Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روزنامه صهیونیستی در گزارشی به تاثیر نشست سران آمریکا و کره شمالی در سنگاپور بر توافق هسته‌ای ایران پرداخت.

خبرگزاری تسنیم: روزنامه جروزالم پست در گزارشی نوشت: هیچ کس نمی‌داند سه شنبه در خلال دیدار رئیس جمهور ترامپ در سنگاپور با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، نخستین دیدار تاکنون میان ارشدترین مقامات دو کشور، چه روی خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عبارت دقیقتر آن که، با اطمینان نمی‌توان گفت: این دیدار برگزار خواهد شد یا خیر. ولی با فرض برگزاری این دیدار، نتایج احتمالی آن چه خواهد بود و بر وضعیت هسته‌ای ایران و امنیت اسرائیل چه تاثیری خواهد گذاشت؟

این گزارش افزود: ترامپ و کیم در مورد خلع سلاح هسته‌ای سخن گفته اند. توافق آرمانی برای امریکا این خواهد بود که کره شمالی همه جنگ افزار‌های هسته‌ای خود را کنار بگذارد. دو احتمال وجود دارد: یک توافق بزرگ، یک توافق کوچک.

جروزالم پست در ادامه نوشت: توافق بزرگ با در نظر گرفتن فریبکاری کره شمالی، این خواهد بود که آن‌ها واقعاً از همه جنگ افزار‌های هسته‌ای و توانمندی تولید این گونه جنگ افزار‌ها دست بردارند و در عوض، نه تنها خواستار کمک اقتصادی بلکه خروج نظامی امریکا از شبه جزیره کره و پایان مداخلات آمریکا باشند. به موجب توافق کوچک، کره شمالی از بخشی از توانمندی‌های هسته‌ای خود دست خواهد کشید و در ازای آن، تحریم‌ها رفع می‌شود و کره شمالی، امریکا و کره جنوبی پیمان صلح امضا خواهند کرد.

این گزارش می‌افزاید: میان انتظارات کره شمالی و آمریکا اختلاف فاحشی وجود دارد. آمریکا می‌خواهد با اعمال فشار شدید کره شمالی را وادار به کنار گذاشتن همه توانمندی‌های هسته‌ای خود کند. وزیر دفاع امریکا و تشکیلات نظامی آن کشور مخالف هرگونه خروج نظامی امریکا از شبه جزیره کره هستند، زیرا حتی اگر کره شمالی برنامه جنگ افزار هسته‌ای خود را به طورکامل کنار بگذارد، توانمندی موشکی متعارف آن همچنان تهدیدی بالقوه علیه ژاپن و کره جنوبی – دو متحد اصلی امریکا خواهد بود.

این روزنامه اسرائیلی می‌نویسد: در بهترین حالت، ترامپ و کیم بیانیه مشترکی را در مورد غیرهسته‌ای شدن کره شمالی منتشرخواهند کرد که به معنای توافق صلح نهایی و اعطای برخی امتیازات در خلال سال‌های آینده خواهد بود.

گزارش فوق میافزاید: اگر ترامپ به توافق با کره شمالی دست یابد که براساس آن، کره شمالی برخی جنگ افزار هسته‌ای خود را نگه دارد یا تاسیسات هسته‌ای خود را تعطیل و نه نابود سازد و در ازای آن، از تحریم‌ها خلاص شود، آیا این توافق مشابه توافق هسته‌ای ایران یا بدتر از آن نخواهد بود؟ آیا این نوع توافق هسته‌ای میان امریکا و کره شمالی تضعیف خواسته آمریکا برای انعقاد توافق هسته‌ای سخت‌تر با ایران نخواهد بود؟

جروزالم پست می‌نویسد: شاید گفته شود کره شمالی تهدیدی بزرگتر از ایران است و باید توافق بهتری با آن منعقد شود. پیونگ یانگ دارای جنگ افزار هسته‌ای و موشک‌های قاره پیمای قادر به هدف قراردادن آمریکاست -، ولی ایران در بهترین حالت خود چندین ماه با ساخت جنگ افزار هسته‌ای فاصله دارد. شاید برعکس، گفته شود کره شمالی تهدیدی کم خطرتر از ایران است. کیم بیشتر به دنبال بقای خاندان و تسلط خود بر کشور است، ولی ایران گروه‌های تروریستی را تامین مالی و سراسر خاورمیانه را بی ثبات می‌کند.

