Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-04-26@10:15:08 GMT

مجازات خشن در اسیدپاشی به تنهایی چاره‌ساز نیست

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۰۳۶۶۳

مجازات خشن در اسیدپاشی به تنهایی چاره‌ساز نیست

رکنا: مرگ یک بار و شیون هم یک بار. اما این برای قربانیان اسیدپاشی معنا ندارد. آنها هر روز و هر لحظه در عذاب و سختی هستند.

از دیدن آثار سوختگی و رد اسید تا جراحی و درمان‌های هزینه‌بر. همین هم است که عبدالصمدخرمشاهی وکیل دادگستری، قانون Law مجازات اسید پاشی در کشور را کامل نمی‌داند. او که تاکنون وکالت چند قربانی اسیدپاشی را برعهده داشته و سال‌ها در این زمینه کارکرده درباره نواقص قانون مجازات اسیدپاشی به «شهروند» می‌گوید: «واقع امر این است که جرم Crime اسیدپاشی سنگین است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی در برخی از موارد از قتل Murder عمد برای قربانی این بزه شرایط سخت‌تری را رقم می‌زد. زندان Prison و قصاص آن هم در صورت درخواست قربانی، مجازات‌هایی است که فعلا در محاکم ما صادر می‌شود. اما تجربه‌های پرونده‌های اخیر نشان داده که حتی قصاص هم با مشکلات زیادی مواجه است. یعنی نمی‌توان شرایط را به گونه‌ای فراهم کرد که دقیقا به همان میزان آسیب به اعضای بدن مجرم از طریق اسید وارد شود. ضمن این‌که از منظر عمومی هم قصاص با این شرایط باعث جریحه‌دار‌شدن افکار عمومی می‌شود و شاید به همین دلیل بسیاری از قربانی‌ها درنهایت از قصاص فرد مهاجم منصرف می‌شوند. در ماده ٢٧٢ قانون مجازات اسلامی سابق، ٥ شرط برای اجرای قصاص عضو گذاشته بودند. یکی از این شرایط تساوی در اجرای قصاص بود؛ اما درعمل شعب اجرای احکام با این معضل مواجه شدند که چگونه این حکم را اجرایی کنیم.» او ادامه می‌دهد: «از منظر عمومی جرم هم چندین‌سال زندان بیشتر در انتظار مجرم نیست. مجموع این عوامل باعث شده نقش بازدارندگی مجازات اسیدپاشی عملا رنگ ببازد. قانون درباره اسیدپاشی و مجازات عامل یا عاملان آن باید بازدارنده و سخت‌گیر‌تر عمل کند، چیزی مانند کار با اعمال شاقه، تبعید‌های بلندمدت به مناطق بدآب‌و‌هوا و کار اجباری مواردی از این دست که مجرم البته مجازات‌های خشن هم به تنهایی چاره‌ساز نیست. این مجازات‌ها به این دلیل است که مجرم تا حدودی درک کند که عمل ارتکابی‌اش به چه میزان وحشیانه و زشت بوده است و دیگر آن جرم را انجام ندهد.»

این وکیل دادگستری در بخش دیگری از صحبت‌هایش به ریشه‌یابی علل افزایش این جرم اشاره می‌کند و در این‌باره می‌گوید: «ما وقتی به بحران می‌رسیم تازه سراغ موضوعات می‌رویم درحالی‌که اقدامات پیشگیرانه در مکتب جزا جایگاه مناسبی دارد. در اسیدپاشی بار جنبه عمومی آن بر جنبه خصوصی آن غلبه می‌کند. بزهی این چنین که امنیت یک جامعه را به چالش می‌کشد بار عمومی‌اش بیشتر از جنبه خصوصی آن است. باید ریشه‌های آن را بررسی کرد.» به عقیده خرمشاهی تنبیه مجرم نباید کمرنگ شود اما در عین حال مجازات‌های شدید تاثیرچندانی ندارند: «اگر کارهای زیر بنایی را انجام بدهیم دیگر نیازی به مجازات‌های شدید نیست. باید کارهای آموزشی و زیربنایی انجام شود تا مردم جامعه حقوق یکدیگر را رعایت کنند و افراد خودشان مجری قانون نشوند. مادامی که علت‌های بزه از بین نرود و آموزش و مسائل زیربنای فرهنگی جامعه شکل نگیرد چگونه انتظار داریم که صرفا از طریق مجازات، جامعه رو به کمال برود؟

اخبار اختصاصی سایت رکنا را از دست ندهید:

بهاره رهنما دست به دعا شد +عکس

مریم در غیاب دایی با دوست پسرش به خانه او در شمال تهران رفت

آیت الله هاشمی رفسنجانی قبل از مرگ مرموز تهدید به ترور شده بود!

نسرین دستور قتل فجیع و سوزاندن پسر جوان در بیابان های اراک را داد!

من با رسول مرد همسایه همخوابی کردم! /  او از من خواست هووی جوانم را هم به خلوتگاهش ببرم!+ عکس

تجاوز وحشیانه مدیر منحرف مدرسه به دانش آموز 14 ساله/ او خانم معلم جوان را هم باردار کرده بود + عکس

مست بودم و در اتاق خواب به درخواستم توجه نکرد، با چاقو او را کشتم! + عکس

تجاوز به دو مرد که آرایش دخترانه داشتند! / ما را به یک زیر زمین بردند+ عکس

قتل مرموز دانش آموز کلاس دهمی در سرویس بهداشتی

دردسر دوستی پسر دبیرستانی با زن بی حیا + عکس و گفتگو

سقوط مرگبار مرد بدهکار هنگام جلب / در شهرک غرب تهران رخ داد

آخرین خبر از پرونده ناظم منحرف دبیرستان معین تهران

داماد نمک نشناس تهرانی زن صیغه ای هم داشت! + عکس

اعتراف تلخ دانش آموز 12 ساله مشهدی که مشروب به مدرسه برده بود!

منبع: رکنا

کلیدواژه: سلامت ماه رمضان مهم ترین های 24 ساعت قانون Law جرم Crime قتل Murder زندان Prison شهروند خشن روزنامه اسیدپاشی تنهایی عکس ایران مرد حوادث تجاوز تهران قتل زن پسر دختر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۰۳۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا خشکاندن و آب ندادن به درختان جرم است؟

مجازات قطع و خشکاندن درخت، چه در معابر عمومی و چه در ملک شخصی، می‌تواند شامل جریمه نقدی و حبس باشد؛ برای حفظ این گنجینه‌های سبز، همگی باید آگاه باشیم و در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مراتب را به مراجع ذی‌صلاح اطلاع دهیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و به مسئولیت‌های خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا می‌کنند.

حقوق شهروندی نیز مجموعه حق‌هایی است که هر کدام از شهروندان از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهم‌ترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.

یکی از موضوعات قابل توجه حقوق شهروندی، موضوع قطع کردن یا خشکاندن درختان است؛ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در اصل ۵۰ به صراحت به حفاظت از محیط زیست اشاره می‌کند و آن را وظیفه‌ای همگانی می‌داند، بر این اساس قوانین متعددی در راستای صیانت از محیط زیست، طبیعت و درختان در ایران به تصویب رسیده است؛ به‌موجب قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها مصوب ۱۳۵۲، لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها مصوب ۱۳۵۹، قانون اصلاح لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهر مصوب ۱۳۸۷ و ۱۳۸۸ و ماده ۶۸۶ قانون مجازات اسلامی، قطع درختان در شهرها جرم شناخته شده است.

به‌موجب قانون اصلاحی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها هر کس که می‌خواهد نسبت به قطع درخت اقدام کند، باید از شهرداری مجوز دریافت کرده باشد، در غیر این صورت اگر شخصی بدون دریافت اجازه از شهرداری نسبت به قطع درخت اقدام کند، بر اساس قانون یاد شده مرتکب جرم شده است؛ بسیاری از مواقع مشاهده شده است فردی که به دلیل بی‌اطلاعی از قوانین اقدام به قطع یا خشکاندن درخت در ملک خود کند، علاوه بر اینکه جریمه‌های سنگینی از طرف شهرداری و دادگاه را متقبل می‌شود، مجازات حبس شش ماه تا سه سال را نیز باید تحمل کند و حتی در بعضی موارد به فرد پایان کار داده نمی‌شود.

مجازات از بین بردن درختان در قانون، مجازات سنگینی است؛ قانون مجازات اسلامی یکی از قوانینی است که اقدام به از بین بردن درختان را جرم تلقی کرده و بر اساس موضوع ماده ۱ قانون حفظ و گسترش فضای سبز شهرها، علاوه بر جریمه، حبس از شش ماه تا سه سال را هم برای قطع یا خشکاندن درخت پیش‌بینی کرده است؛ آنچنان متن این ماده جامع و فراگیر است که قطع هر نوع درخت را در فضای عمومی و حتی اماکن خصوصی که باغ شمرده می‌شود، ممنوع کرده و مجازات آن حبس و جریمه خواهد بود؛ بخش مجازات مالی عنوان شده در این ماده علاوه‌بر جریمه‌ای است که شهرداری به عنوان جریمه اداری قطع درخت، از فرد خاطی دریافت می‌کند، بنابراین کسی که درختی را قطع کند، هم باید مجازات حبس و پرداخت جریمه قانونی دادگاه را تحمل کند و هم جریمه اداری که شهرداری در کمیسیون مربوطه، تعیین می‌کند، را بپردازد.

لازم به ذکر است هر درختی که ظاهر خشکی دارد، به‌طور حتمی خشک نیست و نباید اقدام به قطع درخت کنید؛ بعضی مواقع ممکن است خشک شدن درختان عمدی نبوده و عواملی مانند وجود آفت یا بیماری، تغییر اقلیم، افزایش دما، آلودگی هوا و وجود ریزگردها که منافذ برگ‌ها را مسدود کرده و مانع تغذیه گیاه می‌شود، همچنین فاصله نامناسب کاشت از جمله دلایل از بین رفتن درختان شده باشد، به این دلیل باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کرد که درخت شرایط متناسب برای زیست را داشته باشد و به آن آسیبی وارد نشود، از این رو آب ندادن به درخت اگر به‌طور عمدی باشد و شخص بداند که خشک کردن درخت جرم است، در این هنگام مشمول جرم قطع کردن درختان می‌شود.

کد خبر 746844

دیگر خبرها

  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند
  • پیشنهاد هلندی برای مهدی قایدی؛ جهانبخش از تنهایی درمی‌آید؟
  • ۸ موقعیتی که نیازی نیست درباره آنها به دیگران توضیح دهید
  • قصاص یک زن و ۲ مرد در زندان
  • رینگ چهارم با منابع استانی تکمیل نمی‌شود/ آلودگی هوا دغدغه اصلی برای اصفهان است
  • آیا خشکاندن و آب ندادن به درختان جرم است؟
  • بورل: درباره گسترش تحریم‌های موجود علیه ایران اتفاق نظر وجود دارد / تحریم‌ها به تنهایی نمی‌توانند خطر گسترش تنش‌ها را برطرف کنند؛ باید جایی برای دیپلماسی در نظر گرفت
  • نخست‌وزیر سابق فرانسه مجرم شناخته شد
  • واکنش باشگاه لیگ برتری: بازیکنان ما مجرم نیستند
  • رهایی ۶۱۳ نفر از قصاص در سال گذشته