Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-25@16:25:22 GMT

هنرمندان صنایع دستی قم در حاشیه

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۸۳۷۰۳

هنرمندان صنایع دستی قم در حاشیه

در این مطلب می خوانیم:
قم یکی از استان هایی است که از نظر رشته های صنایع دستی بسیار غنی است بطوری که هنرمندان این صنعت سبز در انواع رشته های هنری قالی، سفالگری و سرامیک سازی ، خرمهره سازی ، سنگتراشی و حکاکی روی سنگ ، منبت کاری، کنده کاری و مشبک کاری چوب ، تزئینات معماری ، معرق کاری ، شیشه گری ، نقاشی سنتی ، رودوزی های سنتی ، بافته های سنتی ، گیوه ، مرواربافی ، خراطی چوب ، نگارگری و تذهیب ، صحافی سنتی ، تزئینات پارچه ای ، رنگرزی گیاهی ، تولید فرآورده های پوست و چرم ، قلمزنی، مشبک کاری و حکاکی روی فلزات ، معرق ساقه گندم ، چلنگری (تولیدات فلزی فرفوژه) فعالیت می کنند وتولیدات منحصر بفردی دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


طبق گفته مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری قم دراین شهر 15هزار هنرمند در50 رشته هنری به تولیداین صنعت سبزمشغول هستند و چهارهزار و 200 هنرمند صنایع دستی از پروانه کسب برخوردارند .
مشکلی و یا مشکلاتی که هنرمندان صنایع دستی قم با آن دست به گریبان هستند یکی نداشتن مکانی مناسب برای عرضه تولیدات آنهاست ودیگری عدم اقبال عمومی همشهریان به خرید صنایع دستی هنرمندان این شهر است.
این درحالی است که شهرما به دلیل وجود حرم بانو فاطمه معصومه (س) ومسجد مقدس جمکران درزمینه گردشگری مذهبی از ظرفیت بالایی برخوردار است.
یکی از دردهای نگفتنی هنرمندان صنایع دستی در زمینه تخصیص مکان طرح اجرا نشده اختصاص بازار کهنه قم به هنرمندان صنایع دستی است که دراثر بی توجهی مسئولان، این بازارتاریخی هم اکنون محل تردد وسایل نقلیه شهری است که هنرمندان فعال در این بازارچه را بسیار نگران کرده است.
و اما مشکل دیگری که فعالان صنایع دستی شهرمان را نگران کرده عدم اقبال عمومی به تولیدات آنهاست ،مشکل
از جایی آب می خورد که در خیلی از فروشگاه های بزرگ ومهم مرکز شهر اثری ازهنرمندان صنایع دستی قم دیده نمی شود به جای آن تولیدات هنربندهای چینی به وفور وبسیار ارزان تر از صنایع دستی هنرمندان ما در معرض فروش قرارداده شد است .
آنچه که پیداست هنرمندان صنایع دستی قم در حاشیه هستند واینکه میراث فرهنگی ، صنایع دستی وگردشگری قم به تنهای قادر به رفع مشکلات هنرمندان صنایع دستی نیست وباید مسولان این شهر دست به دست هم بدهند وبرای رفع مشکل هنرمندان قم که نبود مکان عرضه تولیدات است تلاش کنند دراین شهر زائر پذیر مکان برای عرضه کم نیست همت وهمکاری لازم وجود ندارد که امیدواریم این رویه تغییر کند وما بزودی شاهد همکاری مدیران وخوشحالی هنرمندان شویم.
رشته های صنایع دستی موجود با تلاش و زحمت نسل های گذشته برای ما باقیمانده است هرچند که بسیاری از رشته های آن دیگر منسوخ شده است و هنرمندی به آن نمی پردازد. اما هم اکنون حفظ و حراست رشته های فعلی صنایع دستی قم و حمایت از هنرمندان وظیفه ای است که هم بردوش مردم و همه مسوولان سنگینی می کند .
/8138/ 6133/
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: روز قدس تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 صنایع دستی فلزات قم نقاشی وسایل نقلیه روز قدس تلگرام نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۸۳۷۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: سریال «نون خ» در ترویج صنایع دستی، مناطق گردشگری و آداب و روسوم مردم موفق بود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، عزت‌الله ضرغامی صبح امروز _چهارشنبه پنجم اردیبهشت_ در حاشیه جلسه هیئت دولت اظهار کرد: جا دارد از سازمان صداوسیما به‌خاطر انعکاس خوب در حوزه صنایع دستی و سنت‌های بومی مردم در سریال نون خ تشکر کنم، در نمایش دادن سبک زندگی مردم و برنامه‌های محلی و سنتی و ترویج این زندگی پاک خیلی موفق بودند و تصور من این است که اگر این‌ها به صورت فیلم‌های کوتاه دربیاید، در حوزه تولید شادی و روحیه برای مردم، می‌تواند خیلی مؤثر باشد.

وی درباره مقایسه موزه ملی با موزه لوور افزود: از من در مورد قیمت بلیت‌ها سوال شده بود و من گفتم رقم ۳۰,۰۰۰ تومان که سال‌ها تغییر نکرده بود، رقمی بسیار پایین و از همه دنیا ارزان‌تر است حتی من گفتم که نمی‌خواهیم خودمان را با موزه لوور مقایسه کنیم که ۲۲ یورو و معادل ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: خدمات خاصی در موزه لوور داده نمی‌شود و تقریباً همه موزه‌ها شبیه هم هستند و ما کارشناسان خیلی خوبی داریم.

این خبر در حال تکمیل است...

منبع: ایرنا

کد خبر 747457

دیگر خبرها

  • 43 دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان برگزار شد
  • برگزاری نمایشگاه گل و گیاه در اصفهان
  • تزریق ۵.۵ هزار میلیارد اعتبار به گردشگری آذربایجان‌شرقی
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • ارزش صادرات صنایع‌دستی از آذربایجان‌غربی ۲۲ درصد افزایش یافت
  • حمایت ۵ میلیارد تومانی از تولیدات رضوی هنرمندان
  • افزایش 22 درصدی ارزش صادرات صنایع دستی از آذربایجان‌غربی
  • جنجالی که «نماوا» به پا کرد
  • ماجرای جنجالی که «نماوا» به پا کرد
  • ایجاد تشکل‌های تخصصی صنایع‌دستی در کردستان/ هنرمندان صنعتگر حمایت می‌شوند