Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-05@02:12:12 GMT

نقش کشورهای عربی در فشار اقتصادی بر اردن

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۱۱۲۱۶

کشور اردن اخیرا شاهد تظاهرات مردمی علیه افزایش قیمت‌ها و مالیات‌ها بوده است به طوریکه عبدالله دوم پادشاه اردن با ارسال پیامی محرمانه به کشور‌های عربی همسایه نسبت به انتقال این ناآرامی‌ها به این کشور‌ها هشدار داد.

بعد از این پیام بود که پادشاه عربستان دستور برگزاری نشست فوری با حضور کویت و امارات و اردن را داد و کشور‌های مذکور با اعطای کمک‌های اقتصادی به امان موافقت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در ورای این ناآرامی‌ها مسأله دیگری نیز وجود دارد و آن فشار کشور‌های عربی و آمریکا و رژیم صهیونیستی به اردن برای پذیرش معامله قرن علیه مسأله فلسطین است.

اقتصاد اردن با قطع کمک‌های خارجی و کشور‌های عربی تحت فشار قرار گرفت، کشور‌های کمک کننده نیز به دلیل مخالفت این کشور با معامله قرن و اولویت‌های آمریکا در خصوص قدس، کمک‌های خود از این کشور را قطع و زمینه بالا گرفتن اعتراضات داخلی را فراهم کردند.

«مصطفی یاغی» نماینده پارلمان اردن و رئیس کمیسیون حقوقی پارلمان در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص بحران اخیر کشورش و مداخله آمریکا و رژیم صهیونیستی در آن تاکید کرد: بر کسی پوشیده نیست که رژیم صهیونیستی دشمن واحد امت عربی اسلامی است که از حمایت بی حد و مرز آمریکا و برخی دیگر از کشور‌ها برخوردار است.

وی افزود: اقدامات این دشمن صهیونیستی پایان نخواهد یافت مگر آنکه کشور‌های عربی به بخش‌های طایفه‌ای و مذهبی و نژادی تجزیه شوند و بدین ترتیب این کشور‌ها تضعیف شده و نتوانند امور خود را به دست بگیرند. آمریکا نیز از این روند حمایت می‌کند.

رئیس سابق سازمان عربی وکلای جوان در ادامه در خصوص اعمال فشار کشور‌های عربی بر اردن برای پذیرش معامله قرن گفت: معامله قرن بخشی از طرح و نقشه صهیونیست‌ها برای پاک کردن مسأله فلسطین و اعلام تشکیل یک دولت یهودی و اخراج کردن فلسطینی‌ها از خاک خود به شمار می‌رود.

نماینده پارلمان اردن در ادامه یادآور شد: نقش برخی کشور‌های همسایه اردن در اعمال فشار بر این کشور برای پذیرش این معامله بر کسی پوشیده نیست، اما اردن هم چنان به مواضع خود در خصوص تشکیل کشور فلسطین به مرکزیت قدس و پایان یافتن اشغالگری صهیونیست‌ها تاکید دارد و این مسأله باعث شده تا شاهد اعمال فشار‌های اقتصادی بر اردن و بلوکه شدن کمک‌های اعطا شده به آن با هدف تضعیف این کشور برای پذیرش معامله مذکور باشیم.

مدیر مرکز عربی میانجیگری و داوری تاکید کرد: اعتراضات مردمی اخیر در این کشور نتیجه طبیعی سیاست‌های مالی دولت برای رهایی یافتن از فشار‌هایی که درباره آن صحبت کردیم محسوب میشود. اوضاع اقتصادی در اردن بر روی زندگی مردم این کشور تأثیر گذاشته و آن‌ها توانایی تحمل افزایش قیمت‌ها را ندارند.

رئیس کمیسیون حقوقی پارلمان اردن تصریح کرد: دولت اردن برای رهایی یافتن از فشار‌های منطقه‌ای و بین المللی چاره‌ای جز افزایش مالیات‌ها نداشت و البته این اقدام با موافقت مردم رو به رو نشد.

وی در ادامه در خصوص سر دادن شعار‌هایی درباره برکناری پادشاه اردن گفت: معتقدم که همه مردم اردن با این شعار‌ها موافق نیستند و آن را نمی‌پذیرند. علاوه بر آن مردم این کشور نسبت به مرحله حساس و خطرناک کنونی و ضرورت محافظت از کشور و رهبرشان کاملا آگاه هستند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: تظاهرات مردمی عربستان کویت آمریکا و رژیم صهیونیستی فلسطین آمریکا و رژیم صهیونیستی رژیم صهیونیستی فلسطین دولت خاک دولت کشورهای عربی اردن پارلمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۱۱۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی

حسین امیرعبداللهیان ضمن تقدیر از تصمیم اخیر دولت ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی، این اقدام را مهم توصیف کرد.

به گزارش ایسنا، حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه  جمهوری اسلامی ایران  در ادامه دیدارهای خود در حاشیه اجلاس سران اسلامی در بانجول، با «هاکان فیدان » وزیر امور خارجه ترکیه دیدار و گفتگو کرد.

مذاکرات وزیران  امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه بر روند تحولات منطقه بویژه تحولات غزه، همچنین تبادل نظر در خصوص آخرین تلاش ها و تحرکات برای توسعه و گسترش مناسبات دوجانبه تهران و آنکارا بویژه بر نتایج سفر آیت‌الله رئیسی به آنکارا متمرکز بود.

امیرعبداللهیان در این دیدار  ضمن تقدیر از تصمیم اخیر دولت ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی، این اقدام را مهم توصیف کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی با محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، ضرورت ایفای نقش نیرومندتر و فعال تر کشورهای اسلامی به‌ خصوص ایران و ترکیه در حمایت از مساله فلسطین را یادآور شد.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از این دیدار مواضع کشورمان را در روند عملیات مقتدرانه وعده صادق در چارچوب دفاع مشروع نیروهای مسلح ایران و در  تنبیه رژیم صهیونیستی تبیین کرد.

 امیرعبداللهیان در خصوص دیدار اخیر روسای جمهور دو کشور در آنکارا تاکید کرد: ارزیابی ما از مذاکرات روسای جمهور ایران و ترکیه و توافقات و پیگیری های صورت گرفته مثبت است، اما باید نتایج کامل توافقات محقق شود.

وزرای امور خارجه ایران و ترکیه همچنین دیدگاه مشترکی در مورد لزوم پیگیری مستمر توافقات سفر ابراهیم  رئیسی به ترکیه داشتند و  بر لزوم فعال تر شدن کمیته‌های مشترک همکاری دو کشور در زمینه‌های مختلف تاکید کردند.

هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه ضمن ابراز خرسندی از این دیدار، سفر موفقیت آمیز ابراهیم  رئیسی رئیس جمهور کشورمان به ترکیه را حائز اهمیت دانست و از نتایج آن ابراز خرسندی کرد 

هاکان فیدان توسعه روابط با ایران در همه زمینه‌ها را از اولویت‌های مهم ترکیه دانست و از تقویت همکاری های دو کشور در مجامع منطقه ای و ببن المللی استقبال کرد .

وزیر خارجه ترکیه با تشریح رویکرد و مواضع کشورش در قبال تحولات منطقه به خصوص اوضاع فلسطین بعنوان مهم ترین مساله جهان اسلام، موضع‌ همتای ایرانی خود مبنی بر ضرورت ایفای نقش فعال و پویاتر کشورهای اسلامی به خصوص ترکیه و ایران در سازمان همکاری اسلامی را مورد تاکید قرار داد.

دو وزیر همچنین در خصوص وضعیت فلسطین و راههای پایان بخشیدن به جنگ و جنایات سبوعانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری تبادل نظر کردند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی
  • ۶ پیشنهاد ایران به سران کشورهای اسلامی در خصوص رژیم اشغالگر
  • نگرانی از سرایت اعتراضات دانشجویی ضدصهیونیستی به جهان عرب
  • نگرانی از اعتراضات ضدصهیونیستی در عربستان،‌ مصر و اردن
  • نقشه نتانیاهو برای غزه پس از جنگ فاش شد/ نیویورک تایمز: طرح نخست وزیر اسرائیل به احتمال زیاد از سوی کشورهای عربی رد خواهد شد
  • نیویورک‌تایمز: نتانیاهو در حال بررسی اداره غزه توسط ائتلاف عربی-اسرائیلی است
  • پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴
  • دستاورد سفر بذرپاش به امارات متحده عربی چه بود؟ 
  • مذاکره هیئت‌های تجاری کشورهای مختلف با فعالان اقتصادی آذربایجان‌شرقی
  • خون مسلمان در اسلام حرمت دارد/ حکام کشورهای عربی نسبت به مسلمانان بی گناه بی تفاوت نباشند