Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@06:30:59 GMT

اهدای عضو در کردستان؛ نیازمند فرهنگسازی‌

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۲۴۹۴۶

اهدای عضو در کردستان؛ نیازمند فرهنگسازی‌

مسئول پیوند اعضای استان کردستان گفت: بسترهای پیوند و اهدای عضو در استان کردستان مهیا نشده است و گسترش این امر خیرخواهانه نیازمند فرهنگسازی بیشتری است.

‌به گزارش ایسنا، فرد مرگ مغزی در ظاهر شبیه به بیمار کمای عمیق است؛ با این تفاوت که امکان بازگشت افراد مرگ مغزی به‌هیچ‌عنوان وجود ندارد.

به دلیل اینکه مرکز تنفس در ساقه مغز قرار دارد با بروز مرگ مغزی بلافاصله تنفس قطع می‌شود، ولی قلب که دارای باتری خودکار است، می‌تواند در صورت رساندن اکسیژن برای چند ساعت تا چند روز به تپش خود ادامه دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر در فاصله‌ زمانی کوتاه پس از ایجاد حادثه‌ای که منجر به مرگ مغزی شده است (چند دقیقه) بیمار به دستگاه تنفس مصنوعی وصل شود، با ادامه ضربان قلب (براثر رساندن اکسیژن با دستگاه تنفس مصنوعی) می‌توان خون‌رسانی اعضا و احشای بدن را برای مدت کوتاه (از 1 الی 14 روز) حفظ کرد.

در فاصله طلایی بین شروع مرگ مغزی تا بروز ایست قلبی می‌توان در صورت رضایت خانواده، از اعضا این انسان‌های فوت‌شده استفاده کرد و زمینه نجات جان چندین بیمار نیازمند به پیوند را از مرگ حتمی فراهم کرد.

مجوز اهدای عضو بعد از تائید مرگ مغزی توسط ۴ پزشک معتمد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و متخصص پزشکی قانونی با رضایت خانواده در جلسه پزشکی قانونی صادر می‌شود.

با رضایت خانواده به اهدای اعضای عزیزشان، فرد مرگ مغزی می‌تواند ناجی جان یک الی ۸ نفر باشد، همچنین در صورت تمایل فرد و خانواده به اهدای نسوج پس از مرگ مغزی و یا قلبی می‌توان یک الی 53 نفر را از معلولیت رهانده و به زندگی فعال بازگرداند.

خانواده اهداکننده بابت اهدای عضو هیچ مبلغی دریافت نمی‌کنند و گیرندگان عضو پیوندی نیز بابت عضو دریافت شده هیچ هزینه‌ای پرداخت نخواهند کرد. هزینه انتقال فرد مرگ مغزی به مرکز فراهم آوری اعضای پیوندی به عهده وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است‌.

شیدا خیر الهی، کارشناس پیوند اعضای استان کردستان در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: اهدای عضو امری بسیار ارزشمند و خیر خواهانه و به معنای واقعی انسان‌دوستانه است.

وی بیان کرد: پیوند اعضا در استان کردستان از سال ۸۹ شروع‌شده و تا پایان اردیبهشت‌ماه ۹۷ ، ۳۰ مورد اهدای عضو در سطح استان انجام‌ شده است‌.

کارشناس پیوند اعضای استان کردستان، افزود: پیوند اعضای این ۳۰ نفر اهداکننده، توانسته است نیاز۶۰ نفر نیازمند کلیه، ۲۲ نفر نیازمند قلب و ۱۸ نفر نیازمند کبد را در استان کردستان رفع کند.

وی با اشاره به آمار اهدای عضو در استان اعلام کرد: بیشترین آمار اهدای عضو در شهرستان بیجار و کمترین آمار هم مربوط به شهرستان مریوان بوده که امسال در اردیبهشت ۹۷ انجام‌ شده است‌.

