Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-07@16:14:44 GMT

مواجهه با مرگ با حال و هوای شاملو

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۱۲۳۸۶

مواجهه با مرگ با حال و هوای شاملو

فرهنگ > تجسمی - پرفورمنس «در آستانه» بر اساس شعر احمد شاملو و با طراحی علیرضا حمیدین این روزها در گالری ایده اجرا می‌شود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، فصل دوم اجراهای پرفورمنس «در آستانه» از 19 تا 24 خردادماه در حال اجراست. این اثر که بر اساس شعری از احمد شاملو شکل گرفته کاری از گروه فرهنگی هنری درآستانه است و تلاش دارد تا در این اجرا مخاطب را با حواس مختلفش درگیر کند و معنایابی متفاوتی از زندگی و مرگ را پیش روی مخاطب قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا حمیدین طراح پرفورمنس «در آستانه» درباره این اثر گفت: ایده اصلی این پرفورمنس مواجهه با مرگ است در واقع ما در این اجرا تعاملی جدی را با مخاطب داریم. در این پرفورمنس مخاطب با استفاده از نوستالژیی که مربوط به زمان نوجوانی اوست، وارد جریان اجرا می‌شود. در ادامه ما از او می‌خواهیم که چشمانش را ببندد و شعر در آستانه از مجموعه اشعار احمد شاملو را گوش کند.

این هنرمند درباره دلیل انتخاب این ایده برای اجرا بیان کرد: شعر شاملو برای شخص من بسیار مهم است زیرا در آستانه اثری است که نمی‌توان از آن برداشتی عاشقانه یا سیاسی داشت اما در عین حال به لحاظ مفهومی آنچه را که شاملو دوست داشت با آن مبارزه کند، بیان می‌کند.

حمیدین شکل‌گیری ایده پرفورمنس در آستانه را مربوط به دوران دانشجویی خود دانست و گفت: شکل‌گیری این ایده مربوط به دوران دانشجویی من است. نزدیک به پنج سال پیش من این اتود را برای پیام دهکردی اجرا کردم که به شدت مورد توجه ایشان قرار گرفت. توجه آقای دهکردی به پرفورمنس «در سایه» به حدی است که هم اکنون نیز نریشن‌های این اثر توسط ایشان بیان می‌شود.

این هنرمند درباره مدت زمان تمرین این پرفورمنس اظهار کرد: این اثر پنج سال در ذهنم ماند اما زمانی که تصمیم به اجرای آن گرفتیم، حدود شش ماه به صورت جدی تمرین کردیم و بعد از عید نوروز نیز تمرین فشرده‌ای را داشتیم.

حمیدین درباره احساس مخاطب از حضور در این پرفورمنس گفت: از نظر من مواجهه مخاطب با اثر بسیار جذاب است زیرا با احساسی مربوط به مرگ برخورد می‌کند. فکر می‌کنم که مخاطب در هنگام پرفورمنس به احساساتی نظیر خنده، سردرگمی، ترس و حتی از بین رفتن احساسات پنج گانه دست می‌یابد زیرا این یک انتخاب آزادانه در مواجهه با شرایط است.

او ادامه داد: این پرفورمنس تجربه‌ای است که قبلاً به این شکل اجرا نشده است و متفاوت از نمونه‌های مشابه آن است بنابراین فکر می‌کنم که ما نیز به اندازه مخاطب تجربه کسب می‌کنیم و چیزهای تازه‌ای می‌یابیم.

پرفورمنس «در آستانه» که در روزهای ۱۰ تا ۱۲ خرداد فصل اول اجراهای خود را پشت سر گذاشته در فصل دوم ۱۹ تا ۲۴ خردادماه در گالری ایده اجرا می‌شود. این پرفورمنس بر اساس شعری از احمد شاملو است که با طراحی و کارگردانی علیرضا حمیدین و صدا پیام دهکردی، فرانک یوسفی و علیرضاحمیدین و با بازی فاتیما افتخارى، مهرشاد الکایی، محمد شریفی، مونا عاقل‌نژاد، تینا عاقل‌نژاد، نیما قاسم‌زاده، کسری معماری، سینتیا سرکیس وارطانیان و شبنم عبداللهی اجرا می‌شود.

رضا گوران مشاور کارگردان و هادی آموزگار مشاور این پروژه هستند که با طراحی صدا پریا کیوانفر به مدت ۵۰ دقیقه اجرا می‌شود.

57243

کلید واژه‌ها : شعر - هنرهای تجسمی - شاعر -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: شعر هنرهای تجسمی شاعر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۱۲۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمایز «بوم» با دیگر برنامه‌های مشابه چیست؟/ قابی در شأن هنرمندان

محسن صفایی فرد سردبیر مجله هنری «بوم» درباره این برنامه که پخش آن از سال گذشته در شبکه دو سیما آغاز شده به خبرنگار مهر بیان کرد: این برنامه بازنمایی هنر و هنرمندان ایرانی در میدان و مکان الهام بخش هنری است.

