Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-05@00:19:40 GMT

کاهش تولید دومین کالای صادراتی ارزآور غیرنفتی

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۰۶۸۶۱

کاهش تولید دومین کالای صادراتی ارزآور غیرنفتی

در سال های اخیر بنا به دلیل مختلفی از جمله نوسانات دمایی میزان تولید پسته در کشورمان کاهش یافته و متعاقب این موضوع صادرات دومین کالای صادراتی ارزآور غیرنفتی نیز تحت تاثیر قرار گرفته است. در سال 97 به گفته مسئولین به دلیل همین نوسانات دمایی، حدود دوسوم محصول پسته باغداران از بین رفته است و با ادامه این روند، باید هشدار داد که بازارهای هدف صادراتی را به رقبا خواهیم باخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش تابناک اقتصادی، چند سالی است که اوضاع تولید محصولات کشاورزی چندان مساعد نیست و این موضوع به دلیل مشکلاتی چون کم آبی، نوسانات دمایی، آفات و ... به وجود آمده است. در این بین کاهش میزان تولید برخی محصولات بسیار نگران کننده تر از سایر محصولات کشاورزی است چرا که ایران در تولید و صادرات آن ها دارای مزیت نسبی است. از جمله این محصولات کشاورزی می توان به پسته اشاره نمود.

پسته ای که چند سالی است کم آبی، نوسانات دمایی، آفات مختلف و ... خنده را از آن گرفته است و هر سال با بهانه ای میزان تولید این محصول کاهش می یابد. سال جاری اما بحرانی ترین سال برای پسته ایران بوده است به طوری که مهدی آگاه عضو هیات مدیره انجمن پسته ایران در مصاحبه با رادیو ضمن اعلام سال 1397 به عنوان بی سابقه ترین سال در زمینه کاهش تولید پسته در طول تاریخ پسته ایران گفت: انتظار این بود که امسال چیزی حدود 150 هزار تن پسته خشک در پوست در ایران تولید شود اما متاسفانه به دلیل خساراتی که در مناطق پسته خیز کشور رخ داد، پیش بینی انجمن پسته ایران برای تولید پسته در سال 1397، چیزی حدود 50 تا 60 هزار تن می باشد.

حالا با این کاهش تولید پسته ایران در سال 1397 زنگ خطر برای کاهش صادرات دومین کالای صادراتی ارزآور غیرنفتی و همچنین از دست دادن بازارهای هدف و باختن این بازارها به رقبا به صدا در آمده است. طبق نمودار زیر که از آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران استخراج شده است، در سال 1395 میزان صادرات پسته حدود 114 هزار و 88 تن بوده که ارزش صادراتی این میزان پسته 970 میلیون دلار اعلام شده است. همچنین در سال 1396 میزان صادرات پسته حدود 112 هزار و 91 تن بوده که ارزش صادراتی این میزان پسته 901 میلیون دلار عنوان شده است. همان گونه که ملاحظه می شود در سال 1396 میزان صادرات پسته در مقایسه با سال 1395 هم به لحاظ وزنی و هم به لحاظ ارزشی کاهش یافته است.

کاهش صادرات و از دست دادن بازارهای هدف تنها نگرانی نیست، بلکه باید گفت که طبق آمار هم اکنون در ایران اشتغال 150 هزار نفر به صورت مستقیم و یک میلیون نفر به صورت غیرمستقیم به تولید این محصول وابسته است و این کاهش تولید می تواند این میزان اشتغال را نیز تحت تاثیر قرار دهد. همچنین پسته کارانی که در سال های گذشته تسهیلاتی را دریافت نموده اند و زمین های خود را در رهن بانک قرار داده اند، با این اوضاع نابسامان تولید پسته دیگر قادر نیستند اقساط خود را پرداخت نمایند و این موضوع نیازمند آن است تا مسئولین حداقل فکر اساسی برای حل این نگرانی پسته کاران بکنند.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۰۶۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: باید برای رفع این مشکل اقدامی عاجل کنیم. متاسفانه خودروهای ما در هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۲ لیتر بنزین می سوزانند که این میزان ۲ تا ۳ برابر بیشتر از میانگین جهانی است. - اخبار سیاسی -

غلامرضا شریعتی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور و راه حل هایی که می توان برای برون رفت از این شرایط به کار برد، اظهار داشت:  مشکل اصلی ما این است که خودروهای تولید داخل مصرف بسیار بالایی از بنزین دارند و این امر باعث بروز معضل ناترازی بنزین شده است.

واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت

وی ادامه داد: دولت باید خودروسازان را مجبور کند که در تولیدات خود اصلاحاتی انجام دهند و خودروهای با کیفیت تولید کنند، اما متاسفانه خودروسازان به دنبال اصلاح تولیدات خود و تولید خودروهای با کیفیت نیستند.

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: ما معتقدیم که بهترین راه کار برای بهبود ناوگان حمل و حمل در کشور در این شرایط که خودروسازان زیر بار اصلاح تولیدات خود نمی روند واردات خودروهای خارجی است.

شریعتی تصریح کرد: در حال حاضر سرمایه ملی کشور را به خاطر حمایت از خودروسازان داخلی از بین می بریم، امسال مجبوریم به میزان زیادی واردات بنزین انجام دهیم و این به معنای کسری بودجه بیشتر است.

وی با بیان اینکه مصرف بالای بنزین در خودروهای تولید داخل در ردیف اول متهمان ناترازی بنزین است، بیان داشت:  باید برای رفع این مشکل اقدامی عاجل کنیم. متاسفانه خودروهای ما در هر 100 کیلومتر 12 لیتر بنزین می سوزانند که این میزان 2 تا 3 برابر بیشتر از میانگین جهانی است.

شریعتی با تاکید بر اینکه باید از سرمایه ملی خودمان حفاظت کنیم، ادامه داد: علاوه بر بی‌کیفیتی خودروها، حجم بالایی از خودروهای فرسوده در سطح شهر در حال تردد هستند که این امر هم بر استفاده بیشتر از بنزین افزوده است.

عضو کمیسیون عمران بیان کرد: باید برای برون رفت از این شرایط اقدام به متنوع سازی سبد سوخت نیز بکنیم و از خودروهای برقی و هیبریدی هم در چرخه استفاده کنیم تا میزان  خودروهای استفاده کننده از بنزین کاهش پیدا کنند. همچنین ما باید به سمت استفاده از خودروهای دوگانه سوز  مثل سی ان جی و ال پی جی هم حرکت کنیم و به این وسیله از میزان مصرف بنزین در کشور بکاهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • صادرات دومین محموله ریلی افغانستان به ترکیه
  • صادرات غیرنفتی استان بوشهر افزایش می‌یابد
  • میزان صادرات نفت اعلام شد/ تراز تجاری ایران در این وضعیت است
  • اعلام آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات و ملزومات پزشکی به آفریقا
  • آمادگی ایران برای صادرات تجهیزات پزشکی به آفریقا
  • سهم ۲۴ درصدی مرکبات و کیوی در تولید ناخالص مازندران