Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، شامگاه نوزدهم خرداد ماه، شهیندخت مولاوردى دستیار رییس جمهور در امور حقوق شهروندى، مشاور وزیر کار و اتاق اصناف،بروجردى رئیس کتابخانه ملى از سامانسراى لویزان بازدید و با مددجویان روزه خود را افطار کردند.

‌‎اکبر نعمتى سرپرست مدیر عامل سازمان خدمات اجتماعی شهردارى تهران با بیان و تشریح عملکرد سازمان متبوعش در سامانسرای لویزان و رسیدگی به وضعیت بانوان آسیب دیده پایتخت که توسط گشت هاى فوریت خدمات اجتماعی به این سامانسرا ارجاع داده میشوند، گفت: قاطعانه می توانم بگویم که سازمان خدمات اجتماعى

‌‎ در حوزه ی ساماندهی آسیب های اجتماعی تنهاست و یاری گری ندارد چرا که اگر پروسه حمایت از زنان و مردان آسیب دیده تکمیل بود الان شاهد افزایش آسیب های اجتماعی در کلانشهر تهران نبودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

‌‎وی با اشاره به چرخه ناقص حمایت از افراد در معرض آسیب و آسیب دیده و گلایه از عدم حضور ارگان های همکار و دست اندرکار در این حوزه افزود: سرنوشت فرایند چرخه ساماندهی معتادان متجاهر ، افراد کارتن خواب، متکدیان و تمامی افراد جامعه هدف را با اتحاد و همدلی ١٢ ارگان فعال 

‌‎رقم میخورد . 

‌‎نعمتی در تشریح ماموریت های ذاتی سامانسرای لویزان بیان کرد: 

‌‎طبق اسناد فرا دستی و مستندات قانونی سامانسرای لویزان مرکز نگهداری موقت افراد آسیب دیده و جامعه هدف میباشد اما متاسفانه به دلیل عدم ورود جدی و اثر گذار دستگاه های ذیربط در امر ساماندهی آسیب ها و بار سنگین مدیریت اجتماعی شهر تهران در این امر، وظایفی غیر از آنچه در حوزه ی اختیارات این مرکز است به ما از طریق مسئولان قانون گذار و فرا دست محول می شود که ما به ناچار موظف به پذیرفتن آنها میشویم 

‌‎این مقام مسئول در شهرداری تهران ،گفت: اگر مدیریت شهری از چتر حمایتی استانداری ، فرمانداری، وزارت کشور ، ستاد مبارزه با مواد مخدر ، پلیس پیشگیری ، اورژانس تهران، وزارت بهداشت و درمان ، بهزیستی تهران ، کمیته امداد امام خمینی(ره) و دیگر نهادهای مسئول در امر حمایت از افراد آسیب دیده  ، بهره مند شود و  هر کدام از این ارگان ها ماموریت محوله ی خود را به نحو احسن انجام دهند ، میتوان کارنامه ی درخشانی در حوزه ی اجتماعی ارائه کرد.

 

‌‎وی یکی از مهمترین دلایل حضور بانوان فعال در حوزه ی اجتماعی و دولت ، شورا و مجلس در سامانسرای لویزان را با توجه به اختیارات و قدرت بالای نظارتی در حوزه ی حمایت و پیشگیری از آسیب های اجتماعی دانسته و الزام دستگاه ها به حمایت و همکاری بیشتر با مدیریت شهری ، هم اندیشی و همفکری ، ارائه ی راهکار برای پرهیز از موازی کاری ، نظارت بر قوانین مصوب در امر کنترل ، ساماندهى و کاهش آسیب های اجتماعی  قلمداد کرد.

 

‌‎سرپرست سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه ٥٠ تا٦٠ درصد مددجویان پذیرش شده در مددسرای خاوران ، سامانسرای اسلامشهر و دیگر مراکز از شهرستان هاى دیگر به پایتخت آمده اند ، گفت:  امر موفقیت آمیز ساماندهی آسیب های اجتماعی ،مستلزم همکاری های فرابخشی و فراسازمانی است که امیدوارم با نظارت دولت ، شورا و مجلس شورای اسلامی دستگاه های اجرایی، قضایی و انتظامی به همکاری و هماهنگی بیش از پیش فراخوانده شوند تا وضعیت اسفناک آسیب های اجتماعی التیام بیابد .

‌‎اکبر نعمتی  افزود : شیوه جمع آوری و ساماندهی متکدیان و افراد بی خانمان شهر تهران به هیچ وجه جوابگو نیست و پروسه ی ناقصی را طی میکند چرا که مددجو از طریق گشت فوریت خدمات اجتماعی جذب میشود و پس از طی فرایند مشخصی بعد از بهبودی باید مرحله توانمند سازی و اشتغالزایی وی توسط دیگر نهادها انجام شود و به آغوش خانواده باز گردد که متاسفانه به دلیل عدم حضور نهادهاى موصوف، مددجو مجددا به چرخه ناقص ساماندهی باز میگردد و همچنان لکه ی سیاه آسیب های اجتماعی بر پیشانی این کلانشهر خودنمایی میکند .

‌‎ سرپرست سازمان خدمات اجتماعی شهرداری تهران، اتحاد، همفکری و پرهیز از نگاه جریانى و حزبى یا جناح سیاسی،تدابیر ویژه ی امنیتی و اجتماعی را از عوامل مهم و حیاتی عنوان کرد و افزود: با توجه به این موضوع و روند رو به رشد آسیب های اجتماعی در جامعه و بالاخص زنان ، این سیاهی ها زیبنده شهر تهران نیست.

‌‎نعمتی با اشاره به  نقش مسئولیت اجتماعی(csr)  و تلفیق آن با مبحث آسیب هاى اجتماعى، گفت: «ما میتوانیم از ظرفیت بعضی از بنگاه هاى اقتصادى در راستای کاهش آسیب های اجتماعی استفاده نماییم و به آنها خدمات اجتماعی ارائه کنیم و این موضوع نباید با نگاه صرف بهره گیرى از مسئولیت اجتماعى بنگاه ها بدون رویکرد اجتماعى اقتصادی به عنوان درامد اشتباه گرفته شود .»

او  در پایان یکی از عوامل موفقیت شهرداری در حوزه ی ساماندهی آسیب های اجتماعی را حضور پررنگ NGO هاى فعال در حوزه زنان  مطرح کرد و از زحمات آنان قدردانی کرد.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: پایتخت حقوق دولت شهرداری تهران مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۸۵۸۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران از برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در ۲۵ و ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ در سالن همایش‌های بین‌المللی رازی خبر داد و گفت: شمار خودکشی در ایران کم‌تر از میانگین جهانی و ۶.۸ مورد در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است.

به گزارش ستاد خبری همایش ملی پیشگیری از خودکشی، دکتر عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، در نشست مقدماتی برگزاری این همایش، با ابراز خرسندی از این‌که با وجود سیاه‌نمایی رسانه‌های معاند شمار خودکشی در ایران کم‌تر از متوسط جهانی است، در ادامه اظهار کرد: براساس آمار‌های جهانی میانگین خودکشی در دنیا ۱۱ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت و در ایران ۶.۸ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، با این وجود در کشور مسلمان حتی یک مورد خودکشی هم گناه است.

وی با اشاره به آمار خودکشی در کشور‌های اسکاندیناوی به‌علت شرایط خاص جغرافیایی، محیطی و نور کم در این کشور‌ها گفت: این نشست مقدمات اجرایی برای تحقق کار‌های علمی در همایش ملی پیشگیری از خودکشی در شهریور ۱۴۰۳ است تا برای پیشگیری از خودکشی با تبعات فراوان برای خانواده و جامعه، اقدام موثری انجام شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران، با اشاره به آیه ۳۲ سوره مائده درباره اهمیت نجات جان انسان‌ها، خاطرنشان کرد: براساس توصیه‌های الهی و دین مبین اسلام بحث نجات انسان و پیشگیری از خودکشی برای دانشگاه‌های علوم پزشکی با وظیفه حفظ و ارتقاء بهداشت و درمان در کشور یک تکلیف است.

تأکید بر ضرورت حفظ تقسیم کار برای پیشگیری از خودکشی در کشور 

در ادامه این نشست، حمید یعقوبی، رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی، با تشریح اهداف همایش ملی پیشگیری از خودکشی در ادامه تصریح کرد: یکی از اهداف برگزاری این همایش تهیه نقشه بومی پیشگیری از خودکشی با استفاده از تجارب جهانی است، در عین‌حال باید علل خودکشی در ایران بیشتر شناسایی شوند که این همایش می‌تواند زمینه‌ساز این مسأله باشد.

وی  با اشاره به مقایسه آمار جدید خودکشی در ایران نسبت به سال‌های گذشته در ادامه بر ضرورت تقویت پیشگیری از خودکشی تأکید و تصریح کرد: براین اساس باید برای کاهش پدیده خودکشی در کشور تقسیم کار ملی انجام شود که باید در این زمینه سازمان ملی صدا و سیما، حوزه علمیه و سازمان تبلیغات اسلامی وارد عمل شوند.

خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است

حمید پیروی، رئیس مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی در آگاهی‌بخشی و افزایش سطح سواد جامعه درباره این پدیده شوم در ادامه اهداف و بخش‌های مختلف این همایش را تشریح و خاطرنشان کرد: آمار خودکشی در ایالات متحده آمریکا بیش از متوسط جهانی و ۱۴.۴ در ۱۰۰ هزار نفر جمعیت است، اما با وجود آمار اندک خودکشی در ایران (کم‌تر از میانگین جهانی) دانشگاه علوم پزشکی ایران همواره می‌کوشد تا شیب این آمار را کاهش دهد، برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی نمونه بارزی از این اقدامات است.

وی خودکشی را در ۲۳ کشور دنیا جرم دانست و در ادامه بر ضرورت اجرای کامل سند ملی خودکشی ابلاغ‌شده در سال ۱۴۰۰ تأکید کرد.

۳۰ نهاد مسئول کاهش آسیب‌های اجتماعی در کشور

در ادامه این نشست، غلام‌عباس ترکی، معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور، با تشریح سیاست‌های دادستانی کل کشور گفت: دستگاه قضایی براساس قانون اساسی وظیفه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در کنار مسئولیت رسیدگی به جرائم را بر عهده دارد، با این وجود پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی یک اقدام بین‌بخشی است، و بسیاری از آسیب‌های اجتماعی در اختیار قوه قضائیه نیست.

وی با بیان این‌که در قانون برنامه ششم، بر پیشگیری از ۵ آسیب اجتماعی حاشیه‌نشینی، اعتیاد، بیکاری و ... تأکید شده تا آمار این آسیب‌ها به ۲۵ درصد کاهش یابد، افزود: بر این اساس مولفه‌های اقتصادی و معیشتی در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأثیر بسزایی دارد و به‌نوعی ۳۰ نهاد در این زمینه مسئولند. 

معاون دادستانی کل کشور، ادامه داد: با وجود شمار اندک پدیده خودکشی در ایران، نسبت به میانگین جهانی، اما در مقایسه با آمار سال‌های گذشته باید اقدامات پیشگیرانه‌تری لحاظ شود، که بر این اساس ارزیابی و به‌روزرسانی سند ملی خودکشی پیشنهاد می‌شود.

ترکی در ادامه آمار‌های مرتبط با حوزه خودکشی در کشور را براساس سن جمعیتی و میزان مداخلات فوری تشریح کرد.

خودکشی در ایران بدون تعقیب کیفری 

محمدحسین صادقی، مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، هم با اشاره به اهمیت برگزاری همایش ملی پیشگیری از خودکشی با استفاده از ظرفیت دستگاه‌ها و انجمن‌های علمی در ادامه مداخله در حوزه آسیب‌های اجتماعی را از وظایف و دغدغه‌های جدی مقام معظم رهبری برشمرد و افزود: براین اساس این موضوع برای همه یک تکلیف است.

 وی جایگاه ایران در زمینه آمار پدیده خودکشی را مطلوب، اما نه ایده‌آل دانست و در ادامه بر ضرورت تلاش بیشتر در این حوزه تأکید و خاطرنشان کرد: براساس آموزه‌های دینی و قرآنی حتی یک خودکشی در کشور نباید رخ دهد. با این وجود جرم خودکشی در ایران تعقیب کیفری ندارد و این در حالی است که در برخی کشور‌ها چنین نیست. 

مدیرکل پیشگیری از وقوع جرم و آسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، با اشاره به رویکرد قوانین جزائی در تعریف حبس با درجات متعدد برای افرادی که ارتکاب خودکشی را ترغیب می‌کنند، یادآور شد: بازتاب‌های رسانه‌ای در افزایش خودکشی تأثیر بسزایی دارد، براین اساس ترویج آموزش‌های پیشگیرانه در این حوزه بسیار اثرگذار است.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی کلينيک

دیگر خبرها

  • خودکشی در ایران کمتر از آمار جهانی
  • خودکشی ایرانی ها، کمتر از میانگین جهانی
  • تفاهم نامه ارائه خدمات رونشناختی در حوزه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی کارگران امضا شد
  • خودکشی در ۲۳ کشور دنیا جرم و اجرای کامل سند ملی خودکشی در ایران ضروری است
  • افزایش تعداد مددسراها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • شهرداری به دنبال کاهش آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا
  • افزایش تعداد مددسرا‌ها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • طرح ساماندهی آسیب‌های اجتماعی ادامه دارد
  • بهادری جهرمی: هیچ مرجعی معطل تصویب قانون جدید برای ساماندهی حجاب نیست
  • جمع‌آوری ۱۱۹۶ کودک کار در طرح مقابله با کلونی‌های آسیب‌پذیر