Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرید ایساک در دیدار رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی ایران گفت: دانشگاه مذاهب اسلامی با نشست های علمی می تواند سبب انسجام روزافزون جوامع مسلمان شود.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین مختاری رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در جریان سفر به آفریقای جنوبی با فرید ایساک قرآن پژوه و مبارز برجسته ضد نژادپرستی در آفریقای جنوبی دیدار و گفت وگو کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این دیدار حجت الاسلام والمسلمین مختاری به معرفی و فلسفه تأسیس دانشگاه مذاهب اسلامی، ماموریت ها و اهداف آن پرداخت و گزارشی در خصوص فعالیت های دانشگاه در عرصه بین المللی ارائه کرد.

وی در این دیدار تاکید کرد: دانشگاه مذاهب اسلامی یکی از دانشگاه های حاکمیتی ایران است که دانش آموختگان آن مبلغین وحدت و تقریب در کشورهای خودشان هستند.

رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی گسترش فعالیت های مشترک بین المللی با دانشگاه های مختلف جهان را از اولویت های این نهاد علمی دانست.

ایساک نیز ضمن اعلام آمادگی برای همکاری های مشترک، از وجود دانشگاه مذاهب اسلامی که می تواند در جهت گسترش همگرایی مذهبی موثر باشد قدردانی و ابراز خرسندی کرد.

نویسنده کتاب "قرآن، آزادی و پلورالیسم؛ یک چشم انداز اسلامی همبستگی بین مذهبی علیه بیداد" ابراز امیدواری کرد برنامه های علمی مشترک اندیشمندان کشورهای مختلف با دانشگاه مذاهب اسلامی سبب انسجام روزافزون جوامع مسلمان بشود.

در پایان این دیدار لوح و تندیس یادبود دانشگاه مذاهب اسلامی توسط رئیس دانشگاه مذاهب به پروفسور ایساک اهدا شد.

فرید ایساک مبارز برجسته ضد نژادپرستی در آفریقای جنوبی است که در عرصه قرآن ‏پژوهی به تحقیقات دامنه‏ داری پرداخته، ایساک تحصیلات آکادمیک خود را از یک مرکز علمی پاکستان که به نام جمعیت علمیه اسلامیه در کراچی فعالیت داشت شروع کرد و پس از فراغت از تحصیل در رشته فقه و الهیات اسلامی به علوم قرآن علاقه‏مند شده و موفق شد با درجه فوق لیسانس از جمعیت ابوبکر همان شهر، راهی دانشگاه بیرمنگام در انگلستان شود و دکتری خود را در زمینه هرمنوتیک قرآنی از این دانشگاه اخذ نماید. در سال ۱۹۹۴ او به عنوان پژوهشگر هرمنوتیک کتاب مقدس، در یکی از موسسات تحقیقاتی فرانکفورت مشغول به کار شد.

انتشارات وان وردآکسفورد از فاصله سال‏های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۲ اقدام به طبع کتب این محقق کرده که عبارت‏اند از: قرآن، آزادی وپلورالیسم؛ یک چشم‏انداز اسلامی همبستگی بین مذهبی علیه بیداد؛ « در مسیر مسلمان شدن: یافتن یک معبر مذهبی به جهان امروز»؛ مقدمه کوتاهی به قرآن؛ «اما موسی به سوی فرعون رفت» و «مبارزه». فرید ایساک علاوه بر آثار مذکور، مقالات متععدی پیرامون موضوعات اسلامی، سیاسی و اجتماعی نیز به رشته تحریر درآورده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام دانشگاه مذاهب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۹۱۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احترام سبب وحدت مضاعف در بین مذاهب اسلامی می شود

آیت الله سیدمحمدباقر گلپایگانی استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علیمه قم در گفتگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، حضرت امام صادق علیه السلام را بنیانگذار و تقویت کننده مولفه های وحدت در میان مذاهب اسلامی دانست و اظهار داشت: حضرت امام صادق علیه السلام بنیانگذار این مکتب بوده اند و ایشان نسبت به ادیان و مذاهب یک راهبر و راهنما بین آنان بودند؛ خارج از بحث سیاسی و فرهنگی، پایبندی به مسائل اعتقادی و اخلاقی و احترام متقابل به همدیگر و بویژه اعتقادات و باورهای مذهبی یکدیگر مورد ابتلای جهان شده است و متاسفانه امروز دنیا به فرهنگ غلطی از آغاز رنسانس به نام آزادی بیان شده است ، این جرات را به خود داده است که نسبت به هر چیز و کسی و حق و ناحق اظهار نظر کند، پا را فراتر گذاشته است و به ارزشهای دینی و مذهبی و نقدهای غیر مودبانه به مقدسات ادیان و مذاهب توهین و اهانت کنند.