مسئول پیوند اعضای استان کردستان افزود: در سال گذشته خانواده‌ها برای اعزام عزیزانشان که دچار مرگ مغزی شده بودند، جهت اهدای عضو به مکانی دیگر راضی نبودند، به همین دلیل متأسفانه آمار اهدای عضو طی سال گذشته سه مورد بود و این آمار در اردیبهشت ۹۷ دو مورد بوده است.

خیرالهی با اشاره به اینکه اهدای عضو به سن و سال ربط ندارد و افراد در هر سنی می‌توانند اهداکننده عضو باشند، عنوان کرد: در استان موردی داشته‌ایم که در سن ۷۰ سالگی اهدای عضو کرده و در کودکان بالای ۲۰ کیلو نیز در صورتی که مطمئن به مرگ مغزی شده باشند، اهدا انجام می‌شود.

مسئول پیوند اعضای استان کردستان اشاره کرد: بیشترین عضو اهداشده در استان به ترتیب کلیه، کبد و قلب بوده و کمترین عضو هم ریه است که در سال ۹۶ در کل ایران ۱۰ نفر پیوند کننده داشته‌ایم‌.

وی افزود: اهدای عضو در گذشته عوامل محدود کننده ای داشت که اکنون رفع شده است، به طوری که کسانی که مبتلا به ایدز هستند هم می‌توانند عضو اهدا کنند.

خیرالهی با اعلام اینکه ۵۴۳ نفر بیماری دیالیزی در سطح استان داریم، گفت: ۵۰ درصد این آمار نیازمند پیوند کلیه هستند.

وی ادامه داد: آمار دیالیز در استان کردستان با توجه به این‌که در منطقه کوهستانی قرار دارد و از دست دادن کلیه به دلیل سنگ کلیه منجر به نارسایی این عضو می‌شود، زیاد است و با توجه به این آمار بیشتر بیماران دیالیزی نیازمند پیوند کلیه هستند.

کارشناس پیوند اعضا در کردستان افزود: در حال حاضر ۲۵ هزار نفر ایرانی در صف عمل پیوند عضو هستند که در هر یک دقیقه ۱۰ نفر فوت می‌کند.

وی با اشاره به اینکه برای انجام این عمل خیرخواهانه همراه داشتن کارت اهدای عضو ضروری نیست بیان کرد: مسئولان بعد از مرگ مغزی فرد، شماره ملی وی را به سامانه اهدای عضو وارد کرده و مشخص می‌شود که فرد قبلاً ثبت‌نام کرده است یا خیر.

خیرالهی ادامه داد: کارت اهدای عضو نشان‌دهنده رضایت فرد در مورد اهدای اعضای بدن خویش است، اما برای اهدای عضو رضایت خانواده ضروری است و حتی علی‌رغم داشتن کارت اهدای عضو، در صورت عدم رضایت اولیا اهدای عضو صورت نخواهد گرفت‌.

وی با بیان اینکه در کشورهای دارای بیشترین آمار اهدای عضو از مرگ مغزی مانند اسپانیا و بلژیک، قانون اجبار افراد برای اهدای عضو تصویب‌ شده است و گفت: این قانون در ایران وجود ندارد و باید در این زمینه فرهنگ‌سازی کنیم‌.

خیرالهی با بیان اینکه تابه‌حال دو بار جشن نفس در استان کردستان برگزار شده است، ادامه داد: در این مراسم از خانواده‌های اهدای عضو تجلیل و تقدیر شد و خانواده‌ها درخواست کردند که پیوند اعضا و جدا کردن اعضا را در استان کردستان راه‌اندازی کنند، به این خاطر که عزیزشان را به شهر دیگر نبرند و این مسافت را طی نکند.

وی تاکید کرد: بخش پیوند اعضا در استان کردستان باید راه‌اندازی شود که هم آمار اهدا افزایش یابد و هم مردم راحت بتوانند رضایت به پیوند اعضای عزیزشان بدهند.

