Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@01:16:31 GMT

‌۱.۵ میلیارد مترمکعب آب در دشت قزوین مصرف می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۰۹۳۷۱۸

‌۱.۵ میلیارد مترمکعب آب در دشت قزوین مصرف می‌شود

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین گفت: در حال حاضر دشت قزوین بیش از یک میلیارد و ۵۴۰ میلیون مترمکعب مصرف آب داشته که باید به ۸۷۰ میلیون مترمکعب کاهش یابد. ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۵ استانها قزوین نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، حمید پویا بعد از ظهر امروز در جلسه ستاد احیای دشت قزوین که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، اظهار داشت: دشت قزوین مطالعات 50 سال دارد اما شرایط کنونی با گذشته و سال‌های پیش متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: مطالعات گسترده در حوزه حفظ دشت قزوین باید به روز شود تا بتوان وضعیت موجود را مورد بررسی قرار داد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین عنوان کرد: امروز با مشکلاتی همچون برداشت بی‌رویه از منابع زیرزمینی، کاهش نزولات جوی، افزایش دما و خشکسالی مواجه هستیم که شرایط را تغییر داده است.

پویا گفت: وضعیت آب، خاک، معیشت مردم و مسائل علمی تغییر کرده و این عوامل نیازمند الگوی جدید هستند.

وی با اشاره به اهمیت بازنگری در حوزه مصرف آب کشاورزی خاطرنشان کرد: مدیریت مصرف آب در حوزه کشاورزی از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و کشاورزان در این زمینه باید همکاری لازم را با مسئولان داشته باشند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین عنوان کرد: در حال حاضر دشت قزوین بیش از یک میلیارد و 540 میلیون مترمکعب مصرف آب داشته که باید به 870 میلیون مترمکعب کاهش یابد.

پویا ادامه داد: برنامه کاهش مصرف آب در قزوین 5 ساله بوده و نیازمند مشارکت همه جانبه مسئولان است.

وی بیان کرد: بیش از 2700 حلقه چاه در سطح استان مدیریت و 1900 حلقه چاه مسدود شده‌اند که گامی موثر در راستای جلوگیری از برداشت بی رویه از منابع زیرزمینی به شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین بر اجرای الگوی کشت در اراضی کشاورزی و کاهش مصرف آب تاکید کرد.

انتهای پیام/ش

R41364/P1377/S6,63/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۹۳۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: آب رودخانه‌های سقز، آدینان، خورخوره، سرشاخه‌های ساروق و سرشاخه‌های سیمینه‌رود از استان کردستان به سمت دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود.

آرش آریانژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کردستان اظهار می‌کند: آب رودخانه‌های سقز، آدینان، خورخوره، سرشاخه‌های ساروق و سرشاخه‌های سیمینه‌رود از استان کردستان به سمت دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود.

وی میزان حجم جریان سطحی خروجی از استان کردستان به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ را معادل ۱۲۸۴ میلیون مترمکعب اعلام می‌کند و می‌افزاید: حجم جریان سطحی خروجی از استان به سمت دریاچه ارومیه در دوره درازمدت ۱۵۶۲ میلیون مترمکعب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان ادامه داد: حجم جریان سطحی خروجی از استان کردستان به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی جاری تا پایان اسفند ۱۴۰۲ نیز معادل ۶۹۹ میلیون مترمکعب بوده است.

آریانژاد اضافه کرد: شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان در چارچوب طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی مؤظف به اجرای طرح‌ها و پروژه‌هایی است که از محل اجرای آنها حجم معینی آب ذخیره شده و در راستای احیای دریاچه ارومیه به کار گرفته شده است.

وی یکی مهمترین این پروژه‌ها را انسداد چاه‌های غیرمجاز دانست و گفت: از ابتدای اجرای طرح تعادل بخشی تا پایان سال گذشته، ۹۸۴ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده که از این محل، حجم آبی به میزان ۱۴.۵۸ میلیون مترمکعب به آبخوان‌های استان برگشت داده شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان نصب و بهره‌برداری ۵۵۰ دستگاه کنتور هوشمند را نیز از دیگر اقدامات این شرکت دانست و تصریح کرد: اصلاح ۳۶۰ پروانه بهره‌برداری و ذخیره آب از این محل به میزان ۴.۸۳ میلیون مترمکعب، جلوگیری از اضافه برداشت ۳.۲ میلیون مترمکعب آب از محل چاه‌های مجاز از ابتدای اجرای طرح تا پایان سال ۱۴۰۲، انجام اقدامات لازم برنامه سازگاری با کم آبی و رهاسازی بیش از ۱.۲ میلیارد مترمکعب آب سطحی در سال به دریاچه سد شهید کاظمی (تعهد استان کردستان کمتر از یک میلیارد مترمکعب در سال است) از دیگر تعهدات و اقدامات این شرکت در راستای احیای دریاچه ارومیه بوده است.

کد خبر 748320

دیگر خبرها

  • پرداخت بیش از ۳۸ میلیارد تومان پاداش به کم مصرف‌ها در قزوین
  • پرداخت ۳۸ میلیارد تومان پاداش به کم مصرف‌ها
  • کشاورزان هم پاداش می گیرند هم برق رایگان
  • جایگزینی یک‌سوم آب مصرفی صنایع یزد با آب نامتعارف
  • کاهش ۵ درصدی سرانه مصرف آب از اولویت‌های آبفای کشور است
  • کاهش ۲۹ درصدی مصرف نفت سفید در کردستان
  • ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی
  • ایجاد ۵۰۰۰ مترمکعب ظرفیت مخازن آب در روستاهای کردستان
  • آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟
  • کاهش ۱۵ درصدی تلفات برق در استان کرمانشاه