود که برخی برادران عراقی پیاده از رود دجله عبور می کردند زیرا درصد آب بطور بی سابقه ای کاهش یافته است. علتش این است که دولت ترکیه تصمیمش برای پر کردن سد «ایلیسو» را که روی این رود ساخته شده، آغاز کرد. مقدار آبی که در این رود جریان دارد پنجاه درصد کاهش یافته یعنی از هشت میلیارد متر مکعب در سال به کمتر از سه میلیارد متر مکعب در مقایسه با سال گذشته رسیده است.

پس از اینکه دولت ترکیه امنیت منطقه شمال شرق سوریه را برقرار کرد و به توافقی با جیمز متیس، وزیر دفاع آمریکا درباره حل بحران بین دو کشور بر سر شهر منبج دست یافت که براساس آن گشتی‌هایی مشترک ترکیه و آمریکا در آنجا فعالیت دارند، دولت ترکیه تمرکز بر شمال عراق را آغاز کرد و نیروهایش را به آنجا منتقل کرد تا همانطور که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در گفتگوی تلویزیونی تهدید کرد برای حمله قریب الوقوع به پایگاه‌های پشتی حزب کارگران کردستان در سنجار، قندیل و حتی مخمور در جنوب موصل آماده شوند.

رای الیوم در ادامه نوشت: ورود به شمال عراق و کاهش مقدار آب دجله به شیوه ای چشمگیر دو امری است که پذیرش آن با هم برای دولت و ملت عراق دشوار است و حتی کاملا بر عکس احساسات دشمنی ضد ترکیه و رئیس جمهور آن را شعله‌ور خواهد کرد. به همین دلیل اردوغان کار خوبی کرد که دستور داد عملیات پر کردن سد «ایلیسو» متوقف شود که بار دیگر حجم آب دجله افزایش خواهد یافت. ورود نیروهای ترکیه به شمال عراق در عمق سی کیلومتری با هدف توقف گروه‌های وابسته به حزب کارگران کردستان بدون تردید نقض حاکمیت عراق به شمار می رود و بدون هر گونه مجوز قانونی از دولت مرکزی در بغداد انجام می شود.

در زمان صدام حسین یک معاهده بین ترکیه و عراق به نیروهای ترکیه اجازه ورود بدون محدودیت را می داد تا خطر حزب کارگران کردستان را بر ترکیه برطرف کنند اما این معاهده تا جایی که ما اطلاع داریم تمدید نشد. علاوه براین روابط ترکیه و عراق در زمان اشغال آمریکا در اوج خود قرار داشت زیرا دو کشور در زمینه مقابله با جنبش‌های جدایی طلب منافع مشترک داشتند. تا این لحظه بیانیه یا موضع رسمی دولت مرکزی بغداد در قبال این تهدیدها منتشر نشد. شاید دولت حیدرالعبادی سرگرم پیگیری نتایج انتخابات پارلمانی اخیر است که در آن فراکسیون العبادی پس از فراکسیون سائرون به رهبری مقتدا صدر در جایگاه دوم قرار گرفت.

 تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی سرنوشت ساز ترکیه دو هفته باقی است و این انتخابات برای ترکیه، شخص اردوغان و حزب عدالت و توسعه اهمیت دارد به همین دلیل حداقل کاری که اردوغان باید انجام دهد این است که تصمیم برای بازگرداندن آب‌ به رود دجله منحصر به ده روز آخر ماه رمضان نباشد و باید در چارچوب معقولی تمدید شود به گونه ای که در خدمت منافع دو کشور باشد زیرا محروم کردن بخش بزرگی از ملت عراق از آب این رود که شریان حیات میلیون‌ها کشاورز را تشکیل می دهد یک فاجعه انسانی خواهد بود و در کنار آن فاجعه سیاسی نیز خواهد بود و بر روابط دو کشور همسایه در زمان بسیار حساس بازتاب منفی خواهد داشت.

ترکیه که این روزها با خطرات متعددی از چند سو روبرو است نیاز به دوستانی دارد به ویژه کشورهای همسایه یعنی سوریه و عراق که مهمترین نشانه این دوستی احترام به حاکمیت دو کشور بر اراضی‌شان است و باید از هر اقدامی که بر سهم آن دو از آب دجله و فرات تاثیر منفی می گذارد خودداری کرد و به اعتقاد ما این امر تنها راه جلوگیری از تنش و تیره شدن روابط حسن همجواری تاریخی بین این کشورها است.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عراق ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۸۱۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،فرماندار ماکو در این دیدار که قائم مقام والی استان دوغوبایزید ترکیه هم حضور داشت با اشاره به ارتباطات دوستانه و دیرینه بین دو کشور بر تداوم این ارتباطات در بخش‌های اقتصادی و فرهنگی تاکید و گفت: گمرک بازرگان در مرز‌های دو کشور عامل تداوم این دوستی‌ها بوده و تداوم این دوستی‌ها در سایه ارتباطات گسترده فرهنگی و اقتصادی ساکنان دو سوی مرز است.   نادر کاظمی با اشاره به به وجود آمدن برخی از مشکلات در گمرک بازرگان و کندی تردد کامیون‌ها و مسافر از این گمرک به سمت کشور ترکیه افزود: لازم است مسئولان کشور ترکیه هم برای رفع برخی از مشکلات موجود در گمرک گوربلاغ ترکیه اقدام نموده تا مشکلی در تردد مسافر و کامیون در سوی مرز به وجود نیاید.   فرماندار ماکو همچنین به مشکلات به وجود آمده در قبال احداث دیوار مرزی ترکیه هم گفت: متاسفانه بعد از احداث این دیوار مرزی از سوی کشور ترکیه بعد از هر بارش شدید باران سیل ناشی از سمت ترکیه، به سبب جمع شدن آب در پشت این دیوار خسارت بسیار زیادی به روستا‌های مرزی و زیر ساخت‌های کشورمان در منطقه مرزی بورالان وارد می‌کند.   کاظمی خواستار رسیدگی به این مشکل هم از طرف مقامات ترکیه شد.   احمد دالکیران رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه هم با اظهار خرسندی از افزایش تداوم مراودات مرزی بین کشور‌های ایران و ترکیه گفت: رسیدن به سقف ۳۰ میلیارد دلار در سال توافق مقامات جمهوری اسلامی و ترکیه بوده و مسئولان کشور ترکیه برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کنند.   او با اشاره به کندی تردد در مرز بازرگان اشاره کرد و گفت: از سال گذشته کشور ترکیه به سبب ساخت و ساز‌های جدید در گمرک گوربلاغ تردد از این مرز و گمرک بازرگان تا حدی کاهش یافته که به محض اتمام این ساخت و ساز‌ها و عملیات عمرانی تردد از مرز‌های گوربلاغ ترکیه و بازرگان به نحو بسیار چشمگیری افزایش خواهد یافت.   وی افزود: با افزایش گیت‌های ورودی و خروجی در این دو مرز با اتمام ساخت و ساز‌ها هم تردد کامیون و هم تردد مسافر افزایش می‌یابد.   رئیس اداره مدیریت مرزی ترکیه به وارد آمدن خسارت ناشی از سیل از سمت دیوار‌های مرزی هم اشاره کرد و افزود: کشور ترکیه برای حسن همجواری و احترام متقابل برای همسایه و دوست و برادر خود ایران تلاش دارد با اقدامات موثر خسارت ناشی از قبال این دیوار مرزی را به حد صفر برساند.

دیگر خبرها

  • بررسی مسائل مرزی میان دو کشور ایران و ترکیه در مرز‌های شمال استان آذربایجان غربی 
  • ارتش ترکیه نیروی کمکی به شمال سوریه اعزام کرد
  • امیر بختیاری: تقلیل اقدامات ارتش در سال ابتدایی جنگ بی‌انصافی است/ در ارتش مخالفت چندانی با ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر وجود نداشت/ از سال دوم جنگ وحدت فرماندهی بین ارتش و سپاه از بین رفت
  • دستگیری اعضای یک باند وابسته به داعش در ترکیه
  • ترکیه: ۱۵ تروریست در شمال عراق از پای درآمدند
  • الدفاعی: وعده صادق، پایان‌بخش توهم ارتش شکست‌ناپذیر اسرائیل
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • اجلاس بین المجالس قدس در استانبول ترکیه
  • چرا بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند؟
  • اردوغان: در برابر نابودی فلسطینی‌ها سکوت نخواهیم کرد