Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-24@10:52:14 GMT

تفاوت نرخ ارز در تأمین برخی داروها وققه ایجاد کرد

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۸۶۹۴۳

تفاوت نرخ ارز در تأمین برخی داروها وققه ایجاد کرد

تهران-ایرنا- دبیر انجمن داروسازان ایران با اشاره به کمبودهای دارویی، تفاوت نرخ ارز را از مهمترین دلایل کمبودهای دارویی عنوان کرد و گفت: تفاوت نرخ ارز در تامین اقلام دارویی سفارشی، وقفه ایجاد کرده است.

سیدمهدی سجادی در گفت و گو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: فعلا کمبودهایی در سطح عرضه دارو وجود دارد؛ سازمان غذا و دارو اعلام کرده است که تفاوت های نرخ ارز را پوشش می دهند به همین علت اکنون وقفه ای در تامین داروهای سفارشی ایجاد شده تا تامین کنندگان سفارش ها را با قیمت ها تنظیم کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اضافه کرد: این وقفه ها به ویژه در مورد داروهای وارداتی اتفاق افتاده و بخشی از شرکت های تولیدکننده داخلی نیز باید مواد اولیه را از خارج تامین کنند بنابراین لازم است که شرایط ارز تثبیت شود. از سوی نیز برخی اقلام دارویی نیاز به اصلاح قیمت دارند و تامین کنندگان دارو براساس این شرایط پیش بینی سالانه دارویی خود را سفارش می دهند.
وی تصریح کرد: طی دو ماه گذشته شاهد کمبودهایی در بازار دارویی هستیم اما مدیران و مسئولان تا جای ممکن این کمبودها را در سطح عرضه مدیریت می کنند.
به گزارش ایرنا، کیانوش جهانپور مدیر روابط عمومی سازمان غذا و دارو طی روزهای اخیر اعلام کرده است که 60 تا 65 قلم کمبود دارویی واقعی وجود دارد و علاوه بر آن کمبودهای مقطعی برخی از اقلام دارویی را داریم و موضوع جدیدی نیست اما همواره فراز و فرودهایی داشته است.
خبرنگار ایرنا با پیگیری های خود فهرست حدود90 قلم انواع اشکال دارویی را که در سطح داروخانه ها باکمبود مواجه است را به دست آورد، برخی از این داروها برای شیمی درمانی و انواع بیماری های مختلف مانند صرع و پارکینسون کاربرد دارند. اسامی این داروها به تفکیک نوع محصول به این شرح است.

* آمپول:
ارگالوتران، استیل سیستئین، ایلوپروست، پرولوتون، پمبرولیزومب، تمودال، توبرامایسین، دوستاکسل، دیازوکساید، سدیم بنزوات، فنیل افرین، فلوفنازین، فولوسترانت، گاردازیل، گلوکانتیم

*اسپری:
سیمبیکورت، کامبیونت

*سوسپانسیون:
پوساکونازول

*شربت:
اپیلیم، لیسکانتین، نیتروفورانتوئین، والپروات

*شیاف:
سیکلوژست، مزالازین- آساکول

*روغن: ام سی تی

*قرص:
آدفوویر، افینت، بوسولفان، پروپانتلین ،تری هگزی فنیدیل، داستینکس، دیدروژسترون، روواتینکس، سدیم بنزوات، کتوکونازول، کلومیفن، کینیدین، گرانیسترون، لینزولید، لوبل، مرکاپتوپورین، مادوپار، متوهگزال، نیمودیپین، وارفارین و هیدرالازین

*قطره:
آرتلاک ساده و ادونس

* کپسول:
آناگرالید، استراموستین، تگافور، دیازوکساید، زونیزوماید، فلوکونازول، کرون

*واکسن:
پرونار، هیدروکسی اوره

*ویال:
آبراکسان، اربیتوکس، اسمولول، اکتیلایز، ایمونوگلوبین، بلئومایسین، بوسولفان، پروکاین امید، پگافرون، پمترکسد، پپراسیلین+تازوباکتام، تمودال، توپوتکان، جمسیتابین، داکاربازین، دانوروبیسین، دوکسوربیسین، دیسپورت، دیجی فاب، زولیر، زومتا، فرگمین، کاربوپلاتین، کارموستین، گونال اف، لینزولید، هرسپیتین (150-440)
اجتمام * 9185 * 3063

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي دارو كمبودهاي دارويي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۸۶۹۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی خاص

دکتر فرهاد خدایی با اشاره به اینکه ارتباط الکترونیکی تأمین‌اجتماعی‌ و بیمه سلامت، ارتباطی دائمی است و اطلاعات بیمارانی که تحت پوشش تأمین‌اجتماعی و در دسته بیماران مشمول حمایت از صندوق بیماران خاص هستند، به‌صورت مستمر به بیمه سلامت ارسال می‌شود، اظهار کرد: صندوق حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج، در دولت سیزدهم  و در سازمان بیمه سلامت برای حمایت مؤثرتر از همه آحاد جامعه در برابر هزینه‌های بیماری‌های پرمخاطره و بیماری‌های مزمن تشکیل شده است. هر ساله اعتبار مشخصی در بودجه برای حمایت از این بیماران پیش‌بینی می‌شود و در اختیار این صندوق قرار می‌گیرد. بیماران خاص و صعب‌العلاج تحت پوشش تأمین‌اجتماعی نیز با معرفی و ارائه اطلاعات از سوی این سازمان، علاوه بر خدمات درمانی تأمین‌اجتماعی؛ مشمول حمایت‌های مورد تعهد صندوق یادشده و کاهش سهم فرانشیز پرداختی هستند.

وی افزود: مهم‌ترین مشکل این بیماران که بیشترین مراجعات آنان را در پی دارد مربوط به هزینه‌های داروهای مورد مصرف آنان است. تا پیش از این، بیماران خاص تحت پوشش تأمین‌اجتماعی، بعد از تهیه داروهای تجویزی باید به واحدهای خسارات متفرقه مدیریت‌های درمان تأمین‌اجتماعی در استان خود مراجعه می‌کردند تا مابه‌التفاوت سهم مورد تعهد این صندوق در مورد داروهای مشمول را دریافت کنند. با جلسات و نشست‌های متعددی که میان تأمین‌اجتماعی و بیمه سلامت برگزار شد در حال حاضر، ارتباط برخط داروخانه‌ها با سازمان بیمه سلامت برقرار شده است. به این ترتیب سهم موردتعهد صندوق بیماری‌های خاص و صعب‌العلاج در همان لحظه نسخه‌پیچی در داروخانه محاسبه و از فرانشیز پرداختی بیمه‌شده کسر می‌شود. درواقع دیگر نیازی به مراجعه حضوری این بیماران به واحدهای خسارات متفرقه نیست. در خصوص اتصال سایر مراکز پاراکلینیک مانند فیزیوتراپی، آزمایشگاه، سی‌تی‌اسکن، ام.آر.آی و ... به این سامانه نیز هماهنگی‌ها و جلسات بین این دو سازمان هنور در حال پیگیری است.

معاون خرید راهبردی اداره‌کل درمان غیرمستقیم سازمان تأمین‌اجتماعی افزود: بیماران خاص و صعب‌العلاج از این پس در هنگام مراجعه به داروخانه‌ها برای دریافت داروهای تجویزی، چنانچه داروی تجویزی برای آنان از داروهای مشمول حمایت صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج باشد، به‌صورت برخط و خودکار از حمایت این صندوق در زمینه فرانشیز دارو بهره‌مند خواهند شد و نیازی به اقدام خاصی از سوی این بیماران نیست.

وی همچنین گفت: در مورد بیماران مبتلا به بیماری‌های پرمخاطره مانند هموفیلی، تالاسمی، ام.اس، سرطان، اوتیسم و  بیماری‌های ژنتیک و برخی دیگر از بیماری‌ها، بهره‌مندی از حمایت صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج، منوط به تشکیل پرونده در مدیریت‌های درمان تأمین‌اجتماعی استان‌ها است. در مورد بیماری‌های مزمن دیابت و فشار خون نیز امکان نشان‌دار شدن بیماران به عنوان بیمار مشمول این حمایت‌ها، توسط پزشکان متخصص و در سامانه نسخه‌نویسی الکترونیک فراهم شده است.

خدایی در مورد هزینه‌های بستری بیماران خاص و صعب‌العلاج نیز گفت: طبق ابلاغ وزارت بهداشت و درمان، بیمارستان‌ها ملزم شده‌اند مقررات مربوط به حمایت‌های صندوق بیماران خاص و صعب‌العلاج را در سامانه مدیریت اطلاعات بیمارستانی (HIS) ثبت کنند. به این ترتیب در بیمارستان‌های طرف قرارداد بیمه‌های پایه، سهم این صندوق از هزینه‌های درمان بیمار به‌صورت برخط و خودکار محاسبه می‌شود. در بیمارستان‌های خصوصی غیرطرف قرارداد بیمه‌های پایه نیز این بیماران می‌توانند بعد از ترخیص و با ارائه اسناد و مدارک هزینه‌های بیمارستانی به واحدهای خسارات متفرقه، سهم صندوق یادشده را دریافت کنند.

گفتنی است طبق بند (ن) تبصره ۱۷ قانون بودجه ۱۴۰۱ حمایت‌های ویژه‌ای برای بیماران خاص و صعب‌العلاج در نظر گرفته شده و صندوق ویژه‌ای برای حمایت از این بیماران در دولت سیزدهم تشکیل شده است. موضوع فعالیت این صندوق، فراهم‌آوردن زمینه تأمین مالی بهینه داروها، تجهیزات پزشکی، کالاها و خدمات سلامت‌محور مرتبط با بیماری خاص و صعب‌العلاج مشتمل بر خدمات ارتقای سلامت، خدمات پیشگیرانه، خدمات تشخیصی و درمانی، خدمات بازتوانی و توانبخشی و مراقبت‌های دوره‌ای و تسکینی، خدمات پرستاری و درمان در منزل و نظایر آن است فهرست آن به تصویب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • متفورمین و سرماخوردگی بزرگسالان پرمصرف‌ترین داروهای کشور
  • بهره‌مندی بیماران خاص از حمایت‌های دارویی خاص
  • مسکن مجاز در دوران بارداری
  • معاون سازمان غذا و دارو: عطاری‌ها حق فروش دارو یا فرآورده دارویی را ندارند
  • رشد ۲۶ درصدی تامین ارز دارو در سال ۱۴۰۲
  • برای خود و دیگران خودسرانه دارو تجویز نکنیم!
  • بیماری ترانه علیدوستی چیست؟/ جزئیات
  • دارو زباله نیست!
  • تعرفه‌های خدمات دارویی تعیین شد
  • این ۷ دسته دارو را بی‌رویه نخورید | داروخانه‌ها شبیه سوپرمارکت‌ها عمل می‌کنند