Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از سنا؛​­ بهادر بیژنی افزود: طرح تاسیس بورس بین المللی کیش در راستای اجرای ماده 29 الحاقی قانون چگونگی اداره مناطق آزاد تجاری صنعتی در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: بر اساس ماده 29، تاسیس و فعالیت بورس ها با سرمایه داخلی و خارجی در مناطق آزاد بر اساس مقررات، مجاز است و تابع آیین نامه ایی خواهد بود که با پیشنهاد شورای عالی بورس به تصویب هیات وزیران می رسد؛ یعنی در واقع مبنای قانونی طرح بورس بین المللی کیش این مساله بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بین‌الملل اظهار داشت: آیین نامه پیشنهادی موضوع این ماده، در جلسه هیات مدیره سازمان بورس در 26 خرداد جاری به تصویب رسید و مقرر شد که در شورای عالی بورس هم مطرح شود.
به گفته بیژنی، بر اساس مقرراتی که باید بعد از تصویب شورای عالی بورس به تایید هیات وزیران برسد، سرمایه این بورس ها از جمله بورس بین المللی کیش باید صرفا ارزی باشد.
وی گفت: نظری که در حال حاضر در مورد ارز بورس بین المللی کیش وجود دارد انتخاب یورو است؛ هرچند قانون می گوید که معاملات باید ارزی باشد و نوع ارز را هم مشخص نکرده، ولی بنا به شرایط فعلی، یورو ارزی است که می تواند در اینجا مطرح شود و قابل قبول باشد.
مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بین‌الملل افزود: نکته دیگر این است که گزارشگری مالی در بورس بین المللی کیش باید بر اساس استانداردهای IFRS باشد . همچنین تابلوی معاملات صرفا ارزی خواهد بود.
وی ادامه داد: نکته دیگر این است که امکان دسترسی و فعالیت کارگزاران و معامله گران بین المللی هم با مجوز و نظارت سازمان بورس وجود دارد؛ یعنی کارگزاران و معامله گران بین المللی، می توانند در آنجا حضور داشته باشند و فعالیت کنند.
بیژنی گفت: امکان عرضه اوراق بهادار پذیرفته شده در بورس بین المللی کیش، در بورس های خارجی فراهم می شود و از آن طرف هم امکان پذیرش اوراق بهادار خارجی در این بورس فراهم می شود، به عبارت دیگر در اینجا یک رابطه دو طرفه وجود دارد.
وی اظهار داشت: در بورس بین المللی کیش، امکان پذیرش انواع اوراق بهادار، ابزارهای مالی و کالا وجود دارد. یعنی مقررات، ما را محدود نکرده به اینکه فقط اوراق بهادار و ابزارهای مالی داشته باشیم و کالا هم در آن گنجانده شده است.
بیژنی با بیان اینکه همکاری با بورس های دیگر در ایران و خارج، به منظور تبادل اطلاعات و تجربیات و یکسان سازی مقررات و استانداردهاست، گفت: پذیرش همزمان اوراق بهادار و کالا جزو خصوصیاتی است که در فعالیت این بورس ها در مناطق آزاد دیده شده است.
مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور بین‌الملل افزود: بحث مهم دیگر فعالیت نهادهای مالی داخلی و خارجی در مناطق آزاد است که اینها می توانند این فعالیت را از طریق تاسیس نهادهای مالی جدید ، افتتاح شعب یا نمایندگی خود با پیشنهاد بورس مناطق آزاد و پس از دریافت­­مجوز سازمان بورس شروع کنند ؛ یعنی نهادهای مالی خارجی، می توانند از طریق تاسیس نهادهای مالی جدید فعالیت خود را نشان دهند.
وی ادامه داد: البته باید این نکته را توجه کنیم که شرکت های داخلی هم می توانند با معاملات برمبنای یورو در این بورس ها حضور داشته باشند. یعنی شرکت های داخلی هم می توانند در این بورس ها فعالیت داشته باشند، ولی در کنار شرکت های خارجی که لیست می شوند معاملات بر مبنای یورو یا مبنای ارزی است. در عین حال شرکت های داخلی هم می توانند معاملات خود را بر مبنای یورو انجام دهند .
بیژنی در پایان با تاکید بر اینکه تاسیس بورس در مناطق آزاد گام مهمی در راستای بین المللی شدن بازار سرمایه است، گفت: یکسان سازی مقررات و استانداردها و پذیرش همزمان اوراق بهادار و کالا از مهمترین ویژگی های این بورس ها از جمله بورس بین المللی کیش است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: بورس یکسان سازی استاندارد بین المللی کیش شورای عالی بورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۱۳۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره توسط شبکه بانکی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بانک مرکزی، به منظور گسترش تأمین مالی زنجیره تولید و اجرایی‌سازی شیوه‌نامه اجرایی استفاده از «برات الکترونیکی» که طی بخشنامه شماره (۲۸۳۹۶۲‏‏/۰۰) مورخ (۲۹/‏۰۹/‏۱۴۰۰‬) به شبکه بانکی کشور ابلاغ شده و با تلاش‌های صورت گرفته و فراهم‌سازی الزامات سامانه‌ای و فناورانه و با همکاری بانک‌های صادرات ایران، تجارت و ملی ایران و همچنین وزارت امور اقتصادی و دارایی بهره برداری تجاری از این ابزار در (سوم اردیبهشت ۱۴۰۳) عملیاتی شد؛ به عبارت دیگر نخستین «برات الکترونیکی» توسط دو بانک صادرات ایران و تجارت صادر شد.

