Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-28@19:58:27 GMT

99 درصد سد کرج پر شده است

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۰۹۸۱۳

99 درصد سد کرج پر شده است

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز از رفع نگرانی‌ها نسبت به ذخیره سد کرج خبر داد.
به گزارش صدای البرز از ایلنا، داود نجفیان گفت: اگر چه ورودی سد کرج به دلیل کمبود ذخایر برفی کاهش خواهد یافت اما طبق برنامه‌ریزی مشکلی در تامین آب شرب از سد کرج تا پایان فصل گرما نخواهیم داشت.
وی در خصوص میانگین بارش‌ها در استان البرز گفت: از ابتدای سال زراعی جاری(مهر 96) تاکنون در البرز 350 میلیمتر بارندگی داشته‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نجفیان افزود: این رقم در مقایسه با میانگین بارش در مدت مشابه سال گذشته(404 میلیمتر) 13.5 درصد منفی است.
وی در خصوص آخرین وضعیت ذخایر دو سد امیرکبیر(کرج) و طالقان نیز اعلام کرد: وضعیت کنونی سد کرج تقریباً مشابه سال گذشته است؛ این سد در حال حاضر 180 میلیون مترمکعب ذخیره دارد؛ یعنی 98 تا 99 درصد از ظرفیت آن پر است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای البرز با بیان اینکه ذخیره کنونی سد طالقان نسبت به سال قبل کاهش داشته است، گفت: سد طالقان در این موقع از سال گذشته پر بود و 420 میلیون مترمکعب ذخیره داشت اما امسال ذخیره آن به 324 میلیون مترمکعب رسیده و 77 درصد از حجم آن پر است.
وی خاطرنشان کرد: در چنین وضعیتی می‌توان وضعیت سد کرج را خوب توصیف کرد اما وضعیت سد طالقان نسبت به پارسال خوب نیست.
این مسئول از رفع نگرانی‌ها نسبت به ذخیره سد کرج برای ایام پیش رو خبر داد و گفت: اگرچه ورودی سد کرج به دلیل کمبود ذخایر برفی کاهش خواهد یافت اما طبق برنامه‌ریزی مشکلی در تامین آب شرب از سد کرج تا پایان فصل گرما نخواهیم داشت.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان البرز در پاسخ به اینکه وضعیت ورودی و خروجی سدهای کرج و طالقان چگونه است نیز گفت: در حال حاضر روزانه 2.2 میلیون مترمکعب آب از سد کرج خارج و دو میلیون مترمکعب وارد می‌شود؛ علی‌رغم  افزایش مصرف در روزهای آتی اما پیش‌بینی می‌شود اختلاف چندانی بین ورودی و خروجی به وجود نیاید؛ سد طالقان هم در این موضوع وضعیتی مشابه سد کرج دارد.
نجفیان در پایان در خصوص حق‌آبه البرز و تهران از این دو سد نیز گفت: مجموع حق‌آبه البرز از دو سد کرج و طالقان به 55 میلیون مترمکعب و سهم تهران به 435 میلیون مترمکعب می‌رسد.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: سد کرج صدای البرز کرج سد طالقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۰۹۸۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان گفت: آب رودخانه‌های سقز، آدینان، خورخوره، سرشاخه‌های ساروق و سرشاخه‌های سیمینه‌رود از استان کردستان به سمت دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود.

آرش آریانژاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کردستان اظهار می‌کند: آب رودخانه‌های سقز، آدینان، خورخوره، سرشاخه‌های ساروق و سرشاخه‌های سیمینه‌رود از استان کردستان به سمت دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود.

وی میزان حجم جریان سطحی خروجی از استان کردستان به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ را معادل ۱۲۸۴ میلیون مترمکعب اعلام می‌کند و می‌افزاید: حجم جریان سطحی خروجی از استان به سمت دریاچه ارومیه در دوره درازمدت ۱۵۶۲ میلیون مترمکعب است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان ادامه داد: حجم جریان سطحی خروجی از استان کردستان به سمت دریاچه ارومیه در سال آبی جاری تا پایان اسفند ۱۴۰۲ نیز معادل ۶۹۹ میلیون مترمکعب بوده است.

آریانژاد اضافه کرد: شرکت آب منطقه‌ای استان کردستان در چارچوب طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی مؤظف به اجرای طرح‌ها و پروژه‌هایی است که از محل اجرای آنها حجم معینی آب ذخیره شده و در راستای احیای دریاچه ارومیه به کار گرفته شده است.

وی یکی مهمترین این پروژه‌ها را انسداد چاه‌های غیرمجاز دانست و گفت: از ابتدای اجرای طرح تعادل بخشی تا پایان سال گذشته، ۹۸۴ حلقه چاه غیرمجاز مسدود شده که از این محل، حجم آبی به میزان ۱۴.۵۸ میلیون مترمکعب به آبخوان‌های استان برگشت داده شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان نصب و بهره‌برداری ۵۵۰ دستگاه کنتور هوشمند را نیز از دیگر اقدامات این شرکت دانست و تصریح کرد: اصلاح ۳۶۰ پروانه بهره‌برداری و ذخیره آب از این محل به میزان ۴.۸۳ میلیون مترمکعب، جلوگیری از اضافه برداشت ۳.۲ میلیون مترمکعب آب از محل چاه‌های مجاز از ابتدای اجرای طرح تا پایان سال ۱۴۰۲، انجام اقدامات لازم برنامه سازگاری با کم آبی و رهاسازی بیش از ۱.۲ میلیارد مترمکعب آب سطحی در سال به دریاچه سد شهید کاظمی (تعهد استان کردستان کمتر از یک میلیارد مترمکعب در سال است) از دیگر تعهدات و اقدامات این شرکت در راستای احیای دریاچه ارومیه بوده است.

کد خبر 748320

دیگر خبرها

  • اجرای نوبت‌بندی مخازن آبی برای تأمین آب کشتزارهای مازندران
  • صخره‌نوردی بی‌نظیر بز‌های کوهی در طالقان (فیلم)
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در خراسان جنوبی ذخیره شد
  • ذخیره‌سازی بیش از ۳ میلیون مترمکعب رواناب در سد‌های خراسان جنوبی
  • مهار ۱۷ میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • مهار 17 میلیون مترمکعب رواناب در سازه‌های خراسان جنوبی
  • ایجاد ۵۰۰۰ مترمکعب ظرفیت مخازن آب در روستاهای کردستان
  • آب چه رودخانه‌هایی از کردستان به دریاچه ارومیه سرازیر می‌شود؟
  • ذخیره ۲ میلیون مترمکعب آب در بند خاکی فهرج