کارشناس پیوند اعضای استان کردستان خاطرنشان کرد: به‌عنوان نماینده‌ خانواده‌های اهدای عضو، درخواست دارم، محل دفن این افراد جایگاه ویژه‌ای داشته باشد و جزء نام‌آوران باشند و از مراسم‌ مذهبی به خصوص در ماه رمضان از خانواده‌های این افراد تجلیل شود.

وی با اعلام اینکه در سال ۹۶ تعداد سه هزار و 342 نفر در کشور کارت اهدای عضو دریافت کردند، یاداور شد: داوطلبان اهدای عضو می‌توانند با مراجعه به سایت www.ehda.ir و انجمن اهدای عضو ایرانیان برای این امر خیرخواهانه اقدام کنند.

‌گزارش از: نشمین نوشادی، خبرنگار ایسنا، منطقه کردستان 


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام اهداي عضو منطقه کردستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۲۴۹۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توفیق در تحقق شعار سال نیازمند ایجاد فضا برای ارائه ایده و طرح از سوی مردم است

ایسنا/کردستان استاندار کردستان گفت: توفیق در تحقق شعار سال مستلزم ایجاد فضا برای ارائه ایده و طرح از سوی مردم است.

 اسماعیل زارعی کوشا امروز شنبه (۸ اردیبهشت‌ماه) در نخستین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان با اشاره به اینکه در هر جلسه شورای برنامه ریزی استان ۲ دستگاه اجرایی گزارش برنامه و اجرای کار خود را باید ارائه دهند، اظهار کرد: اجرای مصوبات شورای برنامه‌ریزی استان کردستان و لزوم مشارکت در جلسات آن برای همه‌ی دستگاه‌های اجرایی ضروری است.

وی، در ادامه جهش تولید را تکلیفی دانست که رهبری بر عهده همه گذاشتند، افزود: توفیق در تحقق شعار سال مستلزم ایجاد فضا برای ارائه ایده و طرح از سوی مردم است.

استاندار کردستان مطالبه تحقق شعار سال از سوی همه را یک وظیفه مهم ذکر کرد و ادامه داد:تحقق شعار سال بی شک جز با مشارکت مردم اتفاقی نمی افتد لذا باید به این مساله هم توجه اساسی شود.

وی تاکید کرد که جهش تولید فقط یک فرایند کمی نیست، بلکه این مهم شامل کیفیت هم می شود به عنوان مثال در بخش کشاورزی افزایش کیفیت در کشت و تولید محصولات کشاورزی باید در دستور کار قرار گیرد.

 استاندار کردستان، با اشاره به اینکه برنامه های رشد تولید باید براساس شاخص عددی مشخص باشد، خاطرنشان کرد: در امر تولید فرمانداران و بخشداران با توجه به ظرفیت موجود در منطقه و با مشارکت دادن مردم در راستای افزایش تولید و ثروت اقدام کنند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • بانوی دشتستانی به بیماران نیازمند به عضو حیاتی دوباره بخشیده شد
  • انتقال هوایی نوجوان ۱۳ ساله مسجدسلیمانی برای اهدای اعضاء
  • بانک مهر ایران گره‌گشای مشکلات دانش آموزان نیازمند در کردستان
  • دومین رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت در استان اردبیل برگزار می‌شود
  • اهدای عضو به ۳ بیمار نیازمند در چهارمحال و بختیاری
  • برگزاری رویداد استانی اهدای جایزه جوانی جمعیت در قم
  • دومین رویداد اهدای جایزه جوانی جمعیت در قم برگزار می‌شود
  • اعضای نوجوان لردگانی به بیماران نیازمند عضو زندگی بخشید
  • توفیق در تحقق شعار سال نیازمند ایجاد فضا برای ارائه ایده و طرح از سوی مردم است
  • ترویج اهدای عضو نیازمند فرهنگ سازی بیشتر است