وی درباره رویکرد برنامه اضافه کرد: «بوم» می خواهد از استودیو بیرون بیاید و تصویری معنی‌دار از صحنه هنر ایران به چشم مخاطب برساند. هر قسمت از این برنامه سراغ آثار تازه هنری، اجراهای تازه، نمایشگاه ها و هنرمندانی که به دلایل مختلفی نامشأن مطرح می شود، می رود. برنامه گاهی به صورت متمرکزتر سراغ هنرمندان رفته و در این بخش دیداری با هنرمندان بزرگ دارد که چند سالی است کمرنگ بوده اند. کارنامه این هنرمندان در برنامه مرور می شود و گپ و گفت در محل کار و خانه آنها برگزار می شود.

«بوم» صرفاً یک برنامه با موضوع هنر نیست بلکه یک برنامه هنری است

صفایی فرد با تاکید بر خروج «بوم» از یک برنامه صرف استودیویی تصریح کرد: در این برنامه بنا داریم بیرون از استودیوها به ملاقات اثر هنری و هنرمند برویم و تلاش می کنیم «بوم» صرفاً یک برنامه با موضوع هنر نباشد بلکه یک برنامه هنری با قابی در خور شأن برای هنر و هنرمندان باشد. از جهت کیفیت بصری و قابی که تدارک می بینیم نیز هدفمان این بود تصویری باشکوه به چشم مخاطب برسانیم. این برنامه هدفی فردی را دنبال می کند که آموزش چشم اندازهای هنر ایران برای مخاطب است. «بوم» می خواهد زیبایی شناسی مخاطب را ارتقا دهد و البته نه به سبک یک برنامه تخصصی چون «بوم» در شبکه دو که شبکه زندگی است تعریف شده از این رو بیشتر سراغ هنرمندانی می رویم که بتوان به همراه آنها تصویری زیبایی شناسانه ارایه کرد.

سردبیر «بوم» اضافه کرد: در واقع بینندگان ما بیننده فضای هنری هستند اما فضای برنامه صرفاً نخبه پسند یا مشابه گفت‌وگوهای تخصصی و طولانی نیست.

وی درباره آیتم های برنامه توضیح داد: «بوم» در بعضی قسمت ها به فراخور موضوع برنامه روی یک موضوع متمرکز می شود مثلاً در برنامه ای که به مناسبت روز معلم پخش شد سراغ محمدرضا لطفی آهنگساز رفتیم که از زاویه معلمی او بود و تاکنون به شأن معلمی او پرداخته نشده بود.

پرسه در فضای هنر

صفایی فرد درباره حضور حامد مهربانی مجری برنامه نیز یادآور شد: «بوم» یک شخصیت پرسه زن و نوعی گشت و گذار در فضای هنر دارد. یکی از اجزای برنامه حامد مهربانی راوی برنامه است که به نوعی این شخصیت با او تعریف شده است. او هر هفته به تازه های هنر و آثار هنری می پردازد گاهی هم از یک هنرمند سراغ می گیرد. سال گذشته مجید انتظامی کنسرتی داشت که ما در ۲ قسمت به این کنسرت پرداختیم.

وی اضافه کرد: شخصیت محوری برنامه حامد مهربانی است که باید شکل بگیرد. او فقط مجری نیست و به نوعی صحنه گردان برنامه است، دست مخاطب را می گیرد و به جاهای مهم هنری می برد و مخاطب را با روایت هایی از هنر امروز ایران آشنا می‌کند. او سوابق پررنگی در اجرا دارد و حتی غیر از آن شأن برنامه سازی و تهیه کنندگی دارد و از این حیث انتخاب دقیقی بود. او یکی از افراد جدی در تحریریه و سردبیری است.

صفایی فرد در پااین درباره وجه تمایز برنامه نسبت به دیگر برنامه‌ها نیز عنوان کرد: مواجهه نزدیک با چهره هنر و هنرمند کمتر در قاب تلویزیون دیده شده است. ما آن تصویر استودیویی شده مکانیکی از برنامه ها را لااقل در این برنامه هنری به هم زدیم. به یک کنسرت، گالری یا موزه می رویم و جاهایی که در برنامه های دیگر و روتین هنرمندش مهم بوده برای ما در قالب محیط، نما و قاب، ارزش و حس و حال پیدا کرده است.

«مجله هنری بوم» با اجرای حامد مهربانی، تهیه‌کنندگی احمدرضا بلیغ و احمدرضا زارعی، کارگردانی کیانوش الطافی، سردبیری محسن صفایی فرد و همت گروه اجتماعی اقتصادی شبکه دو در مرکز هنری رسانه‌ای سلوک تهیه و تولید شده که چهارشنبه ها روانه آنتن شبکه دو می‌شود.

کد خبر 6098541 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • نقش اساسی آلودگی ناشی از ترافیک در سرطان کودکان / عمده موارد قانون هوای پاک اجرا نمی‌شود
  • تمایز «بوم» با دیگر برنامه‌های مشابه چیست؟/ قابی در شأن هنرمندان
  • ارزیابی آمادگی ۴۰۰۰ خانوار قزوینی برای مواجهه با مخاطرات
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • پرفروش ترین تئاترهای دولتی کدام اند؟
  • لزوم بازتعریف نقش دولت در همگرایی نخبگان
  • اعلام آمار فروش سالن‌های دولتی تئاتر
  • «گالیله» یک میلیاردی شد
  • نمایش «گالیله» بیش از ۱ میلیارد تومان فروخت
  • «گالیله» بیش از ۱ میلیارد تومان فروخت