این روزنامه در ادامه می‌افزاید: آمریکا براساس این برداشت ها، شاید به کشور‌های اروپایی بگوید که مساله ایران متفاوت از کره شمالی است. شاید پیامد غیرقابل اجتناب توافق با کیم که تنها به تعطیلی و نه نابودی تاسیسات هسته‌ای و رفع تدریجی تحریم‌ها می‌انجامد، این باشد که استدلال برای انعقاد توافق شدیدتر با ایران تضعیف شود؛ و این می‌تواند تلاش نتانیاهو برای انزوای ایران را تضعیف کند.

گزارش روزنامه اسرائیلی می‌نویسد: اروپایی‌ها نگرانند که اگر اعمال تغییرات بیش از اندازه را از ایران بخواهند، این کشور از توافق خارج شود و به غنی سازی اورانیوم بپردازد. کوتاه سخن آن که، از منظر آمریکا هرگونه توافق– ضعیف یا قوی – با کره شمالی بهتر از مناقشات لفظی خواهد بود که شاید به مناقشه هسته‌ای منجر شود. شاید، ترامپ پس از انعقاد توافق با کره شمالی، در برابر ایران انعطاف نشان دهد و ایران برای سال‌های متمادی از توافق هسته‌ای پیروی کند. ولی از منظر اسرائیل، توافق ضعیف آمریکا با کره شمالی رسیدن به توافق محکم‌تر با ایران را دشوارتر خواهد ساخت و اسرائیل، ایران و آمریکا را بار دیگر در مسیر تشدید تنش‌ها قرار خواهد داد.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003TM2

منبع: فردا

کلیدواژه: نشست سران آمریکا کره شمالی برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۱۷۹۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد

وزیر امور خارجه آمریکا طی مکالمات تلفنی خود از توافق جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مورد تحدید مرز بین دو کشور بر اساس اعلامیه آلماتی (۱۹۹۱) استقبال کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رسانه‌های جمهوری آذربایجان، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا با الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان و نیکول پاشینیان نخست‌وزیر ارمنستان گفتگوی تلفنی جداگانه داشت.

متیو میلر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که بلینکن از توافق جمهوری آذربایجان و ارمنستان در مورد تحدید مرز بین دو کشور بر اساس اعلامیه آلماتی استقبال کرد.

متیو میلر در بیانیه‌ای گفت: وزیر امور خارجه آمریکا از اعلام هفته گذشته رئیس‌جمهور علی‌اف مبنی بر توافق ارمنستان و آذربایجان برای استفاده از اعلامیه آلماتی در سال 1991 به عنوان مبنایی برای تعیین حدود مرزها قدردانی کرد و بر اهمیت این امر برای هر دو طرف برای دستیابی به صلح پایدار و با عزت تأکید کرد.

در این بیانیه خاطرنشان شد: وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر بر آمادگی ایالات‌متحده برای حمایت از این تلاش‌ها تأکید کرد و از رئیس‌جمهور علی‌اف خواست همگام با همتای ارمنی خود حرکت کند. بلینکن بر تعهد ما به روابط دوجانبه قوی بین ایالات‌متحده و آذربایجان تأکید کرد و به تلاش‌های ما برای همکاری در اهداف مشترک در زمینه‌های انرژی، آب‌وهوا و ارتباطات و تضمین موفقیت کنفرانس COP 29 در باکو اشاره کرد.

در بیانیه منتشر شده توسط وزارت امور خارجه آمریکا آمده است: بلینکن از اقدام آذربایجان برای تبدیل حکم زندان قباد عباد اوغلو به حبس خانگی به عنوان یک ژست بشردوستانه استقبال کرده و خواستار آزادی کامل و فوری وی شده است. وزیر امور خارجه آمریکا بار دیگر از جمهوری آذربایجان خواست به تعهدات بین‌المللی خود در زمینه حقوق بشر عمل کند و زندانیان ناعادلانه در آذربایجان را آزاد کند.

