Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری بسیج قزوین: درس آمادگی دفاعی یکی از دروسی است که دانش آموزان آن را می آموزند؛ این درس با هماهنگی آموزش و پرورش و سپاه تدریس می شود؛ با این اوصاف پای صحبت های ابراهیمی مسئول بسیج دانش آموزی استان قزوین نشسته ایم:
درس آمادگی دفاعی از چه زمانی و چطور وارد دروس دانش آموزان شد؟
طبق قانون مجلس شورای اسلامی (ماده 64) که در تاریخ 21/7/1370 مصوب شد، وزارت آموزش و پرورش موظف است؛ با هماهنگی و نظارت سپاه پاسداران نسبت به اجرای آموزش های تئوری و عملی آمادگی دفاعی در قالب دروس الزامی در بین دانش آموزان مقاطع تحصیلی اول و دوم متوسطه، در پایه نهم 2 ساعت تئوری در هفته و یک روز اردوی عملی در طول سال تحصیلی و پایه دهم حداقل 3 ساعت در هفته به صورت تئوری و 3 روز در سال تحصیلی به صورت اردوهای عملی اقدام نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


چه اهدافی از تدریس این درس وجود دارد و در نهایت دانش آموزان با حضور در این کلاس ها قرار است چه بیاموزند؟
آنچه که ما را تک و تنها، 8 سال تمام در مقابل دشمن سربلند و پیروز نگه داشت؛ دشمنی سراپا مسلح که از سوی خیلی از کشورهای دیگر هم حمایت می شد، همین روحیه حماسی و بسیجی بود. با توجه به این نکات، دانش آموزان و نسل جدید ما علاوه بر آگاهی از آسیب های گوناگون و حملات احتمالی که می تواند متوجه کشور شود، راه مقابله با آن ها را می آموزند و همین آموختن باعث قدرت و عزت نفس ملی خواهد شد؛ چنانکه حضرت علی (ع) می فرماید "العلم سلطان" علم قدرت و تسلط است، آمادگی ما سبب ترس دشمن و مانع حمله وی خواهد شد ضمن آنکه آمادگی در برابر حوادث طبیعی نیز مد نظر این درس بوده است.
اهداف کلی درس آمادگی دفاعی در مدارس نهادینه سازی تفکر بسیجی و به دست آوردن آمادگی دفاعی توسط دانش آموزان در مقابل هر گونه حوادث نظامی و غیرنظامی و ترویج و انتقال فرهنگ ایثار، شهادت و ایجاد فضای حماسی و انقلابی در مدارس می باشد که از این طریق دانش آموزان با روحیه حماسی و سلحشوری و دفاعی بار می آیند و مهارت های فردی و گروهی در دفاع نظامی و غیرنظامی در آن ها تقویت شده؛ همچنین عمق بخشی داخلی و مقابله با جنگ نرم دشمن یکی دیگر از اهداف گنجاندن این درس بوده است.
در استان چند نفر سرمربی آمادگی دفاعی داریم؛ حاصل کار ایشان در طول سال تحصیلی اخیر چه بوده است؟
طبق دستورالعمل ابلاغی در راستای اجرای ماده 4 مصوب 13/9/91 هیئت وزیران، بخشنامه ای در تاریخ 27/9/91 به منظور هماهنگی و وحدت رویه در به کارگیری بهینه از نیروی انسانی متعهد صادر شد که مسئولیت کامل اجرای آن به عهده آموزش و پرورش می باشد و تدریس تئوری درس آمادگی دفاعی طبق قانون مصوب با کتب تالیف و چاپ شده بر عهده دبیرانی است که مشمول مفاد این دستور العمل ابلاغی و مستند وزارت آموزش و پرورش می باشند. در همین راستا برای اینکه دستور العمل فوق به درستی انجام گیرد و یک شبکه سازمانی برای اجرای بهتر کلاس ها و اردوهای عملی درس آمادگی دفاعی شکل بگیرد؛ سازمان بسیج کشور با هدف یک تغییر بنیادی در درس آمادگی دفاعی، تعدادی سرمربی برای این درس به کار گرفته است که چند هدف مهم را پیگیری کند از جمله:
- ایجاد یک شبکه سازمانی به منظور اجرای بهتر کلاس ها و اردوهای عملی درس آمادگی دفاعی
- تقویت و به روز رسانی روش ها و گویش های مربیان عملی این درس
- هدایت و نظارت بر عملکرد دبیران بخش نظری در مدارس
- سامان دهی و اثربخش نمودن اردوهای عملی و همچنین راهیان نور دانش آموزی
- انتقال و ارائه تجارب و خاطرات دفاع مقدس به دانش آموزان
- ترویج و انتقال فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت و ایجاد فضای حماسی و انقلابی در مدارس
- بهره گیری از ظرفیت های آموزش و پرورش
- تشکیل جلسات منظم جهت نظارت بر ساعات تدریس و صدور ابلاغیه تدریس دبیران برگزیده
با این اهداف در استان ما، برابر مفاد ابلاغی، تعداد 18 نفر از برادران و خواهران پیشکسوت پاسدار و بسیجی و غیر پیشکسوت در بخش خواهران در حوزه های بسیج دانش آموزی مشغول به فعالیت شده اند که حاصل کار این مجموعه بدین شرح می باشد:
متوسطه اول شامل:
دختر : در 262 کلاس - 7266 نفر
پسر: در 341 کلاس- 8561 نفر

و در متوسطه دوم
دختر: در 192 کلاس- 5082 نفر
پسر:در 146 کلاس- 3903 نفر
در سال تحصیلی 97-96 آموزش درس آمادگی دفاعی را دیده اند.
1004/ت30/ب

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۸۴۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود

معاون وزارت آموزش و پرورش از آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ خبر داد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ حمید طریفی حسینی معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ثبت‌نام دانش‌آموزان پایه اول دبستان از 19 اردیبهشت آغاز می‌شود، گفت: خانواده‌ها برای ثبت‌نام به دو روش الکترونیک و حضوری اقدام کنند. برای پیش ثبت‌نام الکترونیک باید به والدین باید به سامانه خدمات الکترونیک وزارت آموزش و پرورش به آدرس my.medu.ir یا my.gov.ir مراجعه کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه در آزمون استخدام آموزگار دوره ابتدایی که اسفند سال گذشته برگزار شد، 636 هزار نفر شرکت کردند و 28 هزار نفر پذیرش خواهند شد، افزود: سازو کار جذب و گزینش در دو سال گذشته تغییر کرده است و امسال معلمانی که رتبه استادی دارند در ارزیابی تکمیلی آزمون استخدامی به ما کمک می‌کنند.

آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از 19 اردیبهشت

240 هزار ردیف استخدامی آموزش و پرورش در دو سال

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: افراد پذیرفته شده در آزمون استخدامی باید دوره آموزشی را در دانشگاه فرهنگیان طی کنند؛ طی دو سال گذشته 240 هزار ردیف استخدامی به آموزش و پرورش اعطا شد که یک پنجم نیروی انسانی وزارتخانه را شامل می‌شود و  این باعث جریان یافتن خون تازه در رگ‌های آموزش و پرورش شد.

وی تأکید کرد: برنامه درسی مدارس باید متحول شود و به سمت آموزش مهارت زندگی در دوره ابتدایی برویم که این کار مهر امسال به صورت آزمایشی در پایه اول دبستان و در تعداد محدودی از مدارس انجام خواهد شد.

رویکرد آزمون‌های بین‌المللی با روش‌های مدارس ایران متفاوت است

طریفی حسینی درباره دلایل عملکرد ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین المللی تیمز و پرلز گفت: این آزمون‌ها سطح سواد خواندن، ریاضی و علوم دانش‌آموزان پایه چهارم ابتدایی و هشتم را می‌سنجد و به نوعی آزمون‌های مهارتی هستند، محتوایی که در آزمون‌های تیمز و پرلز سنجش می‌شود، رویکرد متفاوتی با روش‌های مورد استفاده در مدارس ایران دارد.

نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قدرتمند دنیا

وی گفت: باید توجه داشت که نظام آموزشی ایران در بین نظام‌های آموزشی قوی دنیا قرار دارد و در المپیادهای جهانی بیش از 20 مدال طلا داشتیم.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش مطرح کرد: در ایران تنوع قومیتی، فرهنگی و زبانی داریم و آزمون تیمز و پرلزمتناسب با شرایط فرهنگی و جغرافیایی ایران نیست و به دنبال طراحی آزمون بومی هستیم.

طریفی حسینی در پاسخ به این پرسش که دلایل نتایج ضعیف دانش‌آموزان ایرانی در بحث ریاضی و علوم در آزمون‌های بین المللی چیست، آیا هیچ بخشی نگران این عملکرد ضعیف نشده است؟ گفت: مطالعات بین المللی از جوانب مختلف مورد نقد هستند چون سوالات متناسب با نظام آموزشی کشورها نیست.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: مطالعات بین المللی می‌خواهند تمام نظام‌های آموزشی را مشابه کنند و کشورها باید خود را با شاخص‌های آنها تطبیق دهند؛ هم اکنون کشورهای مختلف دنیا متقاضی جذب فارغ التحصیلان مدارس ایران برای تحصیل در دانشگاه‌های خود هستند.

وی  بیان کرد: روند اٌفت عملکرد دانش‌آموزان ایرانی در آزمون‌های بین‌المللی از گذشته وجود داشته است البته چند برنامه را برای تقویت سواد خواندن دانش‌آموزان اجرا کردیم از جمله طرح خوانا همچنین در مناطق دو زبانه طرح زبان‌آموزی پایه اول دبستان را اجرا کردیم.

سطح سواد دانش‌آموزان در مقایسه با گذشته افزایش یافته است

طریفی حسینی درباره اینکه اگر بخواهیم سطح سواد دانش‌آموزان امروز را با 10 سال گذشته مقایسه کنیم، آیا سطح سواد افزایش پیدا کرده است؟ گفت: قطعاً می‌گویم افزایش یافته است.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش درباره اینکه آیا برای این موضوع ارزیابی و مستنداتی دارید، گفت: هم اکنون نوع سواد متفاوت شده است، در گذشته خواندن و نوشتن مطرح بود البته هم اکنون هم توانایی نوشتن جزوی از سواد است اما دنیای امروز برمهارت تأکید دارد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا سنجه‌ای وجود دارد که بتوانیم عملکرد آموزش و پرورش را بسنجیم؟ عنوان کرد: سند تحول بنیادین چشم انداز را روشن کرده است و ایران می‌تواند جزو کشورهای پیشرو در نظام‌های آموزشی باشد چون سطح پوشش تحصیلی در دوره ابتدایی 98 درصد است و در حوزه کیفیت، استانداردهای آموزشی مدارس ایران قابل مقایسه با سایر کشورها نیست همچنین تعداد معلمانی که امسال استخدام کردیم به اندازه تمام معلمان کشورهای اسکاندیناوی است.

طریفی حسینی ادامه داد: پراکندگی که در ایران به لحاظ زیر ساخت‌های آموزشی وجود دارد و سازو کار تأمین نیروی انسانی، بینظیر است و در مطالعات یونسکو، ایران به عنوان الگو در میان کشورهای منطقه مطرح می‌شود. ایران در برخی حوزه‌های آموزشی و سلامت، حرف برای گفتن دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت‌ نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از فردا آغاز می‌شود
  • ثبت‌نام کلاس‌اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • از تأثیر معلمان بر لوح سفید کودکان نباید غافل شویم
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه آغاز می‌شود
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • برگزاری کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • کلاس‌های بازیگری برای دانش آموزان تهرانی
  • دانش آموزان دیجیتالی، کلافه از امر و نهی ها