در چارچوب این ابزار اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند به منظور تأمین سرمایه در گردش مورد نیاز فعالیت اقتصادی خود اقدام کنند.

براساس این گزارش؛ «برات الکترونیکی» سندی غیر کاغذی است که با درخواست «برات الکترونیکی» دهنده (براتکش) یعنی خریدار در وجه یا به حواله کرد دارنده «برات الکترونیکی» یعنی فروشنده و بر اساس اعتبار خریدار صادر می‌شود. سررسید این ابزار یک تا دوازده ماهه است و بانک عامل به عنوان رکن برات‌گیر، بازپرداخت مبلغ در سررسید را تقبل می‌کند.

برخی از مزایای برات الکترونیکی بدن شرح است:

- قابلیت انتقال در زنجیره‌های فعالیت‌های اقتصادی - امکان صدور «برات الکترونیکی» تا سقف ۲۰۰ فروش سال گذشته بنگاه خریدار - معاف از برنامه کنترل مقداری ترازنامه بانک مرکزی - امکان تنزیل توسط شبکه بانکی در صورت گذشته یک چهارم از عمر «برات الکترونیکی» یا دو بار گردش در زنجیره

با توسعه استفاده از این ابزار برای کل شبکه بانکی ظرفیت مناسبی جهت تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی در طول زنجیره‌های فعالیت آنها فراهم شده است.

لازم به ذکر است؛ بر اساس بخشنامه مورخ (۲۶/‏۰۱/‏۱۴۰۳)‬ بانک مرکزی به شبکه بانکی امکان صدور ۸۰ هزار میلیارد تومان «برات الکترونیکی» توسط شبکه بانکی در سال‌جاری پیش بینی شده است که می‌تواند در کنار سایر ابزارهای تأمین مالی اعم از اوراق گام و تسهیلات نقش مؤثری در تحقق «اهداف شعار سال» ایفا کند.

کد خبر 6088501 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • توسعه فعالیت‌‌های فرهنگی حوزه عفاف و حجاب در مرکزی
  • یکپارچه سازی هوش مصنوعی اوپن ای آی و گوگل در آیفون‌های جدید
  • رشد صد در صدی دانش‌بنیان‌ها در بورس تا پایان سال
  • ناامیدی رژیم صهیونیستی از شکست طرح بین‌المللی‌اش برای توقف فعالیت آنروا
  • دو کارگزاری جدید مجوز فعالیت گرفتند
  • مجوز فعالیت دو کارگزاری جدید صادر شد/ ۸ درخواست در مرحله تاسیس
  • دو کارگزاری جدید بورس مجوز فعالیت گرفتند
  • بروزرسانی بزرگ واتس آپ در راه است
  • صدور نخستین برات الکترونیکی تامین مالی زنجیره توسط شبکه بانکی
  • بروزرسانی بزرگ واتس‌آپ در راه است