Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-05@17:29:07 GMT

پارامترهای علمی رؤیت هلال شامگاهی شوال ۱۴۳۹

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۰۲۸۳۶

دانش > نجوم - ایرنا نوشت: مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: براساس پارامترهای علمی، هلال شوال 1439 در پنجشنبه 24 خرداد ماه در کل کشور با چشم و ابزار قابل مشاهده است.

 

'مهندس مسعود عتیقی' ضوابط علمی رؤیت هلال شامگاهی شوال 1439 را در روز پنجشنبه 24 خرداد 1397 برابر با 29 رمضان 1439ماه در تهران اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به این‌که لحظه مقارنه ساعت 13 دقیقه بامداد پنجشنبه 24 خرداد است، گفت: از این لحظه که اصطلاحاً با عنوان تولد ماه یاد می‌شود، ماه در گردش 29.53 شبانه‌روزی خود به گرد زمین (دوره هلالی ماه) یک دور کامل را طی نموده است و وارد دوره بعدی گردش خود به گرد زمین خواهد شد.

عتیقی ادامه داد: سن هلال 20 ساعت و 8 دقیقه تا لحظه اولین غروب خورشید پس از مقارنه یعنی شامگاه 24 خرداد خواهد بود. لحظه غروب خورشید در روز پنجشنبه 24 خرداد ساعت 20 و 21 دقیقه و 12 ثانیه است و لحظه غروب ماه در این روز 20 و 58 دقیقه و 53 ثانیه است؛ بنابراین مکث ماه در افق 37 دقیقه و 41 ثانیه خواهد بود.

وی افزود: طول کمان ماه برای هلال شوال امسال نسبتاً زیاد و 120 درجه است؛ برای رؤیت این هلال با فاز مناسبی از ماه مواجه هستیم که برابر 1.1 درصد است.

به گفته مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، سمت خورشید در لحظه غروب خورشید 299 درجه و 47 دقیقه و 49 ثانیه و سمت ماه در لحظه غروب خورشید 290 درجه و 30 دقیقه و 26 ثانیه خواهد بود. همچنین سمت ماه در لحظه غروب ماه 295 درجه و 36 دقیقه و 36 ثانیه خواهد بود که با توجه به این اطلاعات اختلاف سمت ماه و خورشید 9 درجه 17 دقیقه و 24 ثانیه است.

عتیقی جدایی زاویه‌ای ماه از خورشید را برابر 11 درجه و 27 دقیقه و 53 ثانیه عنوان کرد و گفت: ارتفاع هلال از افق در لحظه غروب خورشید پنج درجه و 54 دقیقه و 8 ثانیه است.

وی ادامه داد: ازآنجاکه ماه در این شامگاه 359 هزار و 606 کیلومتر از زمین فاصله دارد و در کمترین فاصله با زمین قرار دارد با توجه به‌سرعت مداری ماه در این شرایط جدایی میان ماه و خورشید با سرعت بیشتری ایجاد می‌گردد و اگر کشور را به دونیمه شمالی و جنوبی تقسیم کنیم، در نیمه شمالی کشور برای رؤیت هلال شوال امسال نیاز به ابزارهای متعارف رصدی همچون تلسکوپ و دو چشمی‌های قدرتمند نجومی خواهد بود.

به گفته عتیقی، اما در نیمه جنوبی این تقسیم حتی با چشم غیرمسلح و بدون نیاز به هیچ ابزاری با توجه به فاز و جدایی مناسب هلال از خورشید این هلال قابل رصد است.

 

5656

 

کلید واژه‌ها : ماه رمضان - نجوم آماتوری - تلسکوپ - ماه - نجوم - عید فطر -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ماه رمضان نجوم آماتوری تلسکوپ ماه نجوم عید فطر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۰۲۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) لحظه یافتن «یسنا» از دید کایت‌سوار هلال احمر

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • از افزایش تابلوهای اعلام وضعیت پارامترهای سلامت هوا تا طرح تهاتر مطالبات بانک شهر با املاک
  • برگزاری آیین نکوداشت روز مراغه
  • لحظه عبور موتورسوار خوش شانس از رودخانه ؛ فقط چند ثانیه کافی بود تا ...| ویدئو
  • (ویدئو) لحظه یافتن «یسنا» از دید کایت‌سوار هلال احمر
  • شروع طوفانی بارسا-خیرونا: 5 دقیقه و دو گل!
  • برای نخستین بار؛ ناو سپاه از مدار صفر درجه عبور کرد | لحظه شلیک موشک بالستیک از ناو شهید مهدوی | فیلم و عکس
  • لرستان؛ سیاهپوشِ اختر ششم
  • پوکو F6 پرو بار دیگر رؤیت شد؛ این بار با پردازنده پرچمدار و ۱۶ گیگابایت رم
  • ۲۵ شوال سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • شکست سنگین استون ویلا در انگلیس/ فیورنتینا در ثانیه های پایانی پیروز شد