در اطلاعیه دفتر مطبوعاتی رئیس‌جمهور آذربایجان در خصوص این گفتگوی تلفنی آمده است که "الهام علی‌اف تأکید کرد آذربایجان به تعهدات خود در زمینه حقوق بشر پایبند است و اصلاحات دموکراتیک ادامه دارد."

چند روز پیش بازداشت عباد اوغلو، رئیس حزب دموکراسی و رفاه آذربایجان با حبس خانگی جایگزین شد. او در 23 جولای سال گذشته بازداشت شد. وی به استناد ماده 204.1 قانون مجازات (تدارک به منظور فروش اعم از تحصیل یا فروش پول یا ارز تقلبی) و همچنین ماده 3.1 (در صورت ارتکاب همان اعمال توسط یک گروه سازمان‌یافته) متهم شده است. بعداً اتهام جدیدی به موجب ماده 1-3.167 (تهیه، نگهداری یا توزیع مواد افراطی مذهبی) قانون جزا مطرح شد. این سیاستمدار تمام اتهامات را کذب خواند.

در ماه‌های اخیر بالغ بر 20 روزنامه‌نگار و فعال اجتماعی در جمهوری آذربایجان به اتهام قاچاق و سایر اتهامات دستگیر شده‌اند. آن‌ها با این اتهامات موافق نیستند و آن را فعالیت‌های حرفه‌ای و آزادی سیاسی می نامند. بر اساس لیست‌های تهیه شده توسط سازمان‌های حقوق بشر محلی، در حال حاضر 250 تا 300 زندانی سیاسی در جمهوری آذربایجان وجود دارد. اما مسئولان آذربایجانی ادعای حضور زندانیان سیاسی در کشور را نمی‌پذیرند. آن‌ها می‌گویند افرادی که در آن لیست‌ها قرار گرفته بودند فقط به خاطر اقداماتشان محاکمه شدند.

یادآور می‌شود که بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگوی تلفنی با نیکول پاشینیان، نخست‌وزیر ارمنستان، بر حمایت آمریکا از پیشرفت به سوی توافق صلح پایدار و باعزت بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان تأکید کرد.

بلینکن بار دیگر تأکید کرد که از موافقت آمریکا برای استفاده از اعلامیه آلماتی ارمنستان و جمهوری آذربایجان به عنوان مبنایی برای تعیین حدود مرزها استقبال می‌کند.

بلینکن خاطرنشان کرد که آمریکا به تلاش‌های خود برای حمایت از حاکمیت و تمامیت ارضی ارمنستان و همچنین دیدگاه نخست‌وزیر پاشینیان مبنی بر آینده‌ای مرفه، دموکراتیک و مستقل برای ارمنستان ادامه می‌دهد.

گفتنی است، درگیری قره‌باغ که در دهه 80 قرن گذشته میلادی شدت گرفت، باعث درگیری بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان شد. باکو کنترل 20 درصد از مناطق جمهوری آذربایجان را از دست داد. چهار سال پیش، در نتیجه جنگ 44 روزه دوم قره‌باغ و عملیات یک روزه سال گذشته، جمهوری آذربایجان کنترل سرزمین‌های اشغالی را دوباره به دست گرفت.

ارمنستان عملیات یک روزه در قره‌باغ را در سال گذشته «پاکسازی قومی» نامید. پس از آن زمان، جمعیت ارمنی از قره‌باغ مهاجرت کردند.

اگرچه مذاکرات جداگانه‌ای بین دو کشور با میانجیگری اتحادیه اروپا و روسیه انجام شده است، اما هنوز معاهده صلح امضا نشده است.

عدم تمایل جمهوری آذربایجان به روند ادغام در اروپاعلی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسیدعلی‌اف: آذربایجان هرگز به اوکراین سلاح نمی‌دهد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بلینکن با سران جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت‌وگو کرد
  • آنتونی: رقم انتقالم به منچستریونایتد تاثیری روی عملکرد من ندارد
  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • دیدار وزیر خارجه بحرین با بشار اسد پس از ۱۳ سال
  • وزیر خارجه بحرین با بشار اسد دیدار کرد
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق
  • سفر نخست‌وزیر پاکستان به عربستان
  • تهدید به بازنگری در دکترین هسته‌ای؛ آیا امیدی برای توافق باقی مانده؟
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد