Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وضعیت نامناسب اقتصاد نشر و فروش کتاب در کنار نوسانات بازار کاغذ و گرانی خدمات مرتبط با نشر کتاب، به جایی رسیده است که در سال‌های اخیر صحبت از خمیر کردن کتاب‌ها و فروش کیلویی کتاب به میان می‌آید.

به نظر می‌رسد فروش کیلویی و خمیر کردن بدترین انجامی است که می‌تواند برای یک کتاب رقم بخورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کتابی که به همت گروهی از فعالان فرهنگی کشور تدوین، تنظیم، تألیف و منتشر شده است. کتابی که همواره همچون دوستی بی‌زبان و وفادار در ذهن ما جای خوش کرده، اما این روز‌ها جای چندانی در سبد خریدمان ندارد البته این امر به نظر برخی از کارشناسان تا اندازه‌ای به شرایط اقتصادی کشور برمی‌گردد؛ بنابراین اقتصاد به اقتصاد و فرهنگ ضربه می‌زند. البته در این میان نمی‌توان از وضعیت نه چندان مطلوب علاقه اقشار مختلف جامعه به مطالعه چشم پوشی کرد.

وخامت این وضعیت آنچنان به چشم می‌آید که در سال‌های اخیر صاحب نظران مختلفی در قالب مصاحبه‌ها و مقالات متعدد به بررسی چرایی آن پرداخته‌اند. ما در اینجا تلاش می‌کنیم تا از منظر برخی از فعالان عرصه نشر و چاپ کتاب به وضعیت فعلی نشر کتاب نگاه کنیم و نظرشان را درباره این وضعیت جویا شویم.

فرهاد تیمورزاده، مدیر مسئول انتشارات تیمورزاده که در گذشته فروش کیلویی کتاب‌هایی که در انبار داشته است را تجربه کرده است؛ به خبرنگار  باشگاه خبرنگاران جوان؛  گفت: امروزه ناشران زیادی فعالیت دارند و ما نیز فعالیتمان را متوقف نکردیم و سعی کردیم شکل فعالیتمان را با اوضاع بازار کتاب منطبق بکنیم؛ یعنی بسیاری از کتاب‌هایی که چاپ می‌کردیم از دور چاپ خارج کردیم و کتاب‌ها را به صورت دیجیتالی و با تیراژ کم منتشر می‌کنیم. هزینه پایه کتاب‌هایی که با چاپ دیجیتال یا کپی دیجیتال منتشر می‌شوند، بالاتر از انتشار کتاب به طریق رایج است، اما چون تیراژکم است، هزینه‌اش کاهش پیدا می‌کند. انتشار دیجیتال برای کتاب‌های کم شمارگان انتخاب مناسب‌تری است، اما برای کتاب‌های پرشمارگان از ۱۰۰۰ به بالا انتخاب مناسبی نیست.

وی افزود: ما اجباراً به سمت اینکه خیلی از کتابهایمان را به صورت دیجیتالی منتشر کنیم، رفتیم. البته این امر به مخاطب لطمه می‌زند، اما چاره‌ای نیست و در هر صورت کتاب در دسترس کسی که به کتاب نیاز دارد، قرار می‌گیرد؛ اما اگر کتاب را به همان روند گذشته منتشر می‌کردیم یعنی آن را با شمارگان ۱۰۰۰ منتشر می‌کردیم و در پایان می‌دیدیم که ۶۰۰ تای آن در انبار باقی مانده است و یا حتی وضعیت فاجعه‌بار‌تر از این در مورد کتابهایمان اتفاق افتاده، طبیعتاً این چرخه معیوب اقتصادی لطمه سنگینی به ما هم وارد می‌کرد و از دور فعالیت خارج می‌شدیم.

مدیرمسئول انتشارات تیمورزاده اظهار کرد: هم‌اکنون با این تغییری که در روند تولیدمان دادیم، کماکان کتاب‌هایی را داریم که در شمارگان بالا فروخته شده است و الآن نیز در چاپخانه به چاپ می‌رسد، اما این ریسک را در مورد کتاب‌هایی که در معرض آسیب کتاب سازی و پدیده تکثیر غیر قانونی قرار می‌گیرد، انجام نمی‌دهیم.

تیمورزاده ادامه داد: هم‌اکنون مهم‌ترین آفتی که کتاب را تهدید می‌کند، پدیده تکثیر غیر قانونی است. به گمان من قوانین فعلی بازدارندگی کافی را ندارند و در عین حال به خوبی از قوانین موجود استفاده نمی‌شود و بازپرس‌های دادسرای فرهنگ و رسانه، با قدرت و سرعت به موضوع رسیدگی نمی‌کنند و اجرای قانون نیز با ضعف پیش می‌رود.

وی تصریح کرد: در بخش دیگری هم عرضه کتاب به هر طریق غیرمجاز، امکان راحتی برای توزیع کتاب‌های غیر قانونی ایجاد می‌کند. در حالی که اگر کتاب در اختیار کتابفروش باشد، هم کتابفروش‌های واقعی و خصوصا قدیمی‌ها به سلامت کالایی که دریافت می‌کنند، اهمیت می‌دهند و هم در این حوزه لازم است که تجدید نظری در قوانین بشود و برای دریافت کتاب بدون شناسنامه به وسیله کتابفروش جرایمی در نظر گرفته شود. در هر صورت هزینه انجام فعالیت غیر قانونی برای کسانی که در حوزه فروش کتاب برنامه‌ریزی کرده‌اند و ورود و حضور فعالی دارند، باید بالا برود؛ اما این اتفاق نمی افتد و برخی از این افراد واقعاً در حریم امنی که از فقدان برخورد قانونی به دست آمده است، فعالیت می‌کنند. این امر کتاب‌های ناشران وزین را در معرض آسیب قرار می‌دهد. به طور مثال انتشارات نی جزو ناشران قدیمی علوم اجتماعی محسوب می‌شود و به شدت از ناحیه تکثیر غیر قانونی کتابهایش ضربه خورده است. برای همین به جای اینکه کتابهایش را با حداقل تیراژ ۱۰۰۰ نسخه منتشر کند، آن‌ها را با تیراژ‌های ۱۵۰ تاو ۲۰۰ تا با استفاده از اصول چاپ دیجیتال منتشر می‌کند.


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ادبیات کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۰۵۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب میریام؛ خاطرات سیده رباب صدر منتشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب میریام؛ خاطرات خانم سیده رباب صدر منتشر شد.

میریام روایت خود گفته رباب صدر از ۶۰ سال تلاش مستمر و بین‌المللی برای ارتقای سطح زندگی دختران و زنان و مردمان لبنان است. او خود و زندگی‌اش را وقف مسیری کرد که سنگ بنای آن را برادرش سید موسی صدر، گذاشت.

سیده رباب صدر فرزند آیت الله سید صدرالدین صدر از علمای برجسته و از مراجع تقلید ثلاث و خواهر امام موسی صدر رهبر شیعیان لبنان در سال ۱۳۲۳ در قم متولد شد. خاندان صدر از خاندان‌های علمی معروف ایران، عراق و لبنان در دو قرن اخیر می‌باشند. پدربزرگ مادری وی عالم مبارز، آیت الله حاج آقا حسین طباطبایی قمی بود که به دلیل اعتراض به سیاستهای ضد اسلامی رضاشاه به عتبات عالیات تبعید شد. در سال ۱۹۶۲ بنا به اصرار برادرش امام سید موسی صدر به لبنان رفت و مدتی بعد با سید حسین شرف‌الدین نوه آیت‌الله سید عبدالحسین شرف‌الدین رهبر فقید شیعیان لبنان ازدواج کرد و در همان جا اقامت گزید.

حضور در بیت آیت الله صدر و پس از آن در کنار برادرش امام موسی صدر و درک فیض از محضر آن بزرگوار برای وی علاوه بر فراگیری نکات بسیار اخلاقی، آشنایی با روش‌های مدیریتی و شیوه تعامل با مردم را نیز به همراه داشت. جامعه لبنان در آن سال‌ها اوضاع مخصوصی را تجربه می‌کرد، این اوضاع موجب شد که با دردهای مردم و به خصوص با تبعیض‌هایی که علیه شیعیان اجرا می‌شد آشنا شده مصائب آن را لمس کند. مجموعه این مسائل ایشان را به پذیرش مسولیت‌هایی در تشکیلات و مؤسسات امام موسی صدر متقاعد نمود.

