Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-20@01:47:47 GMT

«ساتا»؛ ورود به عرصه‌های جدید سرمایه‌گذاری

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۰۲۲۲۱

گستردگی ارتباطات و حجم ارائه خدمات ساتا به کارکنان و بازنشستگان نیروهای مسلح و خانواده‌های آنان، یکی از پرحجم‌ترین گردش‌های مالی ایران را برای این مجموعه به‌همراه آورده است. شاید به واسطه همین گردش مالی عظیم است که همواره اجرای بزرگ‌ترین پروژه‌های ملی به این بخش سپرده می‌شود؛ در واقع تلاش برای ارتقای توان مالی بازنشستگان نیروهای مسلح بود که این مجموعه را بر آن داشته است تا با استفاده از فرصت‌های اقتصادی موجود و با حضور در بازارهای داخلی و خارجی بتواند از طریق ایجاد یا توسعه کسب و کار با تکیه بر دانش و خلاقیت، تولید ثروت کرده و توان اقتصادی مجموعه را در سطوح ملی و بین‌المللی افزایش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اینک در ادامه همین فعالیت‌ها است که «ساتا» تمام همّ خود را بر بخش‌های صادرات‌محور متمرکز کرده است. دکتر ابراهیم محمود‌زاده رییس سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا)، از ورود ساتا به عرصه‌های جدید سرمایه‌گذاری خبر داد.

وی افزود، ساتا قصد دارد سهام یک سری شرکت‌های اپراتوری را خریداری و از امسال در این حوزه جدید فعال‌تر شده و از سوی دیگر با سرمایه‌گذاری در صنایع صادرات‌محور، بهره اقتصادی مطلوبی کسب نماید. همچنین با توجه تجدیدناپذیری انرژی‌های هیدروکربنی، در آینده دیگر حوزه هدف ساتا برای سرمایه‌گذاری، حوزه انرژی‌های نو و تجدیدپذیر است.

محمود‌زاده به سرمایه‌گذاری‌های جدید ساتا اشاره کرد و گفت: بر اساس یک برنامه درازمدت ۷ ساله در پروژه‌های جدید حوزه پتروشیمی بیش از ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری می‌کنیم؛ به عنوان مثال با نهایی شدن قرارداد خط لوله ایرانشهر ـ چابهار برنامه‌های احداث واحدهای پتروشیمی در منطقه آزاد چابهار در دستور کار قرار گرفته است و در صورت جذب سرمایه‌گذاری در این منطقه می‌توان شاهد ایجاد قطب سوم پتروشیمی ایران در منطقه مکران باشیم، چرا که وجود مشوق‌های مالیاتی و نزدیکی به بازارهای بزرگ مصرف همچون هند و پاکستان، این منطقه را برای سرمایه‌گذاران جذاب کرده است. از سوی دیگر فراموش نکنیم که توسعه این منطقه سبب آبادانی بی‌نظیری در منطقه مکران ایران خواهد شد و بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار است ۱۸ واحد پتروشیمی در این منطقه با سرمایه‌گذاری ۱۰ میلیارد دلاری احداث شود که اخیرا ساخت دو واحد آن آغاز شده و تاکنون یکی از این واحدها بیش از ۵۰ درصد در سفارش کالا پیشرفت داشته است.

محمودزاده همچنین به موضوع نرخ دلار و رویکرد پتروشیمی‌ها در این فضا اشاره کرد و گفت: پتروشیمی‌ها باید این آمادگی را داشته باشند که با سیاست‌های اقتصادی کشور و نظام خود را تطبیق داده و مطالبات خود را پیش از تصویب این سیاست‌ها به دولت اعلام کنند و خوشبختانه پتروشیمی‌ها توانسته‌اند خود را با قیمت ۴۲۰۰ تومانی دلار تطبیق دهند.

وی با یادآوری تزریق سالانه بیش از ۱۳ میلیارد دلار ارز از طریق صادرات محصولات پتروشیمی به اقتصاد کشور، گفت: پتروشیمی‌های زیرمجموعه ساتا از گذشته تاکنون کالای خود را با نرخ مشخصی صادر نموده و دلار حاصل از آن را دریافت و در بازار ارز به فروش می‌رساندند. اما با تعیین قیمت ۴۲۰۰ تومانی ارز توسط بانک مرکزی، وضعیت و قیمت خوراک دریافتی مجتمع‌های پتروشیمی مشخص نیست. در مذاکرات با دولت، به این نتیجه رسیدیم که در زمینه تغییرات نرخ خوراک و انتخاب صرافی‌های خریدار ارز پتروشیمی‌ها، دولت با عقلانیت و منطقی عمل می‌کند و در این شرایط مطمئنا ما هم دولت را پشتیبانی خواهیم کرد.

محمودزاده افزود: ثبات نرخ دلار برای همه بهتر است و با توجه به قیمت ۴۲۰۰ تومانی ارز و این که در گذشته تضمین‌های لازم برای جلوگیری از زیان حاصل از نوسان‌های ارز در پتروشیمی‌ها، به‌خوبی دیده شد، امروز هم برای رسیدن به ساز و کارهای لازم، نیاز به زمان داریم و در این مدت امیدواریم دولت با بسته‌های تشویقی، از زیان بیش از حد پتروشیمی‌ها جلوگیری کند.

رییس سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا)، خاطرنشان کرد: نوسانات نرخ ارز در صنعت پالایش تاثیرات کمتری نسبت به پتروشیمی داشته است و سرمایه‌گذاری در این سبد از ریسک کمتری برخوردار است. با این همه، بر اساس برآوردها بیش از ۵۰ درصد سهام پتروشیمی‌های منطقه عسلویه به صورت مستقیم و غیرمستقیم در اختیار شستان قرار دارد و به‌نظر می‌رسد در آینده نزدیک باید به دنبال بحث چانه‌زنی مطالبات خود در شرایط جدید باشیم و مذاکره با وزارت نفت در زمینه کاهش نرخ خوراک را در دستور کار قرار دهیم.

محمودزاده به پروژه کیان اشاره کرد و گفت: این پروژه که هر سه مرحله تولید صنعت پتروشیمی را در خود دارد، به بیش از یک و نیم میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد. از سوی دیگر تا سه ماه آینده در پتروشیمی متانول مرجان در عسلویه به تولید اقتصادی خواهیم رسید و فاز نخست پتروشیمی بزرگ بوشهر نیز امسال راه‌اندازی می‌شود.

وی افزود: بخشی از سهام این دو مجتمع به صورت عمده در بورس عرضه شده و با توجه به تولید مناسب این مجتمع‌ها، شانس عرضه آنها در بورس زیاد است. البته این شانس برای پتروشیمی‌های کیان و ۱۷ پتروشیمی مکران بیشتر است و بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته، سهام ۱۶ پتروشیمی منطقه مکران در بورس عرضه خواهد شد. ضمن این که در بحث پالایشگاهی، در پالایشگاه‌های تبریز و شیراز تولید محصولات یورو۴ و یورو۵ را در دستور کار داریم که در همین راستا واحد بهبود کیفیت تولید پالایشگاه تبریز تا ماه آینده با استانداردهای اروپایی به تولید می‌رسد. همچنین امسال قیر تولیدی این پالایشگاه نیز با راه‌اندازی واحدهای جدید به بنزن تبدیل و در پتروشیمی تبریز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی به سرگردانی سرمایه‌های کوچک در کشور اشاره کرد و گفت: اگر مردم اطمینان داشته باشند که می‌توانند بدون ریسک در بازاری همچون اوراق مشارکت، به سود خوبی برسند، به‌طور حتم در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند. حضور بیش از حد مردم در بازار ارز و طلا نشان می‌دهد ما شرکت‌های هلدینگی نتوانسته‌ایم عملکرد خوبی برای جذب سرمایه داخلی داشته باشیم و به‌نظر می‌رسد بایستی ساز و کارهای لازم برای استفاده از منابع داخلی تسهیل شود.

رییس سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح (ساتا)، پوشش حدود ۵ میلیون بازنشسته در این سازمان را یادآور شد و گفت: این عزیزان حقوق بازنشستگی خود را از ما دریافت می‌کنند و از هلدینگ‌های دیگر خدمات دریافت می‌کنند. در حقیقت استفاده از سرمایه‌های موجود در سازمان و صندوق‌های بازنشستگی و بیمه‌ای نوعی سرویس و خدمت است. ما به‌دنبال آن هستیم که با ارائه خدمات و سرویس‌های بازنشستگی بهتر و شایسته‌تر، این پول را از بازنشستگان جذب و در بخش‌های سودده سرمایه‌گذاری کنیم. هم‌اکنون سالانه بیش از ۳۰ هزار میلیارد تومان حقوق به بازنشستگان خود می‌پردازیم که این میزان سرمایه می‌تواند برای ساخت ۶ پتروشیمی بزرگ سرمایه‌گذاری شود.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: ایران نیروهای مسلح کسب و کار ثروت سازمان تامین اجتماعی سهام پتروشیمی دلار دولت اقتصاد خوراک ارز تامین اجتماعی نرخ ارز صنعت وزارت نفت مرجان سرمایه پوشش حقوق بازنشستگی پول ایران سازمان تامین اجتماعی سرمایه گذاری نیروهای مسلح بازنشستگان ساتا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۰۲۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرمایه‌گذاری ۱۰۰ هزار میلیاردی در گردشگری منطقه آزاد ماکو

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: یک هلدینگ گردشگری اعلام آمادگی کرده است تا به میزان ۱۰۰ هزار میلیارد ریال در حاشیه سد و رودخانه ارس اقدام به سرمایه‌گذاری کند.

حسین گروسی ادامه داد: طبق توافقات انجام شده بین سازمان منطقه آزاد ماکو و این هلدینگ گردشگری قرار است این سرمایه‌گذاری در محدوده تفرجگاه سد ارس تا چشمه ثریا ماکو انجام شود.

وی افزود: این سرمایه‌گذاری بدون شک یک تحول مهم در صنعت گردشگری منطقه آزاد ماکو ایجاد خواهد کرد و موجب تقویت انواع مختلف گردشگری از جمله گردشگری آبی و کشاورزی در منطقه خواهد شد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: میزان سرمایه‌گذاری انجام شده در حوزه گردشگری منطقه آزاد ماکو توسط هلدینگ گردشگری ۱۰۰ هزار میلیارد ریال خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات پروژه مشارکتی حضرت ولی عصر(عج) در منطقه ۱۲ اصفهان
  • برگزاری همایش بین‌المللی سرمایه‌گذاری در کردستان
  • رشد هزار میلیاردی خروج سرمایه از بورس
  • کمیسیون مشترک اقتصادی و تجاری ایران و تاجیکستان تشکیل شد
  • اعلام فراخوان برای جذب سرمایه‌گذار منطقه چالابه
  • سرمایه‌گذاری ۱۰۰ هزار میلیاردی در گردشگری منطقه آزاد ماکو
  • سرمایه گذاری هلدینگ گردشگری در سواحل رود ارس درماکو
  • ورود دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران به تحقق اقتصاد چرخشی با مشارکت دو صنعت بزرگ کشور
  • جذب سرمایه گذاری بخش خصوصی اولویت مدیران عمرانی کشور باشد
  • احتمال وقوع آتش سوزی در مراتع به دلیل غنی شدن پوشش گیاهی منطقه