Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با انتقاد از افزایش 3 درصدی قیمت خرید تضمینی دانه روغنی کلزا گفت: در شرایطی که سالانه 13 هزار میلیارد تومان روغن وارد کشور می شود، این اقدام انگیزه کشاورزان برای کشت دانه های روغنی را به شدت کاهش داده و ارزبری واردات روغن را افزایش می دهد.

اقتصاد آنلاین - المیرا اکرمی؛ عباس پاپی زاده در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی اقتصادآنلاین با اشاره به افزایش 3 تا 5 درصدی خرید تضمینی دانه های روغنی اظهار داشت: در شرایطی که وابستگی 92 تا 96 درصدی به واردات روغن برای تامین نیاز کشور داریم، افزایش 3 درصدی نرخ خرید تضمینی کلزا هیچگونه توجیهی ندارد و افزایش بسیار جزئی نرخ خرید تضمینی دانه های روغنی نسبت به سال زراعی گذشته تاسف آور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پاپی زاده با یادآوری این موضوع که در قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی افزایش نرخ خرید متناسب با افزایش تورم پیش بینی شده است، گفت: در شرایطی که سالانه 13 هزار میلیارد تومان ارز از کشور خارج می شود تا روغن مورد نیاز وارد شود، نه تنها باید طبق پیش بینی قانون در مورد خرید دانه های روغنی عمل شود بلکه حتی باید مشوق های بیشتری در نظر گرفته شود تا برای کشاورزان کشت و تولید دانه های روغنی صرفه اقتصادی داشته باشد اما با اتفاقی که امسال رخ داد، نه تنها انگیزه های کشت و تولید این محصولات برای سال زراعی آینده کاهش می یابد، بلکه در عمل نشان داد که دولت و وزارت جهاد کشاورزی اعتقاد عملی به خودکفایی در تولید دانه های روغنی ندارند.

نماینده مردم دزفول در مجلس در ادامه افزود: متاسفانه در شرایطی شاهد بی توجهی دولت و وزارت جهاد کشاورزی به موضوع مهم کشت و تولید دانه های روغنی، واردات در حجم  بالای روغن به کشور را رقم زده که با بحران ارزی مواجه هستیم و هر دلاری که از کشور خارج می شود لطمه بزرگی به ارکان اقتصادی کشور است.  

پاپی زاده با پیش بینی این موضوع که در سال زراعی آینده سطح زیر کشت دانه های روغنی و به خصوص کلزا کاهش خواهد یافت، گفت: انگیزه کشاورزان برای کشت دانه های روغنی کسب سود است و اگر کشت دانه های روغنی توجیه اقتصادی و سودی نداشته باشد، همین حداقل سطح زیر کشت هم در سال زراعی آینده کاهش خواهد یافت.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به وجود مافیا و رانت در واردات روغن اظهار داشت: به نظر می رسد بیش از هر موضوع دیگری وجود مافیایی که سود کلانی را از واردات روغن و دانه های روغنی به جیب می زند، حمایت از کشت و تولید این محصولات را تحت الشعاع قرار داده است.

پاپی زاده با بیان اینکه قدرت و رانت این مافیا مانع از تشکیل صندوق حمایت از کشت دانه های روغنی شده است، گفت: چندی است که برخی از نمایندگان مجلس پیگیر طرحی تحت عنوان تشکیل صندوق حمایت از کشت دانه های روغنی هستند اما این طرح همواره با مشکلات زیادی مواجه می شود و زمانی که موضوع را پیگیری کردیم متوجه شدیم مشکل تراشی از سوی کسانی است که مخالف خودکفایی ایران در تولید دانه های روغنی هستند و واردات روغن و دانه های روغنی در دست آنها است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: واردات قانون محصولات کشاورزی تورم ارز دولت وزارت جهاد کشاورزی جهاد کشاورزی کشاورزی نمایندگان مجلس مشکلات ایران کشاورزی وزارت کشاورزی کلزا دانه روغنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۱۵۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت‌پرده واردات ۶۰۰ هزار لپ‌تاپ به ایران

فرارو- آمار واردات لپ‌تاپ به‌کشور در سال گذشته مشخص می‌کند عمده مدل‌های موجود در بازار از مبدا امارات متحده عربی روانه بازار شده است. آمار واردات لپ‌تاپ به‌کشور از سهم ۲۰ برابری امارات در سال گذشته نسبت به کشور چین حکایت دارد و در فهرست پنج مبدا اصلی برای واردات لپ‌تاپ به کشور اسم آلمان، استرالیا و ترکیه نیز به‌چشم می‌خورد. بااینکه ارزش دلاری حجم محموله‌های وارداتی لپ‌تاپ به کشور در سال گذشته، تفاوت محسوسی با سال ۱۴۰۱ ندارد اما به‌خاطر تفاوت نرخ ارز شاهد افزایش هزینه مورد نیاز برای خرید لپ‌تاپ بودیم.

افزایش هزینه خرید لپ‌تاپ در سال ۱۴۰۲

خرید لپ‌تاپ در کشور ظرف ۱۲ ماه سال گذشته حدود هشت هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بیشتر از ۱۴۰۱ برای کل خریداران هزینه داشته است.

