Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-02@04:20:54 GMT

ذکر ۵ ویژگی قرآن در سوره زمر/ قرآن؛ حق محض است

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۸۵۳۱۹

ذکر ۵ ویژگی قرآن در سوره زمر/ قرآن؛ حق محض است

به گزارش ایکنا از لرستان، آیت‌الله سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه خرم‌آباد شامگاه شنبه، ۱۹خرداد، در جلسه تفسیر قرآن‌کریم با محوریت آیه ۲۳ سوره زمر با مضمون «اللَّهُ نَزَّلَ أَحْسَنَ الْحَدِيثِ كِتاباً مُتَشابِهاً مَثانِيَ تَقْشَعِرُّ مِنْهُ جُلُودُ الَّذِينَ يَخْشَوْنَ رَبَّهُمْ ثُمَّ تَلِينُ جُلُودُهُمْ وَ قُلُوبُهُمْ إِلى‌ ذِكْرِ اللَّهِ ذلِكَ هُدَى اللَّهِ يَهْدِي بِهِ مَنْ يَشاءُ وَ مَنْ يُضْلِلِ اللَّهُ فَما لَهُ مِنْ هادٍ»، اظهارکرد: در این آیه به بیان ویژگی‌های قرآن کریم پرداخته شده است، کمااینکه خداوند قرآن منبع هدایت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان این‌که در آیه قبل ویژگی‌‌های کسانی‌که هدایت شده و یا دچار گمراهی شدند، بیان شد، افزود: خداوند در این آیه قرآن‌کریم را به‌عنوان منبع هدایت معرفی کرده است، این در حالی‌است که این آیه ۵ صفت از صفات قرآن‌کریم را تبیین کرده است.
آیت‌الله میرعمادی «أَحْسَنَ الْحَدِيثِ» بودن قرآن را نخستین ویژگی آن در این آیه ذکر کرد و ادامه داد: خداوند نیکوترین سخن را بیان کرد، کمااینکه به سخنان نو حدیث گفته می‌شود.

آیات قرآن هیچ‌گاه کهنه نمی‌شود

نماینده ولی‌فقیه در لرستان نو بودن آیات قرآن را ویژگی آن برشمرد و گفت: سخنان قرآن نو بوده و دارای طراوت است و هیچ‌گاه کهنه نمی‌شود.
امام‌ جمعه مردم خرم‌آباد با طرح این سؤال که چرا قرآن «أَحْسَنَ الْحَدِيثِ» است، اضافه کرد: اولین دلیل بر «أَحْسَنَ الْحَدِيثِ» بودن قرآن این است که قرآن حق محض است و باطل در آن راه ندارد به‌معنای دیگر «احسن الحدیث» یعنی سخنی که حق محض است.
این مفسر قرآن‌کریم دلیل دوم «أَحْسَنَ الْحَدِيثِ» بودن قرآن را به جهت جامعیت آن دانست و با ذکر این مطلب که قرآن معیارهای «احسن‌الحدیث» را دارا است، خاطرنشان کرد: قرآن فصل‌الخطاب تمام کلمات است و از نظر معنا عمیق و بالاترین معانی را دارد.
وی با بیان این مطلب که در آیه ۲۳ سوره زمر پنج ویژگی برای قرآن ذکر شده است، اضافه کرد: «كِتاباً مُتَشابِهاً» ویژگی دیگر قرآن کریم است بدین معنا که قرآن کتابی است که هر قسمتی از آیاتش شبیه و مانند قسمت‌های دیگر است.
آیت‌الله میرعمادی افزود: کلمه متشابه اسم فاعل است و در قرآن با دو معنا به کار رفته به طوری‌که در این آیه متشابه به‌معنای تشابه و شبیه هم بودن است یعنی برخی آیات قرآن شبیه هم همدیگر است کمااینکه در قرآن آیات یکنواخت هستند.
وی در خصوص سومین ویژگی قرآن‌کریم به «مثانی» بودن آیات قرآن اشاره کرد و گفت: «مثانی» به معنای انعطاف و گرایش است، قرآن کتاب مثانی است یعنی برخی آیات قرآن ناظر به برخی آیات دیگر است یا به عبارتی برخی آیات را می‌توان با آیات دیگر تفسیر کرد.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان به روش تفسیری علامه طباطبایی با عنوان قرآن به قرآن اشاره کرد و گفت: علامه طباطبایی اعتقاد دارد که قرآن مثانی است و برخی آیات برخی دیگر را تفسیر می‌کند، این در حالی‌است که برخی دیگر از مفسران مثانی را به‌معنای دوتا دوتا یا تکرار ترجمه می‌کنند، یعنی برخی آیات قرآن تکرار شده است.
امام‌ جمعه خرم‌آباد ادامه داد: برخی مفسران به این عقیده است که «مثانی» به‌معنای تکرار نزول قرآن است یکبار نزول دفعی و بار دیگر تدریجی، کمااینکه تفسیر دیگر «مثانی» دلالت بر این امر دارد که قرآن دارای دو لایه ظاهری و باطنی است.

نفوذ آیات در قلوب انسان؛ ویژگی قرآن کریم

این مفسر قرآن‌کریم نفوذ آیات قرآن در دل انسان را ویژگی چهارم قرآن ذکر کرد و ادامه داد: وقتی آیات قرآن نازل می‌شود کسانی‌که خشوع دارند پوست بدنشان از ترس خدا جمع می‌شود.
وی تصریح کرد: اگر در زمان خلوت قرآن بخوانیم آن وقت به تاثیر قرآن را می‌فهمیم، زیرا قرآن کتابی است که مایه سکون و آرامش دل انسان می‌شود.
آیت‌الله میرعمادی به تاثیر آیات قرآن بر دل‌ها اشاره و با ذکر این مطلب که آیات قرآن دو دسته آیات عذاب و بشارت است، اضافه کرد: وقتی آیات عذاب خوانده می‌شود لرزه بر بدن انسان می‌افتد و وقتی آیات بشارت بیان می‌شود، دل انسان نرم می‌‌شود.

«اضلال بخشی» خدا به‌معنای کیفر دادن است نه گمراهی

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با بیان این‌که کسی‌که هدایت خدا را قبول نکرد مجازات می‌شود، «اضلال بخشی» خدا را همان کیفر دادن خدا معنا کرد و گفت: اضلال خدا به‌معنای گمراهی نیست بلکه به‌معنای کیفر دادن خداست.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا لرستان فعالیتهای قرآنی تفسیر سوره زمر آیت الله میرعمادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۸۵۳۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی کارگاه آموزشی تخصصی قرآن کریم در بابل

دریافت 34 MB کد خبر 6092135

دیگر خبرها

  • (تصاویر) نخستین نمایشگاه قرآن کریم حکومت طالبان
  • اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب تبیین و نشر داده شود
  • تبیین نگاه قرآنی رهبر معظم انقلاب را نباید در تدوین چند کتاب خلاصه کرد
  • احزاب ویژگی‌های حزب‌الله را از آیات و روایات استخراج و به‌ کار بندند
  • فیلم/ تلاوت قرآن کریم قبل از بیانات رهبر انقلاب
  • برگزاری دوره تربیت معلم تدبر سوره‌ای قرآن در مشهد
  • فیلم/ هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد
  • هتک حرمت مجدد قرآن کریم در سوئد | ویدئو
  • برپایی کارگاه آموزشی تخصصی قرآن کریم در بابل
  • تلاوت آیات سوره بقره از سوی گروه تواشیح بین المللی تسنیم