سیده رباب صدر فعالیت‌های اجتماعی خود را بنا به دستور امام موسی صدر برای مشارکت در ایجاد شاخه زنان مؤسسات آغاز کرد و بعد از آن مدیریت «بیت الفتاة» را نیز به عهده گرفت. بیت الفتاة مدرسه‌ای بود برای آماده ساختن زنان به منظور وارد شدن آنان به عرصه‌های اجتماعی. در لبنان، شیعه مظلوم بود. آن قدر مظلوم که یتیم‌های شأن پناه نداشتند. مهدکودک راه انداختند و مدرسه‌ی پرستاری و سرپرستی از دختران یتیم و دختران دارای وضعیت ویژه‌ی اجتماعی را برعهده گرفتند.

پس از ربودن امام موسی صدر در ۳۱ اوت ۱۹۷۸ مطابق با ۹ شهریور ۱۳۵۷ توسط رژِیم معمر قذافی مسؤلیت اداره مؤسسات امام صدر عملاً بر دوش ایشان قرار گرفت و در پی تحقق اهداف امام صدر به ارائه خدمات اجتماعی و احداث مراکزی در جنوب لبنان و بیروت همت گماشت. چنانکه دارالایتام حضرت زهرا (س) و مدرسه پرستاری را نیز تأسیس کرد. این مراکز تازه تأسیس در زمینه‌های آموزشی، اجتماعی، بهداشتی فعالیت می‌کنند و زیر نظر مؤسسات امام موسی صدر اداره می‌شوند. مؤسسات امام موسی صدر جمعیتی غیر دولتی است که برای تحقق عدالت و جامعه‌ای خالی از جهل و فقر و بیماری می‌کوشد. سیده رباب صدر همچنین ریاست هیئت مدیره «مرکز مطالعاتی و پژوهشی امام موسی صدر» (مرکز الامام الصدر للأبحاث و الدراسات) را به عهده دارد. این مرکز مسؤول جمع‌آوری کلیه اسناد، سخنرانی‌ها، مقالات، عکس و… درباره امام صدر و دیگر علما و فقها می‌باشد وی می‌کوشد این اسناد را در اختیار پژوهشگران قرار دهد. این مؤسسه با فعالیت‌های فکری و ابداعی تلاش دارد بر اهمیت کارهای فرهنگی در توسعه روابط انسانی و ملت‌ها تأکید کند. علاوه بر آن این مرکز کنفرانسی سالانه با عنوان «کلمه سواء» با عناوین کنفرانس‌های مختلف از جمله هویت فرهنگی (نوامبر ۱۹۹۹)، جامعه مقاوم (نوامبر ۲۰۰۳)، ابعاد انسانی و ملی و حقوقی مسئله ربودن امام موسی صدر (دسامبر ۲۰۰۳) و… را برگزار کرده است.

این کتاب علاوه بر روایت همراهی و همکاری سیده رباب صدر با برادرش امام سید موسی صدر، مروری بر بیش از نیم قرن تجربه زیسته او در حوزه‌های سیاسی و اجتماعی و فرهنگی است.

میریام سیمای زنی است که با اتکا به اندیشه و عمل یک روحانی نوگرا، با وجود انواع مشکلات و موانع در گوشه‌ای از خاورمیانه که بحران و ناپایداری سکه رایج آن است، از هیچ تلاشی برای آموزش، سلامت و توانمندسازی و ارتقای سطح زندگی دختران و زنان فروگذار نکرد.

این کتاب محصول ده‌ها ساعت مصاحبه حمید قزوینی، کارشناس تاریخ شفاهی، با سیده رباب صدر است.

کد خبر 6099275 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • انتخابات محاکمه ترامپ را به تعویق انداخت!
  • کتاب «شناسایی آسیب‌ سازه‌ها» در اردبیل منتشر شد
  • وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر مطلوب نیست
  • ابتکار عمل گمرک و ارتقا وضعیت دولت در شاخص شفافیت
  • کتاب میریام؛ خاطرات سیده رباب صدر منتشر شد
  • بهار ۵۹؛ وقتی داد سندیکای خبرنگاران از حمله به مطبوعات درآمد
  • وضعیت نابسامان نیروی کار در خراسان رضوی
  • پیشنهاد دائمی شدن قراردادهای موقت مشاغل پنج ساله به کجا رسید؟ | آخرین وضعیت لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری
  • بیانیه‌های سریالی سپاهان علیه پرسپولیس با یک محتوا | آفرین؛ چه دیدگاه جالبی!
  • آخرین وضعیت لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری