Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش امتداد به نقل از خبرگزاری علم و فناوری از استان قزوین؛کارگروه فرهنگی  اجتماعی خانه نخبگان به منظور بررسی علمی موضوع مواد مخدر و تحقیقات انجام گرفته در این رابطه تشکیل جلسه داد.

 محمد امیری مقدم مسئول کارگروه فرهنگی اجتماعی خانه نخبگان در اظهار کرد: بطور کلی مواد مخدر به موادی اطلاق می‌گردد که مصرف آنها در انسان حالاتی غیر عادی ایجاد کند این حالات که عموما لذت بخش هستند، به صورت موقت و کاذب ایجاد می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بروز همین حالات و کیف و لذت پس از اولین مصرف که در بعضی موارد فقط به علت کنجکاوی مبادرت به آن می‌گردد، باعث تداوم مصرف واعتیاد می‌شود.

وی افزود: این مواد در فرهنگ پلیس به مواد افیونی یا مکیفها معروف بودند ولی امروزه  لفظ مکیفها فقط برای قرصهای آرام بخش و روانگردان استفاده می‌شود.

 مسئول کارگروه فرهنگی اجتماعی خانه نخبگان بیان کرد: جوانان اصلی ترین قربانیان مواد مخدر هستند. جوانان به خاطر خصوصیات جوانی آسیب پذیری زیادی دارند، چون پویا و جستجوگرند، بهر جا سر می‌کشند، کنجکاو و به دنبال همه چیز هستند، در مسیرشان هر راهی که گشوده شود، وارد می‌شوند.

خط مقدم مبارزه با مواد مخدرمردم هستند

محمد کشاورز عضو کارگروه فرهنگی به بیانات رهبر معظم انقلاب در خصوص اعتیاد جوانان اشاره و گفت: به فرموده مقام معظم رهبری غرق کردن نسل جوان در فسادهای گوناگون و اعتیاد به مواد مخدر و سکر آور یک سیاست پیاده شده استعمار و استکبار است.

وی اضافه کرد:امروز مبارزه‌ی با توطئه‌های سازمان‌یافته برای کشاندن جوان ایرانی به شهوات، به مواد مخدر، به سرگرمی‌های گوناگون جنسی، یک توطئه‌ی بسیار خطرناکی است.ع

کشاورز تاکید کرد : در بیانات مقام معظم رهبری داریم که فرمودند:«مبارزه‌ی با آن در درجه‌ی اول بر عهده‌ی خودِ آحاد ملت، بخصوص جوانهاست. جوانها باید هوشیار باشند»و لذا در درجه اول و خط مقدم مبارزه با مواد مخدر خود مردم هستند.

وی بیان داشت:دشمن به ایمان ،تقوا و پرهیزگاری جوانان ایرانی و دین‌داریِ جوان ایرانی و به پیشرفتهای آنها در میدانهای مختلف مطلع شده اند و از طریق مختلف می‌خواهند که این توان و قوت را تضعیف کنند.

محمدکشاورز افزود: رهبر معظم انقلاب هم به جوانها، هم به دانشگاهها، هم به حوزه‌های علمیه، هم به قاطبه‌ی جوانان هشدار می دهند و تاکید دارند که  همه‌ی ملت باید احساس مسئولیت کنند و مسئولین هم بایستی با جد و جهد در این راه تلاش کنند که جهاد بزرگی است.

 

عطاءاله باجلان دیگر عضو کارگروه نسبت به انجام کار تحقیقاتی قبل از کار اجرایی در خصوص مبارزه با مواد مخدر اشاره  و گفت:در کشورهای پیشرفته شاهد هستیم که قبل از هر اقدامی ابتدا با انجام علمی دقیق و تحقیقات کاربردی نسبت به شناسایی ابعاد مختلف موضوع اقدام می شود.

وی تاکید کرد:اگر می خواهیم که اقدامات و برنامه های فرهنگی  اجتماعی موثر و اثر بخش برای مخاطبین باشد باید از تحقیق و پژوهش کمک بگیریم و با بررسی وضعیت موجود  اطلاع از اوضاع فعلی نسبت به وضعیت مطلوب تصمیم گیری کنیم.

با جلان افزود:اینکه چه موادی مصرف می شود،مناطق آلوده چه مکان ها و خیابانهایی هستند،حجم خرید و فروش چقدر است،میزان همکاری مردم در چه سطحی خواهد بود،دستگاه های متولی چه اندازه توان دارند و استقبال خواهند کرد،چه برخوردی با معتادین و خانواده های آنان داشته باشیم،سوالاتی است که با پژوهش می توان به آنها پاسخ علمی داد.

حمایتهای اجتماعی  پس از درمان  از اقدامات مهم در زمینه برخورد با مواد مخدر است

در ادامه رسول رنجبر دیگر عضو کارگروه گفت: هنگامی که فردی معتاد شد، کوشش عضوها و دستگاه‌ها وحفظ تعادل طبیعی مشکل می‌گردد و این امر در دستگاه اعصاب مرکزی ومحیطی او اثر تخدیری شدید می‌گذارد و به اندازه ای که قطع دارو به عدم تعادل طبیعی دستگاه عصبی واختلال حاد آن منجر می‌گردد.

وی تصریح کرد: پزشکان می‌گویند هنگامی که انسان معتاد می‌شود، نیکوتین، منوکسید کربن  جذب ششها و دهان معتاد می‌گردد. دستگاه اعصاب او برانگیخته می‌گرددفشار خون بالا می‌رود نبض و ضربان او بیشتر می‌شود به اندازه ای که می‌توان لرزش دست و پای او را احساس کرد.

رنجبر به نتایج یک پژوهش علمی نیز اشاره کرد و گفت: پژوهشهایی که روی ۳۷۰ نفر کارگر پنبه انجام گرفته است نشان می‌دهد که هیچ یک از افراد غیر معتاد دچار سرطان ریه نشده‌اند و کاملاً تندرست مانده اند، در صورتی که این بیماری کشنده در میان معتادین در اثر آمادگی و مساعد بودن زمینه پیش از حد انتظار شیوع داشته است و معتادین را گرفتار سرطان ریه و سایر بیماریهای ششی ساخته است.

علی افتخاری در رابطه با راهکارها و پیشنهادات بیان کرد: مبارزه فراگیر و قاطع علیه کلیه فعالیتها و اقدامات غیرقانونی مرتبط با مواد مخدر از کشت،ورود،صدور،نگهداری، و عرضه مواد می تواند یکی از مهمترین راهکارها باشد.

وی تاکید کرد:تقویت،توسعه،تجهیز و استفاده از امکانات اطلاعاتی  ،نظامی،انتظامی و قضایی برای شناسایی و تعقیب عوامل  مرتبط با مواد مخدر،تقویت ،تجهیز و توسعه یگانها و مکانیزه کردن سیستم های کنترلی به منظور جلوگیری از ورود مواد مخدر به  کشور از دیگر اقدامات موثر در این زمینه است.

افتخاری در ادامه بیان داشت:اتخاذ راهکارهای پیشگیرانه  در مقابله با تهدیدات و آسیبهای ناشی از مواد مخدر با استفاده از ظرفیت امکانات دولتی و غیر دولتی و اقدامات فرهنگی،آموزشی و.. همه کناردر خانواده محقق خواهد شد،لذا باید به این موضوع هم توجه کرد.

امیری مقدم رئیس کارگروه فرهنگی اجتماعی خانه نخبگان در پایان جلسه خاطرنشان کرد: جرم انگاری مصرف مواد مخدر  و روانگردان ها،ایجاد و گسترش امکانات عمومی  تشخیص،درمان  و بازتوانی،اتخاذ تدابیر لازم برای زمینه سازی  حمایتهای اجتماعی  پس از درمان و ارائه خدمات پزشکی و حمایتهای حقوقی از دیگر اقدامات و راهکارهای مهم در زمینه برخورد با مواد مخدر است.

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۲۴۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکارهای رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران

رئیس قوه قضاییه در جمع هزار نفری کارگران هرمزگانی راه‌هایی را برای حمایت از حقوق کارگران مطرح کرد که "دایر کردن شعب و مراجع قضایی تخصصی" از جمله آنها بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه برنامه‌های سفر خود به استان هرمزگان، به مناسبت روز کارگر با جمعی هزار نفری از کارگران این استان دیدار کرد.

رئیس قوه قضاییه طی سخنانی در این دیدار ضمن گرامیداشت روز کارگر اظهار کرد: کارگران بخش قابل توجهی از نیروی شاغل در کشور را تشکیل می‌دهند؛ از همین‌رو مشارکت آن‌ها در تحقق شعار سال می‌تواند بسیار اثرگذار باشد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای تصریح کرد: سوالات مهمی در خصوص حقوق کارگران وجود دارد؛ از جمله آنکه آیا بستری برای ارتقاء شغلی، علمی و حرفه‌ای کارگران ساده فراهم آمده است؟ آیا همه کارگران از حقوق بازنشستگی و بیمه برخوردار هستند؟ چنانچه برای یک کارگر در نخستین سال‌های کار، مشکلی جسمی ایجاد شود، آیا تدابیر حمایتی برای او اتخاذ می‌شود؟ باید چه رابطه‌ای میان کارگر و کارفرما باشد که امنیت شغلی کارگر تأمین شود؟ چنانچه بنگاهی تولیدی، تعطیل شد، آیا اقدامات حمایتی از کارگران آن بنگاه به عمل می‌آید؟