آیت الله گلپایگانی، افزود: در حالی که در گذشته مقدسات مذاهب و تمام باورهای دینی و غیر دینی برای هر شخص قابل احترام است، مگرکسی بحثی و مطلب دارد که باید با دلیل و تعصب نسبت به آن اظهار نظر کند، بدون جسارت و توهین دلایل مستند بیاورد تا طرف مقابل را مجاب کند که هر کس به مقدسات طرف مقابل جسارت نکند و فرد مقابل این جرات را به خود می دهد از این حربه استفاده بکند و نسبت به مقدسات فرد جسارت کند.

این عالم شیعه، تصریح کرد: اسلام بشدت از این نوع فرهنگ غلط منع کرده است و نمی تواند به عنوان آزادی بیان و آزادی حق، نسبت به حق خود توهین و جسارت کند، قرآن کریم در رابطه با مشترکین می فرماید: " وَلَا تَسُبُّوا الَّذِينَ يَدْعُونَ مِن دُونِ اللَّهِ فَيَسُبُّوا اللَّهَ عَدْوًا بِغَيْرِ عِلْمٍ ۗ كَذَٰلِكَ زَيَّنَّا لِكُلِّ أُمَّةٍ عَمَلَهُمْ ثُمَّ إِلَىٰ رَبِّهِم مَّرْجِعُهُمْ فَيُنَبِّئُهُم بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ"به معبودهای آنان توهین و جسارت نکنید ، با اینکه مشرک هستند و بت پرست هستند.

وی عنوان کرد: قرآن می فرماید: " وَجادِلهُم بِالَّتي هِيَ أَحسَنُ ۚ"امت اسلامی را از هرگونه تهمت ، اهانت ، جسارت ، افترا پاس می دارد؛ وجادلهم... از کسانی می گوید که از یک مذهب نبودند ، چه برسد به ما که از یک مذهب هستیم، اگر به ابتدای آیه توجه کنیم متوجه می شویم که ابتدای آیه ، دعوت به حق و حقیقت است و حکمت و موعظه با این روش حرکت کند.

استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: احترام به مقدسات از احترام به خود اشخاص مهمتر است، چه بسا اگر به خود شخصی توهین کنیم اینقدر نسبت به توهین مقدسات او متاثر و ناراحت نشود؛ زمانی که خداوند در رابطه با مشرکین چنین می فرماید ، به مراتب به مذاهب اسلامی این امر از یک اهمیت بیشتری برخوردار است و سیره ائمه طاهرین نیز همین گونه بوده است.

وی درپایان تاکید کرد: احترام سبب وحدت مضاعف در بین مذاهب اسلامی می باشد و در آیات دیگر قرآن کریم مانند آیه 13سوره شوری اشاره شده است که صراحتا می فرماید دین را به پا دارید و متفرق نشوید و اهانت باعث اضمحلال یک دین است که ممکن است که یک دین حق باشد و بدلیل تفرقه بین امت از بین برود و این از دسیسه های استعمار می باشد.
 
انتهای پیام/
 
 
 

دیگر خبرها

  • نشست سراسری مدیران، گروه‌ها و اعضای هیات علمی«گردشگری، میراث و شهرسازی»دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود - 2
  • نشست سراسری مدیران، گروه‌ها و اعضای هیات علمی«گردشگری، میراث و شهرسازی»دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود - 1
  • نشست سراسری مدیران، گروه‌ها و اعضای هیات علمی«گردشگری، میراث و شهرسازی»دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود
  • محمود احمدی نژاد دوباره عازم خارج از کشور شد | علت چیست؟ +تصاویر
  • جهش تولید با فعالیت دانشگاه‌های مهارت‌محور محقق خواهد شد
  • برگزاری مسابقات قرآن بین کودکان و دانش آموزان در روستای الیف + تصاویر
  • لزوم انسجام روحانیت و نیروهای انقلابی/ آینده روشنی پیش رو داریم
  • احترام سبب وحدت مضاعف در بین مذاهب اسلامی می شود
  • مرتضوی: عمل به قرآن در جوامع اسلامی سبب اتحاد بیشتر می‌شود
  • «منم بچه مسلمان» از شبکه پویا و قرآن