آمار واردات لپ‌تاپ به کشور که اخیرا توسط گمرک در دسترس عموم مردم قرار گرفته، نشان می‌دهد ارزش دلاری حجم واردات لپ‌تاپ در سال گذشته تفاوت محسوسی با سال ۱۴۰۱ ندارد، اما به‌خاطر تغییر نرخ ارز در ماه‌های سال قبل شاهد افزایش هزینه مورد نیاز برای خرید لپ‌تاپ بودیم. با اینکه ارزش دلاری حجم واردات لپ‌تاپ به کشور در سال گذشته فقط ۱۳ میلیون دلار نسبت به ۱۴۰۱ ارتقا پیدا کرده، اما به‌خاطر تغییر نرخ ارز در کشورمان همین میزان رشد، معادل افزایش ۸.۵ همتی برای خرید لپ‌تاپ در کشور بوده است.

آمار واردات لپ‌تاپ به‌کشور در سال ۱۴۰۱ از رقم تقریبا ۲۴۸ میلیون دلاری حکایت دارد و این عدد در سال گذشته با رشد ناچیز پنج‌درصدی پرده‌برداری می‌کند.

قیمت پرفروش‌ترین لپ‌تاپ بازار

آمار واردات لپ‌تاپ به کشور در سال گذشته که توسط گمرک منتشر شده، به‌شکلی است که نمی‌توانیم از آن برای پی‌بردن از تعداد دقیق لپ‌تاپ ‌های وارداتی به کشور استفاده کنیم، اما با رصد بازار متوجه می‌شویم عمده گزینه‌های پرفروش در کشور قیمتی نزدیک ۲۷ میلیون تومان دارند.

قیمت لپ‌تاپ ۲۷ میلیونی با احتساب متوسط نرخ سال گذشته ارز، چیزی معادل ۵۵۰ دلار به‌دست می‌آید. محدوده‌ای که نشان‌دهنده لپ‌تاپ ‌های اصطلاحا اقتصادی است و نشان می‌دهد، ایرانی‌ها موقع خرید لپ‌تاپ بیشتر از هر چیز دیگری نگران لحظه کارت کشیدن هستند. حالا اگر همین اعداد را به‌عنوان پیش‌فرض درنظر بگیریم، آنوقت به تعداد تقریبی ۶۰۰ هزار دلار لپ‌تاپ وارداتی در سال ۱۴۰۲ می‌رسیم.

لپ‌تاپ ‌های وارداتی از کجا روانه بازار می‌شوند؟

آمار واردات لپ‌تاپ به کشور مشخص می‌کند عمده مدل‌هایی که در مغازه‌ها و فروشگاه‌های اینترنتی موجود هستند، از مبدا امارات راهی بازار می‌شوند. ارزش دلاری لپ‌تاپ ‌های وارداتی از مبدا امارات متحده عربی در سال ۱۴۰۲ حدود ۲۴۷ میلیون دلار بوده که نسبت به ارزش دلاری لپ‌تاپ ‌های وارداتی از چین تقریبا ۲۰ برابر است.

لپ‌تاپ ‌های وارداتی از چین ارزشی نزدیک ۱۲ میلیون دلار داشته و از این حیث سومین کشوری که بیشترین لپ‌تاپ ‌های واردتی از آن به کشور رسیده، ترکیه معرفی شده است. طوریکه حجم ۸۶۳ هزار میلیاردی واردات لپ‌تاپ از این کشور، آن را در جایگاه سوم قرار داده است. ۱۸۳ هزار دلار بابت خرید لپ‌تاپ از استرالیا شده و آلمان با وارد کردن حجمی معادل تقریبا شش هزار دلار در رتبه پنجم قرار دارد.

نقاط ورودی از کجا به بازار تزریق می‌شوند؟

فرودگاه امام خمینی تهران مهمترین نقطه وارداتی کشور در حوزه لپ‌تاپ درسال گذشته بوده است. تقریبا ۱۹۵ میلیون دلار از حجم وارداتی لپ‌تاپ در سال گذشته از طریق فرودگاه امام خمینی انجام شده و رتبه بعدی با واردات نزدیک ۴۰ میلیون دلار به منطقه ویژه اقتصادی پیام در استان البزر تعلق دارد.

واردات لپ‌تاپ به کشور در سال ۱۴۰۲ از مسیر منطقه ویژه اقتصادی شهید رجایی شامل ارزشی معادل سه میلیون دلار بوده و این عدد در مناطق ویژه اقتصادی بوشهر و سیرجان به‌ترتیب ۳۲۶ هزار و ۶۷ هزار دلار تخمین زده می‌شود.

دیگر خبرها

  • دو برابر شدن کشت دانه روغنی کلزا در میاندوآب
  • کشت دانه‌روغنی‌کلزا در میاندوآب ۲ برابر شد
  • دانه ضد آلرژی و ضد التهاب
  • آمار جدید از ورود خودروهای وارداتی به کشور | وزیر صنعت: مردم برای خرید خودرو خارجی عجله نکنند؛ سرعت تحویل به زودی افزایش می‌یابد
  • وزیر صمت: خودروسازان متخلف به قوه قضاییه معرفی می شوند
  • کمبودی در تولید و توزیع روغن نباتی وجود ندارد
  • طلب ۳۵۰ میلیون یورویی صنعت روغن نباتی از دولت
  • برداشت ‌و خرید دانه کلزا توسط بخش خصوصی آغاز شد
  • توسعه کشت دانه‌های روغنی و حبوبات در لرستان
  • پشت‌پرده واردات ۶۰۰ هزار لپ‌تاپ به ایران