رئیس عدلیه اظهار داشت: حکومت به معنای عام کلمه وظایف و مسئولیت‌هایی را در قبال کارگران بر عهده دارد؛ از جمله آنکه باید کارگران را با حقوق خود آشنا کند؛ باید کارگران بدانند که کمیته‌ها و کمیسیون‌های مخصوصی در اداره‌های کار، ویژه کارگران وجود دارد و یکی از اعضای این کمیسیون‌ها، نماینده قوه قضاییه است. باید کارگران بدانند که مرجع تجدیدنظر درباره برخی تصمیمات کمیسیون‌های کارگری، دیوان عدالت اداری است که زیر نظر قوه قضاییه است. کارگران با دانستن و آشنایی با این قبیل اطلاعات و موضوعات است که می‌توانند از بخش‌های مربوطه و مقامات و مسئولان ذی‌ربط مطالبه‌گری کنند. 

رئیس دستگاه قضا با اشاره به اقداماتی که قوه قضاییه می‌تواند در قبال حقوق کارگران انجام دهد، گفت: ما در قوه قضاییه می‌توانیم از طریق دیوان عدالت اداری به عنوان مرجع تجدیدنظر مصوبات مربوط به حقوق کارگری و همچنین قاضی‌ای که عضو کمیسیون‌های کارگری است به حمایت ویژه از حقوق کارگران بپردازیم؛ همچنین می‌توانیم شعب و مراجع قضایی تخصصی را برای حمایت از حقوق کارگران دایر کنیم. علاوه بر این‌ها من به عنوان رئیس قوه قضاییه از طریق جلسه سران قوا و شورا‌های عالی ذیربط، اقدامات لازم را برای رفع مشکل شما کارگران انجام خواهم داد.

پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «تاجیک» نماینده شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه هرمزگان از قرارداد‌های موقت کارگری و دستمزد پایین کارگران انتقاد کرد و گفت: چرا باید شرایط به نحوی باشد که همیشه میزان حقوق کارگران از تورم عقب‌تر باشد در حالی که طبق ماده 41 قانون کار، به صراحت یکی از معیار‌های تعیین حداقل دستمزد کارگران، درصد تورم اعلامی بانک مرکزی است.

خانم «احمدی» نماینده کارگران منطقه ویژه معدنی و فلزی خلیج فارس نیز به طرح مباحثی در رابطه با ایمنی و حفاظت بهداشت کار پرداخت و خواستار در نظر گرفتن شعب تخصصی از سوی قوه قضاییه برای رسیدگی به پرونده‌های ناشی از این موضوع شد.

«اسدی» نماینده کارگران شرکت پالایشگاه نفت بندرعباس نیز در این دیدار به طرح مباحثی در رابطه با ضرورت تامین مسکن برای کارگران پرداخت. 

«پرویزی» نماینده شرکت فولاد هرمزگان نیز در این جلسه به برخی اقدامات صورت گرفته در راستای رفاه حال کارگران این مجتمع اشاره کرد. 

«فریبرزی» نماینده شرکت پالایش نفت آفتاب نیز در این مراسم ضمن قدردانی از اقدامات صورت گرفته از سوی دستگاه قضایی در راستای جلوگیری از تعطیلی واحد‌های تولیدی و بیکار شدن کارگران، به بیان مطالبی در رابطه با ضرورت تامین امنیت شغلی کارگران از سوی مسئولان پرداخت. 

«شاهین‌زاده» نماینده یکی از مجتمع‌های تاسیساتی استان هرمزگان نیز در این مراسم، برخی اقدامات صورت گرفته در واحد تولیدی متبوع خود را تشریح کرد. 

انتهای پیام/864

دیگر خبرها

  • اسرائیل: در پاسخ به تصمیم ترکیه اقدامات «مهم و عملی» اتخاذ کرده‌ایم
  • کشف ۷۴ کیلوگرم حشیش در آبادان
  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • ظرفیت‌های مردمی در مبارزه با مواد مخدر استفاده شود
  • راهکارهای رئیس دستگاه قضا برای حمایت از حقوق کارگران
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز ۱۷۵ هکتار از اراضی زراعی چهارباغ
  • لزوم واگذاری امور فرهنگی به مردم/ پیری جمعیت دغدغه جدی است
  • دستگاه‌های حاکمیتی سهم خود را برای مقابله با مواد مخدر مشخص کنند
  • رویداد ملی نوآوری اجتماعی در پیشگیری از اعتیاد برگزار می‌شود
  • آشنایی جامه هدف بهزیستی با معیارهای انقلاب با جهاد تبیین